В. ”Ню Йорк таймс”: Как Русия набира хакери за кибервойна?

От повече от три години вместо да разчита на военни, работещи в изолирани бункери, руското правителство търси компютърни таланти

Обратно в новината

Коментари - В. ”Ню Йорк таймс”: Как Русия набира хакери за кибервойна? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха! Руснаците все повече започват да действат като американците!

Пълни глупости. Когато една империя тръгне да се разпада заради некомпетентността на управляващите я, винаги се търси някой отвън, който да е виновен.

NYT, бастиона на толеранстката пропаганда, отдавна изкукурига напълно. Това разбира се е дезинформация, както всичко през предизборнта компания. Някой да е виждал такива обяви? От друга страна и ЦРУ е на пътя на изкукуригването. Ако се прочете доклада, то се вижда че атаките са правени пращайки имейл на демократите с учтива покана да си кажат паролата. Е някои виисокопоставени глупаци са си дали паролите. Това е чисто и просто компютърна неграмотност и показва интелектуалното ниво на върхушката в демократическата партия на САЩ. Другия вид атака е че са им изпратили реклама във вид на примамлива картинка (ха познайте каква) и те са я стартирали като програма.... Добре че спечели Тръмп и дано да не успеят да му промият мозъка с ежедневни комюникетас дезинформация от ЦРУ.

Още малко и параноичните изблици ще секнат. До 20-ти януари, докато маймуняка предаде поста.

Еййй от кога гледам а такива руски реклами за да ме наемат като хакер и нищо,и нищо!Американците кога го прочетоха това и зашо с такова голямо закъснение го рекламират?Прости неудачници,на крив ... вълната му пречи!Цяла америка гласува за Тръмп,но тия смотаняци все някой друг им е виновен!Такава простотия няма никъде по света!

ОТЛИЧНА ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН ПО ПОВОД НОВИТЕ ПРАСТОТИИ НА ОБАМА FOX NUS

За Клинтън гласуваха повече американци..

Пошла ПРОПАГАНДА в стил ниско-бюдбетно хард ПОРНО! Прочетох коментарите и виждам, че има много трезвомислещи българи, които виждат грандиозната ЛЪЖА и МАНИПУЛАЦИЯ на общественото мнение. Моят въпрос към човекоподобното е: Когато бяха кибер-атаките от АНОНИМНИТЕ, и те ли бяха от Русия и България, или от ЦЯЛ СВЯТ? Аз, лично, вярвам повече на Джуалиан Асанж и Едуард Сноудън, отколкото на някакъв си официозен весник!!!...

Т.е. вярваш на тези които не са казали НИЩО критичноза руския режим. Продължавай да пушиш - от реалността няма да избягаш.

Тази "новина" обикаляше някой спец. сайтове преди 2 години и беше посочено името на българската фирма продавач на разработката ( с реален Булстат и адрес в София ) Сега стана модерно да ни атакуват с такива полуистини

Хората в "научните ескадрони" пият кръв на новородени - сочат свидетели, поискали убежище в западни страни. 35 годишният строителен работник Николай Зъгб е бил поканен да посети научно изложение в Тайланд с министъра на далекосъобщенията на Русия. Там е дил подканен да се присъедини към "научните ескадрони", но отказал и когато се върнал бил предупреден от своя приятелка, работеща на космодрума Байконур да напусне страната. В момента е получил документи за бежанец в Ирак.

пълно невежество; интересно ами американците откъде ли набират кадри за тая работа? ми нали за да може да направиш защита срещу даден вид атака, трябва да познаваш детайлно атаката и как тя работи, т.е. да си добър хакер... тъпа пропаганда в стил вива ла револусион

така велика страна като САЩ допусна пияните нищожества за тях, руснаци да се включат в изборите. И тези избори да бъдат спечелени - факт.

По-голяма глупост не бях чел отдавна!

Не разбрах как точно блокирането на сървър променя изборните резултати? Явно са вербували към милион американци да пускат бюлетини за Тръмп напълно незабелязано

Ти какъв инженер си, пътно строителство?

Ами изхвърли купената диплома и може и да разбереш

Никой не говори за промяна на вота, а само за опит за намеса.

Българският IT гений е довел в София руската отбранителна промишленост. Ебати смеха. Тези тъпанари от САЩ нема ли да измислят нещо умно некога.

Поредните лъжи на New York Times! И тъй като нямат никакви доказателства че Русия им е хакнала изборите, либералите в Америка могат само да лъжат и да правят инсинуации, нещо в което вестник New York Times е специалист! Защо не кажат нещо за това как американското правителство се е опитало да хакне базата на данни за изборите в щата Georgia!

Като си спомня как търсихме министри тук-там по кръстовищата в близките времена, сигурно и руските тайни служби разлепват обяви там, -да ползват нашия "ценен опит"?

Ще почакам, за да видя как точно ще бъде разпердушинена и тая пропагандна партенка. От самите американци най-вероятно.

И после медиите се чудите защо никой не ви вярва. Толкова фалшиви новини произведохте тази година, че се затруднявам да си спомня една истинска. Но разбира се, за вашия собствен позор е виновен Путин, руската пропаганда, а сега и хакерите.

И аз съм руски хакер, но мен никой не ме е набирал. Хакам соросоидите за удоволствие

калинки.

А мене биха ли ме признали за "хакер"?... убаво го хаквам...

прави оферти на компютърни програмисти и дори говори открито за издирване на потенциални специалисти в руските престъпни кръгове, пише американският в. "Ню Йорк таймс" в статия озаглавена: "Как Русия набира елитни хакери за своята кибервойна" ха ха, американците правят същото и ФБР и ЦРУ - избирай затвор или работа нищо ново под слънцето, само че като го провят други, нещата се променят

цру беше обявило че набира агенти от цял свят преди около 3 години

при демокрацията на хамериканците; само ние може да фърляме камъне по другите, а ако други фъргат по нас тов вече е престъпление

Русия винаги побеждава. Това е добре за България

Крадеца вика "Дръжте крадеца". Май забравиха Сноудън и Асанж. След като им излязоха кирливите ризи на американците, след като се доказа че са подслушвали целия свят включително държавни глави на съюзници дори ( справка Меркел-дали затова сега бабишкерата не прави купища глупости притисната от компромати), след като се разбра че вграждат шпионски софтуер в продаваните от тях устройства, сега взели да се оплакват от хакери. Абе има ли някой да вярва във всичко това? Ама без пари да вярва!

Никакви руски тролове няма да спасят Империалистическата Россия по пътя и към бунището на Историята! "Колелото на Историята се върти и ще се върти до пълната победа на Комунизма, и до изчезването на Империалистическа Россия от лицето на Земята" - Г.Димитров на Лайпцигския процес!!!!!

МаТриалът е написан от Роско, с партизанското име Н. Д. Съвпадението на инициалите с тези на името на редактора е чиста случайност.

ЦЕЛИЯ НИ ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛЕН С РУСКИ ТРОЛОВЕ И РУСКА ПРОПАГАНДА. ТИЯ ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА. КЪДЕ Е ДАНС СЕ ПИТА? АМА НАЛИ ТАМ КАДРИТЕ СА ОТ БИБЛИОТЕКАРСКИЯ...

Няма съмнение, че това разказче е отново сътворено от ЦРУ. Така, както преди години България беше замесена в атентата срещу папата. Накрая се разбра, че всичко е било измислено от краварчетата, но Сергей Антонов прекара години в италиански затвор, където всеки ден го обработваха с психотропни вещества, та го ликвидираха и психически, и физически. Когато се завърна в България беше развалина. Жена му го напусна, оставиха го без работа, а Антинародното ни събрание му отпусна пенсия от 160!!! лева, докато човекът умря забравен от всички. Западът винаги намесва България там, където има престъпления. Такъв ни е вече имиджът.

Няма съмнение, че ако бяхме нормална държава, такива платени боклуци као тебе, щяха вече да дават обяснения в МВР.

симо

Добре,че не сме та и боклуци като теб да храчат свободно...и анти български.

Че Русия набира хакери за кибервойна е една опашата лъжа създадена в САЩ, която беше разобличена от американския агент Сноудън, намерил убежище в Русия. Той показа намесата на САЩ чрез интернета във вътрешните работи на другите страни.

Добре ще е да представиш целия материал, от който цитираш. Иначе, извадени от контекста изречения - си е чиста манипулация. А акъл за такъв нямаш. Ето края на материала, за да стане ясно: "По-рано телевизионната компания Си Ен Ен съобщи, че хакери са откраднали от лични сметки в руски банки, депозирани в Централната банка, 2 млрд. рубли, като опитът им бил да изтеглят 5 млрд. рубли. Информацията за кражбите от Централната банка се появи на фона на съобщения на Федералната служба за сигурност (ФСС), че чуждестранни спец служби подготвят мащабни кибер нападения срещу Русия, за да дестабилизират финансовата й система, включително дейността на редица крупни банки. От ФСС заявиха, че хакерските атаки се координират и командват от център в Холандия и той е собственост на украинската компания BlazingFast." Май излиза, че лъжеш, а Щерев? Ти май само това си можеш...

Нищо и никой не може да спаси крепостните примати в предстоящата война от космическата атака на НАСА , а войната изобщо няма да бъде ядрена и кремълските велможи много добре знаят това.

Щатите с какво ще я водят тая война. Да позная - с хвърчила? Или се надяват Илон Мъск да направи нещо, дето да лети, че да я почнат космическата война. Е, засега ще чакат и ще точат лиги. И ще плащат на Путин за ракетни двигатели и да им вози астронавтите до МКС.

Пич, спри дрогата. Вредна е за здравето ти. И я обясни как ще направят космическа атака, като не могат да качат един човек в космоса в момента.

Вербували са извънземни! ..както създадоха и ИД..!

Нещо много им дойде алкохола на труженичките в ДИР-а.

Ми по добре кибер, отколкото горещи войни като в Либия, Ирак, Сирия и т.н.

Закъсаха го руските институти за учени и си търсят хакери с link! Ба си тъпата статия!

Ти да видиш !!! Щото всички останали зяпат мухите ! Какво стана със Сноудън ? Май той ги зариби за тая работа ?!? А какво стана с Асандж ? Лъжец бил !

Невероятна тъпня! Как им го ражда акъла на американците? Значи решили руснаците да вербуват антиправителствен хакер! Къде го вербували....в България. Он пък избягал в Исландияяяя. Боже. Трябва да си кръгъл идиот, да повярваш на тази тъпотия!

Не им вярвайте, на тъпата пропаганда. Просто за да може Еврогей и САШТ да наложат по-умело и законово следене на хората с чипове в личните документи, всичко в интернет и разговори е нужен претекст. За да дадем свободата си трябва да има кауза и ей я на каузата я измислят в момента. После уж руски вирус ще смачка определен брой милиони компютри и ето мерките, на действащите политици. Когато всеки от вас може да бъде следен, вече няма да може да имате собствено мнение, илюзия за демокрация и т.н.

Винаги си личи,когато руски трол дезинформира.

Путин.1/Измряха над седемдесет руски пиандурници в Иркутск от ласион за баня.2/Куртулиса се един "надежден" самолет ТУ-154 със 92 пътника,вече жертви в Черно море.3/ от САЩ изгониха 35 руски дипломата.4/Убиха руския посланник в Анкара като куче.5/Въпреки всичко император Путин,султан Ердоган,айатолаха на Иран и сирийския сатрап Башар Ел Асад ще цепят Сирия на автономни райони и със сфери на влияние на посочените по-горе страни.

не я харесвам Хилъри,нито Тръмп.И в САЩ се вида,че могат да слагат за президенти неподходящи кандитатури.Като в България.Ама Хилъри,въпреки кибер атаките събра повече гласове от избирателите от Тръмп.То това не е РАсия да гласуват за Путин 99.99 % от руснаците.Просто лъжата независимо от къде идва трябва да се изкарва на светло и разобличава.Как ви се струва вече заминаващ президент на САЩ ,след един месец,без правомощия и обикновен американски гражданин да напада една огромна страна със голям капацитет във политическите хватки и безкомпромисни действия.Кой ще пази Обама след президентството.Той няма ли чувство за самосъхранение.

..........НАБИРА ГИ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР ,...........СМОТАН"ЯЦИ !!!!!!!!!!!!!!!

ама закъсняват русофобите.. Да обвинят Путин, че е фалирал и фирмата за поддръжка на машините.. А колко изгодно е това - няма дефектирали машини, провалили изборите по места.. Путин е виновен.. Щото "обективните" ни медии премълчаха тези публикации.. За старите и неподдържани машини за гласуване.. Щото в Кравария всичко е FIRSТ.. Дори и осъдения за хакването сървъра на Демократическата партия РУМЪНЕЦ - с фамилия ЛАЗАР, а като хакер - ЛУЦИФЕР.. А статия как в София ЛУЦИФЕР е вербуван за агент на Москва - ЙОК, ВСЕ ОЩЕ.. ЧЕТВЪРТИ МЕСЕЦ откак го осъдиха..

"... научните ескадрони" ... "Ах, летете, ескадрони! В устрема ви милиони погледи са приковани със надежда и любов. Свил десницата корава, целий свят се днес изправя стреснат, трогнат, очарован от победния ви зов."

Е и какво лошо виждате във всичко това???? Значи искаме Русия да е слаба,да смятат със сметачни машинки,а Ние господарите на света да си правим каквото пожелаем!!! Този филм свърши,може да си чешете езиците колкото си искате!!!

Куцата Маймуна, преди да изчезне направи маса поразии. Неговите български изтривалки също се проявиха. НЯМА НИТО ЕДИН ФАКТ ЗА КИБЕРАТАКИ И НЕ МОЖЕ ДА ИМА. Демократите изгубиха изборите и си търсят оправдание с Русия. По бързо да де омитат тези боклуци !

бухахаха, нели делчева толкова с е развълнувала, че не е успяла да си редактира текста "Талантлини студенти", кажи ни още нели, кажи ни ...хахахаха, тия изтрещяха, откакто килърито загуби и маймун си заминава, загубиха влияние в близкия изток, не са играч, а балони по налягане, само в холивуд пикчърс са "дъ шит" хехехе

Досега са били държани в розова делюзия, сега се налага скоростно да изтрезнеят и яко ги цепят главите.

TIREX

хаххах смех...

Има едн ираз на френски "търсете жената" ако има някакъв проблем в основата му задължително стой красива жена. Също е валидно в пълна степен и за нас, едва ли има нещо в което да не сме намесени. Имаме достатъчно подготвени кадри, особено в "обира на кредитни карти" и достатъчно шампиони по информатика за целта.

Ама,защо ги проспаха и дали не е било нарочно?!...Някой,ще изгърми от цялата работа,ама,да видим,КОЙ?

Брех мама му стара, сичкото журналист е впрегнато да докаже недоказуемото - руснаци свалили клинтън. тая бабичка едвам не умря по преме на президентската кампания, мъжът й и сложи рога пред цяла америка, едно полезно нещо не е направила за света - обаче - руснаците я свалили. Божееее....

Егати тъпата захаросана блудкава измишльотина. Точно като да и повярват гумените глави. И забележете - "положителния" герой е от обкръжението на Невални. :):)

Какво потресаващо пиратство и липса на фантазия има у руснаците. Вместо да решат да изобретят нещо, те опитват да го съсипят и ограбят. Това показва колко дълбока е кризата в тази нация. Направо потресаваща липса на старание в конструктивна посока. Учудващо е защо съществува държава, която експлоатира мозъците на хората, за да унищожава други държави, които искат да прогресират. Това е нещо като дърпане в тинята, а бе чисти българи от вица за Ада.

Айде да преброим - колко държави унищожиха говедата и колко братята, а?

Продажник!