Груевски: Не може да поругаваме паметници

Нормално е да има българска паметна плоча на мястото, където преди 100 години е била битката при Каймак-Чалан, като София трябва да поиска това по официален ред

Обратно в новината

Коментари - Груевски: Не може да поругаваме паметници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сръбския план е разваляне на отношенията между България и Македония чрез провикации, като целта е Македония да не влезе в ЕС преди Сърбия, да не паднат границите на Македония с България, преди да паднат границите между Македония и Сърбия! Целта е Македония и Сърбия да влязат в ЕС заедно, за да може Сърбия да продължи да контролира Македония!

Щом е така Сърбия, ще почака, и без това си има проблеми с хървати, босненци и черногорци.

ТОЗИ, КАКТО ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ, КОИТО СА ЕТНОС НА БЪЛГАРИТЕ КАКТО ШОПИТЕ, ТОРЛАЦИТЕ, КАРАКАЧАНИТЕ, ТРАКИЙЦИТЕ, СРАВНЯВА С ФРАНЦУЗИ И ГЕРМАНЦИ !!!!! МА ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИ БЕ ЕЕЕЕЕЕЕЙ НЕНОРМАЛНИК, ДОКОГА ПОПУЛИЗЪМ, ДОКОГА ???????

vasil

В момента в цяла Европа има засилени прояви на почитане на паметта на загиналите в Първата световна война във връзка със стогодишнината,което ще трае до 2018.Явно целта на Скопие е разрешаването на възстановяването на българските войнишки паметници да се мотае с години,докато отмине повишения интерес покрай кръглите годишнини.Пример- неразрешаването за поставяне на възстановено копие на разрушения паметник на полк.Каварналиев за 100 г.от смъртта му в 1913.Той и подчинените му са дали всъщност живота си ,както и много български войници и командири тогава,защото са прикривали изтеглянето на цивилни бежанци,иаквато мисия гърците и сърбите са нямали.Така дава много от жертвите си напр,софиянци и околните села- Шопската дивизия. Причината при отбелязването на 100 г.от боевете на Каймакчалан да няма нищо като материален знак за загиналите български войници е в Скопие,а не в София.

Дори на зида на Градскиjа тарговски центар во Скопje има антибугарска плоча-споменик, колко са лошави бугарските татари! Баста с толеранциjата спемо ВМРО-ДПНЕ! Сички са долни мекерета и врагове на самите себе!

Toва: "ВМРО-ДПНЕ! Сички са долни мекерета и врагове на самите себе! " е абсолютната истина. Главанак до главанака, " Мила моя майно льо."

Тогава защо го правите бе? Ако имахте държава и паметници на наша територия, все едно ние да ги бяхме разбили, ама вие нямате и не сте имали, та минавате тънко по тази част с реципрочността!

Подкрепям Груевски! Това е истината - всички загинали войници имат право на паметници! Паметниците обаче трябва да се слагат законно, съобразявайки се със законите на държавата в която ще е поставена паметната плоча!

А замислял ли си се дали тоя не лъже, като обявява паметника за незаконен. Военните, дето според тоя идиот са минали нелегално границата, са възстановили унищожената преди доста време паметна плоча, която е била поставена на гроба на загиналите, когато за Македония се е говорело като за географска област от България...

vasil

Параклис.Там е имало параклис,в памет на българските войници,загинали на тоя връх,изграден в 1941-44.Той трябва да се възстанови.

Абе,Грую каква ни е гаранцията ,че като го изградим законно този паметник няма да дойде отново с чук някой недоносен психопат като оня Миленко,ти си го знаеш...Като какъв действаше той , като общинар от отдел "Незаконно строителство" или като частно лице ? Вашите прокурори защо спаха , като той разбиваше с чука? Защото ако не е бил служител на някакъв отдел за "незаконно строителство" трябва да се види върши ли нещо самоуправно и къде е македонската прокуратура в този случай.Така че първо ще трябва да се разграничиш от онзи самодеец,да поискаш да се разследва случая и после да говориш за нуждата от български паметник на Каймакчалан !

макета, нищо не става от вас, комплексари брабар с шефовете ви

Някой ,забеляза ли очите му ...на ,този миленко ? Студени ,изпълнени с омраза,като на змия .Толкова омраза не съм виждал досега в ничии очи.Никакви законни или незаконни актове не могат да оправдаят поругаването на паметник на загинали хора.Той, е осъдена душа .Ще гори в ада.Сърбомана му мръсен, вече е в дълбока депресия.Няма начин ...Всичко се вижда отгоре и се връща !

Щом сме татари,нека гърците да подкрепят македонците за влизане в ЕС

Не се заблуждавайте Миленко е личен приятел на Груйо и като си пият ракията разговорът е следният (моля модераторите да не трият, слушал съм разговори на македонския елит от бомбите на Заев( Груйо: _ Добро ги ебна татарите Миленко Милено - Еве Шефе удаде ми се згода па си го направив пиарот Груйо - А овой Динко те уплаши? - Со такви гардови от специалните служби яс от никой немам страв, знаев дека нема да го пуштите овой глупиот уште на границата.

jingiby

Този сръбски чакал, при чието управление бе разбивана поне 10 пъти паметната плоча на Мара Бунева в Скопие, заслужава само кур/шум...

Югославска венерическа компаньонка!

Поредният боклук от Македония!

това което казва е разумно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

миленко показва историческа смелост .това че нас ни мъчи идеата за велика българия,плод на руската инвазия и техня опит да излезат на бяло море,не ни дава право да преименуваме зверствата дето сме вършили в македония.да припомня че признахме съседната държава като македония .добър ход че да предотвратим компенсации за стореното от нас там.отдавна америка е нашия шеф.купона свърши.сега е момента на истината, миленко е повече от прав.очаквам турците да вдигнат паметник на шипка,редно е.

Преди да напишете каквото и да е не знаехте ли какво е съществително собствено име?

Много си объркан човече. Нямаш си грам представа за събитията през П.С.В. Ако за великите сили е била империалистическа, за нас бе Война за Национално Обединение. За Сърбия по отношение на Вардарска България също бе завоевателна. Каква работа има Сръбският крал в Битола? Признахме ги като нещо различно от Югославия, за да не ги нападне Сърбия отново. Но не сме признали език, защото е произведен на определена дата с щемпъл Коминтерна. Тежка е съдбата на Македония. Мизия и Тракия се обединиха 1885г. с една жертва а Македония и след 155 хил. стой почернена и объркана.

цървула миленко е еквивалент на нашите атакисти и бялата златка ....прос комплексиран дебил с болен мозък

Ккаво ви пука,че се наричат македонци,и не искат да имат нищо общо с БГ? Това си е тяхна работа.

Нищо общо с България, пък половината са с БУГарски паспорти, защотото баба им или дЕдо им били чисти БУгари!

според мен е добре да направим като гърците. Никаква Европа и никакво НАТО и да си сменят името на държавата

..."в битката участвали и МАКЕДОНЦИ...." На Каймак Чалан воюват БЪЛГАРИ,родени в градовете Охрид,Прилеп,Скопие ....българи.Битката там се води през 1916г.БЮРМ е сътворена след ВСВ,през 1946г.Цели 30 год.,делят двете събития,г-н пореден"късопаметен или невеж"македонски политик."Македония",като Република,тогава просто НЯМА.Та как да има македонци!?То,в България,области много,така и много българи-шопи,тракийци,българи от сегашните Западни покрайнини,родопчани,граовци,северняци....различен говор-диалект,но са си българи.Че то и в Германия е така,във Франция-също. Сигурен съм,че това"велико",сегашно наше Правителство,е направило гаф с паметника.Има нещо недоклатено във възникването му,на все пак чужда днес,за България,територия. Вандализма,омразата и дебелашкото поведение на проправителствения фейс Миленко.....не подлежат на коментар.Груев...ски,да си помисли,дали пък цялостната политика на БЮРМ,не е подобна в годините. Лицемер и демагог.

Поздравления за коментара! Та в този ред на мисли ,както казвате,че в България има шопи тракийци,граовци българи и т.н. все едно да претендират,че са в Република шопска,например,хаха

цялата работа идва от тъпите руснаци. Яд го е че ги бихме като малки деца тогава като помагаха на сърбите и се биеха СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ. Каква им е работата точно на този фронт - само тъп путлерист може да ни каже. Само дето хабери си няма от тази битка. Но пък помнят добре на другия фронт как Генерал Колев ги направи за смях. СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК !

Миленко е като нашата Протестна мрежа. Прави мизерии, за което получава възнаграждение. Паметник може да разруши само тотално говедо.

миленко направи каквото продажните политици не правят.миленко е гласа на историята и на истината

Ти със всичкия си ли си? Миленко е гласа на промитите сърбомански мозъци в Македония.

Ех малееее, ако туй чудо бе станало по наше време, с Гочоолу и Дочоолу щяхме да обърнем с хастара навън катеричката на жена му на този "журналист", а него самият щяхме да харижеме на Евгени Минджев и Рада дълбоката, да го уважат подобаващо поне един месец! За кютека да не говорим...

"цивилизованото" и "мирно" разграбване и заробване на балканите, този най-голям културен център на Света, е най-славният подвиг на западната демокрация и неините агенти-грабители!!!

Миленко е сръбско мекере Винаги когато покажем добра воля към макетата сръбската агентура се включва за да осере Целта е българо- македонските отношения да са обтегнати. Мръсно сръбско активно мероприятие

Македонци са участвали в българската армия, както, шопи, тракийци и добруджанци.Всичките са БЪЛГАРИ, а не помияри като тези които се отричат от родината си и произхода си и се сърбеят като този безродник дето се изказал.

"войници от друга държава, които са преминали нелегално границата" Че да пратим войниците "редовно" с ешелони

Нямаме войници.В кой свят живееш?

Добре Груевски, с малко закъснение, но добре! Има развитие, спор няма! Ама ако за всяка стъпка трябва да трошим по един паметник не си е работа... здрава керемида няма да остане!

отпаско евреинът "паси", нарекъл се "паисии" написа фалшивата история славяно-българска много народ се заблуди и голема бъркотия настана по тези земи! нема ли кои да я опраи тази история балканска, бе?!

Историята е Славнобългарска, има много неточности, разбираемо не е по силите на един монах да напише такъв труд, но идеята е друга, да събуди народа да му даде история и перспектива. Свърши си работата . Поклон!

Важното е параклиса на сърбите и техните паметници да са там.

Кичо

О неразумни юроде оти се срамиш да се наречеш българин???

кога ша са поставят паменици и паметни плочи на 2-та милиона българи убити от европата, а? реки от кръв са това!!!

Тоя пък руски клоун, Ежропа никой не е убила, убиха ги твоите приятели комунистите, при това 30 000 след 9 септември.

" Кръстоносните походи" Георги Гавраилов

бих искал някой да ме светне,защо за поставянето на паметната плоча не е използвана официалната(цивилизована) процедура,а минаване чужда граница по старите турски чалъми ,което прилича на традиционна тъпанарска провокация ?!

Кичо

Плочата е била на гръцка територия и няма нужда от ръководството на кюстендилски окръг

Щом българи в София си позволяват да се поругават паметници като този на Съветската армия, сега да дойде време и ние да усетим и разберем какво значи поругаване на паметници на загинали у нас чужди войни

И кои съветски войни са загинали в България, че да им слагаме паметник? Сравнението Ви е напълно неуместно.

Това шега ли е? В Б-я няма загинали съветски войници по причина, че със СССР война не сме водили. Това не е паметник а идеологически артефакт на една вече несъществуваща държава и идеология. Едното няма връзка с другото. Когато някой си позволи да направи нещо на Цар Освободител, тогава да, но това никога няма да стане.

При съединението на България има един убит и името му се знае. Напиши поне едно име на съветски войник убит в България.

Има доста убити съветски войници в България! Но.....те са застреляни от собствените им политкомисари за грабежи и изнасилвания. Както ми разказваше един възрастен приятел живял по това време: Мародерстваха, изнасилваха и т.н., по някое време ги строяваха и растрелваха няколко души . Нещата се поуспокояваха за няколко дни и полсе пак започваха .......

Не знам защо им се обръща толкова внимание на тези селяндури македонците! Те не ни обичат, ние също не сме влюбени в тях! Няма драма, чувствата ни са взаимни! Нека си живеят в мир и разбирателство с шиптърите, и да не ни занимават с тяхните глупости. Имаме си достатъчно цигани при нас, та да мислем и за още едни!

за награда така ли?

Точно!

Бойко добре отигра интригата! Ето и резултата, който поиска. Така се прави политика - няколко думи на място, за да задвижиш нещата в интерес на България и никакви излишни емоции.

антибългарското говорене да не е почнало от Миленко? Години не са се спрели. Борисов беше принуден от големия скандал да каже нещо,даде ли им ония 300000лева?

никакви последствия за вандалската му проява,сега Груевски маже...защото се вдигна голям шум. Никакви такива,докато не спрете антибългарската пропаганда. ЕС и Нато през крив макарон.

Ся тоа мЕленкУ, не разбрах ДЖурналис ле е овчар ле е....

Груевски подаде пръстче... ако имаме външен министър на място то той трябва да му отхапе ръката. В Македония има един куп запуснати български паметници и сега е моментът Външно министерство да узакони тяхното подържане от името на българската държава, тъй че от тук нататък да имаме законното право да искаме затвор за всеки който ги поругава. Аз май се размечтах, ама все се надявам че днешния външен министър ще вземе да свърши нещо и за доброто на България...

Ти си изключително прост и гледам, затова те маркират, че да изпъкват простотиите..И хал хабер си нямаш от нищо.Типичен бесепар-атакист(все тая).Еднакво кухи са..Нашето Външно да узаконявало в чужда държава...Абе, дрънканици без връзка с ЕКУ-то

О, още един последовател на ООсведомения...

Нищо е можеш да искаш от никого. Можем да ги възстановим паметниците, но не можем да променим хората и тяхното мислене. По-добре е парите да се похарчат по по- смислен начин. А и колко българи ще отидат по бойните полета за справка с историята?

Затова ли заглъхна инициативата за възстановяване на българските военни паметници в Сърбия и Македония...Че даже за опазването на тези в Сърбия България успя да прокара резолюция и в Европарламента, апропо какво се случи със събраните пожертвования.

Aаа,усетиха се че сте им одрежем квитанцята.

Шило

Можело значи! Сега министерството на Къдравия, просто да направи постъпки.

Аз на Груйо му нямам грам доверие. 100% ще добави някакъв "ситен шрифт"...

ко? така по-добре стана. да е ясно, че ни мразат и това остава безнаказано, минава за героизам. УДРИ, ШИПТЪРИТЕ. САМО МАЗОХИСТ МОЖ ДА ИСКА ДА СТАВА ПРИЯТЕЛ С НЕКОЙ, КОЙТО ГО НЕНАВИЖДА. ГРУЕВСКИ НА САПУЕН.

Той хубаво дава за пример Германия-Франция, ама разликата между тях и България-Македония е кажи-речи, колкото разликата между Дърева и Ева Грийн

груевски е абсолютно прав .