Солени глоби за шофиране с превишена скорост

Законови промени предвиждат солени глоби и отнемане на шофьорска книжка за гонки по пътя, шофиране с превишена скорост и каране в насрещното по магистралата.

Обратно в новината

Коментари - Солени глоби за шофиране с превишена скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корупцията е проблемът! и милион да е глобата едни ще плащат а други не. Защо в Германия полицаите не взимат подкупи? Ако ги хванат става следното: 1. уволняват го и губи целият си трудов стаж натрупан към момента 2.никой никъде повече не го назначава на никаква длъжност 3.става клошар - без всякакви доходи

Пробелемът е в корупцията т.е. в Борисов , а не в глобите. Пример: хванат те с привишена скорост и искат да те глобят, 1. спасение--подкуп на служтел на КАТ 2. спасение --подкуп при издаване на наказателното постановление 3. сапсени- съдът..... А над всико това Кротко Седи Бат, Боко и прибира парите от всички.

За да няма корупция - по едно ПОС терминалче във всеки патрул и готово. И една камерка с пломбирана памет.

Хайде стига сте лъгали. Имали намерения. Кой ви дава право да имате намерения? Приели сте това, което са ви спуснали от Брюксел. Високи, неизплащаеми глоби по европейски цени с цел да се тормозят хората и да им се отнема имуществото. Като се погледнат причините за катастрофите те в повечето случаи са необесопасен път и път в лошо състояние.

И къде с лошите пътища виждаш общото с гонки, каране в насрещното на магистралата , дрогираните и пияните????

Каране в насрещното платно на магистрала... В кой свят живеем?!

над 1 промил - веднага конфискация на автомобила, още на пътя

Ама в Сметна Палата има един скрит доклад, според който далаверата в МВР е над 800 милиона лева на година!!! Ей за това е всичко!

Пак искат да ни тормозят и ограбват. И сега глобите не са малки, но проблема е че от някой хора (безимотни, на социални помощи и пенсии...) не могат да се събират. И същите тези хора пак карат нагло и трупат по 10-20 неплатени глоби, рекорди правят и не им пука.

БорисоФ, Корупция, ОСТАВКА, Некадърност, Лъжи

мутропремиер мутроикономика мутроздравеопазване мутрополиция мутрообразование мутроправосъдие ..... МУТРОДЪРЖАВА !!!

Пропусна 100% МУТРОНАРОД!

Глоба,по-висока глоба, затвор-туй му е майката.

топлата вода е измислена преди мноооого време! а ние от сега обещаваме че ще я измислим някога!

То това важи само от 9 до 5 :)

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

какво става на "хранилките"?! Това са местата, където съвсем нелепо и без нужда има ограничение 40 км/ч, и то знака е поставен непосредствено след завоя! И ако си навлязъл след знака със 90 км/ч, ето ти "грубо нарушение"

Всяка бангия на 15тина година може да кара спокойно с 60 по почти всички завои, какво остава за по-новите. А навсякъде 60-50-40, че и по 30 наслагали някъде. А завоя плавен с 80 спокойно се минава.

За превишаване на скоростта с над 50км/час наказанието би трябвало да се определя от съд и след финансова ревизия на бизнеса и доходите на нарушителя. Минималното наказание би трябвало да е поне 20-25% от годипшния доход на нарушителя. Защо не искаме да признаем, че и колелото и топлата вода са вече измислени?

Хората са го измислили. Някой ден ще дойде и у нас.

Всяка четвърта кола с лявата лента на АМ Тракия кара със 160 - 180 км./ч.. Къде сте бе полицаи ? Къде ви са радарите, къде ви са камерите ??? само се чешете по задниците и приказвате глупости.... за един единствен ден по АМ Тракия трябва да се отнемат книжките на над 1000 шофьори .... десет дена така и автохулиганите ще се покрият! Защо не го правите ???

Не лъжи, ако нямаш радар! Карат максимум със 150, което е ненаказуемо!

Аз карам със 140, а те профучават покрай мен все едно съм спрял! Това означава над 30 км. разлика в скоростта. За някои се обзалагам че е над 50. на мен не ми трябва радар, въпросът е къде са радарите на полицията?!

По- скоро цената на рекета ще се вдигне и сега с под 100 лева не можеш мина... Първо трябваше реформа в КАТ- закриване и основаване наново на службата, без корупция и с нови правила и техника!!!

при доказване две лъжи се отнема езика ! за две кражби: ръцете ! за убийство :се ликвидират майките на убийците или децата им ! това са разумните начини за изправянето на България ,за което са ни нужни висок морал и смелост !

При каране в насрещното освен глобите трябва да се отнеме книжката на водача и той да се прати на проверовъчен изпит.На теория .Едва ли тези човекоподбни ще вземат повторни изпита.

Карането в насрещното на магистрала трябва да се тълкува като опит за убийство. 1000лв. е прекалено малка санкция за това.

Трябва да се приложи конфискация на ППС-то. Без значение, кой е собственика. Водача нарушител, ако не е собственик, да бъде принуден със закон да изплати конфискуваното ППС ,по негова вина, на собственика му.

Слени глоби?? Има да взимате!! Направете няколко писти, където народът да изпушва и всичко ще се нормализира. То и сега може да се ходи на Серес, но си трябват няколко откровено яки трасета за изпушване. Няма какво куките да гледат и да глобяват от завист.

Който иска да "изпушва" да си направи писта. С какво е заслужил аз да му я правя? Законите са за всички!

Да вземем да направим безплатна кръчма на алкохолиците, да осигурим безплатна дрога на наркоманите и да отделим деца за педофилите, не искаш ли?

Писти в България колкото искаш - има над 10 бивши военни летища които за нищо не се използват. Ама Ганьо иска по магистралата ... със 180 !!! Та да го видят всички какво е магаре!!!!

Щом някой изпушва, значи е слаб в главата. А такива нямат място между нас.

Предлагам първо да приемем закон, задължаващ КАТ да си върши работата ежедневно, а не само кампанийно.

Да караш в насрешното,на това ли му казвате солена глоба от 1000 лева? Тук трябва да се конфискува колата и никога този убиец да не вземе вече книжка,но кой ще ги види,като по магистралите няма КАТ?

Баа'ти "солените глоби" за създаване на опасни положения на пътя. Да се спукаш от смях.

Отнемане на книжки и глоби(но по високи) браво.Само че това и преди го имаше и резултата ще е същият като тогава,едно голямо Нищо. Да вземат да направят закон задължаващ КАТ да патрулират из градовете,а не само да висят на все същите места на магистралите.Че докато стоят на тези места(дебнещи и хващащи само най-големи хитреци) на всякъде другаде цари пълна анархия на пътя.

Аз съм много ЗА да се наказват солено гонките по пътя. Обаче се чудя как точно се дефинира какво е "гонка" и дали това няма да е просто удобен механизъм за изнудване. Какво им пречи утре да ме спрат и да ме изнудят, че ще ми лепнат такова наказание, ако не им бутна 500 лв например? Могат да те снимат и да кажат, че си се съзтезавал с колата, дето е в съседната лента и иди доказвай после, че този дори не го познаваш. Тези идиоти дето си организират гонки, карат с по 150 по булевардите с ограничение до 50-80. Тоест те вече са си направили сериозно нарушение, което просто някой трябва да отрази!

Интересно ми е как се докаже, че съм участвал в гонка. Аз ще настоявам, че съм си надул музиката, вдигнал ми се е адреналина и съм решил да изпреваря предния, когото не познавам. Да ме накажат за превишена скорост и неправилно изпреварване.

Могат да докажат че се познавате като поразпитат роднини и приятели. Също може да внедрят полицаи под прикритие.

Законите се променят лесно. По-труден е контролът за тяхното изпълнение. А той почти липсва. Така че, на практика, каквото и да напишат в закона, то остава само едно пожелание, което никой не си прави труда да изпълнява.

КАТ продължава да позволява правилата за движение да са според цената и регистрационния номер на автомобила. Когато реално спрат да толерират скъпите Жипове, мерСедеси, бмв-та и др., тогава и останалите ще започнат да се съобразяват

прав си ,но държавата е тяхна ,а другите са само за декор .

Абсолютно вярно. Достатъчно е да застанете няколко минути сутрин на някой светофар. Гледката е една и съща - върху трамвайните релси (ако има такива) са се престроили скъпи автомобили, които се предредили останалите. И не можеш да видиш жив полицай. Всеки се прави, че не вижда това.

Камерите са ни скъпи. Не можем да слагаме камери на подобни места, че ще вземат да снимат (без)отговорните другари докато отиват на работа. Затова няма и камери в БУС лентите.

Ама те някой пак ще си карат пияни и дрогирани.Тези които са над закона.В Булгаристан има закони според длъжността ,според фамилията,според партията в която си набутан,според това колко предлагаш кеш,а въобше тук оправия няма да има никога.Копаем да стигнем дъното ,за да се отласнем ,но то стигане няма.

Сега ще се увеличат катаджийските тарифи на въпроса "И сега кво праим?"

и отговорът е :ами ще подпомагаме корупцията и герберската мафия да не мрат от глад .

кога ще има глоби на полицаи за несвършена работа,а на другите от държавната хранилка ,и на абсолютно вредните ни депутати-мафиоти ? кога ???

"Например ако трябва да извадите акт за раждане това да става само ако сте си платили глобите... никакво раждане ако не си платиш глобите. Ще ми се раждат те, а не са платили.

Одобрявам!

правят едно голямо нищо след като не са взели мерки и да ги събират тези глоби. А как ще става установяването на нарушението не разбрах? С камерите, които засичат и снимат скорости над 20 км/ч от ппзволеното ли или от подкупни ченгета, които ще потриват доволно ръчички, знаейки, че всеки би предпочел да даде пари за почерпка, отколкото да се занимава с бюрокрацията по плащане на актове и глоби. С цялата тази работа вдигат само подкупа на куките, а всичко друго по старо му.

Какво значение има каква е глобата, като няма контрол. Държавата понеже не може да осигури контрол, завишава многократно глобите за да уплаши хората и те сами да се контролират. Според мен глобите и сега не са малки, но на никого не му пука защото вероятността да техванатане е голяма.

и сега са си добри законите и глобите, ама трябва някой да си върши работата - КАТ. А те дремят, поголовно дремят и ще продължат! Като вдигнаха глобите за паркиране по тратоарите, какво стана? Едно голяяяямо НИЩО! А защо - защото не им дреме на търтеите! Та затова казвам - ПРАХ В ОЧИТЕ! Идат избори, та трябва да се вдигне малко шум, че се борят. Ама с какво се борят - вероятно с всичко друго, ама не и със собственото си безхаберие!

Защо не плащането в срок не води до месец арест, затвор и т.н. а*ални забавления? Събираемостта ще скочи.

Аз предлагам направо ако някой не си плати глобата да го разтрелват и после да конфискуват имуществото му. Така събираемостта на глобите ще доближи 100 %.

Аз съм съгласен да късат номера. Аз не карам пил, така че не ми пука. Да му мислят дрогарчетата, пияниците и всичките останали боклуци.

Тия убавци, строени на снимката, ще е добре да излезнат от топлите си местенца и да вземат да свършат малко работа.

Никой не иска да обяви колко акта падат в съда поради това, че са некадърно написани. А те са страшно много. А като ти свалят номера и не го документират като хората ще последват искове за обезщетения към КАТ за възстановяване на регистрацията и за пропуснати ползи. По принцип аз съм за тези промени но да вземат мерки и да си обучат добре персонала.

Относно шофирането с превишена скорост - ако сте сериозни ( а вие не сте ) само за един месец можете да станете най-мощната фирма с баснословен капитал. Направо държава в държавата! Обаче за целта се иска, да излезете от кафенетата и да стоите по 24 часа по кръстовища. И тук вече удряме на камък. Нали така, господа "полицаи"?

Така е. Смятал съм, че ако имам право да прилагам ЗДВП, само за 2 часа дневно (отиване и връщане от работа), ще изкарвам по 300-400 лв. от глоби. Представете си, ако има примерно 5 автомобила на КАТ, които си вършат работата в София по 8 часа на ден. Това ще докарва поне по 240 000 лв. на месец в бюджета на голям град, като София, а по улиците ще настане ред най-много за 6 месеца.

kirchevo

И да им купите на милиционерите по един акумулаторен винтоверт , да не се излагат с обикновени отверки

карам мотор хонда 1000кубика,няма номера нямам книжка и годините за тоя мотор,като ми вдигат полицаите да спра аз им отговарям като им мятам ръка за поздрав мене ще ме наградът ли

Спокойно, ще ти намерят цаката. И няма да е полицай, а някоя топола, върба, бук, дъб или просто дупка. Не се притеснявай, тези като теб бързо си намират правилното място, понякога дори с 220 км

Карай си със здраве. Някой път на следващото кръстовище ще те чака Дифендър напряко на шосето. Е,в него ти е наградата...

Подпиши от сега за донорство, за да има някаква файда от безмисления ти живот!

Не ми пука за тебе.Страх ме е за другите на пътя ти.

нито имам мотор ,имам книжка ама ми признайте че ставам за трол

murena

и още как! :D

Според официалната статистика на КАТ за 2015 г. е има 1 (една) жертва в ПТП поради превишена скорост. В същото време: - 333 жертви в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост; - 164 жертви в ПТП от тип "блъскане на пешеходец"; - 29 жертви в ПТП от тип "блъскане на велосипедист". Очевидно от КАТ си искат хранилката, тъй като основният поток вече е по магистралите, а там са единици онези, които превишават скоростта, т.е. хранилка НЯМА.

"Водача не се е съобразил, че в локвата може да има дупка и поради това е преминал с несъобразена скорост, а му паднал кардана в дупката." Хайде СТИГА ГЛУПОСТИ. Масово КАТ пишат за Несъобразена с пътните условия скорост за да предпазят водачите да не осъдят държавата - собственика на пътя. Никъде не се споменава възрастта на дупката в локвата. Нито нейните размери! Ама ние сме стадо. Че дори и евала им правим.

Дотук добре, но ако вследствие на нарушението е възникнало ПТП какво ще последва? Едно е да навлезеш по невнимание в насрещната лента на главен път и да предизвикаш катастрофа и съвсем друго да караш съзнателно в насрещното платно на магистрала, и ...

Трябват яки глоби и непосилни за идиотите санкции. Когато дебила не плати глобата трябва да се конфискува возилото му.

Някои коли са с по-ниска стойност, отколкото глобата...

Нищо, той като трябва да се върне обратно на каруцата, тогава ще се замисли.

Глоба,по-висока глоба, затвор-туй му е майката.

Ал

Не заплахи за огромни и страшни глоби, които я се наложат, я - не, но трябва да се създаде усещане за неизбежност. Да знаеш, че ако кривнеш ще страдаш. Убеден съм, че гонките, например, се случват с активната подкрепа на елементи от контролните органи. Тогава и 100 000 да станат глобите - все тая.

Според официалната статистика на КАТ за 2015 г. е има 1 (една) жертва в ПТП поради превишена скорост. В същото време: - 333 жертви в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост; - 164 жертви в ПТП от тип "блъскане на пешеходец"; - 29 жертви в ПТП от тип "блъскане на велосипедист". Очевидно от КАТ си искат хранилката, тъй като основният поток вече е по магистралите, а там са единици онези, които превишават скоростта, т.е. хранилка НЯМА.

А за път без необходимата маркировка и некачествени горива кого ще глобят ? Идиоти!

Никой друг не е виновен, че си идиот

Глобите трябва да са непосилни за плащане и неизбежни, за да упражнават въздържащ ефект между ушите на българите. Всичко друго е абдикация от отговорност на държавните органи.