Сорос: ЕС е заплашен да попадне под влиянието на Путин

Аз съм особено загрижен за съдбата на Европейския съюз, който е заплашен да попадне под влиянието на руския президент Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Сорос: ЕС е заплашен да попадне под влиянието на Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откакто встъпихме в демокрацията, особено място в общественото полезрение заема някоя заможна американска фондация, която влиятелно се намесва в политическия, културния, научния и стопанския живот на страната. Новата система дебютира със своевременната поява на Отворено общество мрежа от фондации на финансовия магнат Джордж Сорос, внедрени във всички страни на бившия съветски блок. Те вземаха под крилото си новопровъзгласените демократични елити, които прилежно се заемаха с благородно подривната дейност да поругават националните традиции и всичко, що има общо с патриотизма, обявен за социалистическа отживелица. У нас дейността на фондацията намери особено благодатна почва. Появиха се рой издания, трудове и пр. приносни творения във всички области на хуманитаристиката. Всички фаворити на това неправителствено образувание бяха щедро заплащани, което в крайна сметка остро замириса на продажничество. Все пак тогава резултатите от тези финансово-творчески взаимоотношения добиваха конкретна видимост и резултатност. Изследванията по ромската проблематика примерно, филмите по темата добиваха широка гражданственост, печатната периодика в литературата, обществените науки, радио, телевизии, беше пропагандно разпространявана.

Сорос е заплаха за мира на планетата. Сигурното е. че е хомофоб и организира метежи, частни революции и се грижи за "демокрацията" в третия свят. Пожелавам му предвид напредналата възраст да се отегли от световната политика по една или друга причина

Прав е Сорос, ако ЕС попадне под влиянието на Путин, то сороското влияние ще спадне...Сериозен проблем!

Добре,но зсщо му на ЕС влияние от Кремъл,абсолютно ненужно!Нсй корумпираната държава ,авторитарен режим,висока престъпност,изопачаване на факти за дестабилизация нс ЕС и не на последно място е това че Путин не може да се справи в собствената си държава,а хвърля луди пари срещу останалия свят!Това не означава че Сорос е стока,но в случая е прав!

Дефиниция за Сорос: Зъл жид-хомофоб, който дава много пари за войни и цветни "революции", които водят до геноцид, от който печели злият жид.

представям си Путин и Тръмп като се хванат ръка за ръка каква ще е реакцията на тая мумия от снимката

Сорос и соросоидите в България са предатели на българските интереси. сорос си защитава интересите на САЩ и създава конфликти в цял свят. Ние не можем да се защитим от влиянието на американците , защото тие плащат милиони и даже милиарди за да ни промиват мозъците. Затова на всички политици им трябват прости и нискограмотни гласоподаватели , предимно цигани за да ги контролират....

Сорос губи позиции, защитава собствените си финансови интереси.

Евреите да спрат геноцида над Българите(Тракийските племена-Пеласгите и техните деца Траките)!

:)

А добро утро, чичко Сорос!!!! ние това си го знаем от края на втората световна и третият интернационал, само не знаехме името на човека. Но се предполагаше, че ще е от котилото на Железният Феликс.

Eврейският Съюз е заплашен...

всеки ден като вляза и видя как този се е "загрижил и забезпокоил", направо ми става кеф! Значи нещата се движат добре. Явно той губи, значи ние печелим ....

ЕС е заплашен да попадне под влиянието на Путин/ Не е заплашен ами върви към равноправно общество, а не СОРОДОИДНО с 95 % бедняци , без достъп да здравеопазване и т.н.

Това равноправно общество вече сме го виждали! Благодаря!

loyola

Значи избери си едното от двете: или контролира демокрациите и няма какво да се плаши от тях, или не контролира нищо (вероятно друг ги контролира) и тогава се плаши... А колкото до контрола, той им каза, че ако от ЕС нищо не зависи (щото трябва да се допитват до големия брат), то тогава няма какво да преговаря с тях, а направо ще се разбере с големия брат...

Ей Сороср , кил йорселф, модер факър.....

Прочетете цялата статия в оригинал и после коментирайте. За мен приказките за Путин и Русия просто са си традиционните геополитически интереси. Друго е по-важното. Това, че Сорос казва, че политическия елит на ЕС са........., които са излъгали народите си, като са окрали от тях демокрацията. Схващате ли ? Затова са всички тези брожения в съюзаи с никакви руски хибридни войни идруги простотии не могат да се обяснят.

Към всички мишки .... девиза на мишока е .... стани че да седна Аз .... а приказките са като при комара докато ти точи кръв пуска химия която да те омая за да не реагираш .... резултата е че постоянно си ходим ПЪПЧИВИ ;)

че нормалните читатели на Дир-а престанаха да обръщат внимание на озверелите напоследък рубладжии и даже не си правят труд да им слагат минуси. Колко стипендии е дал Сорос на български младежи да учат и колко кремълските велможи?! Нейсе,подминавай простака с презрение......

eh za]o sors ne e uprawlqwal bylgariq ot razpada na bylgaroruskite diktatori na bkp i ds ,pod`inewni na kpss na sssr!dosega da sme stanali normalna dyrjawa!iskam soros w bylgariq!

дракула

към ада, ходом марш.

Путин е умен и достоен човек, а ти Сорос си алчен служител на Сатаната.

abasador

(не)уважаеми, редактори и модератори от ДИР.бг, не за първи път ви правя забележки, да се държите коректно и етично към вашите читатели т.е. фенове. Скриването на коментара ми от 01:26 ч. днес с (не)адекватното стандартно клише, приемам като недобро възпитание във възрастта до седм годинки, както и с (не)добра оценка на завършена журналистика.... ако има такава завършена! Какво лошо има в този мой коментар с който определям изказването на господин Сорос, като следствие на прекаляване с бърбана или недостиг на хапчета против забравяне...? Какво лошо бе в коментара ми към господин Жан Клод Юнкер, който определи, че голяма част от европейските народи са наследници на мигранти....! Коментара ми бе, че великата държава Люксембутг е възникнала благодарение на Византийски легион заселил се по тези баири като външен пост на Империята барабар с готвачи, прислуга и съптътстващите проститутки...! Какво лошо коментирах (и то не един път) към бундесканцлерката госпожа Меркел, която изведнъж така изтрещя с утописките си леви идеи и решението си да кани ислямисти за заселване в Европа с "Добре дошли"...! Благодарение на лявата политика на госпожа Меркел, сънародниците й, по принцип умерени националисти, направиха силен десен завой, както и други страни от Евросъюза... та дори се стигна и до Брекзит! Хайде уважаеми, моля да се уважаваме, вместо да се еб..... забавляваме. Лек ден.

За смъртта на колко хора са виновени този и ложите му... Дестилат на злото.

Бившият нацист Шварц, прекръстил се за да прикрие истинската си същност и правещ се на евреин...

Щеше да е смешно, ако не беше жалко! Сорос всякакъв може да е, ама бог не е. А руско-тъпаците го изкарват едва ли не по-всесилен от Господ Бог! Путин е впъти по-богат от този! Плюс това има и армия и цяла държава с бюджета й! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) И с всичко това Путин една Украйна не можа до подчини. Кухоглавците изкарвате, че дядката едва ли не половината Свят върти на пръста си :)))))))))) Да речем, че е вярно според вашите теориии, то тогава Путин е най-големият бездарник и тъпак сравнен със Сорос пак по вашите теории! Дрогаре, вкаравате си уникален автогол и дори не се усещате! Излагация - пълна! :))))))))))))))))))))))))))))))))

Не ви е проблемът Сорос. Проблемът ви е, че Путин и кукловодите му със собствената си глупост изолираха Русия от цивилизацията. Плюенето ви не променя нищо.

Виж само колко тролове майкопродавци са на смяна!Цирк!

Убиецът на сирийски деца Путин е обречен Четете свободната преса за бунтовете срещу режима му

Свабада за Россиа!

Ти разби целият свят. Всички войни и нещастия по света са предизвикани от вас.

Стига ги показвахте тоз снизан мискин бре! На хората им се повдига от тая физиономия!

Хелоуин мина отдавна!

Вместо да печата некролога си, старият мошеник коментира.

На Меркел баща ѝ!!!

Каквото и да на пишете за тоя боклук ще ви изтрият. Аз вече за последно използвам рег. на бившамаати-дотук .ТОЯ Е БОКЛУК и трябва да ляга в гроба

да е жив и здрав сорос и да радва българските русофили и атакисти ,да надживее атака!

Сорос си е удобната опорна точка на путлеристите.ха.ха тази тема ще чупи рекорда..ха.ха Иначе за нормалните европейци е никой както жужето..ха.ха

щом този се е загрижил и забезпокоил, значи вещата отиват в правилна посока. )))

Мноого е "загрижен"! Затова ЕС е пред разпад и лиже подметките на Обамата и реакционната му администрация! Народите на ЕС вече разбират какво ги чака ако слушат такива ката Сорос!

На Путлериста щерев ще му липсва черната ръчичка на обама да му повдига потничето всяка вечер и хилари да му разказва как прекара във факултето, соросчо не успя да предизвика нова световна воина, но остави многобройни еничари такива, като Дянков и Шлейфер, за които простака Борисов каза, че са най четените икномисти, написали книгата !!Как трябва да се краде от Русия!!!

тъпо

Сорос се е загрижил за съдбата на отвореното общество. Под отворено общество той разбира общество напълно отворено и податливо на влиянието на Сорос, САЩ и съюзници. До такава степен отворено, че да загуби своята идентичност и национално самосъзнание. Видя, се че този модел не работи добре и затова не е виновен Путин, а тези, които налагат своите интереси над интересите на отделните страни. Европейските страни започват да се осъзнават и това води кара Сорос и в неговата мрежа от отворени общества да се тревожат. А запазването на единството на ЕС и неговото разширяване с Русия е кошмар за тях.

Прав си за Сорос,но Русия не търси съюзяване с ЕС,тя си играе по собствени правила и такива съюзи колкото и да са добри по принцип, й пречат,защото трябва да се съобразява,т.е равнопоставени партьорства не я устройват,а зависимости!

Мисля, че няма по-страшно нещо от това, каквото и да било да попадне в лапите на г-н Сорос.

абе тоя още мърда ли бе да го е,а?