Италианците казаха ”не” в референдума, Ренци подава оставка

Италианският премиер Матео Ренци понесе тежко поражение на референдума за конституционна реформа, показват първи прогнозни резултати.

Обратно в новината

Коментари - Италианците казаха ”не” в референдума, Ренци подава оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Когато загубиш, не можеш да се преструваш, че нищо не се е случило..." Няма нашия опит и гъвкавост. Тука на всички избори всички печелят. :)))

Крайно време е статуквото в ЕС да се ПРОМЕНИ!!!!!!Наложително е СЛУГУВАНЕТО в полза на САЩ-ДА С П Р Е !!!! ЕС да работи в интерес на гражданите си!!!!! Нека краварите се оправят САМИ в предстоящата ОГРОМНА финансова криза!!!!

тоа па..копи-пейст директно от Савушкина - трол центъра в Петербург. Поне да си беше направил труда малко да го попромениш..със свои думи. Тъпоъгълнико!

на простото народонаселение, което избра тази овца и онзи до нея в президентството. От сега нататък простотиите на Майчето репи ще ядят и така ще е в следващите пет години. Въпросът е как ще се изтърпи това??!

Ако е като батко си Бойко ще каже че напуска а после ще забрави да го направи...

от същия юдейско-йезуитски клуб даде фира! Да видим догодина братята и сестрите му от Хазаристан и Магреб как ще загиват геройски!

И ТОЙ,КАТО БОЙКО ПЛАШЕШЕ,ЧЕ АКО ЗАГУБИ,ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА!СМЕШНИК!МАРШ ОТ ТАМ,ОТИВАЙ НА БОРСАТА,КАКТО И ОНЗИ ОТ С. БАНКЯ-СОФИЙСКО!!!

да вземат пример от американците и да броят повторно - може пък да се промени резултата.

Единствено и само в България, на резултатите от референдумите се гледа с насмешка от "умните" социолози и политици. Добре, че са те, да ни пазят от собствената ни воля. Наглеци!

"Когато загубиш, не можеш да се преструваш, че нищо не се е случило... Опитът на моето правителство приключва тук".

Хората не искат тирани!

Последните референдуми в Европа и у нас показват, че политиците много са се отдалечили от народа.

А, преди бяха едни близки, близки до народа... Говориш глупости, но пък ти харесва. :))

Това не е държава, а пълна смехория- всяка година ново правителство... Немците треперят сега , че както са задлъжнели италианците като нищо ще катурнат еврото.

с техните фалирали банки. Ако България беше с такава ''смешна'' икономика нямаше никой да ни се смее като сега. То и Меркел се смееше на Берлускони...

Ако боко му стиска ще да поиска неговото еднолично държане на всички власт до сега да стане законно нека предложи такъв референсум за да разбере че това което прави до сега НЕзаконно много се ''харесва'' на хората.. Ама страхливец няма как да пристъпи към това узаконяване на БЕЗзаконието си. Всеки преценява загубата си по различен начин - кой с достойнство кой с детски обиди и действия на инат:(((

Екзитпол се пише слято! Чуждица, която не се употребява самостоятелно в българския език, се пише слято със следващата дума! А две чуждици - още повече потвърждават правилото. Моля, предайте го и на неграмотните ни телевизии.

Тиквоне италиано!!! Чао!!!

Всяко такова а разклащане на ЕС, увеличаващо заплахата от разпад на ЕС е смъртна опасност най вече за България. Защото ние, без ЕС, сме капут, зиро. Без пари, без отбрана, без инвестиции и бизнес, с мангали и гаджали, с изключително неспособно, просташко и неадекватно население, България ще изчезне много скоро.

Точно това е целта на руската империя! Но как да се влее малко мозък в тия картуни, пълни само с сърпове и чукове? Лошо ни се пише! Ще загине България!

Не ревете сороси,БГ ще остане последния твърд член на ЕС.

Ааа, непременно ще стане. България ще изчезне, щото ти го казваш това. Абе кой си ти бе, капут застрелян, че баш ти ще вещаеш какво ще стане? Напротив. България ще получи шанс да просъществува с разпадането на мръсния ви гейски съюз, който е създаден с единствената цел да унищожи нея и такива като нея. И нали Путин беше аут отвсякъде и нищожество и безсилно малоумно диктаторче, а сега изведнъж как стана така бе, господин никой, че е на път да разпадне гейския ви съюз, как става това, хайде кажи!

До оня който се опитва да дава съвети на читателите как да пишат във форума.Я погледни заглавието на статията и пиши - правилно ли е написана -не с кавички, и какво значат кавичките в случая, ха ти който поучаваш читателите на четмо и писмо пиши и отговори но няма да го направиш???!!!

Разбира се, че заглавието е изписано правилно. Не е правилно твоето основно образование. Някой те е излъгал, че си завършил 8-ми клас.

В едно западно издание пишеше, че " Ренци допусна политическа грешка като заяви предварително, че ще подаде оставка, ако искането за промяна на Конституцията не бъде одобрено." Всъщност в Италия няма да се случи кой знае какво по същите причини, както във Франция, но все пак един спад на еврото би помогнал на бизнеса със злато и разорил милиони, които залагат на ценни книжа и еврови позиции.За нас, колкото и да пада еврото не можем да пропаднем повече, въпреки очевидния прогрес в туризма, строителството и хранително- вкусовата промишленост. ЕС има нужда от повече бедна класа, защото работническата класа получава твърде много за труда, който се върши в Китай, Индия, Турция и Бразилия. В същото време храни държави като България, Гърция, Португалия, Италия които се управляват с политика на постоянно задлъжняване.

Ренци, отсега давай акъл на меркел и оланд, че нали се сещаш кой е следващ ...

ама на българите / и на теб/

Целият южен фланг на еврозоната е затънал до гуша. Въпросът вече е не дали, а кога и коя ще е първата държава, дето ще повлече крак.

Следва Испания.Там също ври и кипи.

на натиска да намалят дефицита, вдигат данъците. Но хората ги е страх от промяна - до сега си живуркаха много добре.

Това успокоява ли ви уважаеми друзя?

Изчезвай, Соросодният Бойко Б.! Не те искам! Превърна Италия в боклук и забранена зона за още 60 милиона по света отишли на екскурзия!

Добро утро на всички колеги от форума с изключение на соросоидните празни глави. Я какви новини падат оставки като есенни листа.Изпращаме май една добра година а следващата ще бъде още по добра още по вече оставки ще има интересното предстои.

Следващата година може да е "по - добра" за теб, само ако учиш "по вече". Къде ви намират толкова неграмотни?

Бе на теб не ти ли свърши смяната не разбра ли че просто си отивате ? Но е по лошо, ако дойде друг модел първи ще сложите петолъчките / а съм сигурен че дълбоко ги пазите някъде в гардеробите си/ и първи ще ги посрещате освободителите ха ха ха !!!!

Ние читателите искаме да четем дискусията между модератора и читателите защо а изтрихте половината ? Искаме да видим докъде се простират "умствените" възможности на мадератора !!!???

To и Италия на Мусолини беше стабилна, ама не за дълго. Боко да си води записки от лекцията по италиански.

Те сега си е...а мамата! Сега кой ще спасява онази банка? Дали от там ще почне съдирането прогнилия финансов чувал?

Сега ще фалира и ще се окаже че такова нещо като прекалено голям за да фалира е пълна измишльотина на обонговските съвсем не безкористни финансови съветници. Което си е живата истина -- не може да съществува фирма дето не е монопол, която да срути всичко фалирайки.

И двата антидемократични референдума в Италия и в България се провалиха! След загубите на Брекзит и Тръмп, глобалистите, като Сорос и подобни, много им се искаше да сменят начина на гласуване, така че да се зачита по-малко от вота на хората и да не им се бъркат сметките, ама тия пусти хора пак им удариха по един шамар!

Умник, знаеш ли каква беше целта на Референдума? Италианците освен Гъ.овете в парламата имат и Гъ.зове в сената. Италия е на това дередже защото при толкова много Гъ.зове е практически неуправляема. Освен това сенатските Гъ.зове годишно изяждат над милиард и половина еврака, твърде скъпо за затъналата в дългове Италия. Ренци беше първият читав премиер на Италия за последните 30 години.

И затуй искаше да смени избирателния закон с фашисткия. И да направи непряка демокрация. Хайде, няма що да си приказваме приказки. Искаше цялата власт за Ренци и нищо повече. Също каквото иска нашия. Цялата свита на Меркел е същия дол дренки.

Ренци беше най-големият хитрец от последните години в Италия! Браво на италианския народ! Вникнете добре в това, какво предлагаше "реформата" на Ренци или по-скоро на лобитата около него! Ренци пропиля своя шанс наистина да реформира Италия, беше изключително агресивен, нахален и упорит в заплахите към избирателя, което италианците не харесаха. Резултатът от вота е заслужен шамар за популизма на ренци и компания!

на популацията, а не на администрацията и интерпретацията и.

Сори майка,такъв е живота! Аривидерчи Матео!

Цяла нощ не си спал троле. А сега гласувай за Вова, президент на Света.