Хванаха пиян хирург по време на работа в Бургас

Дежурният хирург в спешното отделение на УМБАЛ-Бургас д-р Лъчезар Дудулов е бил заловен с 1,9 промила алкохол по време на дежурството си снощи.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха пиян хирург по време на работа в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.9 промила! това сигурно му е само махмурлукът от предишния ден на доктор дудуков. добре че не е осакатил някого.

Ама човекът сигурно ако не удари една две ракии ще му треперят ръцете. Как ще оперира с треперещи пръсти! За успокоение ще да е.

ЦЪФНАЛ ГЕРБ , ЦЪФНАЛ ГЕРБ , ГРОЗЕН ГЕРБ

За ГЕРБ не знам, но твоята простотия цъфти в ярки цветове. Хората най-вече пият от недоимък, а той не е от ГЕРБ. ГЕРБ има добри икономически резултати, а БСП е тази, която при всяко управление довежда до икономически спад, та обедняваме. Това са фактите. Що се отнася до лекарите, целият свят се отнася към тях с презрение и ги мачка финансово, както и като режим на работа, когато може. Да, всички вие сте напълно съгласни лекарите да получават по-малко и да работят повече, защото е масова професия и разходите за заплатите им харчат яко бюджета. Ако ти лично си излизал на протест заедно с лекари, ще си взема думите обратно. Но не си. И никой от нас не е. За това пият. Особено хирурзите, защото оперират понякога по 10 часа и ако объркат, такива като тебе ше са първите, които ще викнат "разпни го!". Мерзко племе сме хората!

Живот на заем, егати и добрите икономически резултати...

Грешка на хирурга,трябвало е да откаже проба за употреба на алкохол,нищо не може да му направят,пълна постановка.След което бдителната пациентка можеше да я съди за набедяване - тя с пробация или глоба,а той с прилична сумичка за успокоение,при това вече без алкохол!.

Крайно време е, освен ;СИГАРИТЕ; да се забрани и АЛКОХОЛА демек РАКИЯТА с една дума--вичко което пиеш и ти ошашава тимбарата Ако не да лепнат пейзажи подобни на цигарените.Може ли да си представите какви картинки ще има-----малеее от смях нема се сетиш да пиеш

Доктор Дулитъл в съвременното българко здравеопазване работи на магия в трудна среда и никаква система за мотивация и напредване, Само много силен психически и физически човек би издържал.

Проверете и патоанатома - може да е с 5 промила....те са the best........

От неговите "пациенти" - няма подаден сигнал....Отбой !!!

Да не дава Господ да се наложи да търсите помощ в тази Болница! Това лято нито в поморийската, нито в бургаската болница не можаха и не пожелаха да помогната на дъщеря ми. Направо ми казаха - товари я на колата и си я карай в Пловдив, ако искаш да и помогнеш! Така и направих и всичко бе наред. Да живее българският туризъм!

... и кое е по-опасно за обществото - пиян шофьор или пиян хирург... Може све пак би пияният хирург се спира по-лесно :-(

доктора не е виновен и му е за пръв път,защото това дежурство е нямало хубави сестри за боцкане и какво да прави напил се от мъка!

Да дадеш бакшиш на доктор-подкуп.Да дадеш бакшиш на сервитьор-добър тон.Единия спасява живот,другия носи кафе.....

Понякога сутрин кафето направо ми спасява живота.

Какъв ти е проблемът. Да станеш сервитьор не е толкова трудно.

Е то много хора поркат и сА В стрес, но почнеш ли да поркаш в работата си или да ходиш пиян вече си е сериозен личностен проблем.

Бях бременна в 9м и отивам на тонове при доктора ми в частна болница.Ами познайте? Лъхаше на алкохол! Докато родя се притеснявах да не ми дойде пиян на раждането. Недопустимо е това.

той ше е станал някой хаплив адвокат тоя с висок хонорар ама като се замисля кой скъп адвокат пише у форума може и да е некой свестен горе долу съвестен будала които са много кът

в същата болница Бургас ли спасиха Митьо очите ...ее значи са кадърни хирурзи и лекари 1на 2 чашка им е позволено то много стрес там

Много, много объркано е здравеопазването в България. Как да се оправи не знам. Но знам, че нещата няма да се оправят само с викове: - Всичкото доктор в затворъ

И така става- народа ще ходи у пандиза да се лекува.

Шшшшшт, тихо да не разберат управляващите, че веднага ще закрият болниците.:D

Бе за доктора не знам,ама някоя пийнала сестричка ми звучи добре :))

пускай спайс платинум заеби форума :)))

Ако бе почерпил недоволните от джобната бъклица сега немаше да го дърпат за престилката. Да го накажат да викне по едно за всички доктори и пациенти в отделението с възпитателна цел.

Аз не пия, но от наблюдения знам, че употребата на алкохол не значи, че някой е в невъзможност да си върши работата . Разбира се ако съвсем се е омотал това не важи. Но има хора на които в малки дози това дори им помага. Преди 15 години като завърших право си карах стажа в прокуратурата. там след 10.30 сутринта трезвен прокурор вече няма! Ама трезвени или нетрезвени все една и съща работа вършат (разбирай никаква) . Това беше и причината да откажа работа там. Мисълта, че след години неминуемо ще заприличам на тях просто ме ужаси!

кат'те глеам у форума да остроумничиш ...май по-хубаво почерпен прокурор да беше Ю:)))

Кво искате от чиляка, фирнал е неколко юзчета да не му треперят ръцете и да не си заколи пациента. Пуснете го с армаган една половница.

да се възобновят мероприятията - бой с тояги или камъни буплично с цел порицание и изкупване на вината !!! много толерантни сме към не толерантните ... това е закона педерастия !!! отворете очи хора !!!

да ве баси форумните мишоци ами че те по-толерантни към наркобароните а един почерпан дотор при това за 1ви път хванат са готови да го разпънат а си траят мафиоти на високо ниво и дори подвиват хрисимо опашка пред тях вече 20 години егати българите празноглави

Докторите и те са хора, и тях ги гризе съвестта като вземат рушвет и с алкохола се опитват да убиват угризенията си.

От ръководството на УМБАЛ-Бургас подчертаха, че д-р Дудулов има над 20 години стаж и това е първият случай на сигнал срещу него. -Това какво по-тоцно ознацава?

Че доскоро е носил на поркане. Сега вече не.

е какво да означава 20години си е бил окей доктора ама го е смачкала вече българската действителност и се пропил ... другото тълкувание е 20години си пие редовно ама това е първият сигнал срещу него ....аз искам да заложа на позитовното тълкувание ама знам ли то в тая държава и с тая стрес професия кой доктор не би се пропил

На доктора да му напишат акт и да му свалят номерата за 1 година!

Тоз не е емигрирал. Що не му се радвате, нали 20 год. ви кърпи?

ами щото още не сме осъзнали че всички свестни хора емигрираха и останахме само озлобени мрънкала които сме готови да разкъсаме някой за прегрешенията му - като разкъсаният някой обикновенно е гражданин като нас а не наркобарон защото срещу тях сме хрисими и безобиди дори им симпатизираме

ами то това си е практика да влизат в кондиция по този начин за дежурствата...

До края на смяната съвсем щял да се матира.

Смъртна присъда !!

слушайте веднъж се наложи ходих до спешното - ами к'во да ви кажа - баси стрес обстановката - Циганин ударен по главата с чук , пиян агресивен циганин ударен с брадва от предишният , момиче налапало се с хапчета да се самоубива кръв сополи наоколо бинтове и спринцовки мирише на болница на гадно и аз бих се пропил ако работех там

Така е, но това не е оправдание за употреба на алкохол на работното място, каквото и да работиш.

Първият случай му е, защото сме толерантни пациенти. Все по-често ще има такива случаи вече.

много си отворена и толерантна ама скоро няма да има на при кой лекар да си проявяваш прослувутата толерантност

Докторче, да ти имам логиката! Значи вие трябва да пиете през работно време, а ние да ви търпим, защото сте кът, така ли?! Е, няма да стане!

То и сега няма, докторе. Откакто личните лекари ги принудиха да се правят на пенкилер, ходя там само когато се нуждая от болнични.

Лекарите ако не си пийват преди дежурство съвсем ще изперкат.

ми да б то е много стресиращо дежурството на по мои скромни наблюдения

ся ше се надреварвате да му се възмущавате и укорявате човека ама съм почти сигурен че ако беше отишъл в някоя нормална държава преди 10години нямаше да се пропие и щяха да го гледат като писано яйце и да о уважават в някоя английска или френска болница и градче със разумни мирни жители а не бесни батки и български кретенизъм да го заобикаля ами интелигентните чувствителни хора се пропиват и с епровалят в такава среда

В нормалните държави искат не само диплома, а и знания! Стига сте се правили на онеправдани, неоценени!Голяма част от лекарите са тъпи и некадърни!Искат при тях пациентите да ходят с една торба пари, само за това, че са "дофтори"!

ПРОСТО ЗАЩОТО ДОСЕГА НИКОЙ НЕ Е ПОДАЛ ОФИЦИАЛНО СИГНАЛ, ТАКИВА КАТО НЕГО СА ВЪВ ВСИЧКИТЕ БОЛНИЦИ!

а такива като тебе са у всички форуми :)))

Богаташ на операционната маса се моли на хирурга: - Моля те, докторе, само да ме спасиш, ще ти платя колкото кажеш пари, ще те позлатя! Докторът: - Ти сега ми дай парите, че колко съм ги чувал тези... Помогнеш му, спасиш го, а той после лежи в ковчега и се прави, че не те познава. === Семките от джоба на пострадалия не даваха възможност на хирурзите да започнат операцията.... === Хирург взима думата на банкет: Ние хирурзите имаме много врагове на този свят... От залата се чува глас: А пък, колко имате на онзи... ==== Мъж в инвалидна количка се движи по коридора на болницата с паническа скорост. Една сестра го вижда, спира го и го пита: - Какъв е проблемът? Накъде с тая скорост? - Изчезвам от тука! казва мъжът. - Защо? Какво се е случило? - Чух сестрата да казва "Не се притеснявай толкова. Това е проста операция. Всичко ще е наред". - И защо си се паникьосал тогава? Тя само е искала да те успокои. - Да бе, да! Тя говореше на хирурга

ае фъкай се у форумния зевзек бе :))) вицове ше ми разправя - хорята за здравеопазване говорят и наболели проблеми :)))

Убийците от "УМБАЛ" Бургас са известни, само с 1.9, пуснете го човека той е бил най-трезвен там !

да ама спасиха Митко зъркелите горе долу го закърпиха

Може в София да не е така, но в провинцията лекарите на нощни дежуства са мосово почерпени, да не кажа пияни. Лошото е, че ако вземат да ги проверяват съвсем ще останем без лекари

веднъж се наложи ходих до спешното - ами к'во да ви кажа - баси стрес обстановката - Циганин ударен по главата с чук , пиян агресивен циганин ударен с брадва от предишният , момиче налапало се с хапчета да се самоубива кръв сополи наоколо бинтове и спринцовки мирише на болница на гадно и аз бих се пропил ако работех там

На 30 етаж на небостъргач имало барче. В него до един прозорец бил седнал мъж облечен в черно и пиел поредната си водка. Към него се приближил друг мъж и помолил да седне. След няколко още чаши първият казал: - Хайде да се хванем на бас, че като скочиш от тук през прозореца, вятърът е толкова силен че те връща обратно. - Не ти вярвам. - Само гледай- казал мъжът в черно, след което скочил и за секунда се върнал обратно - Сега е твой ред да опиташ. Другият скочил и се забил директно в земята. В това време келнерът минава край мъжа, който е останал в бара и казва: - Много гаден тип ставаш като се напиеш, батмане.

Сигурно е бил доста пиян,щом се е съгласил да духа дрегера.Аз ако съм няма сила,която да ме задължи да духам или да дам кръвна проба! Това е предвидено за шофьорите!

имах такъв случай с майка ми ,заведох я на кардиолог а той в кабинета пушеше, прозорците отворени и преглеждаше /а беше м.декември/ , ,не ми даде да присъствам на прегледа, очите му бяха кървясали и лъхаше на алкохол,а а след прегледа ме извика в кабинета и ме попита дали да смени на майка ми лекарствата и какво да прави.Такова нещо не съм виждала, да убива авторитета такъв мърляч на способни медици.

Това е активно мероприятие насочено срещу хирурзите. Няма такива хирурзи. Аз съм д-р Николай Стоянов от Александровска болница хирург с 30 години практика. Спортувам редовно и пия само по изключение на социални случаи. Поради това че съм в остър конфликт с директора на Александровска болница известния психопат Костадин Ангелов, вчера с огромно недоумение научих че Ангелов разпространява слух че ходя пиян на дежурства. Всеки който ме познава знае че почти не близвам алкохол, но ако утре и на мен ми спретне едно мероприятие с "близък на пациент" който ме видял че се клатушкам, кажете ми как ще се спася. Затова моля ви уважаеми форумци не вярвайте на подобни инсинуации. Никой хирург не ходи пиян на работа. Това са удари на злонамерени хора. Кажи на хората че сестра ти е леко момиче, и после иди и доказвай че нямаш сестра. А с Ангелов съм в конфликт защото този некадърник заглоби болницата с огромни дългове, не плаща заплатите редовно на персонала и краде като гербаджия. Аз имах неблагоразумието да му кажа това в очите. Амин

Нали е тестван с дрегер? Или и полицаите участват в постановката?

ми и куките са сигурно гербаджии... ще чакаме триглавата ламя да се върне на власт

не ти виярвам

щом имате време да разказвате по форумите за личните си взаимоотношения с колегите си, значи нещо и около Вас не е както трябва! Разбира се, че всички в една професия е глупаво да се слагат под общ знаменател, но аз също познавам такива, които си позволяват да излизат извън границата на допустимото поведение. Така че, не изпадайте в зоната на конспирациите и да твърдите, че въпросният доктор е невинно натопен!

Ако това, което пишете е вярно, то не тук е мястото да се обяснявате и изяснявате. Има си НК за това: Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание. (2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления. Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) За обида: 1. нанесена публично; 2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин; 3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и 4. от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание. (2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.

Много благодаря за безплатната юридическа консултация. Точно това смятам да направя, но мислех да ползвам член 146 от ГПК. Обаче очевидно по-точен е 148. Веднъж вече съм го дал на Комисията за борба с дискриминацията за дискриминация на работното място. Приятна вечер.

За какво "спасение" говорите?! Ако дрегерът нищо не отчете, няма да имате нужда да бъдете спасяван. В случая едва ли става дума за зловредни слухове.

Уважаеми, д-р Стоянов, аз също съм била пациентка на д-р Дудулов. Оперира ме от херния преди две години. Тъкмо беше постъпил на работа в МБАЛ Бургас. След изписването ми трябваше да се върна да ми свалят конците. Въпросният д-р Дудулов, който трябваше да направи тази манипулация беше във видимо нетрезво състояние. Намеси се сестрата, която тактично го помоли да я остави тя да махне конците и да смени превръзката. Така че това не е първият случай на д-р Дудулов, когато се е явил пиян на работа и колегите му от отделението знаят това много добре.

ку ку новина, ха ха ха

Е--всички хирурзи пият -това е изискване напрофесията -- семействата ми е така-имам такъв

Това е било за дезинфекция :-)

100% не е само той. Абе тея хора отиват там да пият или да работят? Пиян лекар е по-опасно и от пиян шофьор!

Това ми напомня за един анестезиолог от Св. Анна, който в края на деветдесетте влизаше в операционната ВИНАГИ пиян и с бутилка уиски. По онова време майка му беше министър на културата.

ЕМА МОСКОВА

Чувал съм,и за много други такива,които пият,но те не пият,от удоволствие,ами пият,за да не им треперят ръцете по време на операция.

Кодекса на труда, по отношение на пияните е доста неадекватен. Там пише, че употребилия алкохол се отстранява от работа до преминаване на действието на алкохола. В този смисъл, не могат да му наложат даже дисциплинарно наказание. Да не говорим, че дисциплинарните наказания нямат парично отражение. Така че новината е само за свезение и възмущение на четящите...

самоотлъчка

Не, не е самоотлъчка. Самоотлъчка е друго нещо.

Пиян, ама друг път! Истинските хирурзи просто така се дезинфекцираме!