Евродепутат: Канада е пета по производство на ГМО в света

Канада е пета по производство на ГМО в света и ако подпишем с тях, тези продукти ще навлязат и при нас, независимо дали знаем или искаме.

Обратно в новината

Коментари - Евродепутат: Канада е пета по производство на ГМО в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм привърженик на ГМО, но две неща ми се правят най-силно впечатление. Живеем в заблуда, хора! - Има различни видове ГМО и проблема не е в ГМО-то а в това какво се цели та да бъде нещо гено-модифицирано. Пример - някои зеленчуци са гено-модифицирани за да могат да издържат на яко обработване с пестициди. Тук проблема идва от дозата пестициди която им изсипват. - Българина си мисли, че сега яде екологически чиста храна щото видиш ли ГМО било забранено на територията на ЕС. Не съм 100% убеден, че доматите на село на дедо ти са от семена, които не са внесени от САЩ например и това, че дето ти тори само с естествена тор си мислиш, че доматите ти не са ГМО и са екологически чисти. А семената от къде са взети. И не ми разправяйте, че сам си ги е произвел защото няколко поколения преди ги е купил от някъде.

от баба ти ги е купил....със сигурност не са от монсанто, засега.

Да де, не са от Монстанто, от Байер са. Пичове, тровят ни и сега, това се опитвам да ви кажа! Убавите неща приключиха.

искат да ни пробутат гадните си, миризливи гмо-та и всякакви боклуци

замисли човек, това с ГМО-то си има и своите предимства! Вече мога да броя на пръстите на ръцете си да 13, и да гледам в страни без да си въртя главата!

Маските паднаха господа. Русия е единствение губещ от СЕТА. Червените тролове са в пълна мобилизация.

В Русия новите случаи на рак след ембаргото са паднали рязко. Изобщо не искат да връщат старите споразумения за хранителни продукти. Губещ ти е болния мозък.

Другарят Момчил 15 от БСП не ви говори по погрешка, а направо ви манипулира с ясното съзнание, че в споразумението с Канада няма договорка за храни с ГМО. А ако такова има все пак, тогава той вече щеше да е вдигнал държавата на пожар. Какво може да говори един депутат от БСП? Лъже ли от името на някого? Какво се случва наистина с Министерство на външните работи и наистина ли ще ни набутват храни с ГМО? Защо се крие дебатът по тази тема? Защото бедните трябва да бъдат премахнати. Бедните не са у нас. Но в Турция, Нигерия, държавите от Южна Америка, Африка и Азия нещата стоят по нелицеприятен начин. Тук пак ще оцелеем, важното е да знаем кога се вее балтията около нас.

Има и още как. Всички сертифицирани за годни в Канада хранителни продукти са годни за Европа и не могат да се спират. Единствения начин да се спре е да се докаже вреден ефект по съдебен ред. По съдебен ред не се приема че раковите заболявания са се увеличили. Тррябва да се докаже че точно тази или онази хапка от ГМО-то е причинила рака.

Стига си се правел на ударен. Ако нямаше нищо щеха да му отговорят в европейския парламент че говори глупости. Ти ли по-знаш от тях?

Социалист, какво да го правиш. Завалията не знае, че ЕС има много строги правила за ГМО. Така че, канадските вносители в ЕС ще са ДЛЪЖНИ да отбелязват на етикетите, че в продуктите има ГМО. Ама кой да му каже, пък и директивата от Позитано е да се плюе по споразумението, защото е неугодно Путину.

Този Евродепутат,който живее като Крез за сметка на работещите,защо не прочете един етикет на салам,произведен в България?Просто си говори за да оправдае висенето си в Брюксел.Този е толкова компетентен по темата за ГМО,колкото и Бюрека за положението в Африка :-)

ветър му вее в платната и под шапката.

Комуниста-путинист защо демагогства? На продуктите от Канада които се внасят трябва да пише задължително от какво са произведени!И освен това здравеопазването и защитата на населението на Канада са на едно от първите места в света което не може да се каже за здравеопазването у нас или пък в,,любимата" ,,ни ''Русия чиято сянка покрива яростната съпротива на сключването на споразумението!

Въобще не си осведомен. Живея в Канада.

като не ти харесва там,върни се тук и яж екологочни продукти от двора на дядо ти.