Над 50 милиона касови бележки ще участват в лотарията на НАП

Петдесет милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева са регистрирани досега за участие в лотарията с касови бележки на НАП и МФ.

Обратно в новината

Коментари - Над 50 милиона касови бележки ще участват в лотарията на НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

someone

подозирам, че е нагласено наш човек да спечели.

Струва ми се че много малко хора в същност разбират смисъла на тази "игра". На базата на номерата на бележките НАП правят насрещна справка в регистрираните касови апарати, които се отчитат дистанционно. Ако дадена бележка не излезе, значи търговеца има втори апарат и му отиват на проверка. Отделно има много търговци, които издават не фискални бележки и се правят на интересни като ги питаш къде е фискалния бон. Също така хората се научават да си искат бележки и така търговците по-трудно крият данъци.

Пак не сте разбрали при регистрацията не се пишат нито номера нито търговци.Само сума и дата.Първо прочети преди да казваш мнение!

така е трябвало да бъде и така са го отчели пред ЕС, но не са го направили така... Причините са главно от вида "Мишо Бирата", "Митьо Очите" и т.н.

а па яз в първия момент чета: 50 милиона бежанци участват в лотарията на НАП :)))

:DDDDDDDDDDDDDDD

Господи, в тази смешна държава хората тотално станах смешни. Ужас

това е добра инициатива..тъпчо

й е доброто,умнико,поредния промит мозък си ти,ако въобще имаш мозък

Значи за 650 млн., а? Че то не малко фирми имат по-голям оборот, т.е. ефекта е ....?

ами регистрирани са касови бележки за 650 млн. лв. ако бяха регистрирани за 650 млрд. лв. щяха да кажат , че са за толкова милиарда. какъв е проблема на държавата ? идеята (до колкото разбирам) е да се регистрират колкото се може повече кас.бележки. това означава , че може да бъде 1 , а може и милиард и една бележки да се регистрират.

1. ДДС да се намали драстично за : -лекарства -учебни пособия - детски консумативи 2. За останалите стоки да се вдигне до 22-25 % ,като: 3. 5-8% да подлежат на възстановяване за всички ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА ,което да става чрез съответните служби на НАП ,периодично при: - плащане от физическото лице на някакви вземания към Държавния бюджет -такси,данъци ,глоби и т.н чрез приспадене - възстановяване в брой ! Това ми се струва най-справедливо и най-ефективно ,за да се стимулира на 100% всички потребители да си изискват касовия бон ,независимо дали се касае за кибрит ,хляб до ... по-скъпи стоки !

Защо НАП не застави Метро също да издава касови бележки, а не фактури?! Фактурата няма как да я регистрирам, а МЕТРО отказаха да ми издадат касов бон.

А наградата каква ще е ? Ако сте жена-целувка от Баце или Цвъки, ако сте мъж целувка от баба Цеца или Караянчева :)) ???!!!

е от трите най-дългото,но какво да се прави като алчността на българския шаран няма граници,ще има много да слушаме за подобни държавни измами

50 милиона?! Ами в САЩ да са 5 милиарда, Русия - един милиард, в Италия - 100 милиона!

Всеки ден тонове хартия си изхвърлят ненужно - с единствена цел мафията да контролира дребните рибоци. Същевременно без каквато и да е бележка, мафиотите изнесоха 4 млрд. от КТБ.

Аз на васална поробена колониална антибългарска администрация само мога да купя за 25 стотинки сапун за бесилото. Пари да ви дам да храните разни човекоподобни от афганистан и да се водите с мерцедеси. Отрова и отрова не ви давам.

Не разочаровайте хората! Играта трябва да се разраства, както и наградите. Ако го обърнете на тото, ефектът на откат ще е огромен. Друг е въпросът, че има къде по-справедливи начини да се върнат суми на гражданите и да се стимулират за искане на касова бележка при покупка.

"Продавач на надежда" на Д.Родари съм го чел поне 3 пъти - сега чак я разбрах тази творба.