САЩ планират операция за отнемане на Ракка от ислямистите

Антиджихадистката коалиция, водена от САЩ планира скоро да започне операция за освобождаването на сирийския град Ракка от ИДИЛ, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - САЩ планират операция за отнемане на Ракка от ислямистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фаш ще се опитат да си приберат инструкторчетата станали заложници.

Спешно е нужен някакъв самостоятелен (не координиран със Русия) успех в Сирия, защото другия успех - успеха на Клинтън на изборите, виси на косъм.

САЩ провеждат операции само за финансиране, въоръжаване и укрепване на изчадието си ИД. 5 години крадат петрола и го препродават с огромни печалби. Путин им затвори крана и сега квичат и правят от страх огромни коалиции от измекяри

Щом казваш. Точки с военно шоу обикновено си опитват да трупат тези с дълбоки вътрешни проблеми - стремително обедняване, рецесия, корупция..

И как ще стане това ? Без подкрепа от въздуха е съмнителен успеха. Няма кой да им разреши да фъркат там. Няма нищо лошо в сънищата на .... , ама са само сънища. Искат да се настанят, без покана на масата.

И като как примитивите от Рашастан с алаакбаровците ще забранят на САЩ да летят в Сирия или където и да е другаде по света?Ако не дай Боже стане конфликт и се ударят двете сили,то руснаците барабар с корабите и самальотите си ще бъдат издухани само за няколко минути! Ако се разрасне конфликта и Путин реши да удари Европа,то в рамките на няколко часа ще бъдат унищожени всички руски радари, изстреляни ракеъи и сателити до колкото ги имат руснаците!В Русланд ще насъпи анархия и глад!А когато се възстанови що годе някаква власт то Евроча и Америка ще вземат мерки да не се допущат вече луди хора до власта!

И да добавя. Всичко това не е измислица, а пълната истина. Можете да видите документалните филми за моща на Америка. Непобедимите, Капитан Америка, Звездни войни, Стар трек, Стар Гейт и много други. Както знаем, Марсианеца е по истински случай.

Да планират - но там в Сирия не са добре дошли!!! Нека чертаят пропагандни планове - но няма да бъдат въведени в действие - Те знаят защо!!!

Нещо гнило има в тази помпозно и широко рекламирана кампания за освобождаване на Мосул и Рака. Цели: 1. да дезинформира и подведе Русия; 2. да сплаши ИД; предизборна пропаганда; 3. и трите.

Целия този цирк за "освобождаването" на Мосул е едно пропагандно мероприятие на обамовата администрация. Барак Хюсеин Обама иска триумфално да приключи президентството си с една военна победа. За това е избран, като по-лесен, град Мосул. Предвидено е, "победата" в Мосул да стане на 8-ми ноември, в деня на американските избори. Та и Хилърката да намаже от победата.

Още една инвазия ли!?

А Путя 6 месеца се плюнчи с Алепо и взривява автобуси с деца.....

Живота в Алепо не се различава много от този в Париж. В контролираните от правителството квартали, децата ходят на училище, младежите в университети, е вярно живеят в непрекъснат страх че от гетото (кварталите, които контролират джихадистите) може да литне някоя бомба и да ги убие, ама ... то и в Париж е така, да не кажа цяла Европа

В цяла Европа е само това - бомби, убийства, насилие и разбира се - оргии и гейпаради. Не ходи там, не е за теб..

САЩ планират операция за отнемане на Ракка от ислямистите. Значи отново търсят повод да бомбардират гробища, училища, сватби и болници.

Пореднoтo безумно разбойническо нападение на САЩ над суверенна държава, в която никой не ги е канил. Те създадоха ИДИЛ, а сега я използват като предлог за да окупират Сирия.

Изглежда искат да подтикнат руснаците или просто ги дразнят. Не вярвам да им позволят да го вземат.

Много им се искаше преди изборите да рапортуват, че са превзели Мосул, ама май няма да се получи. Затова первключват на вълна как ЩЕ превземат Ракка.

По същия начин бързаха навремето с превземането на Берлин . Да спасят там каквото е останало от отрочето им . Да си приберат активите и да си вземат нацистките мозъци

"Американското разузнаване има данни, че "Ислямска държава" готви заговори срещу Запада от сирийската си крепост Ракка, което прави настъплението още по-наложително, каза ген. Таунсенд." Чудно с какво ще бъде извършена атаката ОТ града, нима вече са им доставили и балистични ракети. Тия верно ни мислят за идиоти. Целта е по голяма намеса в Сирия и предизвикателство към Русия - няма да има договореност със сирийското правителство.

"Тия верно ни мислят за идиоти." С риск да засегна някои хора, американофобията им неоспоримо е с диагноза идиотия. С или без връзка със статията.

Голяма реклама и предупреждение за "наши хора"!

Хланираме в Рака, щото в Мосул пожънахме големи успехи. Само за две седмици в Мосул са убити към 800 войници, около 20 танка и доста друга техника и джипове. В нета е пълно с клипчета как горят американските супер танкове - Абрамс. И то от старичките противотанкови гранатомети от руско време. Появява се танкчето, хвръква ракетката и след това излизат едни весели пламъчета от танкчето на няколко метра височина. Направо като коледни фойерверки. Та след великите успехи в Мосул сега ще има още-по-велики и в Рака.

А какви новини имаше едно време по СНН: Ал-нусра е най-мощната бунтовническа групировка срещу режима на Асад! (след 1 седмица САЩ ги обяви за терористи, просто щото ония се нсраха да убиват цивилни и вече ставаше неудобно да ги водят "бунтовници" подкрепяни от САЩ). "Член на умерената опозиция беше заснет как изрязва и изяжда сърцето на сирийски войник". Изкараха го, че едва ли не леко прекалил, ама иначе бил борец за демокрация. "Членове на групировка от умерената опозиция обезглавиха дете и се похвалиха в интернет" (това пък беше преди 2 месеца). САЩ заплашиха, че обмислят дали да не прекратят помощта си за тази групировка.

Преди две години последно гледах репортаж за британци, които заминаваха за Сирия, през Турция, да се присъединят към Ал Нусра и ИД и да се борят с тиранина Асад. То не бяха балони, то не бяха цветя, тържествено изпращане, камери... Година по-късно същите британци ги обявиха за международно издирване.

Хайде, че маймунекът Обама ще си ходи!

64% НИКОГА НЕ СА ХОДИЛИ В ЧУЖБИНА ЩОТО СА БЕДНИ И ТЪПИ :))) Why 64% of Americans have never left the US. Sixty four percent of the population of the richest and most influential country in the world have never been abroad. И ТИЯ ГОВЕДА СЕ ОПИТВАТ ДА НАУЧАТ СВЕТА КВО Е ЦИВИЛИЗАЦИЯ ... ДАЖЕ ПО ТУРСКО , БЪЛГАРИТЕ СА ПЪТУВАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ :)))

Въз основа на КАКЪВ ч л е н от Международното право ири Резолюция на ООН САЩ си присвоянат "правото" да навлизат в територията на СУВЕРЕННА страна,ПЪЛНОПРАВЕН член на ООН?????Краварите се самозабравиха!!!!Време е да ги ударят през пръстите!!!!

Предполагам на същия, на който се позоваха руснаците, когато завладяха Крим. Референдумът беше след това.

За Крим ,руснаците имаха ПРЕЦЕДЕНТ-К О С О В О!!!!Там дори НЕ се ПРОВЕДЕ референдум!?!?!! САЩ и васалите им/вкл. България/ веднага "признаха" Косово!?!?!

Резолюция 2249 ! Русия не упражни правото си на вето.

Ако си беше направил труда да се запознаеш с резолюцията, щеше да видиш следните основни неща за нея: 1. Тя е политически документ за"осъждане действията на терористична група". Такива осъждащи документи сме виждали много. След атентатите в Париж, Русия също осъди действията, ама не изпрати 4 дивизии във Франция да въведат ред, нали? 2. Резолюцията не се позовава на глава 7 от устава на ООН, който дава конкретно правно разрешение за употреба на сила. 3. В резолюцията се говори за "координиране на действията на правителствата", което задължава САЩ да се координират с Дамаск, което те явно отказват да изпълнят. Въз основа на всичко това става ясно, че САЩ не само не могат да се възползват от тази резолюция, а на всичкото отгоре я нарушават по най-безцеремонен начин!

Абе добре си планирате,ама първо питайте Путин.Да не ви излязат криви сметките.