Правителството одобри подписване на споразумението ЕС-Канада

Министерският съвет прие решение за одобряване и подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Правителството одобри подписване на споразумението ЕС-Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ФРАКИНГЪТ и ГМО-тата трябва да бъдат КАТЕГОРИЧНО ИЗКЛЮЧЕНИ от всякаква национална политика!!! КАКТО И ВЪЗМОЖНОСТТА НЯКОЙ ОТВЪН ДА НИ ГИ НАЛАГА по силата на каквито и да било споразумения! Правителството, ако не съумее да гарантира това, значи са МАЛОУМНИЦИ!!!

И защо правителството го е одобрило? АЗ НЕ ГО ОДОБРЯВАМ!!! То питало ли ме е МЕН, АЗ какво мисля???

Колко се радвам. Сега всеки ден ще ходя в Канада и ще хапвам ГМО

За съжаление, и без да ходиш в Канада ще ти се наложи (всеки ден да го правиш)...

СЕТА се отлага!!! Трюдо си е налегнал парцалите и е отложил идването си в Европа! ХУБАВ ДЕН ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА В ЕВРОПА!!! /отлагането е за неопределено време-докато Валония кандиса.Но тъй като най-вероятно зад нея всъщност стои Франция, май този път ще се спасим/

ТОТАЛЕН БОЙКОТО НА ВСИЧКИ КАНАДСКИ СТОКИ !!!!!

А, те не са много! Аз освен кленов сироп и един ключодържател, друго не съм ползвал.

Хванах се за главата! Ако искам да се запозная с това прочуто Споразумение! Само в резюме е 19 страници, а някой писа, че общо са над 1000 !!! Кажете ми тогава КАК да си съставя мнение?

19-те страници....Много ли са ти:-) Само така можеш да се убедиш за какво иде реч и да си изградиш мнение!

Канада има повече суровини от Сибир. Така Европа се откъсва от изнудването на путлер. Затова мурзиклите рИват :))

ти си готов да плюскаш ГМО, да ти тровят земята с фракинг, да затрият суверенитета на страната ти, САМО ЗА ДА ДРАЗНИШ ПУТИН, така ли? Ами тогава то излиза,че си ГОТОВ И ДА УМРЕШ ЗА НЕГО!

По новината само 1 коментар: Борисов, ВИЕ СТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!

давам ти обет - отсега нататък ще пия само БЕЛГИЙСКА бира, с френско вино !

понякога се чувстваш така отчаян и безпътен, така принизен и обезверен. Кой се съобразява с човека? Като събитията се движат от едни машини или от хора, толкова откъснати от истината на обикновените хора, на тълпата ? Да, има и плюсове, но и отварянето на кутията на Пандора има плюсове...като пръднеш, газовете да излязат навън, да не отравят организма ти, а да отровят другите.

Кой води преговорите за СЕТА м/у ЕС и Канада? Представител на ЕС... Кой е договорил предпазна клауза за Германия за водоизточници /с оглед фракинг/, както и клауза за едностранно разваляне на договора? ЗАЩО същите преговарящи от страната на ЕС НЕ СА ПРЕДВИДИЛИ такива клаузи и за България? Т.е. Германия се урежда, а нас-кучета ни яли! Сега пак ли сме по сценарий на Оруел-Всички са равни, но някои са по-равни от другите!!!

За съжаление за пореден път се налага да направя едно предложение: Да съставим публично достъпен списък на националните предатели от последните 26 години, защото станаха много и когато му дойде времето да не пропуснем някой. А ако това време не дойде, поне бъдещите поколения да знаят кой затри държавата и нацията ни. Позор за предателите!

Правителството на ББ подписва за последно, както други правителства подписваха за краварските централи, за фото и вятърните и за други заробващи българския народ догови. Боко няма семейсво, няма деца пука му че нашите деца и внуци ще се тровят с ГМО боклуци. Канадците трябваше да ни целуват задниците и да ни предлагат визите си , не нашите дупедавци да се продадат за 200-300 визи.

Ако СЕТА се подпише, следва ратификация от отделните парламенти. Или-остава ни САМО ТОЗИ ШАНС-протести пред НС! Поне да предоговорим някои клаузи,доколкото е възможно...Най-вече за водоизточниците и в частност-минералните.Да не се дупчи за шистов газ около тях. Когато Борисов въведе мораториума, Шеврон беше започнал проучвания в Добруджа, кадето има много подпочвена вода и това им е изключително изгодно. Ще отровят житницата на БГ-земята, водата, хората...В САЩ вече в поне 8 щата са забранили фракинга! Франция също е наложила мораториум. Мен най-много ме учудва пълната незаинтересуваност на хората, която е и естествена последица от информационното затъмнение по тези договори! Дано се размине, ама надали...Виждате как са побеснели да постигнат споразумението,т.е. поробването ни!

ще си сведем изискванията до минимум...хм, поне около минералните извори - боже, опази ни

ГЕРБ се поосраха напоследък и познайте кой ще изгуби изборите / е, ако предположим че ще бъдат честни, а не купени/

Досегашните 12 "победи" за ГЕРБ, бяха подготвени и осъществени от Цветан Цветанов. Този път, "КРАХЪТ" е неминуем. Направят ли се познатите ни манипулации, и американските танкове не ще успеят да закрепят властта на олигархията. Но нека изминат 2 седмици, за да видим ЧУДОТО на митичния Самсон. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. Господи, помози на раята, защото тя(раята) ще загине, а с нея и бъдещето на Лейди Гея. (За втори и последен път.)

Ей за едната виза продадохте България!!!! Ще дойте видов ден рано или късно...

Искаш да кажеш, че Бойко е ЯСЕН, както го цитират медиите - че това Споразумение трябва да се подпише НАЙ-ВЕЧЕ И С ПРЕДИМСТВО за ВИЗИТЕ на българете, които искат да тревълд до Канада,а?

Никой няма да ви внася ни домати, ни краставици. Според мен цялата далавера е в дупченето за шистов газ, защото преди им се опънахме, а сега или дупчат, или плащаме от скъпо по-скъпо. Ще ни съдят в техните арбитражи, без да можем да се защитим. Другата борба е за водата. Четох някъде, че вече не е проблем петролът, а сладката вода, която в България има много, а и минерална вода също. А ние ще плащаме скъпо и прескъпо за капчица вода. Затова германците сасложили клауза за защита на водата си.

се използва много вода много много

Четох някъде, че към момента в Калифорния всеки ден за добива на нефт и газ, се използва повече от 2 милиона галона вода средно./ 7,5 милиона литра вода/ Водата отива за практикуване на опасни добивни техники като фракинг киселинен, цикличен /връщане на използвани вече води веднъж, с допълнение от нова вода/ и инжектиране на пара... Вярно, ние имаме безсрочен мораториум в/у фракинга, но след ратифицирането на СЕТА той ВЕЧЕ НЯМА ДА ВАЖИ! А пред МС НЯМА НИТО ЕДИН протестиращ! Има обаче латинска поговорка-ДОБРОВОЛЕЦЪТ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВА!

петролът все още държи пазарите и поне в близкото бъдеще ще продължава да ги държи, но ако гледаме в перспектива..., водата и чистота на храната ще стават все по КЪТ и съответно все по-скъпи, достъпни в качеството си /не в количеството/ за по-избраните -хм. Това отдавна го има с храната.

Къде е смелата Жени Марчева да попопита Бай х кога прочете тези страници от това смесено споразумение? На английски ли, на български ли? Да го изпита какво точно е подписал. Къде са ХУИ да надуят вувузелите и да питата Кой, Кой, Кой подписва нещо, без да питат народа и парламент? Защо депутатите от ГЕРБ и РБ не направиха една комисийка в НС? Иначе за Белене всяка година комисия...

Антибългарски служители, назначени от други назначени предаде българите на неморалните, но и незаконни корпоративни лобиисти срещу безвизово пращане на българи в Канада, за да се освободи место на "тая територия" за поканените от наследничката на хонекер - меркел нео-осеменители на сталинка. звчи абсурдно но е точно така.

до коментар на две неща ( нерегистриран ) 25.10.2016 12:54. аз търся текста не на канадски, а на австрийски, но ако може в превод на български, защото едва ли един от цялото правителство го е чела дори на английски. 1500 страници с такъв специфичен текст не се четат, като романи на Стивън Кинг, макар, че съдържането им е идентично!

Австрийски??? Какъв е тоя език? Ужас, няма ли грамотни тролове вече???

И ти си една "терца"... Не ставаш и за белотче.

В началото на октомври трябваше да се подпише договор с Афганистан за реадмисия на навлеците. Вече се види краят на месеца, ама никой не споменавва за такъв договоор, ама са побеснели за СЕТА. А колкото до визите за Канада, те ще паднат, когато Афганистан си приеме навлеците обратно. "Сиреч", както дума Баце, когато цъфнат налъмите.

И КОЙ го е подписал??? Тоя "представител" кого представлява всъщност??? Българския народ или Бойко Гъзолизов? Още един позор за "управляващите" ни предатели! Искам да съм Валонец!!!

Имаш ли представа изобщо къде и какво е Валония?

И защо пък да няма? Ти имаш ли представа какво Точно е одобрено?

Заробващо споразумение!Дано другите не подпишат-Унгария исие.Египет все още си скубят косите.Има гадни клаузи.Нямаме политици и държавници.Всички са купени от американците.

А на всичко отгоре са неграмотни. Бас държа че нито един от подписвачите не е прочел споразумението, а да си прави труд да го тълкува - хептен.

споразумение-договорът е наименуван много точно! Защото действително НЯМА сфера, незасегната от неговите клаузи. Това икономическо и търговско спораз. ли е или просто си регистрираме ООД, В КОЕТО ОГРАНИЧЕНАТА ОТГОВОРНОСТ Е САМО ЗА КАНАДА! При това-дружеството освен,че е без срок, няма и възможност за едностранно прекратяване!/може би за Канада има такава клауза.../ Миналата седмица парламентът отхвърли искането ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИЗГОТВИ ДОКЛАД ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ СЕТА... Днес пък правителството одобри подписването му! Тук някой писа, че по БНР проф.по икономика е казал, че у нас НЯМА АНАЛИЗ за този договор! Какво излиза-правителството одобрява нещо без да има анализ за него, същевременно не желае да изложи пред парламента фактите относно ползите и вредите на СЕТА за България! Мисля,че е налице казус за Конституционния съд! Той да се произнесе да се подпише или не такъв всеобхватен ,безсрочен договор БЕЗ НАПРАВЕН АНАЛИЗ! КС на Германия се произнесе по този въпрос с решение от 13.10.2016г. "В случай,че договорът бъде подписан да се предвиди възможност за неговото едностранно прекратяване от страна на Германия!"

ОТ БЕЗГРЪБНАЧНИ ВЪВ ВЛАСТТА ДРУГО НЕ СЕ И ОЧАКВА!!!

Това си е чиста диктатура на корумпираните и декадентни бюрократи в Брюксел! Защо няма обществено обсъждане на СЕТА? Защо някакви съмнителни типове от ЕС се срещат в тъмни стаички с лобиисти от съмнителни канадски картели и се "разбират"? Защо ЕС рекетира в гангстерски маниер валонците? Защо темите на преговорите бяха обявени за секретни и дори депутати нямаха достъп до тях? Защо решенията и за България се вземат в Чужбина, в Брюксел, а не в София? Защото някой плаща на политиците ли?

Ганьооо, пак гласувай за мутрата, пак. Нямаш акъл даже да разбереш, че този страхливец и дупедавец с всяко свое действие на полуграмотен, безхаберен, самовлюбен нарцис подписва присъдата на този доскоро достоен народ. Не ви ли е срам бе?

КОЛКО КИНТИ ИМ ПЛАТИХА ЗА ДА ПОДПИШАТ?

Не са кинти-новички долари от световната печатница!!!

CETA е удар върху българското производство България е една от страните, които нямат никакъв анализ за споразумението, каза пред БНР икономистът проф. Боян Дуранкев. И това е благодарение на председателката на Парламента - не е позволила включването на точка в дневния ред до 01 октомври.

Цуцито ли това? Дека сеа за благото на сите българи се напиня Президент да стае.

Цуца "Мамата" ни разката мамата.

Поредното предателство и посегателство ъм суверенитета ни, извършено от "демократичното" управление. СЕТА промъква ТТИП, за да стане властта на корпорациите наддържавна. Така Парламент и Правителства стават излишни. Малък пример за началните подстъпи към безразделна власт на корпорациите. Веригата "Мидл". Клиент иска да се свърже по телефона с магазин, за да се информира за няколко стоки. Магазините обаче нямат публикувани телефони. Има един единствен телефон за цялата верига в България. Така клиентите са безапелационно лишени от съвременна връзка с мрежата, което им пречи да установят, дали там има, което им трябва, освен ако не вървят като прадедите си пеша.Въздържащо се надменен и стимулиращо предизвикателен тон на техен оператор изяснява твърдото, но необосновано, решение за това търговско поведение. Което пък завинаги самолишава опърничав клиент от техните услуги. Явно това не ги вълнува, тъй като от другия край на жичката благодушно "разрешават на клиента правото му да не пазарува от тях. Щото той не го знае. Така се разбира, че любвеобвилната "грижа" за клиентите в рекламите и брошурите е сапунен мехур. Ама клиентът е прочел и Принципите на поведение и най-харесва първия: "Клиентът е най-важният човек за нашата организация...и фирмените процеси са подчинени на неговите желания." Опърничавкото пък НЕ смята, че клиент, вървял 1 км., за да стигне до магазина и НЕ НАМЕРИЛ ТЪРСЕНАТА СТОКА, ЩЕ СИ КУПИ ДРУГА! Напротив. Не това е начинът. Хората поумняха. Затова на корпорациите им трябва друг, рекетиращ инструмент. Добре е от веригата да знаят обаче, че България е в центъра на най-древната цивилизация и постановки в сайта на Мидъла от рода на непознато за България разнообразие е най-малкото неуместна и признак на малограмотност. А и да не коментираме западното ерзац-разнообразие. Странна етика за една европейска верига. Или надигащата се "етика" на корпорациите...

Как ли Бат Бойко е прочел толкова много страници!Че да се съгласи и да ги подпише! Сега Жени Марчева трябва да го покани при нея в студиото и да го попита пред Цяла България какво е подписал този неграмотник!

Всичко се прави на тъмно. Предават ни поголовно. Изобщо не се съобразяват с волята на народа. За подобно, от изключителна национална значимост действие беше необходим РЕФЕРЕНДУМ!!! Това решение на българското управление е НЕЗАКОННО И НИЩКОЖНО! Не питан суверенът. Властниците, освен, че малки изключения, са практически професионално неграмотни, те нямат основното качество, което отличава човека от останалия животински свят - да предвиждат. Единственото им качество е да лапат, да лапат, да лапат. До пръсване. И да се подлагат, за да запазят постовете си, като избегнат компроматно изобличаване от външните сили.

глупаци, работещи под чужда диктовка начело със сикаджийската мутра! кога ще престанете да предавате България? кога ще заработите за хората? няма по-некадърна и продажна пасмина от вас! малко ви остава!

И СЛОНСКИ ХУЙ ЩЕ НАЛАПА САМО И САМО ДА СЕ УДЪРЖИ ВЪВ ВЛАСТА!!! РЕЗАНЕ НА ГЛАВАТА, ЯВНО МУ Е МАЙКАТА!!!!!!!!!!!

и ЗАЩО правителството одобри подписване на споразумението ЕС-Канада ? Защо някакви хора правят нещо без да се отчитат ???!!!!!!

Абененормалници, видяхте ли валонците как се държат? За чий чеп ви трябва този безвизов режим с Канада, този договор. Какъв е делът на икономическото сътрудничество с тази далечна страна. Ейй......, добре че са другите, че да ви оправят бакиите, вие и за чеп на каца за зеле не ставате!

Боклуци, едва ли са прочели споразумението и клаузите под които са се подписали.

добре че сме в ЕС и НАТО и дано да ги има винаги, че музилките, всичките червени бесепарски боклуци и руски агенти са способни да ни вкарат в рашката федерация. Те и сега използват всеки повод за да подкопават доверието в Съюза. Дано да има и разумни хора, иначе лошо.

"добре че сме в ЕС и НАТО" хахаха Добре е ,че си "умен", защото ако беше малко по-умен, щеше да се надяваш на себе си ,а не НАТО, и ЕС!

абе ако не бяхме в ес, даваш ли си сметка, че каквото и да ни предложат американци, сме вътре в играта. Ама ние не обичаме да мислим

Ти 65 хемороиди имаш ли? Щото не споменаваш и ДС? Други перноподаници не биха прескочели този предъвкан каз!

За такива важни неща не трябва ли да се пита и Парламента??

Ако договорът се подпише от ЕК, след това подлежи на ратификиция от парламентите на всичките 28 страни-членки. Ами, ако стане така, пак ще разчитаме на нечий РАЗУМЕН парламент. Мисля си и друго-Швейцария дали сключва такива ВСЕОБХВАТНИ, БЕЗСРОЧНИ, ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКИ СПОРАЗУМЕНИЯ"?

От тия предатели нищо друго не се очаква! Боко и компания не само ще одобрят, не само ще подпишат, ами и ще се сбият кой лично да отиде да го занесе и се нагъзурчи! Мръсни ганкстери! А ти, българино гледай за кого гласуваш! Поне един президент да изберем като света, въпреки че то хвани единия, та удари другия! Все гадини, дето рекъл хаджи Ахил, ама поне да не е усойница!

БОКОІІБЪЛГАРОУБИЕЦ.

"да подпише двата документа при условие на поет официален ангажимент от страна на Канада за отмяна на визовите изисквания" Това го знаем - с човеко е говорено, зе парите и рече ше видим.

голямата тиква ще иде да си харчи милионите в чужбина, но средностатистическите гербери ще гризнат дръвцето с това споразумение

СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ!!! РУМЪНИЯ Е ДО НАС,ПОМНИТЕ ЛИ ЧАУШЕСКУ?! МИСЛИТЕ,ЧЕ КАТО СТОИ ФАЩ ЗАД ГЪРБОВЕТЕ ВИ,СТЕ ЗАВИНАГИ ЗАСТРАХОВАНИ?! Я ПАК ПОМИСЛЕТЕ!!!Я ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В ЕВРОПА,Я ВИЖТЕ КОЙ ПЕЧЕЛИ НАПОСЛЕДЪК?!

Сега е моментът цялото правителство да бъде извикано в парламента и да бъде препитано по това споразумение! Да видим какво са прочели! И какво подписват от наше име!

Кой да ги извика , опозиция нема , а патриотите станаха по_смешни от деформаторите. По АЛФА даже не съобщиха за такава новина.

освен това това фармацефтичната компания байер купи септември месец монсанто ??

Нашите продажни политически тъпанари пак се наведоха,искат си ГМО-то

абе я чупка, кой ви дава право да одобрявате от името на народа бе лобисти с лобисти, с малко ли боклуци са ни залели вече, че дай и още, отиваш в лидъла и ко да видиш, шам фъстък от уса? едно време вуйчо носеше чувал със шам фъстък, нашенски...не ви щем гмо-тата, искаме българска продукция, българска!

колко бързо тази новина беше свалена от главни. интересно

Съвсем както бързо след 14 часа завчера, след диспута между Цецка и Радев, като се видя, че Цецка е след генерала (и как няма да е като ръсеше освен втръснали като ланска туршия тъпи шаблони за евроатлантическата ориетация но и "майчински" простотии, че огромна част от електората "няма мозък", а и че правата на човека не са най-важното), вождовете дадоха сигнал по компютрите и буквално за минути Цуци изпревари и надмина Радев с 10 пункта. Слава на партийно-бизнескрадската дисциплина. Да живее ГЕРБКП!Цуци ще е надпартийна майка.

Къде са протестиращите ....или сега е студено времето ????

ОТИ НЕ ПИТАТЕ НАРОДА БРЕ

Ядете ли ГМО? Браво. Животни.