Обрат в белгийските преговори за СЕТА

Белгийските регионални и федерални власти са постигнали съгласие по обща позиция за подписването на търговското споразумение ЕС-Канада, съобщиха местни медии.

Обратно в новината

Коментари - Обрат в белгийските преговори за СЕТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лявата фракция в бундестага днес е подала иск до конституционния съд за предотвратяване подписването на СЕТА, тъй като считат,че не са спазени условията за уточняване на предпазните клаузи за Германия. Защо ли си мисля,че този "спешен иск" както го наричат, ща бъде отхвърлен...също така спешно....

Нали ви казвах, че което не става с пари, става с много пари! Ето ви резултата! Няма къде да идат! Никой не бяга от пари даром :) Е, даром, даром, ама ще слуша каквото му кажем, че иначе ....

разликата между обикновения чиновник и високопоставения чиновник е в това, че единия струва по-скъпо от другия. Нищо повече. Просто е трябвало време за да прежалят едни пари за едни хора и след като са го направили е настъпил т.н. обрат в отношенията :) е те това е простата житейска истина, която работи във всички случа на настъпило обрати в дадени отношения.

Всичко и всеки може да се купи,ако не с пари,то с много пари.

Всеки се спасява поединично и както може в капана на ЕС. Но само донякъде... Валонците минимизираха за себе си щетите от СЕТА. Не за нас! Ние ще сме поробени, точно така, както е записано в СЕТА и по-специално в раздела за България от стр. 1328 до 1338. Единствената надежда, която остава за българския народ и за България е Народното събрание да отхвърли СЕТА, т.е. да откаже да ратифицира СЕТА. Тогава ще проличи кой милее за България, за българския народ и за българския национален бизнес - не милост за чуждите инвестиции и съсипване на българските предприемачи! За всички нормални българи остава един изход - СЪПРОТИВА чрез всякакви методи СРЕЩУ РАТИФИЦИРАНЕТО НА СЕТА ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Съпротивата срещу СЕТА не е нито русофилска, нито русофобска, нито американофилска, нито американофобска политика. Съпротивата срещу СЕТА е за защита на всеки, който живее в България, защита на семейството, на бизнеса, на бъдещето за деца и внуци. ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ! Всички сме предадени от брюкселската администрация и от политическата власт в България.

Тоя на снимката да не е трайната любов на Станишев ?

С една дума - валонците казаха твърдо НЕ на безсрамното поведение на европейските продажници. И осветиха някои положения - напр че Германия и други велики са си имали отделни клаузи за смекчаване на спорните моменти в СЕТА в тяхна полза. Направиха така, че сега автоматично тези клаузи ще се гласувани от целия ЕС. И освен това ТИТП става сега много проблематичен.

"ТИТП" както го наричаш, ще мине отсега нататък като нагорещен нож през масло :)) Та нещо си се объркал колко ще е проблематичен.

Предатели , помислих смели Европейци , а то имитатори , куклите на Обонго Хюсеин ! Същите Тикви като нашите !

Тикви, ама друг път! Може ТИ да си тиква, ама белгийците не са, защото си оставиха вратичка за излизане от споразумението, ако не им отърва. Виж, нашите управляващи тикви са друго нещо - заради своите облаги прецакаха НАС!

Педалите си остават ПЕДАЛИ!

вече е ясно, че могат да прекратяват договора, а ние???

А трябва ли да променяме Коституцията си заради СЕТА?

симо

НЕ разбира се ....Тя си е за нас.Просто СЕТА е по-високо ниво и конституциите на държавите НЕ предат......То и самите държави/ци/ няма да предат.

Записано е на стр.1328 в текста на СЕТА, че трябва да се приведе Конституцията, чл.22 в съответствие със СЕТА. Това може да стане по 2(два) начина: А) Чрез промяна на Конституцията; Б) Чрез ратифициране на СЕТА от Народното събрание с 2/3 от всички народни представители. Справка: Конституция, чл.22(1) и (2). Записано е, че ще променим и Закона за земеделската земя, и Закона за горите, и всички закони, които пречат на интернационалните/глобалните презокеански, турски, арабски, китайски, израелски, руски и др. корпорации да придобиват безпроблемно всякаква недвижима собственост в България - без никакви ограничения!

1328-1331 от СЕТА изрично е записано, че България трябва да промени следното законодателство: Constitution of the Republic of Bulgaria, art. 22 Law on Ownership and Use of Agricultural Land, art. 3 Law on Forests, art. 10 Law on State Property Concessions Act Energy Act Safe Use of Nuclear Energy Act Independent Financial Audit Act (това е акта с ви ай ай, вече го гласуваха) Veterinary Practices Act (и това го гласуваха) Law on Medicinal Products in Human Medicine Law of Veterinary Activity Law for Prohibition of Chemical Weapons and for Control over Toxic Chemical Substances and Their Precursors Law for Tobacco and Tobacco Products Public Education Act, art. 12 Law for the Higher Education, paragraph 4 of the additional provisions Vocational Education and Training Act, art. 22 (за това отговаря МОН, май го гласуваха вече) Law for Medical Establishments Professional Organisation of Medical Nurses, Midwives and Associated Medical Specialists Guild Act Т. е., прав бях, че ще има промяна в Конституцията или най-малкото ратификацията трябва да е с мнозинство от 2/3 от НС. При това положение утвърждаването на СЕТА от МС е правно недействително. Точка! Освен това, налага се изводът, че нашето народно събрание е излишно! Всички поправки в актовете са ни зададени по това споразумение СЕТА. Депутатите не стават за нищо!link Валери Тарандов

КАКВО ИМА В УСЛОВИЯТА НА ГОЛЕМИЯ ГРАД В съвременното "демократично" общество с пазарна икономика - капитализъм, "свобода" и "демокрация" (подвид на представителната демокрация) се гарантира КОНТРОЛА върху ВСЕКИ гражданин и ЗАВИСИМОСТТА му от официалната власт - ШЕПА хора. В древността и средните векове човек е бил в състояние ИЗЦЯЛО да ПОКРИВА потребностите си със собственото производство и поради това ЕДИНСТВЕНИЯ начин да бъдат ПРИНУДЕНИ масите да работят за господстващите - ШЕПА хора, е бил насилието. В условията на големия град, човек НЕ е в състояние да удовлетвори ДОРИ основните потребности със собствено производство, поради което му се НАЛАГА да ПРОДАВА труда си, да ПРОДАВА секс, а ако му провърви - да ПРОДАВА труда на други. В условията на големия град, човек е ПРИНУДЕН да продаде себе си, своето тяло и/или ум, но умът се намира в твоето тяло, нали. В условията на големия град има само едно, а то е човекът - проститутка. Идеологически колониализма, Западът ("свобода" и "демокрация" - скрита диктатура - капитализъм) интерпретира като ЦИВИЛИЗИРАНЕ на варварски народи, а неоколониализма, като ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ на диктатури. В действителност Западът често си служи с инсталиране и подкрепа на диктаторски режими в Африка, Азия и Латинска Америка, които обслужват интересите на мултинационални концерни, а НЕ интересите на местното население. Неоколониализма се РАЗПРОСТИРА и върху държавите от така наречения "Втори свят" - източно-европейските държави по време на комунизма (открита диктатура). След преминаването им към пазарна икономика (капитализъм - "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура), жизнения стандарт на източно-европейските държави СТРЕМИТЕЛНО пада, като някои от тях, например България, ВЕЧЕ имат стандарта на живот на страните от "Третия свят". Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. translategooglebg Bulgarian - English

Белгийците са постигнали много важни пормени в договорите: 1. Говори се само за временно прилагане на СЕТА. т.е. Всеки момент може да се прекарти. 2.Предвидени са редовни оценки на социално-икономическите и екологическите ефекти от това временното прилагане, както и възможност някой регион окончателно да реши да не ратифицира споразумението. 3. Може би сериозен пробив се крие зад следния текст от документа: Белгия има предвид, че временното прилагане на СЕТА не се разпростира върху различни разпоредби на СЕТА, по-специално в областта на защитата на инвестициите и на уреждането на споровете. 4. Белгия потвърждава, че СЕТА няма да засегне законодателството на Европейския съюз, отнасящо се до ГМО и на продуктите, получени с нови репродуктивни технологии. Така че това тяхно съгласие е това, което всички останали предатели в ЕС не са направили, и ен са искали да се договаря. Чудя се колко продажни са бюрократите евреи в Брюксел, на километри от Валония и МС на Белгия.

от новините, тези отстъпки СА САМО ЗА БЕЛГИЯ..... Останалите трябва да одобрят "белгийската сделка" до утре вечер...

Договорът е между ЕС и Канада, така че и нашето НС трябва да го одобри с новите клаузи, белгийските поправки. Тия хора оправиха дереджето на 500 милиона народ. Браво. Да видим какъв ще е климатът в парламента ни, кой ще се обажда и кой ще мучи на ум. Всички са продажници у нас.

симо

Да не повярваш те за КАКВО са се запънали и даже постигнали-ЗАЩИТА на себе си,БИЗНЕСА и европа.....Друго си е бойко да се изтропа---ВИЗИТЕ/ама те нали нямат нищо общо със СЕТА и така и така си отпадат/.....ВИЗИТЕ -ревна ТОЙ гороломно...ДОБРЕ ДЕ-клекнаха ТЕ....А сега кажете къде в СЕТА е отразено това????

Това ще е огромен удар срещу вечните български лаладжии които винаги много знаят и управят световната политика! ху ху ху ху

слагат минуси. Провициалистите и не осведомените.

С КОЛКО ВИ ПОДКУПИХА и за КОЛКО СЕ ПРОДАДОХТЕ на Канада и САЩ, НЕуважаеми ВАЛОНЦИ ???

Натискът беше нечуван, огромен. Всъщност, извоюваха много. Няма да могат трима човека да съдят държавата да плаща неустойки за пропуснати ползи . Няма да се внасят гмо и прочие гадости без разрешение и ще се следи строго за спазване на европейските стандарти. Това ще се спазва, разбира се, ако държавата е заинтересувана. Дали е така в България?!

Минимизираха за себе си щетите от СЕТА. Всеки се спасява както може и поединично във великия ЕС. Ние не! Ние гордо приехме да сме от страната на булката! Начело с Боко.

сета е всеобхватно търговско споразумение между европеиския съюз (500 милиона) и канада (з5 милиона). общо взето това на канада се дават права и задължения в областа на търговията подобни на другите страни членки. сега ми обяснете какво ви притеснява това?

и тогава питай какво ни притеснява? Няма човек, който де го е чел и да е съгласен с клаузите! Ако толкова те мързи, разгледай внимателно всички коментари.Хората са си направили труда да посочат дословно клаузи, които ни ограничават суверенитета...

абе пич, ти не можеш да разбереш че когато българия преговаря сама с канада, русия, турция, я мачкат, защото е малка страна. когато преговаря заедно със всички страни от евросъюза, получава много по добри условия, защото е част от сюз от половин милиард.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКОТО "ПАРТНЬОРСТВО" ЗА ТЪРГОВИЯ И ИНВЕСТИЦИИ - ТТИП (Transatlantic Trade and Investment Partnership - ТТIP) Шепа представителни политици и духовници в Америка ИСКАТ да използват днешната ситуация, за да ОТКЪСНЕ икономически Европа от Русия и да изтъргуват САМО за себе си МАКСИМАЛНО благоприятни условия в контекста на преговорите за създаване на трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство. За да се приключи с дълговете, на шепа привилегирован елит и паразит в САЩ им ТРЯБВАТ нови пазари, съпоставими по мащаб с американските. Единственият такъв пазар СЕГА е европейският. Следователно, ТРЯБВА да се намери НАЧИН изцяло да се ОТВОРИ европейският пазар за САЩ. Главната задача на събитията в Украйна е да РАЗДЕЛИ Европа и Русия дотолкова, че европейците ИЗЦЯЛО да се откажат от сътрудничеството си с Русия и да преориентират икономиката си към ПЪЛНО сътрудничество със САЩ. Главната цел е по-здраво да се ВЪРЖЕ икономиката на Европа към икономиката на САЩ, а какво ще се случва с Украйна - никого НЕ го интересува. ТРЯБВАТ 500 милиарда долара, които са стокооборотът на Европа с Русия, да СТАНАТ стокооборот на Европа с Америка. Тогава представителните политици и духовници на Америка има реален ЩАНС да уреди безумните си финансови задължения, натрупани САМО от тях (ШЕПА хора) и да НАЛОЖЯТ отново със сила, и манипулация постоянно печатаната хартийка с картинки без реална стойност (сама по себе си), наречена долар КАТО световна валута. За да БЪДЕ една държава МНОГО богата, много ДРУГИ държави ТРЯБВА да бъдат много бедни. Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. translategooglebg Bulgarian- English

тук едва ли става въпрос за пари, след като никой не знае колко долари има в обръщение и колко се печатат...и не само долари. По-скоро целта е да се изолира и отслаби Русия. Европа се управлява в посока война с Русия, а ФАЩ ще сипят само бомби на местно ниво. Това е по-важното според мен. Притисната в ъгъла, Русия ще се принуди да направи ядрен удар, в случай, че Китай, КНДР, Латинска Америка, Индия, Иран(като последна стабилна страна от руските партнъори в арабския свят). Ние ще сме с НАТО и ще бъдем принудени да стреляме по онези, които наричаме "братушки".

размерът на икономиката на русия е сравнително малък - колкото половината от икономиката на англия. сега разбираш ли че русия никога не е била кои знае какъв фактор - нито като пазар, нито като потенцялен пазар за изместване от америка, както трвърдиш.

В този свят е така, всеки си избира партньорите не по красота.

Какво доживяхме - 90% от европейците е ПРОТИВ СЕТА и въпреки това се приема от всичките 28 държави!!!!!!!! Уот да фък!!??!??!? Еми утре НАТО ако каже, че влизаме във война с Русия, какво правим? Отиваме да мреме на полето ли?

тези 90%. На много от вас пъпът ви е вързан с Русия.....

чел е сайта на Раша Тудей и заблудената ушанка си мисли че всички статии вътре са истински, а не елементарна кремълска измислица

Тия са ебаси продажните копеуета. Сигурно за жълти стотинки са си променили мнението.

те протестираха....А ние? Мълчим си-нито протести, нито въпроси в НС, нито към евродепутатите ни...Нищо! Латинска поговорка: ДОБРОВОЛЦИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВАТ!

i az si misleh che po goliam ubitak ot Gorbi niama ama vizdame che ima i to nemalko!!

ЕС е най-съвършения съюз от държави и ние сме най - големите късметлии ( благодарение на Царя ) да сме в него. А Канада и САЩ са естествени приятели на ЕС и договореност винаги ще се постигне. Но ако си русофил и социалист ще си винаги беден и грозен.

v evropata,poznah li?

НЕ БИВА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ОТ КАНАДА КАТО ПРОИЗВОДИТЕЛ НА СТОКИ - КАНАДА СИ Е ЕДИН ГОЛЯМ СИБИР, САМО ДЕТО ТРАКТОРИТЕ ИМ СА ДЖОН ДИЪР , А НЕ РУСКИ :))0 ... ПО-ПРИТЕСНИТЕЛНО Е ОБАЧЕ КАНАДСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО , КОЕТО ПОЗВОЛЯВА НА КАНАДСКИ КОМПАНИИ ДА СЛАГАТ ЕТИКЕТ "НАПРАВЕНО В КАНАДА" НА ПРОДУКТИ КОИТО СА ПРОИЗВЕДЕНИ СЪС САМО 25% КАНАДСКИ СУРОВИНИ - ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД":))

Че то и в европа е същото за тея 25%.

това ъби трябвало да ти е известно, че без внос и износ нищо не става. В германия имат по високи заплати защото много изнасят и световният закон си е ВНАСЯМ ЗА ТОЛКОВА ЗА КОЛКОТО И ИЗНАСЯМ. Май в БЯ информацията е недостатъчна. И за това тук се пишат такива неща.

Да му таковам и СЕТА-та. Ако беше толкова невинно щяха го сведат до взаимна отмяна на митата и толкоз а не да го крият под килима. Но до 1-2 години ще се размирише като Марица Изток - 1 и тогава европейците ще надушат миризмата ама късно.

малко протести на зелените партии и ...

ЦРУ се задействаха и ...

Една ВАЛОНИЯ не стига да за да се защити Европа, но една канада е достатъчна за да отрови цяла Европа!!!

Всички чиновници и правителство ще получават заплати на чистачите и метачите по улици. От Правителство вече няма нужда, Съдът и Прокуратура стават излишни. Инак не разбирам защо са. Оставка, преди да бъде подписан този кабален договор.

Защо Исландия трябва да е в новините, но НЕ е. На гръцките граждани беше казано, че приватизацията на обществения им сектор е ЕДИНСТВЕНОТО решение. Тези на Италия, Испания и Португалия са заплашени от СЪЩОТО нещо. Те ТРЯБВА да ЗАБЕЛЕЖАТ Исландия. Отказвайки да се ПОДЧИНЯВА на ЧУЖДИ интереси, тази МАЛКА страна заяви силно и ЯСНО, че хората са НЕЗАВИСИМИ. Там, където гражданите разполага РЕАЛНО с ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, грешките се изправят по-бързо, и СЛЕДОВАТЕЛНО се живее по-добре. Ето това са някои от предимствата на демокрацията, власт от и за гражданите (суверенът) тук и сега - всеки ден. Демокрацията, даже и орязана (Швейцария, Исландия) съвсем НЕ означава елиминиране на законодателния орган или неговото разтуряне, нито означава, че всяка седмица ще има референдум. Правото в демокрацият НЕ допуска ПОДМЯНА на суверена (гражданите) и БЕЗКОНТРОЛНО упражняване на властта от страна само на ШЕПА представителни политици. Тя ПРЕДПАЗВА обществото от политически сътресения и метежи, защото, когато гражданите (суверенът) НЕ са съгласни, те ПРОСТО ще упражнят ВЛАСТТА си, а НЕ правят барикади. Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. translategooglebg Bulgarian - English

браво!само на аткака вярваите,и те ще ни доведат благополучието на континента европа!ще изгоним американците и европеиците,ще се върнем обратно в сюз при ссср,пардон-сега русия и светът ще ни се възхищава !

ха ха. интересното е че всички в този форум са против, но не знаят защо. или аз поне не чувам аргументи защо. ами вижте сега страни които са против и са се самоизолирали от останалия свят са - северна корея, албания по времето на комунизма, венецуела, куба. струва ми се че не ме впечатляват с много голям прогрес. а що се отнася до сета - ами има позитиви и негативе предполагам. въпросът е кои са повече. струва ми се че тези против само гледат на негативите. а корпорациите не са това което си мислите че са. те са акционерни дружества и се притежават от акционерите - например някои пенсионер в америка има част от пенсионния си фонд да кажем 2000 долара инвестирани във акции на команията форд. не очаквам да ме разберете...

Мето, прогреса на САЩ и ЕС всъщност е средновековна диктатура със съвременни технологии. И като всяка дикатура е пирмитвна, дори технологиите не могат да го скрият.

нека ти обясна защо в сащ не са дикататура, и защо техния модел работи а българския/руския не работи. в сащ всяко село си назначава, кмет, борд на директорите на училището, полицеиски началник, съдия. за тези длъжности има избори. борда на училището назначава дирецтор на училището. борда е съставен от жители на селото. ако директора вземе например подкуп или нещата в училището не са наред, борда се събира и го оцтранява. как е в българия/русия - ами директора се назначава от някои в инсперктората, които се назначава от някои в министерството, които се назначава от министера, които се назначава от парлямента. и ако директора не върши работа ходи се оплакваи на министъра..., парлиамента...-или с други думи нищо не можеш да направиш. същото е положението с полицеиския началник, и наместник кеметовето. едното се нарича пряка демокрация, другото леко непряка - клоняща към диктатура - диктата трябва да доиде от наи високо ниво, за да се променят нещата.

Не се прави на идиот. Всички, освен теб, са разбрали чудесно, че според този договор обявяват се за нищожни всички български закони, уреждащи всички стопански дейности.

това не мисля че е вярно. по скоро на канада се дават търговски права подобни на страните членки на еврозоната, а канада дава реципрочни подобни права на страните членки. нека ви припомня че канада е з5 милиона , а еропеиския съюз е 500 милиона, не си мислете че тези 500 милиона са токова глупави че да оставят тези з5 милиона да ги измамят.

мето, всички в този и не само в този форум, не чуха и защо сме ЗА СЕТА. Само не започвай да ми обясняваш. Тези, които подписаха от наше име, те нищо не обясниха, а са длъжни го направят. Само това е достатъчно да съм против.

Ако зависеше от мен, това споразумение с Канада щеше да съдържа клаузи, заради които Канада щеше да се опъва да го подпише! Но какво да се прави - ние сме си еврогейове и този ЕС трябва да се разтури, защото не работи в интерес на европейците!

хрупайте ГМО ви порасне чурата

Явно Ванга нещо се е обръкала Русия няма да ни спаси от тази диктатура. Става все по-зле и безнадежно.

Питам се,няма ли депутати в нашия парламент,които спешно да поставят въпроса за обсъждане.Да сизират Конституционния съд или каквото там трябва. Къде са пустите му патриоти? Сигурно такива властолюбци България не познава.Готови са всичко да затрият,само и само да угодят на господарите си,за да се задържат на власт.

Те се дървят само на Турция защото е по-удобно като забравят да споменат кой ни направи лесна плячка на Турция, и защо.

Парламентът гласува ПРОТИВ предложението на БСП правителството да направи АНАЛИЗ за последиците от СЕТА! /току-що казаха по новините, че Валония се е съгласила, като за нея ще има специален анекс/

Диктатурата е поднесена по рафиниран начин, но в действителност е по-брутална и от сталинската.

еврей гледат се продадат скъпо

Натиска не води до демокрация, а ми напомня на времето от преди 1990 год. в България. Явно България и българите си харесват да участват в такива съюзи. Само че в ония съюз България вървеше напред, докато сега се върна в началната си точка.

Че САЩ са тъпи спор няма. Ма толкова да искате за родино за сталино да се върне и това не разбирам

Днес нещата са далеч по-зловеши от сталинската епоха - подлагат ни на геноцид чрез нахлуване на ислямисти и скоро - чрез наводняване на пазара с опасна химизирана и ГМО храна.

Канада плати стотици милиарди на Америка като глоби по този договор, сега иска да ги отиграе от ЕС. Свинщина.

Тази е съвременната политическа мода въпиющата некомпетентност завладя не само нашата окаяна татковина, но и Запада като цяло. Европейският съюз днес се управлява от изключително посредствени, дори глупави хора, които доказаха, че са напълно способни да продадат не само душите си, но и суверенитета на държавите в ЕС, заедно с тяхното население и природни ресурси, на световния корпоративен и военно-промишлен капитал, имащ за свой център Америка. СЕТА и ТПТИ са напълно идентични, всеобхватни икономически и търговски споразумения първото е между ЕС и Канада, второто е между ЕС и САЩ. ТПТИсе препъна неочаквано в скандалните разкрития на Грийнпийс от началото на май. Затова беше даден газ до дупка за финализирането на СЕТА. Да мине поне то, преди Обама да си завърши мандата. Корпорациите, които ще се възползват от СЕТА, са същите американски компании масово се регистрират в Канада, за да седнат първи на обещаната нова трапеза и да си поръчат нетърпеливо от многообразното европейско меню, заедно със своите канадски партньори. А сметката нея ще я платим всички ние глупаците от ЕС, които напълно доброволно предават своя остатъчен суверенитет на световното правителство отвъд Атлантика. Двете търговски споразумения се подготвяха в пълна секретност.Достъпът до текстовете на ТПТИ се допусна на много късен етап, след обществен натиск, частично, в специални стаи с драконовски мерки за неизтичане на информация, от което се възползваха нищожен брой депутати. Както се похвали лично и българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев, той не бил чел СЕТА, защото е много дълго.

смърт за цялата ес клика в еврокомисията и европарламента. да изринем авгиевите обори

Хаха Расссия спаси ни! Аз си искам Сталин и руска водка.

Шило

Че купи си, бе!Руска водка продават на много места. Сложи си една снимка на Сталин, нарежи си сланина и кисели краставички и почвай!

Внимавай какво си пожелаваш,Моше! Между другото това е съвсем близко и реално, но уви не и за теб. За теб ще е само Сибир или Белене!

В Сибир сега е много добър живот, всичко има и натурално, не като в ЕС или Америка,- ГМО да ГМО!

Ако на теб ти налагат задължително гласуване, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат анонимно гласуване, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат закони наложени от шепа хора, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат образование наложено от шепа хора, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат само информация наложена от шепа хора, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат език наложен от шепа хора, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат религия наложена от шепа хора, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Ако на теб ти налагат да бъдеш това, което само те искат да бъдеш, ти можеш да гласуваш с бюлетината - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Бюлетината става невалидна за тях, но не и за теб, ако ти напишеш върху бюлетината с големи (главни) печатни букви - НЕ НА АНОНИМНИТЕ. Защо, не на анонимните. Защото анонимните никога не носят индивидуална отговорност за своите дейстия. А на теб ти е наложено от тях, ти винаги да си анонимен, нали. Те имат имена, но те са приели, че нямат отговорност. Как става това. Те са наложили върху всички анонимни чрез закон, че и те са анонимни. Как става това. Много просто, шепа хора са наложили върху всички останали, че техните решения са колективни, а щом са колективни те не носят индивидуална и юридическа отговорност за своите действия. С други думи, тази шепа хора, тази шепа привилегирован елит и паразит, твърди и е наложил чрез закон върху теб, че и те са анонимни. Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. translategooglebg Bulgarian - English

45 години ни мачкаше комунизма, а от 27 години ни доубива капитализма...72 години целенасочен геноцид над българската нация. Верно е, че сме с робски манталитет...Ще си загинем безславно...

Шило

Да видим какво искат белгийците. Че ако се налагат нови преговори, отидоха още няколко години. След които- я камилата, я камиларя.

Чул те господ!!!

Шило

Ами чух, че преговорите за СЕТА са започнали още през 2009г. Процедурите били тромави, всяка една от страните би трябвало да изследва всеки един нюанс. Накрая, цяла година били редактирали правната терминология, че да не се допускали чуденки и различни тълкования.

Нашите галфони, пак ни сложиха на пангара. Поне да правят като германците. Те имат клауза , ако някой германски съд оспори СЕТА тя не действа.

Господ гледал, гледал, какви ги вършат и казал: "Писна ми от тия вавилонци! Пращам им атомната бомба! Да види Вавилонската блудница - откъде изгрява слънцето!"

и какво сега? без война и съвсем доброволно бяла Европа се предаде в ръцете на юдо сатанинската диктатура! Онзи с мустачките беше казал: "Ако ние сега не спрем евреите, те ще намерят друг начин да унищожат света!" Е, ТОЙ беше прав! Сега какво следва? Депопулация до "златния милиард"? Някой вярва ли изобщо, че България като част от ЕС е предвидена да бъде в този милиард? Защото с това залъгваха всички български политици да приемат безропотно каквото им се каже. Да, ама не! България отдавна е предвидена за унищожение. Вижте в гугъл какво е казал Евелин Ротшилд за България!

Работата беше ясна, не съм се и зъмнявал в "обрата", хамериканската ръка е дълга... Окупацията на съдебната власт в Европа чрез Цета и ТТИП от страна на янките обаче бързо ще удари и без това западналия стандарт на живот на облъчените оФФце дето сега блеят и се скатават.