Българи разкриват раждането на Вселената

Ще разберем ли най-после как е създадена нашата Вселена и планетата, на която живеем?

Обратно в новината

Коментари - Българи разкриват раждането на Вселената | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахаха Бе тез хора не знаят ли че отговора е 42 :)))

Явно Бог е доста зает, щом не може да ни опази от подобни неграмотни статии :)

Ааа, така ли, значи на бас си се хванал!!:) С божествената природа шега не бива!!:) Пийни едно сега и за нея!:)*

Благодарение на тази статия спечелих един бас и то много готин.Не знам дали ще открият как е създадена Вселената,но аз ще пия Джони Син етикет :) kisses

Много хора вярват в Бог, но много малко хора вярват в Бог, който вярва в тях. Много хора вярват че Бог е там а те са тук, но много малко хора вярват, че те и Бог са едно. Много хора вярват че Бог е осъдителен и отмъстителен, но много малко хора не се съмняват в безусловната любов на Бога. Много хора вярват, че са жертви и че нещата в живота просто им се случват, но много малко хора знаят, че именно те творят битието си и то на много нива. Много хора заклеймяват и съдят като лош и добър този или онзи, но много малко хора смятат, че ничий път не е по-лош или по-добър, а просто са различни. Много хора все още живеят живота си в сън, но много малко хора са си спомнили истинската си същност. Всички Велики Духовни Учители като Иисус от Назарет, Сиддхатта Готама (по-известен като Буда), Кришнамурти, Сай Баба, Петър Дънов и много други са били от много малкото хора. Те са ни повтаряли едни и същи истини, независимо от времето, държавата и обществото в което са живели, но ние продължаваме да не искаме да ги чуем. Дори са ги разпвали на кръст, когато са заявявали открито своята истина. При учените историята не стои много по-различно от тази при духовните Учители. Защитавайки тезата, че другите звезди всъщност са далечни слънца, италианецът Джордано Бруно е изгорен на клада. Дано съм ви дал тема на размисъл преди Коледа :)

Аз много бих желал да разбера как е именцето на неграмотния синковец написал тази малоумна статия ? От чисто научна гледна точка Дан Браун може да яде пастички, религиозните обсебвания на автора също нямат място в подобна новина. Как ще правиш материя бе, овчарче ?!?! Ти да си учил физика ? По някое време се е постегнал драскача в кръстчето и е загатнал, че нашите учени ще участват там в наблюдението какви частици ще се получат! Това е така, поради неверочтно сложния за схващане механизъм, че като натрошиш с чук даден обект, той се разпада на множество по-малки обекти. Това според болното мозъче на неукото журналистче значи, че съм сътворил цял куп малки предметчета ?!? Не си губи времето, синко, с Дан ти Браун. Вземи да прочетеш малко физика и ще откриеш, че света, в който за съжаление съжителствам с теб не е магически и необясним а е съвсем и единствено МАТЕРИАЛЕН! (за криворазбралите читанки, които свързват материален с материално ориентиран - пояснение! Матеиален - изграден от материя).

Тия глезени западняшки простаци да бяха дали тия милиарди не за глупости, а за проекта за реактор на ядрен синтез. Защото петролът свършва след 50-тина години и тогава ще оцелеят руснаците в Сибир, няколко малоумни американеца в Аляска и неколцина на север, които са свикнали на студа.

Целият този проект е направен, за да се получат нобелови награди ако го кажа това на създателите на проекта султанов ще го наврат детектора да си търси неговата си награда!!!! що за идиотизъм - хората работят в церн заради интереса кум науката а не заради награди!!!!! и проекта няма да стартира есента на 2008 а по-кусно защото има много технически проблеми които за момента не могат да бъдат пренебрегнати - 2008 ще бъде официалното представяне - откриване на проекта , но реално тои ще заработи както е предвидено не по-рано от средата на 2009. а министъра вълчев да беше поканил на среща българите които работят в церн а не да се обгражда с 20 журналисти гъзоблизци и да си прави РR на чужд гръб

До Петър - Братко, следя внимателно коментарите ти и им се дивя! В нашето поколение има и хора които се интересуват и от ускорители, от феномените в природата, от изкуства и други науки, дори и от религия. Свалям шапка на всеки които се интересува от всичко, а не само от едно. За съжаление религиозния фанатизъм е силно ограничаване на мирогледа!. Уважавам вяратата ти, желая ти всичко най-хубаво на прекрасните коледни празници, но имай в пред вид, че ускорителите и други подобни изумителни съоръжения не са построени от хората на Патриарх Максим, а от малко по други хора - които ти наричаш поколение, което не вярва в Бог! Мисълта ми е, че поне мъничко трябва да не вярваш в Бог за да построиш ускорител...

За първи път български журналисти влязоха в подземната лаборатория на института в Женева и видяха грациозния проект, по който работят над ... Що за елементарно твърдение е това! Български журналисти мноого отдавна са посещавали и посещават CERN!

След като НИЩО-то е станало НЕЩО - ей така от само себе си - със сигурност трябва да се търси божията намеса:)) Иначе НИЩО-то е било НЕЩО материално, а не виртуално, на каквото се е маскирало!!! Ако продължава така да се ускорява, със сигурност ще му се случи нещо (хубаво, разбира се:)))

Дедо, не е лоша идеята:)) Кажи, след като в началото Бог създаде небето и земята, с какво божествено продължи:)) Кажи на човеците да не се ровят в божиите дела, а да са щастливи, ако ги докосне някоя божа кравичка даже, камо ли нещо друго с божествен произход:))!

За съжаление на хората, които не вярват в Бог, Бог трудно може да им помогне. Така че - избирайте!

Неверието не е нещо, с което трябва човек да се гордее по Рождество. Ние - християните, които вярваме в Божия Син- Исус Христос, че Той е Спасителят на хората и Създателят на всичко живо и неодушевено, вярваме в Бога и в истинността на Неговото Слово. Вярваме, че Бог сътвори света, вярваме, че Той е Спасителят на нашите безсмъртни души, вярваме, че Той ще дойде пак и ще съди света, за да въздаде на всеки според делата, които вършил през земния си живот. Така че, за съжаление се оказва, че нашият народ има тежко наследство от тоталитарния безбожен комунистически строй - поколение, което не вярва в Бог, разчита само на себе си и се интересува само от това какво ще яде и какво ще пие. Колко жалко!

Най-напред - нека се радваме, че наши хора работят за едно от най-интересните научни събития в Женева! В т.н.Атомен център в София държавата не покрива дори парното отопление и същите тези хора и колегите им работят с връхни дрехи - така,че наука се развива с пари... Важното е да имаш умни специалисти - да са живи и здрави!

Во почетокот Господ направи Македониjа. Пошто комитите напиени пуцаа ут кеф, големо грменье падна.

Точно защото сме умни искат да ни съсипят някои велики сили! Докараха ни до просешка тояга! Но няма да им се даваме!

Не успях да допиша - имах щастието преди повече от 10 години да посетя втория голям център с ускорители - в Хамбург.Там те са няколко кръгови и един линеарен. Може да се слезе долу само когато ускорителят не работи - там работят учени от цял свят. Видях тези хора от бъдещето. Ние имаме много качествени учени, но естествено е да работят в чуждите институти - такива гигантски съоръжения не са по-силите на отделна страна Важното е, че нашите учени там са на високо ниво - ето това е малката светлина в тунела на глупавото ни ежедневие.

Вьв врьзка с Големия Взрив? Ние що винаги сме на километьр от хоризонта на сьбитията?

С нетърпение ще очаквам резултата догодина! Желая им успех в разгадаването на този тъй мистичен произход на тази тъй прекрасна Вселена и още по-прекрасна планета Земя! :-)

Те ще възпроизведат условията при които се е родила Вселената, но няма да отговорят на вьпроса кой е създал условиятя.

Нашите интернетни издания трябва да пишат повече за големите научни открития - и не само когато в тях участват българи. Ние сме потънали в битовите си проблеми, които няма да можем да решим още много дълго време, но това не значи,че не трябва да знаем за големите постижения на науката. Всъщност човешкият мозък се развива именно когато мисли за сложни неща. Независимо дали са само хипотези, тези големи стъпки на науката ни водят към нашето истинско бъдеще - времето, когато човекът освободен от глупостите на политика и битието ще отстъпят на заден план ще може да се посвети на науката и т

абе хора може ли хора дето не са прочели учебника по физика за пети клас да коментират имало ли е голям взрив нямало ли е

Eee she mahna dekorite veche, pisna mi ot tia mravki nooo lesno se lajat eiii

В начало Бог създаде небето и земята. Цитата е от Битие 1 гл. 1 стих на Библията. Ето го отговора, даден ни е наготово и без скъпи и непредсказуеми научни експерименти.

Sblysykyt na elementarni 4astici ili struni, ot koito proizliza materiqta ne e absoliutnoto na4alo! Tqh koi gi e syzdal?! Dori absoliutnoto NISHTO se eksponira kato NESHTO v syznanieto ni, koeto ni kara da si go obesnqvame s BOG!

Едно от поредните заблуждения на съвременната теоретична физика

Sblysykyt na elementarni 4astici ili struni, ot koito proizliza materiqta ne e absoliutnoto na4alo! Tqh koi gi e syzdal?! Dori absoliutnoto NISHTO se eksponira kato NESHTO v syznanieto ni, koeto ni kara da si go obesnqvame s BOG!

Mila da me izvinite obache mi e mnogo obidno da me narichate KRUGLA TRUBA - kvadratna truba sum. I osven tova vsichko za proizhoda na tozi sviat otdavna e izvestno. V nachalote go imashe sa absoliutnoto NISHTO, sled tova NSHTOTO exploadiralo i eto ni i vsichki nas! Zatova sigurno sme i takiva nikakuvci. Tova naj-modernata nauchna teoria za proizhoda na sveta i ne vizhdam kak mozhe da bude oborena.

Едно от поредните заблуждения на съвременната физика.

теорията за големия взрив изобщо не е теория а възприето схващане ЗАСЕГА.учените на тоя етап не могат да дадат друго разумно обяснение за възникването на вселената.ако ги запиташ коя е причината за тоя взрив всеки вдига рамене и търси някаква случайност.що се отнася до работата в ЦЕРН и да открият нещо ново след него изникват още въпроси.познанието е безкрайно а въпросите винаги повече от отговорите.що се отнася до тоя тук дето питаше защо не работят българите в българия по тоя въпрос-..човека явно е лаик и отговор като за него е само тоя- в българия отговора на това което се търси в церн може да се получи само в някой божи храм...и за тая цел изобщо не ти трябва да си учен.по на светло казано един такъв ескперимент струва стотина милиона евро най малко.

Sblysykyt na elementarni 4astici ili struni, ot koito proizliza materiqta ne e absoliutnoto na4alo! Tqh koi gi e syzdal?! Dori absoliutnoto NISHTO se eksponira kato NESHTO v syznanieto ni, koeto ni kara da si go obesnqvame s BOG!

Светът е оцелял, щото се е смял:) Какво му остава на българина, освен да се забавлява във форумите с прояви на разум от последния голям взрив. Дано да няма друг,че ще станем за резил,т.е да не му хрумне на Господ нещо да промени..

Много си прав!!! И аз мисля така, ако раздаваха нобелови награди за издръжливост, справяне някак си и битови изобретения всички щяхме да си имаме по една в къщи! Весели Празници!

Възникването на света от голям взрив или от Бог са еднакво недоказуеми !!!

Много си прав!!! И аз мисля така, ако раздаваха нобелови награди за издръжливост, справяне някак си и битови изобретения всички щяхме да си имаме по една в къщи! Весели Празници!

......ucheni i montajnici.....spore men sme samo montajnicite koito rabotim nad tozi proekt...i montirame trabata..zavarki...t onui...abe plashtat horata v evra...a inache ima i edin uchen v nashata brigada...kazva che vednaj sa go prieli za kandidat-student...

Нещата у нас по мое мнение са на границата между реалността, фантастиката и религията, коментирам пък аз.

Първо да разкрият откъде се е пръкнал Даниел Вълчев!

То с упоритост, всичко се постига. Продължава с опитите. Ами ако вземе да стане, а?

Приятели, даже и да направим нова вселена и нова земя, какво ще ни ползва, след като един ден всички ние ще умрем. И защо се опиваме да опрвергаем наличието на Този, който така или иначе е сътворил вселената и ни е дал земя, където да живеем и слънце което да ни топли. Какво повече можем да прибавим или пък да отнемен от това, което вече е напрвил за нас. А и дали няма да объркаме нещо, както все по-ясно проличава от промените във флората и фауната на тази доскора съвършенна планета, опитвайки се да заменим функциите на единствения Творец.

Где без българи при големото БАНГ! Че то тва БАНГ ние сме го направили ва!

Накрая май ще се окаже, че българите, освен, че са първите европейци, ха-ха, са и преди вселената.

Попитали Радио Ереван: Наистина ли българи са открили тайната на раждането на Вселаната. Да - отговорило Радио Ереван. Но не били българи, а просто 30 човека българи, работили за проекта. И не са го открили още, о се предполага че нещо ще открият, но какво и кога - Божа работа!

Да не вземете да създадете нов Господ, че като вземат да се скарат със стария....

Ще го лапаме големия...Триста ти религии,триста ти философии.Може да се получи някакъв голям резил(съизмерим с тоя,дето го имаше във филма на BBC) и така да се преебем,както и дявола не може да ни преебе....

Аз големия взрив го възпроизвеждам всеки ден ама никва вселена не се ражда. Само някви газове и аромат:))))0

Браво, но защо не работите в България? При швейцарците ще си остане швейцарско. Съвет: Запознайте се с учението на Богомилите. Там също се говори за Големия взрив или ТАЙ ЦЗИ. Богомилите са поставили основите на къща, която ще бъде достроена от Учителя Петър Дънов. Той най-добре е знаел как и защо е създадена Вселената.