Полша: Египет е продал ”Мистрал”-ите на Русия за 1 долар

Египет е продал на Русия френските хеликоптероносачи "Мистрал" за един долар, съобщиха полски медии, цитирайки министъра на отбраната Антони Мачеревич.

Обратно в новината

Коментари - Полша: Египет е продал ”Мистрал”-ите на Русия за 1 долар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, ще поизчакаме малко, ще мине време и всичко ще излезе наяве. Ще видим кой лъже и кой казва истината. От близо година насам, толкова лъжи чух от една определена уста, че съм почти сигурен за истината. Позицията на силния е да говори истината, а на слабия и подлия - да лъже и усуква. А който лъже за едно, лъже и по останалите спорни въпроси.

този дебил Мачеревич ще каже: Ето, аз разкрих тайната сделка и Египет се отказа от продажбата! Аз съм герой, защото провалих сделката и Русия разбра, че това ще бъде от полза за световния мир и добър урок за Руската федерация, че не може да си позволява всичко. А, всъщност нищо не е имало. Защото тези Мистрали не могат да се скрият. И все някога ще се покажат с руски флаг, ако са купени. Това е дим в очите на хората - да представяш нещо несъществуващо и да кажеш, че си го предотвратил. Честно казано, по-голям дебил не съм виждал! Явно най-големите идиоти са на най-високи длъжностни позиции ...... представям си нашите политици!

Русия е дала пари на Египет да купи тия лодки с уговорката след това Египет формално да им ги препродаде. руснака получава 1 млрд. неустойка , дава от тях 950 млн. за лодките и пак е на печалба. какво чудно има в това? търговията в цял свят се върти по този начин, изпълнител - подизпълнител, купувач-прекупвач ....

с този министър на отбраната!Пък и с това правителство.

" "пълна глупост" е твърдението на полския министър на отбраната, че Египет е продал на Русия двата френски хеликоптероносача "Мистрал" за 1 долар. " Купени са за два 2 долара! Не за 1! Това е истината! Останалото е "пълна глупост" !

Защо полският "ЗАДНИК", има сърбеж, за френските мистрали?

Защото са разбрали що за изроди са "братятя" руснаци! Колко избити от руснаците, поляци има?! Разбира се, че ще ги мразят докато свят съществува! Това са си заслужили, това ще си получат!

Дали Прусия, Швеция, Франция и после Германия са избили по малко??? Колко пъти са си поделяли Полша тези страни??

Мачеревич отговори, че знае за продажбата от "много добър източник". Този източник е сигурно един арабин в Англия, дето служи за "пощенска кутия" на Пентагона и ЦРУ.... )))

..Полша: Египет е продал Мистрал-ите на Русия за 1 долар... --- аз: а нас ни продадоха на запада за три доиче марки!!!! ---

Русофилите обичат България така, както педофилите обичат децата...

Ако не бяха най-верните мивки на англосаксонските крадци германците отдавна да са приключили с тях.

Полячетата удариха дъното...

... отдавна! сега копаят надолу усърдно! ))))))

просто пшеките са се побъркали от страхда не им сгази руската мечка та-аците че много боли и дрънкат всякви глупотевини....кви мистрали кви пет лева Искандерът за 5 минути долита до Варшава...смешници

Това е полска измислица, която има за цел да нагнетява анти-руската истерия. За да може хората да си помислят - ето вижте ги тия милитаристи, ще направят всичко, за да се въоръжат. Реално никой не е заинтересован от подобна сделка между Русия и Египет. Първо Египет ще се компрометира, второ ще се обезсмисли контракта за продажба на 50 хеликоптера Ка-52 на Египет, трето има условие в договора за продажба, Египет да не препродава корабите на Русия.

Сделката с Мистралите прилича на сделката с ядрените реактори. Мистралите пристигнаха в Севастопол без да се плащат. А България ще плаща ненужните реактори заедно с лихвите, които текат всеки божи ден. Да се чуди човек, как ги правят руснаците тия работи. Уж Оланд и Борисов се представят за умни и влиятелни политици, а все са прекарани

Е начукаха му го с кеф на Перуков. Не щял да се среща с Мечкаров, ама на сега ще се чеше по голата тиква.

"КАТ РУСИЯ,ДРУГА НЯМА,ТЪЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА!!!ТЯ Е НАШАТА ОПОРА,ТЯ Е НАЩА ВИСОТА"!!!

Египет не само предаде Мистралите на Русия, но и готви споразумение с Москва, за руско-египетска военна база на египетска теритирия

Русия пак го нафака на французите, както преди двеста години.

Защото истината, правото и силата на справедливостта са на нейна страна

Нали сме дълбока провинция, и затова пак се коментира без да се знае за какво иде реч. В момента Полша и Франция са в мини война, заради отказа на поляците да купят хеликоптери от Франция /не отговаряли на нивото на полската армия/. А поляците бяха обещали на франсетата, че ако откажат да продадат Мистралите на Русия, ще купят от тях хеликоптери за 350 млн. евро. Сега и поляците прецакват франсетата и ги обвиняват в най различни грехове. Това е Евросъюза.

е сефте на поляците да прецакват франсетата! Втората световна война, започнала на 1 септември с нахлуването нанемците в Полша е в резултат пак на полската шляхта, която се опитва да изтъргува предложения от Франция договор за военно сътрудничество в замяна на допълнителни отстъпки. С този проекто договор отиват при Хитлер и му искат от него земи в замяна на неподписването на договора с Франция. Защото полша до ВСВ няма излаз на море. С преговорите с Хитлер, поляците инудват французите. Накрая на мустакатия му писва и ги сгазва за три седмици. Шляхтата бяга в Румъния, Сталин влиза в Полша три седмици след началото, за да създаде буферна територия.

В случая американците първо прецакват французите за Мистралите, а след това отново ги прецакват, защото поляците ще купуват хеликоптерите от САЩ. И сумата е не 350 млн, а 3 млрд. долара. Просто европейците се държат като колония на щатите. Затова и Англичаните напуснаха ЕС

Като чета тази новина, мисля, че единствения начин да се спаси ЕС и да излезе от кризата е да бъде поканен Путин да застане на чело на ЕС!

Този Антони прибраха ли го вече санитарите?

Няма неустойка за френците! Просто върнаха плащанията и нещо отгоре!

Ами разходите за построяването на тези кораби кой ги плати ,А?

Много "умно"! Нямало неустойка, но върнали платеното плюс нещо отгоре. Е, това "нещо отгоре" какво е? Не е ли неустойка? Мислиш ли преди да пишеш?

Пановете не са наясно!!! Нищо не е продадено...така губим гаранцията! Просто са с руски екипажи, свикнали са ръшите да пазят Суецкия канал!?

Аз като куцукам през форума гледам /не че виждам,де/ , че много съфорумници не са сфанали красотата на пениза! Руснаците плащат на французите да им построят Мистралите за 980 млн.французите ги построяват , но американците им го на...зват и французите връщат 980-те млн. щото почват да правят санкции,де и донадят още 20 млн. като компенсации - станаха 1 млрд. Теа Мистрали замалко да ги потопят в Атлантика ,щото нема кво да ги правят...И вдруг - явява се находчив египтянин,който щял да превозва с тех тикви в Аляска.Франсетата доволни - земат 100 000 евро , колкото да не е без хич,целуват нещо американско за отчет.....А през това време руснаците си карат Мистралите в Севастопол за 500 млн.,а сделката с египтянина е за един долар....КРАСИВО !

А защо нашия "новинарски" сайт не каже, че вече има официално опровержение от египетското правителство?

Ми щото, нали точно с този мЕнистър наш Ненчев подписа за двигателите и поддръжката на МиГ-овете - сделка, която мина през МС, НС и бе одобрена от Борисов... После стана ясно, че е пълна простотия и дори сам Борисов я нарече глупост.

щото няма такова ве !!!

Руското МО определи тези твърдения като измислици. На 18 октомври МО на Египет поиска да купи от Русия хеликоптери К-52 (няколко ескадрли) за Мистралите...

Путин що не ги изкара да се фука бре..ха.ха Май няма толкова учен човек да ги управлява в Русия...всичко е тъпи прасета много назад от франсета..ха.а

Щерев,твоята кратуна за да започне да бачка, вестници ли гори,или фъшкии бе??

Ти на компютър сделоно России ли пишеш..ха.ха

Братчед, що се правиш тука на експерт? Като бяхме трудоваци, гърмяхме един път с Манлихери преди клетвата!..това е

Дааам! Не само това, ами на път за Севастопол щели да направят посещение в София - ще навлязат по Перловец и ще хвърлят котва срещу стадион Васил Левски! :))) Този приятел сърдечен на нашето кече Ненчев е патологичен случай. Абе тъпако, ми нали си има договор между Франция и Египет! Ми нали там има клауза за препродажба, бе умнико! Египет не само че не ги е продал, но даже поиска (пред 3-4 дни) официално от руснаците да му продадат хеликоптерите за тях - щото са по руските стандарти корабите... Руснаците ги бъзикат по сайтовете, а шляхтата поскача...

Значи в крайна сметка, франсетата са загубили 50 милки, нищо работа, на е като 600 при нас за Белене. А останалото си е пак руска пропаганда, за да унижават "еврогейовете". Дали били един долар за корабите, ама какво ли друго още са дали на Египет? Арабелите нямат равни в пазарлъка, а руснаците - в комплексите. Тези комплекси рано или късно ще им изядат главите.

Ами засега руските комплекси са номер 1 в ПВО-то а и противокорабните също.

Мнението на един просто курсант едва ли е най-компетентното. Дай Боже да не се стига до това да си мерят "комплексите". Защото не мога да се съглася с това, нация, която е номер едно в технологиите и икономиката да развива комплекс от някакви си други "комплекси". Другото е пошла пропаганда.

ГОЛЯМ МАЙТАП! БРАВО НА ФРАНСЕТАТА! ЕГИПЕТ КУПИЛ ДВА МИСТРАЛА... А ХЕЛИКОПТЕРИТЕ? КОЙ ЩЕ ИМ КУПИ? ТЕ СА САМО ОЩЕ 9 МИЛИАРДА...САНКЦИИ, А?

Не се сърдете на поляците. Те от болестна русофрения не знаят какво приказват доста често.Преди две години Туск беше заявил,че до вяколко часа 40 хилядна руска армия щяла да нахлуе в Украйна - и стана ли нещо ? Абсолютно нищо.Това са пропагандни статийки,които имат за цел да се въртят по света предизвиквайки непрекъснат рефлекс от страх у хората от лошата Русия.

ivo10

Египет купи Мистралите с руски пари и това си беше една брилянтна операция за заобикаляне на санкциите, от които Франция тотално загуби. Сега Русия ще има едни много добри противолодъчни кораби, а щатските подводничари ще има да берат ядове.

Американците купуват ракетни двигатели от Русия и ядрено гориво. Договорът не е спирал въобще. Двама американци са в космоса с руски кораб. Норвежците купиха фишрми в Чили и тяхната сьомга носи етикет Чилийска. Бавария не признава санкции. Мерцедес разшири производството си вкл. за камиони с КАМАЗ. Поляците контрабанда продават всичко в Русия.

Че ако е вярно това,защо соросоидите тука реват и не се радват?? Нали бе васали,вашият стопанин действа по същия начин с икономики на цели държави и ги закопава,пък вие му ръкопляскате и му правите кавали а?? Ето,нали искахте да се "демократизира" Русия и да действа според гнилоча на вашия скапан "свободен пазар"?? Това прави!! Много ли е неудобно за вашите задни части??:):))))))))

руснаците имат "калибър" и едва им трябват тези мистали за които получиха печалба от простотията на французите защото са васали и загубиха ЕДИН МИЛИАРД А РУСИЯ ГО СПЕЧЕЛИ ПРОСТО ОТ ВЪЗДУХА

"ЕДИН МИЛИАРД А РУСИЯ ГО СПЕЧЕЛИ ПРОСТО ОТ ВЪЗДУХА" - е ..нищо че го даде този милиард в началото, при поръчката - брой го печалба, айде :))) На ИВАНУШКА ГЛУПАКА му е простена всичката глупост по белия свят.

Полша сключва военен договор с Хитлер още през 1933 г..Участвува в окупирането на Чехия.Хитлер им дава областоколо Татрите. През 1921 г. в гр. Тухле създава първия концентрационен лагер в Европа. Избива над 80 000 руски офицери и войници.70% от надзирателите в немските концлагери са били поляци. Така, че г-пн Туск с физиономия на обущар да се скрие и да не дрънка за Катин, който е отговор на Сталин

от както ни демократизират от почти 8 милиона скоро ще сме 4 ,а може би това е целта?

И да са препродадени те са собственост на египтяните и те могат да правят с нея, каквото си искат. Така или иначе сделката за французите е успешна. Няма драма. Ако поляците търсят някаква новина в това можете да си представите колко са оглупели. Добре е Дир.бг да припомни, че французите не плащаха неустойка, а се споразумяха да върнат парите, защото руснаците бяха предплатили. Освен това тази сделка беше за сближаване на държавите, а не за придобиване на собственост, защото руснаците си имат свои кораби и могат да си направят такъв кораб. Въобще няма повод за сензация.

ОТ ЛУБОВ КЪМ НАТО ЗА АРАБСКАТА ПРОЛЕТ КОЯТО СЕ ОКАЗА АРАБСКА И ЕВРОГЕЙСКА ТРАГЕДИЯ

Каква дрога ползват тези поляци?

Мистралите ги поръча Медведев те не мса нападални а отбранителни (ако нещо разбирате в това ! ДЕИСТВИТЕЛНО Медведевги поръча както знак за благодарност към френските работници които работът по това направление ! А какво ви обяснявам, всеки може да намери информация каквато го интересува по темата !всяко едно уравнение се решава ако знаеш узучения материал до уравнението !!!!

Партенки на шляхтата, нищо повече.

Има съвсем свежа информация по случая. От руското Министерство на отбраната са заявили,че:"Това е петъчна глупост на полския министър на отбраната.Освен това поясняват,че Египет няма право да продава френска военна техника без съгласието на Франция"! Страно,това полския министър не го ли знае,та ръси глупости?

Какво да ги правим горките руснаци, като не могат един кораб да построят!! Сега им гледам пушливият самолетоносач, голям майтап е. Нали уж не ги искаха тия Мистрали? Нали уж помагали на Франция така и от жал ги поръчали?

Построй ти бе цървул. България конски талиги не може да произведе.

щом телета като тебе прави България, значи и конски, че и катърски талиги може да произведе. Кораби си правим ,за твое сведение. И доста други неща, за които Путландия плаща за внос в доларЕ, защото сама НЕ МОЖЕ да произведе! Разбра ли тивко атакистка?

Поляците въртят същата мръснишка политика както преди Втората световна война и ще ядат спара пак както през Втората световна. Но вместо да им подаряват немски територии, откъдето после поляците изгониха с насилие и терор 10 милиона немци, сега може да им се наложи да връщат. Наистина, не е ли време за компенсация на 10-те милиона немци изгонени от Померания и Силезия?

Може, като им върнат цяла западна Украйна. Да започнат с Лвов защото там на хората всеки ден им се плаче.

Не става дума за никакъв джоб на Египе,те са само пощенска кутия сделката си е между Франция и Русия.Парите не миришат,пич.

Полския министър е много зле осведомен. Пълни глупости. Сделката изобщо не е за 1 долар , а за 1 евро.

Ако това е вярно това е престъпление спрямо демокрацията, което не бива да бъде оставено без последствия. Това е пряко посегателство срещу евроатлантическите ценности.

Тук няма кой да оцени чувството ти за хумор

в тази тема виждам само, че Полша отчаяно се стреми да командва цялата Европа. Време е някой да и посочи мястото и.

могучая да не може да си направи кораби. Брях, нали при тях всичко е по, по най и най-вече БЕЗАНАЛОГОВО.