Александър ван дер Белен: Борих се за ЕС от самото начало

Победителят в президентските избори в Австрия Александър ван дер Белен заяви, че проевропейската позиция е била ключът за победата над евроскептичния съперник.

Обратно в новината

Коментари - Александър ван дер Белен: Борих се за ЕС от самото начало | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало дира, от този церимониал майстор на Австрия нищо не зависи. Виж от референдума в Италия еврото се гърчи като настъпан смок. Защо не слагате новината за Италия между главните новини?

..ван дер Беле... --- ето ви нова беля от австрията! радваите и се! сега ша има проблеми за балканите!... правeте федерацяята! разтурете европата! закриите австрията!...

Руските слуги агит тролове пикаят газ от мъка та подФърчат при всяка свястна новина. Грачете си грака, хората са отдавна свикнали да го игнорират. Бъдете доволни, че от Москва ви хрантутят за нищото дето постигате като резултат.

Пич по вота ще го познаеш празноглавия соросоиден модератор и по последните вотове на коментарите даже и една манипулация на вота не могат да направят като хората толкова са кухи !

...Александър ван дер Белен: Борих се за ЕС от самото начало... --- разтурете австрията! тази стрна е фабрика за световен тероризъм!!! по-страшна е от арабията!!

ЕВРОЛИБЕРАСТИТЕ ЩЕ ОТИДАТ В АНАЛНОТО ОТВЕРСТИЕ НА ИСТОРИЯТА,ЗАЕДНО СЪС МЕНТОРА СИ СОРОС

се излива семето на разни мръсни мургавелки.

Соросоидните тутурутки що не рИвът че и този и Путинист а ? А той е син на имигранти от бившия СССР ха ха ха !

Прост си и неграмотен като всеки скопен путлероид. От болшевишка русия емигрира най-качествената част от руското общество - учени, инженери, изобретатели, писатели, философи, артисти, певци, художници,..., но ти си неграмотен скопец както всички националистически кресльовци.

По леко сутринта Баце че сигурно имаш и пяна на устата не е добре за здравето ти. А я виж какво става по Европа освен там, а кухоглаво кратуно ? Либерал - соросоидния ви модел си отива, но те няма да се дадат лесно съгласни са и света да запалят но само вие с празните глави не го виждат.А що се отнася до другото, заповядай да се убедиш на място скопец ли съм ха ха ха да не повториш визитата и да ти хареса ха ха не че ще те уплаша вие сте свикнали.И сигурно сутрин си като самосвал в тоалетната !!!!

Звучен Шамар на разните скопени национал-патриотари, които избиват комплекси от своята непълноценност в човеконенавистни практики !!!

Много ясно, че централна и западна Европа си пазят мангизите. Очаквано победи това дърто старче. Обраха източния фронт и са готови да ни дадат на Анадолците. От източна Европа коя държава е добре?! Като тръгнеш от Украйна до Гърция всичко е обрано и се унищожава.

Въпрос за зимния сезон - колко украинци са необходими за да сменят една крушка? Отговор: Николко. Там нямат ток.

Абе тоя като е потомък на руснак и естонка, как така е с фамилия ван дер Белен!? Името на жена си, която по фамилия требва да е холандка ли е взел!?

Това руските слуги от напъни да се изграчите неизменно се посирате и въпреки това не спирате да опитвате все същото с надежда за друг резултат, LOL.

крушки ли завива тва дърто чучело ?

блиц.бг ....72-годишният политик (белен- бел. е моя) е потомък на руснак и естонка, избягали от Съветския съюз в Германия и установили се в крайна сметка в Австрия. Той определя Австрия като своя родина, макар да признава, че е израснал като "дете на имигранти" в алпийската провинция Тирол. Ван дер Белен има зад гърба си близо четвърт век академична кариера като професор по икономика. През 70-те години е членувал в Австрийската социалдемократическа партия и признава, че като младеж е гласувал за Комунистическата партия. В крайна сметка се присъединява към Зелената партия, която по-късно оглавява 11 години - до 2008 година....

Като знам в края на миналия век Зелените в Германия какви глупости надробиха, добре че Президентът в Австрия няма никаква власт като институция.

Къде го чукна бе момче - зелените в Германия, та и паралел направи с Президента на Австрия, дето пък е независим, но е бил някога зелен. Все пак добре, че няма власт в Австрия, иначе в Бургас ще имаме проблеми с газовия хъб.

Бивш партиен лидер може да е толкова "бивш" колкото може и кува" или ченге да са "бивши" ... това, че за изборите се е писал независим за да хване някой допълнителен глас само показва ку*енския манталитет на тази политическа личност.

Мазни простаци , избраха гъзоблизците които създадоха настоящия хаос ....Другият беше против читаците да влязат в Европа , жалко !!!

Официалната австрийска позиция е същата бе ахмак. Тоя е популист, само приказки.

ДА БЕ ВМЕСТО ДА СИ ИЗБЕРАТА ФАШИСТКАТА МАСТИЯ НА ПУТИН. НЕ ГИ Е СРАМ

Сега е моментът да разселим поне част от "мигрантите", които така или иначе са се запътили към Австрия и хич не са щасливи в България!

Май не знаеш, че Австрия няма да ги приеме.

Англосаксонците са в паника, че в цяла Европа спонтанно се надига националистическа вълна, която ще ги отнесе. Западняците ще фалшифицират избори, и накрая ще свършат в Нюренберг или Хага. Демонокрацията мутира към фашизъм, и краят им ще е същия. Само че, тоя път сибиряците изобщо няма да спрат в Берлин, а в Дъблин. И то за кратко.

И аз мисля че тези избори са фалшифицирани,също като предните .Трябва Европа да се наводни с нечовеци.Явно това е задачата.

Като го гледам каква антика е тоя пич..Дали ще поживее още някоя друга годинка?!

Няма значение възрастта бе мухльо. Тръмп е на 70 също, мисля и Роналд Рейгън беше към 70-ка.

Минало и заминало това зелено комунде покрай Рейган

Е айде сега в безсилието си да не обиждаме възрастните хора. Лятото бях на концерт на Дейвид Гилмор (от Пинк Флойд). Пича е на 70, и забива 3 часа яка музика. 30 годишни пишлегари не могат да издаянят повече от час и половина, и обикновено са по 2-3 групи на концерт.

Може да изброим много хора на по 70 и повече, на които се възхищаваме. Но, този Белен не е сред тях.

каква визия могат да предложат бг партиите за бг в момента реално никаква пеят песни ес,за и протиб, нато за и против ,русия за и против емигранти основно против и цялата им мисъл свършва в тази нулева точка мажоритарен избор:)

Имам един приятел. Той иска удобен живот. Не му пука за кой работи. Не му пука къде работи. Не му пука какъв език говори. Не му пука какви са съседите му. Единственото което го интересува е да има удобен живот. Да има пари. Да си гледа кефа. Да си кара БМВ-то. Да си цъка на Айфона. Казвам му че се продава като ..., а той пита какво лошо има в това.

реално нищо лошо , ако това му е начина на живот има избор нека си живее както намери за добре , да се продава както поиска но не бих гласувал за него като начало:)

като нема кой да му забърка в буквалния и преносния смисъл.

си нямате и идея колко незначителни са зеления дядка и президентската му кампания? 1 час до резултатите от референдума!

Ти наясно ли си за какво е този референдум? Това е вътршна италианска работа, няма да гласуват за излизане от ЕС.

Те нека резултатите доведат до оставка на Ренци, пък ще видиш кой с какво бил на ясно. Излишно е да се спори, скоро ще стане ясно.

Руският трол сега влага надежди италианците да отхвърлят референдума, Ренци си отива. След това искат италианската нац партия да спечели и да изкара Италия от ЕС.

Вероятно НЕ ще кажат, е и? Да не очакваш комунистите да дойдат на власт? Много сложен е този референдум, не е ясно какви ще са последствията.

нашите отрочета да не се правят на улисани шаранчета ами да си вкарват мажоритарните избори че не ми се живее в тоталитарна държава

тоя на сто години бре

При един такъв сто годишен СССР мина в историята. Сега има един 70 годишен, който ще прати и Русия в историята.

Бре, Тез австийци послушен народ, бе. Каквото им каже телевизора, тва правят. Ще плачат скоро ама нека им.

Ще ви светна, Замазват ви очите с купения мач в Австрия, докато тече решителната битка в Италия. Резултатите от референдума на Ботуша е и единствената смислена причина някой да виси по новинарските сайтове сега.

Абе и италинския мач ще го изкарате купен. Беги си легай.

дали е купен, но резултата му е безкрайно по-важен. Ходи си лягай ти. И без това нищо не вдяваш.

Да не би да гласуват за излизане от ЕС, че висите по нощите бре? Но май е за друго.

Всяко чудо за три дни. И в САЩ като избраха Тръмп пискаха, пискаха и накрая се кротнаха.

Австрийците са лесни, икономиката им върви, политиката им върви, държавата им върви. Ние да си гледаме нашия двор, че не е много чист.

Великая Русия, тя ще ни спаси, да живейй. The best country to live in.

от такъв удавник...

Интересно защо са минусите, несъгласие че Австрия не върви, или че нашия двор е чист.

това "зеленото" чучело можеше да спечели и с 99%- те чучелата управлават света !

Не така фаталистично, моля. Чучелата ги е страх от вас и се надяват точно на вашия фатализъм, че да не им биете шута....

Издъних се! За втори път, подкрепен само от 1 партия и тотално оплют от медиите взех само 50% от гласовете. Втората партия ми диша във врата с цели 20 процента. Това 30 процента преднина ли е? Мъка, мъка....

Разликата е много малка, така че да внимават какви изводи си правят! Избрания президент се борил за ЕС, не за Австрия, какво повече да приказваме!

Я прочети статията пак и я осмисли.

Превода на думите му не е точна, извадки от изречения. Шараните се наловиха.

за втори път, първото, което прави хофер е, да признае фалшивите резултати от фалшиви избори. Електората няма думата в нито един момент. За австрийците нищо лошо, отдавна ги няма. Лека им пръст и всекиму своето..

Надеждата умира последна. Сбирайте електората за парламентарните, може и да се уредите с някоя коалиция ако другите не се разберат.

Набива се на очи натрапчивия конформизъм на опонента. Сякаш и това ново преброяване не беше по негово настояване, ами щото паплачта негодувала...... Дано не е точно така. Все пак, нали вярваме в демокрацията!

Набили им са 693 милиарда еврос дълг .Ама като стъпиш на тяхна територия от Унгария започват кръпките по магистралата. Австрийците са докарани до пълно зомби затъмнение. Работят за 1000 еврос а ни могат да свържат двата края. Арабските и афганите шъ ги перат в ауспуха . Това е народ който е тотална щета зомби . Язък за ощереич.

Е така се прави. И Цецо да се учи. Пликове, лепило отлагаш и изведнъж печелиш. Тоя не може да доживее края на мандата ама като няма друг - те нали отпаднаха всички партии са зад него. Нали системата трябва да се държи на всяка цена. Тя и Меркел нали пак ще се кандидатира и трябва да бъде избрана. Да обменят информация и опит как се печелят избори. Те тия от Харманли нататък отиват. Така че - Алах агбар и отиваме да се обрежем утре за да може да се смесим с хората на Европа

Тия малоумници обрязмат и жените, не само мъжете.

Ники, клоунадите с лепилото се разиграваха от загубилите изборите. От втория опит пък изкараха по-малко. Нали не мислиш, че Партията на Свободата в Австрия не е имала поне по няколко представителя във всяка избирателна секция, включително и в централната?

Обясни моля как Президента на Австрия, или България, спира тия от Харманли.

Много просто - като ги товарят на самолет влак или бус и кой от къде е там се връща. Как иначе да стане. То и на мен белия дом ми харесва ама е ограден и охраняем.

Хората на Хофен не са нито нацита, нито фашисти, нито популисти, нито крайно десни. Те са просто евроскептици, които не са съгласни с политиката на Меркел. Останалото са етикети (обиди), които им лепят разни политически опоненти и прочее гузни хорица. Та същите тези евроскептици за втори пореден път показаха, че са най-голямата партия в Австрия. Колкото до президентския пост, те май не искаха да го печелят. А с Италия какво стана?

Айде тръгна лявата вълна! На хаирлия да е! Таз година Белене, догодина - Нинова!

"ирелевантна реплика"

Комунистите печелят в Австрия, само и само да не е тая либерална шлака!

Австрийците избраха за президент етнически руснак - комунист! А нашата либерастия изпадна в екстаз. Има нещо много сбъркано по нашенско.

Прав си. Ама щом има хора като тебе, все пак да вдяват по нещо от реалността, значи има надежда на тая територия. А, че нещата са по нашенски изкривени, дори извратени, то няма как по-точно да се каже.

Не си наясно. Александер има холандски корени. Прадедите му се местят през 17 век от Холандия в Русия поканени от Петър I като много други холандски майстори. В Русия дядо му става барон. 1919 баща му Константин, бяга от болшевиките в Естония и там среща майка му. По късно се местят в Австрия. Самия Александер е роден в Виена.

А родът му отива в Холандия защото бяга от погромите над катарите във Франция. И това е стар богомилски род от Скопие. Родната им къща е редом до тази на Доналд Тръмп и вече е обявена за музей...

Нема се пуашите, парламентарните избори са наши.

Предполагам за местните тролове пак Сорос е виновен. Това става като някаква ниско бюджетна комедия.

Тя комедията наистина ще стане ниско бюджетна, като след един месец Тръмп резне преводите към Дедото, пък той съответно ще ви резне лапачката.

Ама той се надява зелената бабичка някак да провали Тръмп. Ако не успее да му открадне победата, поне да направи избора му невалиден и Обамчо да продължи да си коли и беси за неопределн бъдещ предиод. Пък ако встъши в длъжност никой да не го бръсне за слива. такива ми ти сметки си правят и се надяват гоблините... Дано Тръмп им бие по един шут в трибуквието - Амин!

От години гледам как Австрия се засилва и виждам как Тя, въпреки всичко ще стане по- силна от всякога. Заради хората, които незабелязано построиха една модерна държава, държаща цялата си слава , както преди. Не е истина колко малко нещо е шансът на един народ , за да успява да върви напред. И пусна "Тъндърстрък" на "ДИ СИ" като свой слоган... АМи консерватор- патриотарчето изглеждаше като глътнал молив пред "стария горски". И падна три пъти от него! Това е феномен на нагласените избори- три пъти изгуби и не можа да нагласи резултат.

Белене, кога ще става родината ти гореща точка? Гледам силно подкрепяш Мекрел, а и големите медии така презентираха резултатите днес - голяма подкрепа за бежанската политика на ЕС.

Както СССР, тамагочито и Покемон гоу, така и тези популисти, анархисти и патрЕотЕ, ще отидат на бунището на историята съвсем скоро. Модата им мина.

Този дедик със сигурност ще ги изпревари за бунището :))) А според теб ще се кандидатира ли за нов мандат след 6 години ? :)

Абв тия резултати не ги ли съобщиха малко рано?... При други избори до полунощ не знаят кой води, а тези от раз определиха победител... Машалла, машалла... Аш колсун...

Купен мач. Опонента не възразява. За мен са се разбрали, този сенилен дядка без политическа подкрепа да седне на президентския стол. Това се оказа фалшива битка. Големия въпрос е какви ще са резултатите след 2 часа в Италия!

Фалшива битка, ама правиха половин година циркове и харчиха нарадна пара за избори, пликове и лепило. Освен това бяха като насрани днес, защото получиха по-малко гласове от предните.

Първо тази позиция на президент е никаква, като нашата. Второ при положение, че всички партии играха за дядката, на следващите парламентарни избори с 46% Партията на свободата ще е абсолютен победител.

Никаква позиция, но правиха циркове. И Штрахе беше като насран. На изборите макс 25% им давам.

Прав си. Всъчщност австрийския президент дори има доста по-малка тежест в политиката от нашия. Тия 47% са напълно достатъчни десните да вземат властта през НС. И аз помислих, че може напълно съзнателно да са отстъпили днес,

И двамата не сте запознати с политическата система и нагласи в Австрия. Просто си пишете наизуст.

Ти май се изпусна!

Вярно е, обичам да се изпускам върху соросоидни продажници.

Почто както всички партии у нас играха против Цецка и Радев спечели. Но парламентарните избори са друга стока.

Като отидеш във Виена и скоро осъзнаваш, че това не са случайни хора. Дивата селяния е на изток от Калотина.

Чуден ден за комунизма в Европа. В Австрия победи комунист.

Интересно защо нашите тъмно сини толкова се радват. Тъпи ли са, или май си знаят, че са комунисти?

Сирийската армия също се бори за ЕС. Само на 500 метра са от цитаделата на Алепо, от другата странаи режат шийката. Анихилират джихадисти директно в ада при 72-та пора. Като победят, ще спрат да наводняват ЕС с бежанци. Ще ни наводняват само афганците.

Това не е работа напрезидента на Австрия бе суек. Имат си канцлер да се занимава с тия проблеми.

Хайде сега баба Меркел да те почерпи. И нали знаеш, ван дер Идиотен - всички бежанци ще ги пращаме при тебе вече. Нали си "подкрепящ", не би следвало да имаш нещо против.

Европейци !!! НЕ на азиатските въглеводороди, ДА на чистата зелена енергия !!! Варварите зад Урал, където им е мястото !!! Евразия от Урал до Улан Батор.

Ти ли си "нормалния"? Този зелен дядка ли е нормалния? Меркелица ли?

Путин се на..с лааалаааааа

Spirit

Днес е тъжен ден за ПутКин.

Що бре? Родителите на Саша умират като австрийски граждани... кътайки до последния си дъх и руските си паспорти;)

не можа ли шефа ти, да ти измисли по-смилен ник? Комунде си, та дрънкаш. А опорната точка, която повтаряш е брутално безсмислена.

Десния кандидат загубил, пък "десния" трол се радва....