Защо умират все повече звезди?

През 2016 година си отидоха много звездни личности. Вероятно се питате защо? Антропологът проф. Ивайло Дичев отговаря на този въпрос.

Обратно в новината

Коментари - Защо умират все повече звезди? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотна статия, изцяло съставена от лъжи. "Все-повече" е лъжа, тъй като, ако е вярна, накрая ще умират само звезди. Но останалите няма да станат безсмъртни. Защо умират - също е лъжа, като че ли авторът знае отговора, или пък като че ли могат да не умират. Страхотна идиотия! Аз на този не бих му платил хонорара.

Интересно е, как при толкова падащи звезди, има още толкова много на небето?

Защото и звездите умират!Пред Бога всички са равни!

този кво каза,че не разбрах

Важното е да си вземе хонорара за статията.

Демография е това- скоро ще има излишни детски градини и училища, а ще има недостиг на старчески домове...

Дичев то по-голяма звезда от тебе няма бе.

Много е просто: на човешкото общество се втълпяват като "звезди" (с цел печалби!) все повече личности, за щяло и нещяло... Съответно %-ът смъртност сред "озвездените" си остава същият както за всички. Но никой не коментира смъртта на съседката ми, защото никой не знаеше, че тя съществува, а еди-коя се "звезда" беше направена известна сред масовата публика и изчезванети й се забелязва от много хора... Това си е специфичен търговски номер за "производство и продажба"...

Каквито политиците ни, такива и професорите. Изтекли от лошия матриал.

Заглавието на тази статия трябва да бъде "дай да драснем нещо".

Правилният въпрос е защо не се раждат нови звезди ? Искам да кажа и колко ми е добре , че не съм звезда.

Свършени денове професоре, както казваше дядката. Освен това много от звездите си отидоха не от естествена смърт, така че с дипломата си знаеш какво да направиш.

Това не обяснява защо звездите си отиват толкова млади. Популационният ръст не обяснява директно качеството на културата. Има връзка, ама е индиректна. Сложните въпроси не са за бистрене от страна на стилизрани люде

обяснението е че разполагат с качествен наркотик, който със сигурност води до летален изход. А то при нас няма с какво да се самоубиеш - предлагат ни само методите на инквизицията - бавно действащи и силно блезнени и затова пред тази алтернатива човек предпочита да живее.

та значи от научното обяснение на тая професор разбрах че коѝто се е родил на тоя смят рано или късно ще умре. и ако за това научно откритие е взел и пари значи .....спирам до тук защото другото е псувня

Г-н културолог (бивш комунистолог), защо оправдаваш черната си статистика със схоластична еклектика, а не кажеш истинските причини за ранната гибел на твоите т.нар. звезди? Не се ли сещаш, че дълголетието на нашите такива се дължи на това, че нашите правят правилен секс, пият качествен алкохол и приемат само лицензирани акцизно дроги?!

Антропологът-културолог и изопачител на българската история Дичев се е изходил в наукообразен стил и по този "феномен" (смъртта на известни личности от шоубизнеса от СПИН, свръхдоза наркотици, суицидност и пр.). Неизвестна за мен остава любовта на дираджиите към словесната плява, раждана от този индивид.

че да си звезда, трябва да се стимулираш с наркотици и кекс от същия пол. И пак добре, че издържат до толкова години. А какво да кажем ние, незвездите - няма кекс, няма наркотик, само работа и досада, а накрая умираме от лош живот или лошо здравеопазване. И никаква следа не оставяме в сърцата на хората.

Стига с това (не)научно скудоумие. Какво има толкова да се напъваме и да тъърсим под вола теле?! Само като видиш имената и биографиите им и не е нужно да си завършил СУ, профил научен комунизъм и социология. Имаше един филм (или нещо подобно) "Секс, наркотици и рокендрол".

Отдавна подозирах това лице (Дичев), че има "тъмни петна" в биографията, затова така се престарава ;)

щото са изгорили запасите си от водород и ядреният синтез спира

Отиват си от свръхдози и усложнения на СПИН и алкохолизъм :( Диапазонът на отишлите си е от 53 до 84. Кви звезди му се привиждат на г-на не знам.

...по-голям НОНСЕНС, от тази драсканица, в която преобладават цитирани английски термини, изписани на кирилица не бях чел скоро!! Този, който е писал това безумие, изобщо помислил ли е кой и как ще го чете?! Дайте направо да си пишем на английски с кирилица - ще падне голям голям купон!

Нормално е като са се родили, да умират. И все повече ще са. Много звезди, голям звездопад.

Звездите си отиват, жалко че пишман антрополозите не си отиват...981

Защото им е дошло времето. И защото има звезди. Ако дойде време Издислав, Гери-Никол, Ариана Гранде и другите гейчета да станат звезди, те ще са остарели и ще почнат да умират. А ако не станат звезди, значи няма да умрат, като звезди - проста математика

Защото се тъпчат с наркотици, алкохол, цигари, медикаменти. Само от болкоуспокояващи в САЩ умирали по около 37000 човека на година. Че тя например Серена Улямс взимала някакъв морфин и оксикодон, последния трябва да е няколко пъти по-силен от морфина и основна причина за смъртност, особено съчетан с алкохол. Това освен кортикостероидите, които и разрешила антидопинговата агенция. Добавете към това и хомосексуалистите, които умирали много по-рано. Примерно по официални данни от преди някоя година от болните от СПИН в България 42% са "мъже" гейове! Че това сигурно като вероятност е над 1000 пъти повече. Сигурно затова пишат, че измирали примерно 15-30 години по-рано. Не случайно назапад е забранено да даряват кръв.

Не е прав. Лили е вечна.

Ама тя не е звезда, тя е Вселена!

Злоупотреба с алкохол, наркотици, самота и напреднала възраст.

изгори за да светиш

очевидно се пристрастяват към славата и емоцията от прожекторите и искат това да е постояно и денонощно-наркотици и дълга стимулация на простатата.

Непонятно защо но повечето звезди са наркомани,с "нетрадиционна" сексуална ориентация или/и за капак носители на СПИН. А иначе казано - всяко начало си има и край.

Това само иде да покаже колко е противоестествено да си известен. Нормален човек не може да го издържи без силни стимуланти и транквиланти. Ужасяващото е, че тази болест не се развива бавно, а поразява моментално. Толкова 20 годишни звезди се "изпуснаха" и се превърнаха в зомбита.

Именно - всяко начало си има край!

ТИ ТЪПАК ЛИ СИ, КЪВ СИ?!?!?!?!? 70-ТЕ КАТ СЛУШАХ ДЖЕНИС ДЖОПЛИН, СТОУНС,КИС, ТИНА....СИ ВИКАХ ЩО СЪМ ТУК, А НЕ ТАМ. ИМАШЕ ДУША И ДУХОВНОСТ У ЗВЕЗДИТЕ.... СЪГЪ СИ ВИКАМ7 ДОБРЕ, ЧЕ СЪМ ТУК А НЕ ТАМ. С ТОЯ РАП И ПРОСТОТИИ НА МАСОВИА КЛОНИНГ, НАРЕЧЕН ОТ ПРОДУЦЕНТИТЕ СИ "ЗДЕЗДА"! Тогава имаше творци, съга има матрица. Еми, духовен подем си беше, прифащаха, твореха....нормално е да измират на стада. Да ти кажем: да умрът през 2 часа мадона,лейди гага,джей зи, фифти центс и т.н. изобщо нема са впечатлъ и съжъла. В моате очи те не са звезди и творци. Та, причинес драги, е че товата имаше артисти извезди. Умориха се, обществото се промени и консуматорите ги мачкат. нормално е да си отидат и да остават биомасата да се радва на продукти и близалки. Нищо повече.

Тоя не беше ли преподавател по наУчен комунизъм?

По нАучен, колега, по нАучен :)))

Повече звезди умират, защото от година на година все повече се множат, вече станаха несметно количество. Направете сметка: 20 000 живи знаменитости, регистрирани в IMDB. Ако предположим, че са на възраст в диапазона 20 до 90 години - значи в рамките на 60-70 години се очаква да починат всички те. Което на година прави около 300 умрели. Те са обявили за тази година само 50. Хич не се връзва тази малка бройка.

интересува ме - кога ще започнат да мрат нашите чалга-звезди, нашите ВИП-звезди, нашите политически звезди?

С какви глупости се занимава този. Защо в БГ има толкова висока смъртност,г-н Дичев?

е как защо щото всички сме звезди бейбибумъри!

Бля,бля.......

Нищо не разбрах от това !?!?!

дичев, пак ли ти? а може би да има връзка със статията ти "RIP, журналисти?, м? не помисли ли? :-)))

10-те божи заповеди... Не си прави кумир от нищо земно! Звездите ги правят заради парите. В крайна сметка всички отиват на едно място ...

Ти като ги знаеш наизуст, тези божи заповеди, ще хилядиш, нали пичаго от рода Маклауд?

Бурен интелектуален, емоционален, динамичен, стресиращ и натоварен живот амортизиращ тялото. В този свят всяко нещо си има цена, начало и край.

дкми

А какво значи "звезди"? Виж, ако кажеш - актьор, певец и т.н. ще е вярно, но каква "звезда" може да е някакъв, който наизустява едни реплики например?

обяснявам значението на звезда* евреиска създаден модел на следване и установяване на единен модел на стандарт и просперитет за следване ....ако го изтриеш пак ...ще си помисля че съм те засегнала...

дкми

Няма как да изтрия нищо :) Друг е трил, със съответните права в сайта.

А антропологът може ли да обясни как така нито една музикална звезда не е умряла от старост на преклонна възраст - Мерилин Монро , Елвис Пресли , Фреди Меркюри , Майкъл Джексън , Уитни Хюстън , Кърт Кобейн , Ейми Уайнхаус , Принс , Джордж Майкъл ....... Със сигурност пропускам още толкова.

На преклонна възраст умря Катрин Хепбърн. Сигурно пропускам и други.

Елементарно, Уотсън! Разюздан живот, ранна слава и емоционално свръхнапрежение, успешно третирани с разни вредни субстанции и voila - ранната смърт е гарантирана!

В това можеше да има резон, ако тия звезди умираха по нормален път, а те повечето умират предварително заради употреба на наркотици. Принс, Джордж Майкъл и Кери Фишър са добър пример за това!

Елементарно - защото всеки живот има и край а това че си звезда не те прави безсмъртен..Лека им пръст и не ровете костите им за да си пълните страниците.. Може и много пари да имаш ама като ти е писано да не ги харчиш ще си отидеш:((((защото живота никога НЕ се купува с пари

звезди или луни хората са равни имат право на живот но за жалост средната продължителност стана 60 години .... може би заради пенсионната реформа може би заради добавките в храните ... не знам, но някои знаят

Разбира се отговорът е твърде прозаичен - това е част от хибридната война на Путин срещу западната цивилизация, това е удар срещу западната култура и евроатлантическите ценности и опит да се разделят хората на Запада с цел да се прокара упадъчната руска култура и влияние. Но никой няма да слуша Кобзон навън от границите на рашистанската кочина

не си ли същия малоумник представящ се и ката КГБист?

Повече от половината изброени са родени точно тогава когато е бил бума според този мастит учен.Явно смята бума за някаква зараза.

можеше и по-простичко да се каже - напоследък, не само у нас, има само чалга, миграция, сатирици и политици, звездите са малко.