Шофьор блъсна 13-годишно момиче на пешеходна пътека в София

13-годишно момиче е с опасност за живота, след като е блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека на ул. „Челопешко шосе” в София.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор блъсна 13-годишно момиче на пешеходна пътека в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво пишете глупости по цял ден, бе хора! Децата ви убиват на пътя и ви подхвърлят 1000лв.да ги погребете, а кучета ако смажат може да ги осъдят и вие чакате възмездие ли! Кретени ли сте или ви мързи и да мислите вече?! Ясно е, че ще чакате и вие среща със свети Петър!

Скъпи шофьори- като видите човек на тротоара с лице към пътеката спирате ако е дете или тиин спирате където и да е по тротоара около пътеката.Скъпи пешеходци-вечер на дъжд с тъмни дрехи сте абсолютно невидими.Как се пресича на пътека.Стъпвате смело на пътеката без да правите нито крачка повече,оглеждате се, преценявате минавате.Зимата задължително детето ви да има светлоотразителен елемент по облеклото.А за шофьорите карайте с камери.Не са скъпи колкото една зимна гума.И за двата вида добичета.След като сте направили всичко което зависи от Вас оставете се в ръцете Божи.Късмет и дълъг живот на всички,Дано детето да се оправи и смелост на родителите му.

Като гледам от писалите, доста ще паднат под нечии гуми с такова мислене. абсолютно право?! ами всеки има абсолютно право дa е кухa лейкa и да падне в името на това право на пешеходна пътека, щом той самия не се пази и си вярва че шофьорите са му длъжни

Срам за адвокатската мафия ! Ако някой от тях има дете, което отива , или се връща от училище-какво има да съобразява ! Всяка сутрин водя внука си-зебра на Джеймс Баучър, на пътя за училището. В едното платно колата спира, в другото-по булеварда, си профучава . Всеки ден деца и родители треперят. Често никой и не намалява.Узакониха зебрата като пожелателен знак, и произшествията като обичайно ежедневие! А старите хора-какво ад съобразят !

Как се очаква от едно дете да съобрази всичко,което очакват адвокатите от него?

Засега ти с това изказване даваш непосредствен пример за тъпота. Конкретно лъжеш за вменяването, където говориш за кривосъдие. Няма такова нещо - дори и в случая с момичето, водачът беше осъден. Но в главата ти е каша и омраза, някакво бръщолевене за съда. Изводът че пречките на пътя, които са опасни, трабвя да станат още по-опасни показва че си на страната на вандалите.

Пречките на пътя водят до значително намаляване на скоростта и съответно до по-малко инциденти с тежки последствия. А що се отнася до съда. Питай за мнение там ЕК и разни други международни организации.

Колко много пешеходци у нас вече са блъснати на пешеходна пътека! Но те са си виновни, защото не са преценили че някой "джигит" с ВМВ, Мерцедес или Ауди ще пресече в този момент. Нищо, че според действащото в целия нормален свят законодателство пешеходеца стъпил на пешеходна пътека е с предимство и всички МПС са длъжни да го изчакат докатно не я напусне. Или пък имаш нотариален акт за даден имот, но някой "печен", ще ти завладее имота по давностно владение, доказвайки го с трима "честни приятеля". А в конституцията от 1991г е казано, че личната собственост е неприкосновенна, и държавата трябва да защитава правата на гражданите си. Но юристите не четат. От алчност за богатства и пари нямат време за четене. Съдията в България съди не по силата на аргументите, а по "вътрешно убеждение". Хора, внимавайте как ще "убедите" съдиите. А некадърността на нашенските съдии плащаме всички ние, след осъдителни присъди от европейския съд, който спазва международните закони.

да пресичат на пешеходна пътека само хора с най-малко две висше образования, едното от което задължително инженерство. Да знаят висша математика да изчисляват скоростта по дължината на пътя, по видемостта и да изчислят с интерална таблица за колко време ще може пешеходецът оглеждайки се, ослушвайки се и ако няма на сто метра превозно средство да притича със скопост наподобаваща на Ивет Лалова до другия тротоар. Ако успее да премине невредим да направи курбан за здраве.

Дано повече българи имат възможност да пътуват до цивилизовани страни, за да могат да разберат колко сме изостанали. И дано да могат и да го проумеят, че то и това е трудно.

Съд за съдиите! Джигит с мотор карал с 150, момичето сигурно не го е и видяло ама намалили присъдата?!

Има си причина България да е в дъното на всички добри класации и в челните позиции на всички лоши. Няма друга държава, където пешеходец да няма абсолютно право на пешеходна пътека. Единствено в България пешеходците трябва да носят със себе си радари, за да преценяват скоростта на движещите се МПС-та.

Едно нещо е да изкочиш изведнъж на пътя, и дори при скорост под ограничението времето за спирачен път и реакция да са недостатъчни. Съвсем друго е джигит, който кара с 40 м/с!!! Дано адвокатите и съдиите го изпитат на собствен гръб!!

Е, предполагам е ясно, че не се визира самоубийци, обикновени пешеходци, които отново не са с предимство в БГ.

Как в цяла Европа щом стъпиш на пешеходна та пътека спират само в абсурдистан не

Че нали ограничението на скоростта в населено място е 30 км/ч, напълно достатъчно за всеки шофьор да спре навреме. Какво има пешеходците да преценяват? Правото е на пешеходците на пешеходна пътека и толкова! Проблема е , че в България правото е винаги на по силния, дори да е не оравомерно.

За съжаление излъгал си - в населено място ограничението е 50 км/ч.

и сега ли момичето е виновно, вашта мама адвокатска!

без светофар, е много опасно без да си се огледал.

пенсионери как да пресичат?

Със светфар или без, правото е на джигитите.

Докога ще побългаряваме нещата в нашата страна. Във Виена дори да си на тротоара и да нямаш намерение да пресичаш, колите намаляват и дори спират. Как там не се чува клаксон, свистене на гуми, резки спирачки. Ние в Европа ли сме, за там ли сме се запътили и в някаква незнайна посока на развитие.

Така беше и в Гьотеборг, когато бях там. Шляех се пред хотела и колите започнаха да спират. Тогава се извиних с ръка и избягах назад да не се шашкат хората.

Момиче, не не искаме в Европа, ние искаме с Русия и Евразия - демек да сме джигити и селяндури!!!

Абе каква ВИЕНА? Отиди в някой фрайбад дето още пускат бижанци и после ми говори за ВИЕНА! Да не говорим, че ако попаднеш на турчин с мощна кола или на изперкал пенсионер с амг друга песен ще пееш!

Дете на 13г как точно ще прецени скоростта на лек автомобил!? Ние сме длъжни да пазим децата на пътя! В населени места винаги карам бавно! Дано се оправи хлапето!

Е сега във 17;00ч казаха че детето било влачено 50м представяте ли си,и било във много тежко състояние,със черепно мозъчна травма,и много изпочупени крайници,и е във реанимацията във Пирогов,ужас,е кажете каква би била справедливата присъда за такива Примати,позволили си,така бързо да карат виждайки от далеко знака че има пешеходна пътека,което означава да обясня на бавно развиващите се,че има пряка опасност по нея да преминават деца или други пешеходци,този трябва да лежи най малко 30г

Едва ли този изрод го прави за първи път. Наказние до този момент имал ли е?! Това е проблемът. ННикакво прилгане на закона.

Иначе за какво друго са тези пешеходни пътеки, за блъскане са ги изписали я! Какво ми се разхождат там, не знаят ли, че точно там са незащитени? Че даже и майки с колички се осмеляват, моля ви се, да пресичат! Каква наглост!Ще стане още по-къдраво догодина по време на т.нар. всенародни абитуриентски "празници", ще видите!

го измислиха адвокатчетата за да не могат разните протестиращи да блокират движението като се движат по пешеходните пътеки.

СТАНОВИЩЕТО НА Висшият адвокатски съвет МЕ КАРА ДА МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА НЕ СА ХОРА А "СКРАП" ОТ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ!

по какво си приличат сперматозоида и юриста? Един на милион става човек.

А на бас, че според адвокатите са виновни родителите, които са го оставили без надзор.

Минах около 10.00 часа. Бяха пръснати по пошеходната пътека кофичка мляко, мисля и дрехи или торбичка. Полицаите не даваха да се минава, колата беше мерцедес с потрошено предно стъкло. Не мога да си представя как е карал и кои родители плачат в момента...

Потрошено предно стъкло значи, че е карал поне с 60-80. Познат блъсна човек с около 40, на колата имаше вдлъбнатина на предния капак, пешеходеца се отърва със сътресение и счупен крак. А на предното стъкло нищо му нямаше.

знаете ли ,че ние сме" държавата" с най-много права и без задължения ?

При свързване на абонатната станция във вашето мазе, придобивате правото да заплащате задължително топлинната енергия докато сте жив без право на обжалване :)

Колко пъти ми се е случвало да спра пред пешеходната пътека , а някой цървул да се направи на хитър и точно в този момент да хукне с газ да изпреварва/въпреки ,че съм спрял/, а пред колата майка с малко дете и то не се вижда.Обикновено това са една пасмина момчета ,които съпругата ми нарича с общо име "сплеснати",които в 90% от случаите карат издухано БМВ тройка, в краен случай петица

TIREX

а за какво на всякъде сложиха "легнали бабуни" често високи невидими ? нали има знаци за п. пътека редно е да се намали огледа но джигитите не признават ограничения изпреварват от дясно правят обратни завои ,не дават мигачи карат през тротоари и градинки...Пешеходеца трябва да има право безусловно на п. пътека като на зелен светофар. толкоз.

до родителите:съдете го за опит за убийство !

Колкото повече им се пълнят главите на пешеходците, че имат абсолютно право да пресичат на пешеходна пътека, толкова повече инциденти ще има. То и в ЗДП е уредено, как се пресича. Първо трябва са се огледат и да преценят дали е безопасно да стъпят на пътеката и да продължат. А не да скачат, като подгонено диво животно на пешеходната пътека пред автомобил, който една ли не вече навлиза в/у пътеката.

глупак с много коне под капака си, но с акъл на пиленце.

Е ама ние не сме виновни че ти си глупак с коне под капака. Ние сме си нормални хора и ти съчувстваме

В такива моменти се сещам за патрЕОтите поставящи Вулгаристаня над всичко. А над Вулгаристаня - ракията. Гордостта от кочината и хаоса в нея е най-святото чувство. Смърт на мигрантите!!-:))))

На 50 метра преди всяка пешеходна пътека има ЗНАК! Ако намалиш скоростта си до около 10-15 км/ч няма никой да ти се струва, че изскача на пешеходната пътека!!!

Чоки

Що за простотия ?

Как можа да я изтърсиш тая глупост. Пред 90% от пътеките НЯМА знаци. А иначе по тая логика ако караш на заден ход няма да блъснеш пешеходец който се е сурнал рязко пред теб. Гаранция. Аз викам всички да караме назад. А най-лесно на пешеходна пътека да слизаме, лягаме на земята за да минат по нас пешеходците които имат абсолютно право да преминат.

Някои от пешеходците, както си вървят по тротоара, изведнъж решават да пресекат пешеходна пътека, БЕЗ ДА СЕ ОГЛЕДАТ ИЛИ ПОНЕ ЗА НЯКОЛКО СЕКУНДИ ДА ПОСПРАТ. Тогава и Господ не може да ги опази!

Прав си! Господ не може да ги опази, а само шофьор, който е съобразил скоростта си с това, че се намира в градски условия и преди пешеходна пътека. Да, кофти! Неприятно е да изскачат така, а още по-неприятно е като дори няма пешеходна пътека. Но за пешеходец няма изисквания за умения, но за шофьор има. Просто за много шофьори карането се свежда само до газ и спирачка...а то е мноооого повече...всяка секунда трябва да се преценява скоростта и обстановката.....но не би! Всички бързат, а и те не знаят за къде.....

нивото на обществото е много много ниско. Няма ли уважение и взаимен респект между нас самите никога няма да има и спазване на правилат на движение а и не само. Истината е че нацията изпростява и на резултатите сме преки свидетели всеки ден.

Нека малоумните адвокати,предлагащи подобни закони/как да се пресича на пешеходна пътека?!!/ пострадат като невинните пешеходци,прилагайки олигофренските си идеи. До каква степен можеш да деградираш за пари!!!

Споко, те са с джипове...

ДО КОГА УБИЙЦИ ПО ПЪТИЩАТА!

прав си ,по улиците не трябва ,само в парламента .

След такава изява, мършата-извършител трябва да прекарва поне 5 години при близнаците по интъелект в затвора. Ако това се въведе, ще видите как и най-големите селски тарикати ще карат като немски пенсионерки. Но това няма как да се случи, докато имаме мутри, комунисти и предатели в Парламата.

Възхитена съм от шизофренията в разсъжденията ни. Когато сме пред компютъра сме изрядни шофьори. Когато сме зад волана съвсем други хора. Както и да го гледам - колите са виновни, защото ние сме едни и същи хора и в тях, и извън тях.

Говори само за себе си. И пред компютъра, и зад волана се стремя да съм нормален човек. И колкото и да ти е трудно да го повярваш, в 99% от случаите успявам.

Убий колата и спечели висока заплата!!!

Чоки

Не казвай ХОП преди да си скокнал... Хората са казали.. голям залък лапни,голяма дума не казвай.

КАТ трябва публично да се отчита всеки месец какви са резултатите от тяхната работа - колко акта са направили за неспиране на зебра, преминаване на червено и т.н.

По този начин КАТ ще тормозят хората за несъществени нарушения, защото най-лесно се отчитат, и няма полза за обществото. Трябва да се отчитат - как са намалили произшествията, как са намалили времето за чакане на регистрация, как са намалили времето за получаване на актове, как са намалили времето за пристигане на място, как са намалили стикерите по стъклото, количеството хартия, която трябва да возим в жабката. Това са полезни резултати.

Пешеходец държи да е в безопасност, да си купи кола.По възможност по-стара, яка. Тръгналият да пресича без да е сигурен, че го виждат и разбрали намеренията му е самоубиец. Той няма да присъства на делото.

Ужас, ако пешеходеца чака да съобрази скоростта на шофьорите за да пресече, то значи това няма да стане никога. Водачите са длъжни да намалят преди пешеходни пътеки, за това си има знаци.

Чоки

В ЗДП няма такова нещо ! Вземи го научи !

от подкупния съд справедливост не може да се очаква, но шапкарите милиционери съвсем заебаха службата

Нали са там, за едната пенсия, горките! Съжалявам ги.

КАТ е една безполезна организация. Никакъв респект и контрол. Пътищата са анархия. Шефът на КАТ да си ходи!!!

какво ти гарантира,че следващия шеф на кат ще е по-ефикасен ? и всеки ден да ги сменят ,нещата няма да се оправят без истинска революция в манталитета ни !

Трябваше да му направят и мозъчна проба, и да изсъска дълбокият вакуум под налягане в главата му... Обаче са рискували да остане целият квартал без въздух и са се отказали.

ако пешеходната путека е тип зебра, абсолутно предимство има пешеходеца, точка.

По-добре ще е да се заведе дело в Европа и съм сигурен, че ще осъдят шофора. Тук правосъдието е корумпирано отвсякъде, никога няма да получиш защита на правата си. Тук е като в джунгла - правото на този с парите.

Отново абсурдни тълкувания в БГ. В Германия като те видят спират на 2-3 м. от теб. Значи там може а тук- не. Скапани адвокатчета. Преди пътеката има ограничения на скоростта и всеки е длъжен да намали. Ако е карал с 30км нямаше да е тежук удара, щеше да успее да спре при всички случаи .

Не знам дали знаеш, ама ограничението на скоростта се въвежда със знак номер В26. В България при 99,9999% процента от случаите, такъв знак преди пешеходните пътеки НЯМА. В този случай скоростта е тази която е определена за съответния район. Ако няма такова ограничение в градовете ограничението е 50 км/ч. Затова в закона законодателят е предвидил текст "да се е съобразил със скоростта, посоката на движение и отстоянието на приближаващите към нея моторни превозни средства".

за поста,конкретно и ясно.Огромната част от пишещите тук са правоспособни водачи,но пишат абсурдни постове,вместо да прочетат и си припомнят какво точно пише в закона и правилника към него.А ще е полезно.

Преди месец мъжа ми го блъсна кола на пешеходна пътека и зелен сфетофар! Това как звучи -на зелен сфетофар и пешеходна пътека!

Звучи, като да се е случило в България.

Ако светофара работи, пешеходната пътека не важи. Иначе нямаше да има пешеходни светофари и всеки щеше да пресича където му дойде. Би ли пресекла на пешеходна пътека ако ти свети червено на пешеходния светофар, и ако не защо?

А ТАКОВА МАЛОУМИЕ -КРЪГОВО СЪС СВЕТОФАР ДА СТЕ ВИДЕЛИ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ?!

Минах покрай мястото сутринта - определено колата се е движела бързо. Беше на голямо разстояние след пътеката, доста смачкана, а на платното се виждаше кръв, както и раницата на детето. Полицията отбиваше движението в насрещното. Там пътеката е много опасна. Има знаци, има маркировка, има ограничение на скоростта. Проблемът е, че никой от преминаващите не намалява скоростта - виждам твърде често камиони да минават с над 80 км/ч. на това място. За съжаление беше въпрос на време да се случи инцидент. Когато съм спирал на пътеката, всеки път се кръстя да не ме отнесе идващият отзад... Дано се възстанови напълно детето...

Изключително лоша практика е и гасенето на уличното осветление от общината в часовете преди зазоряване. В много случаи видимоста на пешеходните пътеки и улиците е нулева поради отбясъците от насрещното движение.

Проблемът идва от това, че споменатият закон е писан с презумпцията, че в града всички карат с 50 км/ч. а преди кръстовище и пешеходна пътека с 40 км/ч. Ако това беше вярно нямаше да има нито един загинал на пешеходна пътека.....

Само счупени глави и крака

Интересно ми е с каква кола е бил шофьора. аз залагам на 99% че е бил с БМВ

Или WV

Пак си е Голф, но ти и говори: "Бегай! Маам с Винкело!"

Интересно, след като приеха тълкуванието, че пешеходецът няма абсолютно право на пршеходна пътека, по тая логика и детето, не дай си Боже, ударено на пешеходна пътека също няма абсолютно право ?! - демек, и децата са си виновни ? Ами пометените по спирки и тротоари? - и те ли са си виновни, че не са се съобразили с " траекторията" на някой пиян откачалник ?

по добре бъдете на пътека без предимство отколкото мъртви с предимство без значение какво пише в закона, защото от затвора се излиза,а от гроба и инвалидната количка не.

и какво предалгате да вдигам освен среден пръст на шофоьор който най-нагло щеше да не мине през краката ВЪПРЕКИ ЧЕ сме вече на пешеходната пътека-3 души, махаме крака ръце и вс останало ДА ВИ ЕЕЕЕЕ ММММММ на ШИБАНИЯ ЗАКОН той е за КОН не за богопомазани тъпанари,които знаят че НАКАЗАНИЕ НЯМА !!!

да преминете когато е безопасно за вас,а не когато сте с предимство. Научете се да осмисляте текст преди да коментирате. То да беше х... да ви го вкара човек,а то акъл,няма каК.