Парламентът премахна ДДС върху дарени храни

Парламентът премахна ДДС върху дарени храни и хранителни стоки. Това стана с приети на второ четене промени в Закона за данък върху добавената стойност.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът премахна ДДС върху дарени храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Записвам, още едно от предизборните чудеса! Евтино, но и та е троха за измъчената пропаганда! ОСТАВКА !

Общата стойност на безвъзмездно предоставените хранителни стоки към оператори на хранителна банка за текущата календарна година не трябва да надхвърля 0,5 на сто от общата стойност на извършените от дарителя облагаеми доставки на хранителни стоки през календарната година преди текущата. нещо не схващам какво искат да кажат.

За дариш храни за 5000 лева (на година) трябва да си продал храни за 100 000 лв. без ДДСто предишната година.

0.5 % от 100 000 = 500 не е баш така някой по наясно може ли да обесни \.

Хубава работа, ама ... Изискването от 0.5% е тотална гавра и съвпада с интересите само на големите вериги. Изискването от 30 дни преди срока на годнсот също - директно отпадат основни храни като хляб, прясно месо и др. стоки със срок на годност по-малък от 30 дни. А защо веригите за бързо хранене да не даряват в края на деня останалите непродадени, но готови храни? Корупция ... Корупция ... за тия дето не са разбрали - КОРУПЦИЯ!!

Помните ли "Сапио"? В България всички притежатели на джипове са инвалиди и колите им са баничарки естествено, студентските кооперации от началото на 90-те освободени от акциз внасят цигари и алкохол и т.н. и т.н. Сега да видим каква ще е далаверата.

На повечето фирми няма да им се занимава да слагат маркировка "дарение, не подлежи на продажба" и да плащат на служителите си да слагат такава маркировка. По-евтино е просто да се изхвърли.

Господиииииииии....А в първия момент, когато почнах да чета заглавието и статията, еших че тия боклуци в прламента най-после са направили нещо добро за хората..........Но после, като се поазачетох разбрах, че тия боклуци изобщо не са улеснили живота на фирмите които искат да правят дарения....И пак годна храна, ще бъде хвърляна на боклука, защото на фирмите не им се губи време с бумащината на тия малоумни дупетати!

Нещо не разбрах. Ако тези стоки могат да стигнат до старчески домове или сираци само през частни хранителни банки, които да ги съхраняват и транспортират за своя сметка, то тогава този закон никога няма да доведе до реални дарения. Просто стоките ще престояват 30 дни в склада и после на бунището.

Кое не разбра? Ти имаш ли хранителна банка? Нямаш! Затова не разбираш. Аз имам, затова точно разбирам. И да се похваля, имам и фирма за кетеринг...

100% ДАЛАВЕРА

Отлична вратичка за далавера. Защото ще изписваме 0.5% от оборота си към "хранителна банка", има се предвид "живоядни червеи от жълти павета", и няма да се плаща ДДС.