Двата реактора ще бъдат консервирани на площадката ”Белене”

Теменужка Петкова съобщи за БНР, че до ден-два страната ни ще стане собственик на двата реактора, произведени за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Двата реактора ще бъдат консервирани на площадката ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мното москвичи имаме консервирани жалко

Не вярвам да има друга страна да си държи два реактора за резарва на склад..

Поредната идиотщина!!! Циганите ще намерят начин да си "берат жилязу" и "да си земват бакъри" и ще им е##aт мамата... А може и да пристигнат неокомплектовани и това да оправдае недоработките по тях!

значи тиквата пак е откраднала много и ще стане и акционер в белене но и дано на острова също

Тези които са поръчали реактори,преди да има договр за строеж на централа в затвора и конфискация на имущество и активи,знаем кои са ,Цацаров също ги знае ,да действа...

Това не са целите реактори, а корпусите им. Няма как да продължи строителството без тях. Изградени са фундаментите, сега е ред да се вградят корпусите. И точно така се поръчва оборудване, което се произвежда по поръчка за няколко години - поръчва се и докато станат фундаментите стават и корпусите, да вървят работите в паралел. Не е това проблемът, а това, че американците не ни дават да си довършим централата. Ще им убие сладката за тях, престъпна за нас схемичка с "Мариците". Които пак ние сме строили, пак с руски проекти и руски кредити.

Защо, бе хора? Все нищо ново неразбирате? Вие 14 века кисело зеле как правите? Консервирате! Краставички, царска туршия, патладжан по долно-нанагорски? Консервирате! За да има за зимата, нали? Ядрена зима се задава. Време модерно. Сега пък ще си консервираме реактори, заедно с краставичките. Какво лошо? Някой щял да открадне по някой тон перпери и жълтици ? Голям праз! Това се прави от преди 681 година, нищо ново.... Но никой в света не си е турал атомна зимнина. Ние, вече да! Това и САЩ,Русия и Израел не могат да си позволят/Поне не официално/. Така че Консервирайте, Братя! Но Властниците да знаят! Искаме поне по буркан на човек, та даже и по два е редно да ни дадат с пенсията!!!

Рано или късно Цар Тиквун Първи ще влезе в панделата заради съсипаните проекти: АЕЦ Белене, Южен поток и нефтопровода до Дедеагач. И трите спрени от него под диктата от световното зло САЩ.

я да помислим какъв интерес има България от нефтопровода Бургас-Александрупулис (Дедеагач). Интерес имат Русия и Гърция. А ние и така можем да получаваме руски нефт. А за 34 млн годишно да си съсипеш целия туризъм - това сие идиотизъм. АЕЦ Белене не ни трябва. навремето имаше смисъл да с евъзобнови с жцел да оползотворим реактора който имахме - чешки, от поколението на тези в Козлодуй. Но комундетата уйдисаха на акъла на Москв, подариха им го (защото за 60 млн това си е подарък. А този реактор си работи от няколко години) и поръчаха други реактори. Уж по-нови, по-модерни, а всъщност същите лайна. И сега се чудим какво да ги правим. Русия иска на всяка цена да инсталира реактори в държава от ЕСВ. И освен България няма къде другаде. Затова там и лайняно въже ще прегризят само и само да реализират този проект. как ли не го въртяха, то бяха германски, то бяха американски инвеститори, сега френски - поредния фишек. А иначе освен Русия никой няма интерес от този проект.

stan_posta@

Няма нужда да излагате отново и отново очевидно неверни чисто пропагандни тези. Не сме на тази вълна отдавна. Една верна дума няма, всичко сте го чули от bTV, която защитава чуждите, не българските интереси.

Двата реактора ще бъдат консервирани на площадката Белене И ще се изчака да се вдигне цената и предадът за скраб. Така като стана с стуговете от социализмуса!

Точно далаверите с тези реактори и умишленото съсипване на КТБ са два от най-големите грабежи на страната,за които цацаратурата се разсейва или прави безсмислени упражнения на активност...

Отивам ручааме, жабетата, Тиквуне? И кво ще работим с гьола? И него ли ще консервираме, Рапоне тъп?

Това освен за скрап за друго не става. сега и пари за консервация ще харчат.

Чайниците който ги е поръчвал- са ке ге слага в двора, и да ги плати!

Другаре Гробаре, гласувайте си пак за комундетата, още 30 години!

Ей тези лакоми д пета няма да се напънат да измислят нещо ново. В Белене имаше вече два склдирани реактора, които някой наш комисионер реши, че са морално остарели, продаде ги на руснаците за жълти стотинки, те от своя страна като не разбиращи от ядрена енергетика ги монтираха и използват. От тази схема някои заработиха добре, а сега други без грам творчество искат да повторят схемата

Интерес има нова АЕЦ да се СТРОИ, а не да се ПОСТРОИ.

Дянков: "Пак ще пляскаме руснаците. Исканията на "Атомстройекспорт" са смешни, искат да ни уплашат, но в съдилищата ще ги разбием", каза вицепремиерът.. "Уверени сме в нашия успех. С компанията "Уайт енд Кейс" достатъчно дълго работим. Тяхното мнение е, че имаме всички аргументи да спечелим делото", каза пред Би Ти Ви енергийният министър Делян Добрев в коментар за заведения иск. "Имаме план Б, имаме и план В, нито един от тези резервни планове не включва нито плащане на неустойки, нито строителство на централи." И СА РЕАЛИЗИРА ПЛАН - ПЛАТИ!!!!

Поне една снимка да ви бяха дали като ще им плащате милиарди Бива лида сте толкоз тъпи !?

В следващия Парламент, ако има истински патриоти трябва да гладуват за национализацияна Лукойл . Стига са ни грабили Путин и Сие!

Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява: ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ; НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС; ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ

Радсия с помощ От БСП ограбва Родината !

Понеже си проСЗ, затова отново: Благодарение на ФЕС и ФАЩ и лично на другарката от КПСС Киллъри Хитлери Клинтън! Ех какви яки санкции наложихме на Ръша, а, благодарение на Лесбогейстан?! А преди да стане това, АЕЦа щеше да бъде построен безплатно срещу 49% временна собственост, след което оставаше 100% българска работещата централа.

Порите отиват в масква Не другаде....прочети че после давай с опорките

Бугарите сте си тъпи. Затова ви таковахме 500 години Вижте Ердо какви условия изнуди от Путин за турския поток само. Само можете да мечтаете ..

И за Син Поток, който Костов също подари на турките.

Син поток е за нуждите на Турция само. Защо да минава през България?!

Кого си таковал, бе мършо? Беззащитни деца и жени, защото иначе сте големи "мъже" като тръгнем към вас на нож. По нищо не се различавате от джихади-джотата в това отношение. Явно 1912г. ви дойде малко. Нормалния човек гледа да е добре с комшиите си, да има съгласие, защото не се знае утре кога ще опре до тях за нещо. На вас колкото ви се дава вие все по-нагли ставате и се мислите за безсмъртни. Явно трябваше да ви третираме както гърците ви третираха. Взехме си бележка вече. Радвайте се на "дружбата" си с руската мечка :) Като ви знаем "акъла" е въпрос на време да и се поразходите по нервите отново. То Путин не е тъп и ви взе мярка. Преди да свалите оня Су-24 тръбата щеше да е една и щяхте да държите кранчето. Ама защото сте "умни" и се качихте на главите на руснаците днес тръбите са 2 - едната за вас, едната - към Европа. И от много акъл сте в постоянна война с кюрдите на собствената си територия и наоколо, а с гърците сте толкоз на нож, че един-два пъти щеше да пламне война, този път не само срещу тях, ами и срещу целия ЕС. Така "умно" си играете на руска ролетка с огъня, че не искам да съм на ваше място когато ви изгори.

Таковал си на майка си миризливата ...

Ако е вярно , че адвокатите на България пред арбитражния съд по делото БелаНе са били руснаци ББ трябва да отговаря за държавна измяна!

Задунайская губерния плаща един милиард и двеста милиона лв на рассия

Благодарение на ФЕС и ФАЩ и лично на другарката от КПСС Киллъри Хитлери Клинтън! Ех какви яки санкции наложихме на Ръша, а, благодарение на Лесбогейстан?! А преди да стане това, АЕЦа щеше да бъде построен безплатно срещу 49% временна собственост, след което оставаше 100% българска работещата централа.

Благодарение нА усилията на бесепето, руските пенсионери ще получат коледни надбавки... за сметка на нашите майки и бащи

На ГЕРБСП. Кой според теб създаде ГРОБ, за да се спре подема на Атака през 2006-2007-ма? А кой създаде ДПСДС през 90-те за да разцепи народа на N?

Атака са си прости русофилски пръчки. С какво са по добри от БСПГЕРБ ?

Днес-утре ще вземем ЕДИН-ДВА реактора.. Добре поне, че е ясно колко сме платили за тях ;)) Едни 3-4-5 милиарда ;)))))))

а твоя кухая голова, що - знает сколько милиардов одна АЕЦ стоит ? Не знает, зато и кухая !:)

извини - АЕС...

До края на седмицата България ще плати на рассия 600 милиона евро за реактори, които никой не е виждал. Ако някой може да пусне снимка и да ме опровергае,ама...

В момента внасяме ток от Сърбия и Румъния и го изнасяме за Гърция, Македония и Турция! Отделно ТЕЦовете, които тровят природата ни тотално блъскат над 3000 Мегавата ток. Стройте целия АЕЦ Белене, за да може базовата енергия да стане с 2000 по-голяма, а ТЕЦ да остане на 1000МВ. А ако наистина един ден не минем на електромобили и не възстановим промишлеността и производството - лесно ще се построи електролизна станция за водород и кислород, дали за автомобили или за износ за космическо гориво, търсене ще има много. И АЕЦовете трябва да са държавни! Не на Прокопиев, Сульо и Пульо. ВЕИтата да минават на пазарни цени и всички чужди колонизатори, като ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро, ЕДФ, Веолия, АЕС Контур Глобал и прочие, да връщат всичко откраднато, да бъдат национализирани чрез конфискация заради корупция и да гният по затворите отговорните престъпници!!!!!! Ако един ден взема, че стана премиер, такава диктатура ще наложа, че всички престъпници ще вият до луната от болка. Свят ще им се завие!

Това означава разходи за транспортиране на реакторите до площадката Белене. След това едни фирми ще вземат едни пари за да консервират тези реактори. Ще построят някакъв навес или барака за няколко милиона. После реакторите ще бъдат мазани с грес и т.н. Естествено тази грес е "специална", със сертификат от производителя да НЕ съдържа например хлориди. Като краен резултат само греста ще струва поне хиляди евро. Най-просто казано: Сагата Белене не е приключила! Ще се харчат пари.

Накрая можем същите реактори да ги продадем обратно на руснаците за жълти стотинки. От всички тези "дейности" определени хора ще вземат комисиони. За тези хора НЯМА значение, че като цяло Държавата и енергетиката ГУБЯТ. Важен е КОМИСИОНА!!! Така енергетиката се превръща в каца без дъно която непрекъснато се пълни от данъкоплатците.

Гарван на гарвана око няма да извади. Ако за нас това е проблем, трябва сами да решим, че желаем да направим нещо по въпросът.

Хайде на евтините консервиииии!!! А, комисионните ? Комисионните кога ще бъдат възстановени ?

Разстрел за всички престъпници от ГРОБ!

. . . и престъпниците комунисти.

Не съм ги пропуснал, защото гробарите именно са комундета. Погледни Цеко, Бай Хуй, Свиняна Павлова, Цецка, Пръмова, Московски, Москов, Лукарски, Горанов, Младенов, Трайков, Менда, Цвета, нареди в колона и стреляй докато не падне и последния боклук.

Това правителство прави някакви бързи и обявяване за невъзможни от самите тях сделки, преди да си тръгне.

БЕЗ ДА СЕ БАВИТЕ И ОСЛУШВАТЕ! БЕЗ ЧУЖДИ "ИНВЕСТИТОРИ" !!! А АКО НЯКОЙ В БРЮКСЕЛ НЕ Е СЪГЛАСЕН, ДА СИ НАПЕЧАТА НЕКРОЛОГА :)

Пак ли на руснаците ще плащаме , за консервирането!? Нали в България има достатъчно атомни специалисти (все още). Нека те да извършат консервирането , или просто трябва се вземат едни пари при посредничеството , за сключване на тези договори!

ЕС и разни представители на САЩ, които довтасаха със специален самолет при Орешарски не еbaхa както им е угодно, тосет защитиха си техните енергийни интереси, за сметка на нашите. Бившия председател на ДКЕВР ми е колега, познавам го като отличен специалист. Той беше махнат от ГЕРБ защото се разприказва, публикува на сайта на ДКЕВР съоотношението на енергията от различни доставчици - АЕЦ, ТЕЦ, ВЕИ и т.н., общо 13 хиляди мегавата. Проблема в енергийния микс, че в него производството на АЕЦ е само 2000 мегавата по 3.5 цента киловата, а всички други са над 35-70 цента. Американските централи произвеждат най-скъпия ток: 1.36 лв. без ДДС за киловатчас. БЕЛЕНЕ щеше да намали съществено цената на тока в този микс, тъй като според доклада на HSBS (2012 г. за оценка на АЕЦ Белене) дори след 2030 год. максималната цена за киловат щеше да бъде 5.5 цента, тоест 11 стотинки. Но ЕС и САЩ искат България да бъде зависима оттях. Бойко гласува мораториума, спря Белене, иии съвсем естествено беше руснаците да си поискат парите за реакторите. Няма значение, че са руснаци. И Уестингхауз да беше, пак при същата ситуация щаха да ни осъдят за да си получат парите за оборудването. Това е бизнес, сиренето струва пари. Белене, обаче има всички екологични и земетръсни сертификати, включително от Световната и европейската организации по ядрена енергетика което прави дострояването целесъобразно. Със сигурност енергийния микс ще се промени кът намаляване на цената (ако политиците го допуснат).

Били сме бедни а, бедни ама друг път, я покажете някоя от богатите държави дето ще си консервира два нови неизползвани ядрени реактора...ЕПА НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!!...Господи защо нас българите ни наказваш с МАЛОУМИЕ!!!

че миксът става особен - музейни ценности от соца плюс електрификация на целата страна...

ЕК ни спря Южен Поток и Белене (чрез наведената Тиква), а сега ни уважава суверенното право .....

Да, социалъзмът си е още тук... но още по-жалкото е, че манталитетът на ХОРОРИТЕ от соца се предава по наследство...

След невероятния успех на ИМКО-1, през 1982 г. се създава неговият усъвършенстван вариант ИМКО-2 и започва неговото серийно производство (с леки модификации) в Прибостроителният Завод в гр. Правец под търговското име Правец-82. След кратка пауза през 1985 г. започва бързото създаване на нови модели компютри от серията Правец. Производството на компютри се стабилизира и се извършва изцяло в специално създаденият Комбинат по Микропроцесорна Техника в Правец, като България започва да изнася голяма част от продукцията си за страните от СИВ и по-специално СССР. Производственият капацитет в КМТ Правец е предвиден да бъде до 100 000 компютъра годишно, но този капацитет никога не е достигнат. Най-големият достигнат пик в производството е когато България произвежда 40% от компютрите използвани в страните от социалистическият блок

АКО БЕШЕ ОСТАНАЛА СИСТЕМАТА НА ПРАВЕШКИЯ КАСКЕТ ДАЛИ ЩЕШЕДА ИГРАЕШ НА ИГРИ ИЛИ ЩЕШЕ ДА ГЛЕДАШ САМО НУ ЗАЯЦ ПОГОДИ ???

показват две железа - те ти Теменужке реактора, те и копчето му за пущане .... за останалото още 10 млр. евро

Виждате ли колко много сме постигнали в развитието си за тези 27 г.? Досега консервирахме чушки и домати, а днес - ядрени реактори!;) Найс ' а?;)

Направо сме за завист ..... друго такова племе няма в човешката история ..... единствен подвид сме. ЧЕСТИТО! А вече е време да ни пишат и в Червената книга.....

Арбитражното дело заведено от Атомстройекспорт срещу НЕК за Белене е към своя край и България рискува да загуби 1 млрд. евро. Знак, че нещата не се развиват добре е делото за 800 млн. лв. заведено от НЕК срещу бившия консултант и свидетел по арбитражното дело Уорли Парсънс. НЕК разполага с експертиза от 2005 г., която констатира дълбоки пукнатини по цялата височина на железобетонните фундаменти на реакторното отделение, изградени през 80-те научи Биволъ. На практика блокът не е бил годен за дострояване, а след възобновяването на проекта руската страна е въвела в заблуждение НЕК, че блокът може да бъде довършен. Този аргумент е известен на трима поредни премиери: Станишев, Борисов и Орешарски, но те не са предприели нищо, за да защитят българския интерес. Експертизата, която може да реши делото в наша полза не се използва, защото повдига въпроси за качеството на бетона в АЕЦ Козлодуй и други централи построени по съветско време в страните от блока на СССР. Също така, за да се замажат следите бяха хвърлени значителни средства за разчистване на площадката на АЕЦ от напукания бетон. Кой и защо е готов да предаде националния интерес и да натовари данъкоплатците с още 1 милиард, за да защити руските интереси

отговора от разбирачи като ХОРОР

Това беше една измислена система , която приключи . Още ли ще ревете , за нещо , което не може да се върне назад ? Сега в Русия да не би да са по- добре от нас ?

Да ги консервират в буркани та да им е бесплотно осветлението на хората в мазетага

Някой поръча на руснаците реакторите, друг ги плаща с нашите пари, а червенотиквеничковчетата плюят като за последно!

Преди няколко месеца даваха по БТВ един лежал там, който се хвалеше че взривявал паметника на руски войник, за който неговия дядо казвал че бил изнасилвач.... Е те такива ми ти работи. Нека сега пробва да взриви паметник на американските летци или френските легионери във Варна от Кримската война..... Не Белене, а направо в Гантанаму....

Е, И КАКВО? ЗАЩО НИ СА? КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ? ЧУДО НА ЧУДЕСАТА В БЕДНА БЪЛГАРИЯ.

Сега в края на мандата плащаме големи пари за да е трудно на следващите, така можем да се покажем като бъдещите спасители.....

това че ще пралим на кре...тените, не значи че ще получим реактори! а и да получим някакви железа, вероятността да са читави е равна на вероятността кузнецов да се прибере в русия с всички самальотчета на борда!

Българския народ спира всички приватизации в България!!!...вече нищо не се приватизира, както и конциите подписани от слугите на Дявола, които ще бъдат наказани!!!...слугите на Дявола вече знаят, че са разобличени, както и техния господар!!! Анатема и унищожение на Дявола и неговите слуги за Геноцидът и Холокостът извършен над Българския народ от юдеи, турци, гърци, комунисти, масони, богоборци, глобалисти, ционисти!!!Анатема

Две момчета си говорят през Берлинската стена. - Аз имам портокал! - хвали се западнякът. - А ние си имаме социализъм! - Много важно. Ако си поискаме и ние ще си направим социализъм! - Да, обаче тогава няма да имаш портокал!

Портокала ли е по-важен или свободния достъп до образование и здравеопазване, малоумник.

тЪпако безплатното здравеопозване пръв го е въвел Хитлер

1980-тa гoдинa, oлимпийcĸитe игpи в Mocĸвa. Зaвъpшвa cъcтeзaниeтo пo xвъpлянe нa чyĸ, нaгpaждaвaт пoбeдитeлитe. Извeднъж oт пyблиĸaтa xyĸвa eдин чoвeĸ ĸъм тepeнa, xвaщa чyĸa и гo изxвъpля извън cтaдиoнa. Xopaтa гo питaт: Чaĸaй бe, ĸaĸ гo xвъpли чaĸ тaм? Aaaa, вий ми дaйтe и cъpпa дa видитe c нeгo ĸaĸвo щe нaпpaвя!