22 деца и 6 учители загинаха при въздушен удар в Сирия

Двадесет и две деца и шестима учители са загинали вчера при въздушни удари по училище в контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб.

Обратно в новината

Коментари - 22 деца и 6 учители загинаха при въздушен удар в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците, знаейки, че не са бомбардирали те, не бързат да обвинят никой докато не изяснят нещата в отличие на западните лъжци, обявили веднага за виновна Русия.А какво се оказа? Че това е фейк, измайсторен от приятели на терористите.Той е скалъпен (монтиран) от 10 части и не се знае от какви стари разрушения,но не от авиаудар и без никакви признаци на загинали деца.Пуснат беше руски безпилотник,който откри,че покривът на сградата не бил разрушен. Мръсници западни.Потънали в лъжи и унищожават сами репутацията си.

Имах предвид не сегашното произшествие в Алепо, когато загинали 6 деца от бомбардировка на училището.Страшни окървавени снимки и викащи от болка си родители.Но за тези убийства Западът мълчи. Подлеци. Даже отначало не разбрах за какво става дума, тъй като не издават ни звук.

Браво, разконспирира ги. Гадните американци, са го взривили отвътре, тъй като там само руска и сирийска авиация лети. А и в училището е имало само терористи, както и в болницата, която наскоро гръмнаха.

те сирийците знаят кой и защо ги бомбардира, и ще са му навеки благодарни!

пак е имало краварски "хирургически" точни удари от въздуха.....

Ако някакви самолети са долетели и бомбардирали училище в Идлиб (града е долу горе в средата между Алепо и Латакия), отговорност носи сирийското правителство. Защото: 1. Ако бомбите са хвърлени от правителествени самолети (руските са там като сирийски правителствени), биййп им разузнаването, дето не може да отличи училище от нещо дето трябва да се момбардира. Биййп - а за разузнаването, но вината си е на командването. 2. Ако някакви други самолети са долетели и бомбардирали, то къде гледа правителсвеното ПВО?

Ми дано си вземат поука от твоето мнение и да почнат да свалят всичко дето не е сирийско или руско и лети, пълзи и ходи. Бързо ще свърши войната.

Ще свърши, ама зависи Путя накъде ще прати ИД. Че сега му ги връщат във Сирия от Ирак, че в Сирия е по-сигурно за тях - там никой не ги закача.

Специалитетът на ФАЩ

България е член на НАТО! Вари го, печи го, така или иначе, САЩ са ни добри съюзници, а Русия долен подъл враг! Всеки българин, нойто плюе по съюзника си и хвали врага си е долен предетел или не е българин, а руски шпионин!

А ти си цървул, който бере маслини в Гърция

Цървули, ама от свинска кожа, не са като твоите лапти плетени от брезово лико! Ела ми обери стафидите!

А бе на тия няма ли кой да им каже, че се води война и занятията в училище са прекратени! Или насила ги карат в училището?

Сега защо не е топ новина, а ? вчера 6 часа стоя в топ 4 на дира, а сега тишина !!!!

По малко мигранти за БГ! Тъжно, но факт! А ла гер ком а ла гер!

На кой му пука! Днес ще бъдат две враждуващи групировки, утре една, и г.т. - примирие само за една седмица и после ШЕ ЧЕШЕМ ЕЗИЦИТЕ СИ кой на кого удрял шамари.

Тези терористи държат невинни деца като заложници и ги пробутват там където са им базите.

симо

Питах и и оттогава почнаха директно да ги ГЪРМЯТ.....Малка разлика от бомби върху УЧИЛИЩЕ.

Да си спомним за Антонов. Да му мислят наивните.

симо

Хммм....Направо се смайвам с каква настойчивост/или жестокост/ опозицията кара децата да учат докато се водят БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ......Бе страшно желание за НАУКА,БЕ/ИЛИ КОРАНА/....И НЕ им пука ,че могат да ги бомбандират/НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ/--важното е после да ревнат--токова убиха тези....За по сигурно и самата опозиция/УМЕРЕНАТА ДЕ/ си е направила бази в училищата и болниците или командни пунктове на СЪВЕТНИЦИТЕ.

Типично по американски. Убиват по цял свят, обвиняват Русия, и след време ... се извиняват. За атомните бомби над Япония; за липсата на ядрено оръжие в Ирак за...изтрепаните съюзници от "приятелския им огън".

Нещо бъркаш с извиненията. Доколкото помня Обама пръв отиде в Япония на мястото на бомбандировките, но извинение нямаше... Политик какво да го правиш

Та значи 6-ма терористи са използвали 22 деца за жив щит. СЯ ако се окаже че са ги изпраскали от "приятелски огън" -.€€€€€€€

целта е сгрешена, но няма безгрешни - случва се

На заседание в ООН руският посланник в ООН Виталий Чуркин ясно и категорично заяви: Полетите на руските ВКС и ВВС на Сирия в района на Алепо са спрени от 10 ч. сутринта на 18.10.2016 до момента. Самолети не са се доближавали до града на разстояние по-малко от 10 км. Този мораториум на полетите продължава вече осми ден.

Може да се бомбардират само сватби и погребения...Американските бомби са само цветя и рози, носещи демокрация

Чакайте да ви кажа, че се смях много! Току-що гледах в тубата видео на "бунтовници" от ИД, които на развален руски се оплакваха от подлите УКРАИНЦИ, които им доставили неокомплектован и повреден ПЗРК. "Бунтовниците" се заканиха да отмъстят на Украйна, като забучат черното си знаме в центъра на Киев. Мисля, че скоро ще се появи подобно видео на развален български...

също съм гледала американски филми, но там лошите говорят на добър руски /макар и не литературен/. Разбира имсе.. сволоч

Хайде стига сте квичали всички. Жалко за загиналите , но там е война ! ВОЙНА! И когато има война , има драми, трагедии, жертви, инвалиди, осакатени, психично увредени. Пък било то и деца, бременни, старци. набийте си тази дума в главата ВОЙНА. И тези кравари, ЕС, НАТО и прочие организации да разберат - като искат война, могат и да получат такава. И докато при руснака живота никога не се е оценявал / спри кашика, да почине танка/ тези меките китки , които като военни им се полага 12 часа сън и почивка през 6 часа, достъп до нет, 2 БР. Разговори за деня със семейството , не знам как ще издържат. И тука на разни воеенолюбци, където искат някой да запука по руснаците ще им кажа да се молят това да не се случва, защото и ние ще дадем фира.......

За информация на червените тролове и нормалните хора: ГМО в България се консумира отдавна, на практика от десетилетия...

Какво истината не се понася?

наи голямото пиршество е сета, ттип

Реалностите в Сирия са доста интересни. Помните ли оня Джабер Акбар, сириеца от Ислямска държава, дето готвеше атентат в Гермаиня, хванаха го и си обеси (или го самообесиха)? Сега при разследването са установили, че освен в Ислямска държава, официално е бил член на Белите каски - т.нар. "гражданска защита" на опозицията... Забавно съвпадение, а?

Моля за извинение за правописната грешка в името- Джабер Албакр е.

Към "учителя" Човека пише за хората, а не за марионетните правителства и платените боклуци. . "Учител ( нерегистриран ) 27.10.2016 13:04 . Русия и международно уважение? Мухахахахаха! Ти нещо яко си се нальокал! Освен фалиралата Венецуела, по-точно един Мъдурист, който днес-утре ще го импичнат, кой друг уважава Русия? А, още и Великата Зимбабве! "

Слаба работа, излагат се руснаците! В Беслан изтепаха към 350 ученика, а тук само 22! Авно Раша върви към фалит! Кой ще я уважава, когато е изтепала толкова малко ученици!

"ПФ и Атака искат гранати, бомби и стрелба срещу бежанци"- руски възпитаници ей..ха.ха ще стрелят и те по цивилни.

Наистина нещо понамирисва! Май чисто и просто става дума за вид жив щит, използван от страхливите джихадисти! Какви учебни занятия, в светско училище, когато регионът се владее от джихадисти, които отричат светското образование? Какви са тези учебни занятия, когато градът е бойно поле на практика? Със сигурност са вкарани насила, а от сградата на училището е стреляно по настъпващите правителствени и руски сили. Прихванали са, че оттам се води огън по тях и просто са пуснали ракетата..., която не подбира жени, деца, терористи, педерасти....! На война като на война и врявата от страна на ООН е меко казано цинична!!!

А защо този екземпляр ,който говори не се възмути от американските бомбандировки над училище за момичета в южната част на Мосул на 21.10 ,и бомбандиране на жилищни квартали в още 4 населени пункта около Мосул.Нали много все се възмущават,но явно американските бомби са демократични.Нагла сган са тези хора.

казаха за мосул,че такива случки били неизбежни .

Честно казано - а вие какво очаквате? Да няма жертви ли? Ми да чуем, какво казва Големият брат по този повод: "Опасно е да се отлага операцията в Мосул заради жертвите сред мирното население, заяви на брифинг в Държавния департамент на САЩ неговият официален говорител Дж. Кърби. Един освобождава Мосул, друг освобождава Алепо, скоро ще последва и Ракка... На война, като на война, както казват франсетата - операциите са си операции, независимо от жертвите - в Мосул, в Алепо - все тая. Явно, думата на САЩ се чува навсякъде!

пропуснал е редактора,че тия деца са били брадати,но ние все пак си го знаехме .на учителите пък,тука им викаме инструктори на специалните части от пентагона и мосад . както е казал чуркин:"ужасно,ужасно",но какво са търсели там ? и дали не са намерили,това,което са търсили вече 5 години и половина ?а какъв ли е отговора на редактора ...

Абе, нали ако бяха руснаците, досега щеше да има сателитни снимки, доказателства, чудесии милион. А така само голи обвинения, същото беше и за случая с хуманитарния конвой преди месец. Когато руснаците им показаха снимки на американското дронче, отишло въоръжено с ракети и след кацнало без тях, спряха да вдигат врява и забравиха за случая. Това е пропагандата или както е модерно- хибридна война.

Да не стане накрая като с "бомбардирането" на хуманитарния конвой на ООН?

явно е станало. Не прочете ли статията?

руска традиция е да убиват деца

статията е силно манипулативна. Руските бомби могат да избият много повече от 22 деца и 6 учители. Руснаците са силна нация

Може би си прав! Само американска бомба може да убие толкова малко хора!

се излъжа, ако в тези престъпления се предположи намеса на американска авиация, излитаща от турската военновъздушна база в Инджирлик, с цел да компрометира руската помощ за Сирия и против руско-турските споразумения!!! Мръсни, подли и долни са янките!!!

Турските изтребители в Инджирлик отдавна събират прах. Не са те.

Шъ съ предположи, ама не става! Нали руските С-300 и С-400 не дават чуждо пиле да прехвръкне там! Или С-300 и С-400 са поредния путински бошлаф! Ако не е бошлаф, значи рашките са бомбардирали!

В Сирия действа указ за амнистия на джихадистите, ако сложат оръжие. Даже някъде писаха, че Асад го е продължил. За останалите - ракети и бомби, независимо, че са се скрили в училище. И сериозно - кой би пуснал децата си на училище в район на интензивни бойни действия, освен ако тези деца не ги учат да убиват. Това учители ли бяха, или инструктори? То подобно на случая с малайзийския боинг в Украйна - тяхното РВД му разреши да прелети над район с активни БД, а сега търсят под вола теле. Всеки си плаща за идиотизмите, които върши.

"Указ за амнистия на джихадистите, ако сложат оръжие", сиреч ела Кумчо Вълчо изяш ме! Има ли такива балами? Ми що Асад не сложи оръжие, пъ може и да го фане някоя амнистия, като Садам Хюсеин! Садам и Мухомора ги извадиха от селската канализация и ги "амнистираха"! Тоя дали си е заплюл някой селски гериз, където да се притули в очакване на "амнистията"?

Изнесеното от г-н О'Брайан пред ООН за Сирия и Алепо беше едностранно, целенасочено филтрирано и манипулативно! Гледах го как, след като му беше заявено това в прав текст, но при това много дипломатично и с факти от Чуркин в ООН, същият г-н не си намираше място на стола от притеснение и не можа да обели дума в своя защита!!! Даже се учудих, че подобен гьонсурат и марионетка може да изпитва публично неудобство! А Чуркин само му приведе факти и му каза, че неговият доклад и подход "не е честен"! Руснаците все още спазват дипломатическия етикет и не си позволяват да наричат лъжците и манипулаторите в международните институции с имената им! Това е другата отличителна черта на руските дипломати от т.н. "демократи" ! Въпрос на възпитание, манталитет и позиция. А иначе някои от тях вече си изпускат и нервите, и езика! Нали никой не е забравил "приятелското" послание към нас :"F.ck the EU!" на кака Виктория, една иначе мила застаряваща лелка!

Прав си! Руснаците все още спазват дипломатическия етикет, ама това означава, че яко са се накъкали! Ако не си виновен, не ти трябват никакви етикети!

Не, драги, Русия са за усилване на ролята на тези международни институции и затова им засвидетелстват винаги нужното уважение! Но държат те наистина да са в услуга на интересите на всички страни, за което са били създадени, а не да обслужват само една, която е купила продажните чиновници в нея! Но такава позиция заявяват и Китай гласно, и Индия, и всеки, на който му е пуснало от лъжите и манипулациите на САЩ в международната политика! Каква е ползата за убитите стотици хиляди по света, че постфактум САЩ и съюзниците им (по точно е марионетките им!) са признали тези убийства за грешка? И един или друг продажен и лъжлив политик си е отишъл от поста за това, при положение, че трябва да е в затвора за престъпленията си?

Докато краварите, заедно с техните марионетки от НАТО и създадените от тях терористични групировки не бъдат принудени да прекратят военните действия по света, нищо добро не ни очаква! Какво постигнаха с налагането на "демокрацията" в Либия, Афганистан, Ирак и Сирия? Само убийства, разрушения и унищожение на цели държави!

като в България, какво постигнаха? Това, сега да се репчим българи срещу българи, а?

И кои са тези цели държави, разрушени, унищожени и анексирани от САЩ? Може би Япония, Южна Корея, Германия, Франция, Индия, Сингапур, Китай! Имай малко срама бе ботор!

се струва, че много е къса паметта ти. Много трябва да ти се припомня, но така ти е по удобно.

България!

Китай и Индия се пазят от САЩ като дявол от тамян и са в стратегически съюз с Русия и помежду си! Германия и Франция са с васални политики и марионетни държавни ръководители, които не са на почит дори в собствените си страни и това ще се види на следващите избори в страните им. А ако погледнеш картата на Северна Африка и Близкия Изток, почти всяка държава се вмества в по-голяма или по-малка степен в горното описание на Бай Стоян! Та да се върнем пак към срама и кой би трябвало да е засрамен, ако въобще разбираш смисъла на тая дума!

Професионалисти по убийства на ученици, болни хора, старчески домове са единствено и само американските генетични убийци.Никой друг. Това е целенасочено нападение ,за да се обвини Русия

Ето нещо и от мен в памет на Анна Политковская: Това, което другите народи създадоха, възпитаха, построиха, ние не създадохме и не построихме. Нямаме държава с честни избори, нямаме партии, нямаме обективна телевизия, нямаме широко народно здравеопазване, нямаме истинско образование, нямаме профсъюзи, нямаме здрава икономика. Няма солидарност между хората, човешките връзки са разкъсани толкова отдавна, че вече никой не помни какви са били. Данните за загубите през ХХ век са отговорът на всички въпроси и програми на целия ХХІ век. Страната на недоживените животи, измъчените деца, уморените от глад братя и сестри, наивната страна на революцията, героичната страна на войната, страната на безногите инвалиди върху дървени платформи със сачмени лагери вместо колела, страната на копторите с мокри стени и нагли плъхове, страната, която така послушно върви след подлеците и търпеливо носи тлъсти бонзи върху своя отруден гръб, страната, по злата воля на садисти откъсната от света за десетилетия с бодлива тел, пазачи и лъжа, тази страна не се нуждае повече от никакви експерименти, нито от каквито и да било войни, нито от разширение в която и да било страна, а се нуждае само от сто години покой, от сто години топъл бульон и бял хляб, от сто години университети с най-добри преподаватели и от болници, оборудвани с най-добра техника, от сто години бавно възстановяване на своите сили, разум и душа, от сто години отворени граници за пътешествия по света, за разбирането му и за сближаването с него. Алексей Поликовский Новая газета

Да, това е истина и беше по времето на пияницата Елцин !

Много добре описва ситуацията в САЩ!

Ох, и покойната Политковская е живеела с илюзията, че на запад е като в приказка на Уолт Дисни... Без да навлизам в подробности - приказката за солидарност и човешки връзки се разкъсва при едно събитие като урагана Катрина. После е нужна намеса на армията, за да се стабилизират нещата.

Така е, на запад имат "Дисниленд" и Уолт Дисни, на Изток - "Дрисниленд" и Пу Дрисни!

Платена като теб от ЦРУ журналистка - чифутка. Фондацията САЩ за Русия като шпионска централа е закрита. така, че подобни продажници, за разлика от България в Русия не се финансират вече

Понеже шумът около нея ми беше противен, не съм се интересувал от нея -ама никак. Сега, в твоя тест, виждам само колко е тъпа и злобна тази псевдо журналистка. Обикновено, с такава злоба, човек може да мрази само себе си. Ако беше журналист, щеше да погледне фактите и откъм другата страна. Щеше да открие, че всичко описано, всъщност, се отнася за другата страна, щеше да си посипе главата с пепел и да спре да плещи глупости. Но, себемразенето никога не подбира средствата за себеунищожение. За съжаление.

Защо ревете бе нещастници, утре тези "деца" ще взривяват вашите деца, жени и майки...идиоти!

Нормално е в окупирана от терористи територия да има жертви сред мирното население. Щом територията премине под контрола на правителствените сили нещата ще се нормализират. Крайно време е световната общност да осъди страните подкрепящи различни терористични организации в Сирия!

"международната общност" -една организирана корумпирана структура. Едва ли има власт, а ак има, то пък, няма топки, да осъди, когото трябва.

Нормално е за изроди, като теб. Та викаш ще се нормализират нещата при Асад: вместо да хаби бомби, ще ги разстрелва, както са го правили и той и баща му от край време.

Разстрелват престъпниците, без опасност за мирното население. Щом кравите искат война, получават я. На война не е като в мир. Падат жертви. Но в случая, е пострадало джихадистко училище. Да плача за това, че няколко нещастни деца не са успели да станат терористи ли?

Ми тя ги осъди, осъди и Русия и приятелчето им Асад! Ама кел файда, Джуджо иска да го считат за велик, а за него колкото повече убиваш, толкова си по-велик! Затова го наричат Путлер!

Преди няколко дни американците са бомбардирали и убили няколко десетки цивилни хора от траурна процесия близо до Мосул. Някъде в демократичните медии да сте чели за това?

Само дето за такъв инцидент са чули руските служби и медии ....., ама ти вярвай, че това ти е хляба!

Руското кино е световно известно, но няма рутината на Холивуд при аранжиране на подобни сцени. А информацията за случилото се излезе от няколко източника, вкл.Амнести интернешънъл. Чети! То простото окато прави.

Защо пропускаш, че до последните дни на войната определени американски фирми доставяха двигатели и оръжие за Третия райх, за основните му производители на оръжия. За да не съм голословен, примерно за Майбах. Лесно се проверява, дори в Конгреса на САЩ. Та каква, викаш, и колко, викаш е била решаваща тази помощ за изхова на ВСВ?

Вчера в Хомс, джихадистите са загубили 5 висши командири... ей това е отговора - провокативен и маниполативен и най вече фалшив взив с изфабрикувани последици!

Разбрах, тия дечица са си отишли покрай джихадистите. Същото като в Дом театре в Москве: избиваш и заложниците и терористите. Варяшка ви работа!

Взеизвестно е, че джихадистите - крайни, умерени и какви ли не използват цивилни като жив щит - включително и в Ирак. Това само по себе си е военно престъпление, но обяснимо защо демократичните медии и общественост не го споменават, камо ли да ги осъдят публично.

Когато обстоятелствата го налагат, се действа по този начин. Ако терористите бяха взривили залата, жертвите щяха да бъдат много повече. Всички специални служби по света признаха, че това е начина. Никой тогава не ги упрекна, а ти плюеш? Как да ти вярва човек? Ти не си изразил една свястна мисъл. Всъщност за какво живееш?

Криво! Там училища няма. Имало е преди, като в нашите села. Откак районът е военно поле, училищата са щабове. Ако е имало някакви деца, те са били там като заложници -или отвлечени от местното население като щит, или техни, за да имитират учебна дейност. Там, не би трябвало да има деца, тъй като за образование, няма кой да плаща. Новината е партенка. Сега вече разбра!

Не, нищо не си разбрал. Деца не са умирали, просто са направили "Покъртителен материал"с който, да "разчувстват зрителите". И това е напревено в отговор на загубите вчера. Межди другото не в Хомс а в Хама, моя грешка. Между другото нито един военен източни не съобщава за такова нападение. Мога още много неща да кажа ама.... има ли смисъл...

Ако САЩ на бяха пратили терористи в Сирия, Русия нямаше да се намеси, нали така? Спри да пишеш глупости, по-добре отивай да защитаваш идеите на работодателя ти в Сирия, тук недей.

а ти защо пишеш глупости бе марсолко номер 06

Това е дело на Обамката и част от правата на Нобеловата награда за мир - да избиваш невинни!

Тук, май става дума за избиване на деца от товарищ Путкин, нали?

Често се чуват гласове, че не сме благодарни на Русия за двете ни "освобождения"...Имам един простичък въпрос - колко е благодарна Русия на САЩ за помощта по време на ВСВ? Без помощта на САЩ и Англия СССР посмъртно нямаше да спечели войната!!! А при варианта САЩ и Англия да се съюзят с Германия как щяха да изглеждат нещата, а? Огромната част от нормалните руски историци признават факта, че помощта на САЩ и Англия е била от съществено значение за окончателната победа над фашистка Германия. Без по никакъв начин да се омаловажава героизма на руската рмия. Каква беше благодарността на СССР? Подготви също ядрена бомба, която беше насочена към доскорошните им съюзници. А САЩ я употреби срещу съюзник на Германия и враг на Русия - Япония. СССР обяви САЩ и гнилия капитализъм за смъртен враг и подготвяше десетилетия световна революция и диктатура на пролетариата. Кухи идиотизми, на които и ние ръкопляскахме.

Ти това помощ ли го наричаш !

По време на Втората Световна война, САЩ се интересуваха само от своята печалба и финасираха Хитлер!

Огромната част от нормалните руски историци, финансирани от Сорос и други НПО-та, признават .....

Помощта на на САЩ и приятели е следната: Създават Хитлер, който да нападне СССР.

А, Сталин кой го създаде? Защото вредите, нанесени от Сталин са хилядо кратно поо-големи от тези на Хитлер и жертвите на комунизма са по-вече от тези на нацизма, макар, че много си приличат.

Ти искаш да обвържеш признанието с подчинение ли?

Драги, "многознайко" хубаво е да четеш повече и да знаеш, че : 1.Хитлер е продукт на англо-санксонската политика ! 2.Хитлер беше използван и подкрепян от тях за да унищожи СССР и след това, отслабен" те щяха да му видят сметката с мин усилия ! 3.Когато Хитлер излезе из под контрол ТЕ подпомогнаха СССР, за да се справи с него ! 4.СССР плати над 20 милиона жертви в тази война и беше изплзвана като "прокси" ! 5.САЩ даде само около 400 хиляди жертви през ВСВ ! 6.Атомната бомба бе изобретена и за ПЪРВИ път използване от САЩ срещу невинни жертви в Япония от малоумния им президент Труман ! Сега в лицето на Хилари се задава още по мерзък "Труман" !

На САЩ им трябва президент като Труман или Рейтън. Тогава руснаците ще си намерят мястото в нормалния свят...Ако не искат да изгорят в запален от тях пожар...