Рашидов проверява музея в Правец за комунистическа възхвала

Ще бъде направена проверка дали в Историческия музей в Правец се разпространява недопустимo политическа идеология, обяви министърът на културата Вежди Рашидов.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов проверява музея в Правец за комунистическа възхвала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯКОИ НЕ ЕДИН И ДВАМА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСРАМЯТ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ОТ МИНИЬРА НА КУЛТУРАТА

Как е възможно агент на ДС и "мултак на годината" дае минстър на културата???

Управление което от 5000000 прави 9000000 население, създава държавас икономика, ядрена енергетика, елитна армия, ВПК, селско стопанство, безплатно образование, здравеопазване, спортни бази и т. н. - никога не може да бъде престъпно - колкото и да им се иска на шепа предатели и боклуци наричащи се политици и демократи...

"Андреев, Славов и Димитров попитаха Рашидов защо позволява къщата на бившия комунистически лидер да работи като музей и защо не я закрива. Тогава депутатът от ГЕРБ напомни, че парламентът е приел закон, с който комунистическият режим е обявен за престъпен, както и неговите ръководители". Питам тези тримата 27 години режима дали не е престъпен благодарение на тях и другите мошеници от парламента. Преди се строяха заводи и се изграждаше селско стопанство, а сега всичко се затри.

къщата на тодор саксогоргоцки (извънбрачен син на цар фердинат саксогоргоцки) участва като предизборна агитация на бугарската соцялистичка партия

И Хитлер е пристъпник от световна класа но къщата му в Австрия си стои непокътната,не само на добрите ами и на лошите трябва да се пазят спомените за поколенията какви са били едните и какви другите,така че оставете къщата на Т.Живков,бъдете разумни и не заличавайне с лека ръка всичко което ви дойде на ум господа политици,също като музея на Г.Димитров в София който можеше и за друго да се ползва например за една хубава галерия,музей на книгата и т.н.

признава вината си!

ли се вдига този шум? Голямо чудо, Търсят си теми........

А да опита да провери главите ни, да го видим може ли. Да видим може ли да забрани идея, най-прогресивната идея на човечеството за равенство, братство, свобода, прогрес, за достоен живот на всички хора без бедни и без богаташи. Рашидов е мулташки потурнак!

проверка за турски шпионаж. Всичко е възможно

Мултакът ходи на инспекции,а?

Тия трима фашизоидни шизофреници да помислят за здравето си-омразата,злобата.неукротимата им истерия могат да им причинят инфаркт и тогава кво праим кой ще бори комунизма,кой ще клейми РУСИЯ??!!

симо

Щом тази пяна-Методи е оживял по време на комунизма,то комунизмът е най -доброто общество...И трябва да се хвали.Иначе откъде щяха да се пръкнат толкова АНТИкомунистически активисти.

И тези хора, получават заплата, за да се занимават с такива простотии ...

Срамно е,че един министър не знае законите. Няма такъв закон в България,който да забранява било то комунистическа,социалистическа или друга пропаганда. Има партия,която е създадена на етническа основа,което си е нарушение на Конституцията на Република България. Има партя създадена съвсем наскоро работеща за интересите на чужда държава. Има фашистка партия възстановена през 1990 година в рамките на СДС,чиито лидер постоянно произнасяше "Гусин". Явно дядо Тодор не ви дава покой. И с право. Остави ви цветуща държава която превърнахте в пустиня.Мутренска държава. А такива нещастници като Методи Андреев и тия от Реформаторския блок никога няма да проумеят простичка истина:ИДЕОЛОГИЯ СЪС ЗАБРАНИ РАЗРУШЕНИЯ И ИЗЗЕМВАНИЯ НЕ СЕ РАЗРУШАВА! Твърди се,че това била престъпна идеология.Кой твърди и колко хора стоят зад него?А пък точно Рашидов,който си е кадър на ДПС да се занимава с българската култура си е позор.Може да е гениален скулптор,но това не значи,че трябва да е министър на културата.

Комунистическата идеология винаги е била, е, и ще бъде завинаги ПРЕСТЪПНА идеология. Съжалявам, това е жестоката и неизбежна реалност.

Не искам клишета!Искам да ми се посочи точно по силата на кой български закон ще бъде направено изземването и претърсването?

Каквото и да си говорят замаяните от желание за постове и власт сини при Тодор Живков се живееше добре. Живееше се спокойно. И младите хора имаха цели и какво да работят, раждаха си деца и нацията ни цъфтеше. На бялото трудно се казва черно.

Въпреки, че съм противник на отричането на живота на нашите родители и частично на моя, не мога да се съглася напълно. Единствено подкрепям, че се живееше спокойно, но в никакъв случай, че младите, мислещи хора са били с перспектива.

Има го, защото го е имало и защото е факт от нашата история. В центъра на Милано има сграда от терасата на която е говорил Мусолини и не е съборена и се съобщава като факт на туристите. В центъра на Виена има паметник на съветския войн вечно отрупан с цветя. Смешните пичове от така нареченото дясно да се съсредоточат върху по-съществените неща.

Андреев, Славов и Димитров - ИЗРОДИЗАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ, що не ги пратите в Курило, може да помогне!

Подобен цинизъм е възможен единствено в бай Хуйова България. Долния пиян мултак да проверява за комунистическа възхвала?!?!?! НЕма такава държава. Явно си мислят, че сме забравили всичко.

Преди 1878гОт 1393 сме били под турско робство а Европа ни е гледала сеира От 1923 до 1945 при фашизъм От 1945 до 1989 под страшен комунизъм Сега да осъждаме всичко и да го хвърлим зад гърба за да вървим напред Иначе не стига че не сме живяли ами не ни и остава време за живот

Много страшен бил тоя комунизъм, дето никога не го е имало! И кое му е страшното? Страшните приказки за торбалан, дето разправят по колониалните нацтелевизии. Ама лъжат ви бре, лъжат ви като дърти мангали.

Да не би да ремонтират лудницата, че Мето отново шета по улиците и подлудява медиите с параноичните си халюцинации?

Защото комунистите още реално управляват държавата.

Да се събори до земята !

Парламентът!

Ехгений Бакърджиев! Изгърмя си динамита с мавзолея!

и с какво комунистите да докажат престъпленията на комунизма.

е вярно равенството БКП=ГЕРБ?

Ха,ха,ха жалки идиоти.

искат да съборят родната къща на Хитлер, а в България родната къща на един престъпник е превърната в музей. Отврат!!!

Не зная как е в Австралия, но смятам, че това е смешно. Ако няма лошия пример-в случая, човек без образование, без перспектива при нормални обстоятелства, какво трябва да обясним на децата си? Деца, консумацията на филии с мас е перспективна, но още по-добре лъжи, кради, купувай дипломи и в България ще се реализираш.

Ха ха, Тримата глупаци с какви дейности се занимавали в парламента! Хората бедни, те тръгнали костите на Т.Живков да вдигат дето при него си живеехме добре! Казвам ви, че не след дълго, тези тримата ще се отричат от делата си и ще молят за пощада народа! Те не си четат историята и затова са толкова "смели".

До висшестоящите: Широкото разпространяване на тезата, че при Тодор Правешки се живеело добре, дискредитира вас и вашите подчинени, тъй като ги прави много лесно разпознаваеми като платени тролове! Причината за това е, че тезата е хилядократно повтаряна от тях, сякаш някой се мъчи да внуши нещо, което не е така! Това не прави добро впечатление на когото и да било, дори и на вас! Моля, обърнете специално внимание на подчинените си относно тези факти и не допускайте повече подобни коментари!

Някой може да сте си живеели добре. Други не толкова. И да, за мен е важно да мога да разказвам вицове и да нямам задължителни културни мероприятия. :)

Този който подменя историята, историята ще го съди! Да му мислят Методи Андреев, Мартин Димитров и Петър Славов!

Да провери и баба Цецка, ръководната Герберастия. Човеконеневистна мастия, се оформят всички мнения!

Баахти и смешника е Рашидов. Я да се прави на куче и да не се занимава със сериозни неща. Това е музей. Никакви пропаганди. Там са изложени подаръците, които Живков е получавал като държавен глава. А в къщата се вижда къде са спали и яли семейството му. Точка

Владко и Жени ли са спали там??И те ли са играли табла както дядо им в тази къща?? Сигурно им е било притеснено, тесно. Добре ,че зет му на бай Тошо поспиваше често в 5 звездните хотели на Монако и Лондон ,а пък любимата дъщеря беше по 300 дена извън НРБ та не са се бутали в тесната стая:-)). В музея изложени ли са къпрените одеяла и чорапи на Мара и Тодор Живков?А докладите му до полицая Гешев,и молбата за 17 съветска република??

Добре, че е била щерката на Живков, че да има и малко култура сред населението.

а па тоя с най бг името за какво се е хванал,ми нормално е в музеите да има и комунистическа история,това ни е част от историята,както всичко друго,за добро или лошо,наша си е историята

Да, бе, история - как ли не! Това е все едно да направят от родната къща на Хитлер музей на национал-социализма! Много си тъпа, тапо, много!

А ти в Мюнхен ходил, коя е бирария номер едно, ако не знаеш, прочети, дебилите не са ми симпатични.