Радев печели в Русия, Великобритания и САЩ, Цачева в Турция

Румен Радев печели вота в чужбина с 52,04%, като за него са гласували 52 843 българи. Цецка Цачева има по-добър резултат само в Турция.

Обратно в новината

Коментари - Радев печели в Русия, Великобритания и САЩ, Цачева в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ЧУЖБИНА БЕ,ПОТУРНАЦИ?! ДА ГЛАСУВАТЕ ПАК ЗА КОМУНИСТИТЕ ЛИ?! МАЙКА ВИ...ВИЕ ЩЕ НИ ОПРЕДЕЛЯТЕ БЪДЕЩЕТО,А?! ДАНО ВИ ПОДГОНЯТ "ЕМИГРАНТИТЕ",ДАНО!!!

Наистина трябва да има нянкаква бариера при гласуване за тези които живеят в чужбина повече от 5 години.. Иначе е все едно аз да гласувам за кмет в селото на родителите ми? Нито ги познавам хората, нито им знам проблемите. Просто ще им се бъркам в работата....

f Кабинети,правителства....това вече се размива в пространството...не е ясно кой,как,кога...но едно е 100% ясно България си отива и затъва , хората сами си го поискаха и ще се случи...Българинът не съумя да се разграничи от комунистическата деструктивна клика и ринеше,ринеше още по-дълбоко без да застане солидно и да се опълчи срещу ''червената чума'', спонсорирана от соросоидите-илюминати и тъче на няколко стана-един ден при Сорос,на другия тича при Путин и създаде октопод с много пипала...На Българина като че ли му хареса да гледа как затъва и си мислеше,че гледа нечий друг сеир и продължава да си го мисли.радвайки се на собствената си заблуда...но едно е сигурно България си отива и този път ще се случи...комунистите започнаха да вадят кукли на конци от кол и въже и да ги правят ''Пишман Президенти'',а някакви селски моми да бъдат наричани''първи дами''..Е да,Тодор Колев питаше навремето''Кога ще ги стигнем Американците?''Отговорът е:''Никога''...За разлика от Американците ,които застанаха против сатаната-антихрист Сорос и задружно показаха,че не искат деструктивна и унищожителна комунистическа глобалистка клика от новия световен ред да ги управлява,то българите никога не можаха да се разделят с ''червената ционистка чума'' и все повече затъваха докато се видя,че Българинът няма класата да живее в общество на нормална конкуренция,в което управляват можещите...Българинът не е роден с класа и това пролича само за 70 години...Безмислено е някой да си мисли,че ако дойде този или онзи ще се променят нещата...Слаб народ,слаба държава,но аз не желая да бъда идентифицирана вече по никакъв начин с хора,които не умеят и не искат да живеят по-добре,и си тъпчат все на едно място,ликувайки всеки път като нагазят по-надълбоко в калта!!!

Аз работя в Общината, защото съм от ГЕРБ. Сега, ако остана без работа - какво ще правя? При Ердоган ли да ходя?! :(((

Имало и прозорливи гербераси:))))))

Ферьорските острови и Тамбукту.

ЕРДОГАН Е ИСТИНСКИ ПОЛИТИК ----- ВЪРНА УСЛУГАТА НА БОЙКО КАКТО МУ КАЗА ДОГАН ----- /link

Докога тези, които са избрали да не живеят в България, ще имат право да определят, кой да управлява тук? Това не е редно!

Ердоган се реваншира за върнатите гюленисти

Според мен разни изселници и хора с българско потелко, но родени в чужбина, незнаещи български и живяли там цял живот или много години, не е редно да определят какво ще се случва в България. Те не са компетентни по тукашните проблеми по никакъв начин и не трябва да гласуват. Какво значи някакви хора в Турция например, понеже не разбирали български и били родени там и цял живот са там им било трудно да попълнят бюлетините, но гласували. Ама от къде накъде бе... какво гласуване. Трябва да се поправи това със закон.

Трябва да се промени Конституцията и да се въведе принцип на уседналост за национални и местни избори. Иначе кохортите от автобуси ще почнат отново. Крайно време е съдбините на държавата да се решават от хората, които понасят пряко случващото се в нея. Емигриралите - да ме прощават, но не трябва да имат право на глас. Те живеят в друга среда, при други условия. Каквото и да се случи тук, тях няма да ги засегне!

За 70 години българинът не е мръднал и сантиметър от глупостта си и аз не искам да ме идентифицират с такива българ....Променяйте си,глсувайте си-пак сте си в блатото...мислех да се връщам,но сега дори нямам и угризения,защото разбрах,че българите са тъпо и оргничено племе-колкото по-ги гази комунистически ботуш и има ограничения,толкова по-комфортно се чувства...Слаб народ,слаба държава-дори и не искам да глаувам повече така че плашите гаргите ....

Нали ГРОБ нямаше да търсят помощ от ДПС? Поредния мутренски номер не ти помогна.

Объркали сте се защото местанчо ердоганов му даде пълната подкрепа на турция.. ДПС колкото и да не ви се вярва или да не ви се иска да повярвате е много по българска от герб дето се подложиха на ердоган с проводник местан

Ква стана тя, тиквунската майка печели само в Турция. Да си я прати на Ердоган!

Нали ГЕРБ били западноопиентирани, а Радев проруски. Какво се оказва.... че той печели на запад, а Цачева Не къде да е, а в Турция. И как няма, като всеки ден в страната ни влизат стотици нелегални мигранти, а управляващите ни лъжат че ги спирали, а всъщност ги пускат, затова ни наводниха арабеските.

Цецо дали пък не изпържи Простия.Колко бяха процентите на гласоподавателите на ГЕРБ гласували за Радев? Мутренски работи , макар и да ми допадат.

Алооооууу ГЕРБ - авите кво стаа ве ... чакам "акопалипсис нау" ... а той го нема ... и тва БСП+ ДПС кво се оказа .... ГЕРБ + ДПС + ДОСТ + нам кво си НЕ българско ... ама не би ... не върза "декиш" /за да ма разбИрете по добре / ... калинки мамини сълзливи ... "росси" ... ннидей рива ма ... свърши се вече ...

21 658 гласа е спечелила кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева сред изселниците в Турция. Ген. Румен Радев е взел 14 031 гласа. Цецка Цачева има надмощие в град Бурса, където са предимно изселници от Кърджали. А както е известно, там силно влияние има Лютви Местан ДОСТ. Българските граждани в Измир също са подкрепили повече кандидатката на ГЕРБ. В град Чорлу, където изселниците са привърженици на ДПС, печели ген. Радев.

Тиквата не успя и с помощта на ДПС? Нали нямаше да ви помагат? Кой даде дупе на Доган за тая работа неговия мазен задник май не го искаха.

Не е баш така , тека сме обективни.Тази подкрепа за Цуци си беше Местано-Ердоганска.

Вчера се изсипаха сума ти "специаУисти" да "обясняват" по медиите, че вотът ЗА Радев идвал от ДПС... Днес, ВЕЧЕ стана ясно, КОЙ е обрал турския вот и КОЙ всъщност играе задкулисно с ДПС... Оказва се, че Радев спечели ВЪПРЕКИ турския вот за ЦАцка... Ти да видиш! ;-)

Вярно е това дето пишеш.И сутринта ми додея от философи и коментатори , а за мен истината е една - Борисов си получи заслуженото от народа , на мнозинството от нас ни беше додеял.

Чужбина я разбрахме. Да се върнем в БГ. А в БГ се е получило следното - Към Радев са отишли гласовете на: - 12 % от симпатизантите на ГЕРБ; - 10 % от тези на ДПС; - 7 % от тези на ПФ; - и по 4 % - от тези на РБ и АБВ! Набийте си в главата следното: изборите за президент свършиха! Предстоят парламентарни избори и всичките тези % ще си отидат по местата - т.е. Парламента ще е много приличен на сегашния, срещу който се получи този протестен вот! Т.е., за да не се въртим като кучето подир опашката си, де факто ни трябва промяна в политическата система! И това е "нещото", за което трябва да следим вече - коя партия какво предлага и дали това, което предлага е наистина промяна или си е поредното замаскиране на статуквото! Така че , българи, отваряйте си очите и си отпушете ушите!

още една опорна точка на герберските шерпи се срина!

Радев печели в Русия, Великобритания и САЩ, Цачева в Турция В рамките на шегата като печели в Русия и САЩ, Путин и Тръмп оти ручаха жабетата. А след като Цачева е спечелила в Турция, Ердоган безработен ли ще бъде.

Тин-тан,тин-тан,тин-тан. Внимание,внимание: Влакът за Банкя тръгва от перона на Дундуков 1 тази седмица.Продават се само еднопосочни билети.Връщане от там вече няма да има.

Набийте си в главата това: Освен подкрепа от поддръжниците на социалистите, бившият командир на военновъздушните сили привлече гласове от Движението за права и свободи, което представлява турското етническо малцинство и влиятелна група бизнесмени, и от ВМРО - ултранационалистическа партия, чийто лидер спечели 15 процента от гласовете на първия тур миналата неделя, пише британският "Файненшъл таймс".

според теб Местан е по-добре от ДПС, така ли? Радев щеше да спечели и без ДПС и патриотите, сума ти хора от ГЕРБ и Реформаторите също гласуваха за него

На тебе "Файненшъл таймс" ли ти определя мирогледа?

Абе теб не те ли заболяха устата да плещиш глупости? Можеш ли да четеш?Чети и млъквай! "Тя (Цачева) обаче е победител на изборите в Турция (и само там!) - това показват данните от 34 протокола от общо 35 секции там. За кандидатката на ГЕРБ са гласували 20 077 души, а за Радев - 14 783. ...". Да има някой, който още се съмнява кого подкрепят турците?

Откривам залагане '' Ще се кандидатира ли Бацето за Президент след 5 години'' , както самонадеяно твърдеше.

Не знам дали ще се кандидатира,но смятам,че той повече не би спечелил каквито и да било избори!

И аз се надявам.

Това е поредното доказателство кой купува гласове :) В Турция се купуват лесно , но в цял свят трудно ;)

В Турция не че са купени,но там самата държава (турската,имам предвид) ги натискаше тези хорица -че ще им отнеме турските документи и други подобни -даваха вчера по телевизията,как там пред урната има плакати на Цецка ,с нейният номер. Просто с избора на Цецка /Бойко Борисов ,Ердоган би си осигурил да продължи управлението му и над България,както и в момента (вижте,как му носят в чувал всеки,който той им нареди,без съд и присъда).И вижте,как Бойко се застъпваше за него пред Брюксел,да паднат визите за турци ,без да е изпълнила условията по договора за това и т.н.

Левият кандидат беше Цачева. ГЕРБ е лява партия, има си вожд, тегли пари и ги харчи. Цачева е чист партиен секретар, само че на ГЕРБ.

Новый президент Болгарии выступает за более тесные отношения с Россией изгледайте видеото как руските тв казват че Радев е против ЕС и Нато.

Ако толкова те интересува кой е против ЕС и НАТО - АЗ СЪМ , ама вече е късна , щетите бяха нанесени.

Тва го пишеха и западните медии, включително Ройтерс оня ден

Не случайно Радев печели убедително в САЩ и Великобритания! Това си е НАТОвски генерал, каквото и да се опитват да втълпяват соросоидите. Отношението му към Русия, във всички предизборни прения, бе подложено на редица провокации. Той ги издържа с достойнство. Като например един от неговите отговори: Аз съм учил в САЩ, НАТОвски военен съм, летя на руски самолети и грижата ми е за България! Какво лошо има в това?... По този начин бе забита Цветанка Ризова, до колкото помня. А дипломатичното и премерено отношение към Русия, както и към САЩ, разбира се е от особено значение за един политик. Радев издържа този изпит на ниво! Вечно оплювания от Борисов български народ не сбърка! А за соросоидите, така или иначе настават тежки времена! И славаБОГУ!

ГРОЗНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА! Ние сме напуснали България и сме на Запад точно заради комунистическите паразити и не вярвам,че мнозинството от Българите на запад сме гласували за Радев-това е промиване на мозъците.Вчера Председателя на избирателната комисия на провинциално село е изхвърлил декларацията й за дописване в избирателния списък и не са й рарешили да гласува-това е грозната ситуация,а не да промиват мозъците хората.България само след 10-15 ще престане да съествува...Аз не признавам Радев и никога няма да го призная за мой предстваител пред света-това е една селяндурска пародия в сти Гоце

Ти по-добре наблегни на правописа , вместо на емоциите.

Лъжа е,че на Запад хората са гласували за радев-ние знаем ,че е протеже на Първанов и това е долна лъжа.Ние сме навън заради долната комунистическа клика и никой няма да гласува за протеже на комунистите-само техните слуги навън,които не са мнозинство

И аз не признавах Чехльо за ''мой'' Президент но какво от това!

murena

кой пък има нужда да фалшифицира вашите мизерни гласове, айде се успокой, спри да се пенявиш и помисли. С вас и без вас - все тая

Ами защо не се върна като посдните няколко години г-н Б.Б. е на власт? Защо не се прибра в България? Или като си на друго място по-лесно се гласува?

И В Латинска Америка(Бразилия,Арженина),и в САЩ хората осъзнаха безисходицата на комунизма и гласуваха против него,само Българинът си знае едно-обича да го шибат комунисти-затова не се прибрах,а сега и изобщо няма да се прибера.Не желая да ивея в страна ,пълна с малоумници!!!

....тези хорица, гласували за този аутсайдер - то не бяха слюнки и лиги , то не бе чудо. Господ да беше си събрал вересиите....... Да живееш в кочина по принуда не е лошо , но по собствено желание ...??!!??

вземи терминал 2

Не,не си отивай,ще ми бъде тъжно изп. Веселин Маринов

Преди си имахме ''човек от народа'' и го изгубихме , сега си имахме ''част от народа'' и нея сме на път да загубим , изобщо с такива народни нещица комай е най-добре да не се сдобиваме , не защото загубата ще ни наскърби но си има други причини.

Тази новина е нещо като черешката върху тортата на победата на ген Радев над герберастите.

Абе "герберчета", в първият ви мандат когато получавахте подкрепа от ДПС и АТАКА /преди Борисов да им разбие групата/, бяха много хубави и добри ... сега ауууу колко са лоши ....

Ще ни бъде мъчно без Боко. Той често ни веселеше с неговите простотий.

Значи да си направим изводите - спечлил е "проруския" кандидат, а е загубил протурския. Ами нищо лошо не виждам. Какъв е проблема?

Шило

Никакъв. Проблеми няма, независимо, че Роси-то и "аз" ги виждат.

От една страна се радвам че Тиквата ще си ходи. От друга се страхувам че БСП и Ко ще приемат вота за Радев като покана БСП да се върне на власт. От трета страна....не знам дали въобще имаме полезен ход.

За обикновените честни хора няма полезен ход. Тази ситуация ни я гласят още от 1984г., когато ниа наредиха да започнем възродителен процес. Без него българските турци щяха да са напълно интегрирани в една светска европейска държава. Сега постоянно се намират някакви причини за чужда намеса в една разрушена и победена без война страна,

Какъв ляв и какъв десен като става дума за границите и за война!

Набийте си в главата това: Освен подкрепа от поддръжниците на социалистите, бившият командир на военновъздушните сили привлече гласове от Движението за права и свободи, което представлява турското етническо малцинство и влиятелна група бизнесмени, и от ВМРО - ултранационалистическа партия, чийто лидер спечели 15 процента от гласовете на първия тур миналата неделя, пише британският "Файненшъл таймс".

По-тъпа си от Винету. Лъжци и Мизерници. НАПУСКАЙТЕ ВЕДНАГА

Ей, по кротко!Какво ти е направил Винету?

Шило

Ех, Роси, Роси...Леко с напъните.

"Росси" - набий си в главата това: тези избори СВЪРШИХА!

Някой да я е забранил тази етническа партия ДПС , като такава? ГЕРБ да не са се възползували от ''услугите '' и ?!

Плевня, ти ли си?

Радев има повече гласове получени от Герб,отколкото от ДПС. А ако знаеше поне малко да смяташ,щеше да знаеш,че дори Радев дори да даде на Цецка тези 8 % ,които имат ДПС ,то пак няма да й стигнат,защото той има почти 60 ,а тя към 36. Извади от него 8,пак му остават 52 ,а нейните биха били (36+8) =44. Значи,резултатът би бил 52 -44 в полза на Радев. Е,според теб ,ДПС ли са го избрали? Мисли преди да пишеш нещо,Росеее-:)))

murena

да, но най-много гласове привлече от ГЕРБ. Ако имаш мозък в главата, опитай да се сетиш защо

Сега, каквото и да си говорим, сълзите на "майката" ... са трогнали сърцата, там където се раждат сериалите .....

е подкрепен от повече симпатизанти на ГЕРБ отколкото от тези на ДПС. ГЕРБ е партия на Ердоган и Местан. В това вече няма и грам съмнение.

ДПС и турците в Турция гласуват различно. Всеки според интересите си. Този Местан ни направи голяма услуга.

ДПС просто не се е активизирал в България. От гласувалите за тях едва 9.9% са гласували за Радев и въпреки това е около 79% от гласувалите. Това значи, че едва някъде 12.5% от гласувалите за ДПС са гласували за президент на втория тур. За примера гласувалите за Радев от гласували за ГЕРБ са повече 12-13% по памет. Това че Бойко обича да извърта нещата, че видиш ли било с подкрепата на ДПС, не го прави вярно. Не по-малко валидно е да се каже с подкрепата на ГЕРБ! Така че ако се изказваме като Бойко, то Радев бе избран с подкрепата на ГЕРБ! ;) Иначе Радев се изказваше като националист и след като Цачева го нарече руският избраник, той и отвърна, че е турският избраник, посочвайки резултатите в Турция от първият вот.

Боку Тъпото БИДЕ РАЗОБЛИЧЕН и в тази му ЛЪЖА. Цялото му управление е една МИРИЗЛИВА ЛЪЖА

Майтап! :)) Борисов тъкмо се канеше до следващите избори денонощно да ни облъчва с това "БСП и ДПС" повтаряно хиляди пъти.

Шило

Пък то се оказа, че и много симпатизанти на ГЕРБ са предпочели Радев, на Реформаторите- също, на патриотите. А и от чужбина хабера е показателен.

LeGrandTulup

Да, така е. Чудя се с кой свой гаф Борисов най много обърна хората срещу себе си. Номерът с Кристалинка?

Бай Х. нарочно загуби изборите, забивайки на Ц.Ц. нож след нож в гърба.... Защо ли?

Ами защото само ердоганчо го подкрепя и на запад и на изтрок са се отвратили от дебелизма му,,Какъв 'нож'' да забиваш в тоя мухлясъл гербер дето имаше наглостта да каже ''аз съм президент'' или иронично да подхвърли на Радев ''няма да се наложи да имате охрана''...Простак до простака ама жадни за власт

ОК, ясно е, че Радев се чуди вече какво да направи, за да спечели поне малко обществено внимание, защото всички видяха, че е един тъп комунистически военен, който друго освен Русия не знае! Той си няма никаква представа за това, че СССР вече не съществува... Но, защо от първия си ден започна да купува медии, който да пишат угони за него новини? Много е ясно, че никой живеещ в САЩ няма да гласува за него! Та, там са най-образованите и демократично мислещи българи! Те никога няма да предадат родината си в ръцете на един комуняга, който освен да я окраде и разсипе, друго едва ли ще може да направи! Тъй, че стига сте ни баламосвали! В САЩ печели ГЕРБ и Цецка Цачева! Впрочем, у нас също, хайде замислете се защо реално Цецка е истинският победител!!! Да видим дали можете или комунизмът ви е дошъл прекалено много...

Шило

Сещам се за една реплика от култов български филм. Репликата е "Стига простотии бе, тате!" Без "тате" е абсолютно относима към мнението ти.

Аз--много неграмотен боклук си--когато не са ти ясни нещата от живота -коментирай ги само в близкото си обкръжение и незанимавай аудиторията с необразоваността си

Факти има и пак дърдорите празни приказки!!!Стига с тоя комунизъм-антикомунизъм!Умря това!Торбалан не съществува!

Ти явно изобщо нищо не си слушал, а самоя караш по опорни точки:)

murena

"поне малко обществено внимание" - спечели над 2 млн гласа, май са му достатъчни като внимание. А на теб защо ти обръщаме внимание - един дявол знае :D

Ех боко и балона ти дпс се спука заради дружката ти местан дето заедно с другата ти дружка ердоган в турция агитираха, заплашваха и рекетораха хората да гласуват за цецето....Пощальона на ердоган си получи армаган от там

Айде гербаре- бохча, трен, Диарбакър!

а сега кой е с ДПС дето Пискуна Премиер - редеше БСП, ДПС видя се с вота. Бате Бойко ти си мъж ... хахахаха