Скандал с висш български дипломат разтресе Кипър

Българският консул в кипърската столица Никозия Виолета Ралева бе задържана и разпитвана в полицията заради опит за отвличане на дете. МВнР я отзова.

Обратно в новината

Коментари - Скандал с висш български дипломат разтресе Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда са "скроили шапката" на въпросната консул Ралева. Някой си е харесал службата й и най- долно я манипулирал, без значение, че злепоставя България/за кой ли път/.

И за какъв бяс ѝ е да отвлича дете от детската градина. Нещо друго има, но не ни го казват.

Мисля, че на г-жа Ралева са спетнали капан и тя не се е усетила. Представете си, че майката на детето е подучена първо да се съгласи Ралева да вземе детето от училище и после да отрече. Има и такава вероятност нали? Кой отвлича дете като първо се представи с името и поста си? Има нещо мътно в тази история.

Има ли изненадани? Пак ГЕРБерастки резил!

Ще излезе любовен триъгълник с съмнително бащинство.

поредната калинка

Пак ли са изяли маркираните лебеди и месят домашен хляб, за да спестят някое евро? Още ли събират изхвърлените касетофончета в Токийското метро?

Поредната "откачалка" в извънрепродуктивен период, на която закъснелите "майчински" чувства, погаждат кофти номер. Напоследък, жените имат периоди, в които "откачат" и "припознават" чужди деца, като свои, което поражда измамни майчински чувства към тях. Със сигурност е психическо разстройство, друг е въпроса дали е породено от някаква модна еманципация водеща до хормонален дисбаланс или аберация на някой женски ген. С две думи - на "втория етаж" в главата на таз клета женица, мебелировката не е наред.

Възраст на Ралева ? ... Семейно положение ?

.... сравнително млада, след като и нейните деца /повече от едно/ са в друга детска градина... вероятно щастливо омъжена...проблемът и вероятно е, че е напориста кариеристка, достатъчно доверчива за да се остави да я подхлъзнат... "колеги"

Хора, това е част от хибридната война на Русия срещу нас! Лично Путин е звъннал в детската градина и ги е побъркал всичките!

Голям залък хапни, голяма дума не казвай... - Кипър - Е парекселанс Предмостие на ДнешенКремъл !

А България е постфактум авангард на Вашингтон. Извинявам се, че не ми достигат български думи. И се получава, че на територията на Кипър Кремъл успява да надвие Вашингтон! Както казват братята - невероятното очевидно. Следователно Митов вече си е написал оставката, Бойко си скубе косите, Путин сигурно отпива френски коняк, кипърските полицаи гледат Чарли Чаплин.

...и ако позволите - да поогледаме Предложението-ми за Ротационни/Почасови посолства/консулства : 1. Работещите Там - ще Са на ТИ с местните особености/привички 2. Местните (власти, Хора) - ще СА на ТИ с Работещите Там 3. Нула лева и нула наностинки за пътувания 4. Акомодация (жилище, режийни) за Работещите Там - като т.3 5. Транспортни Локални - с Личните возила на Работещите Там 6. Времезаплащане - Само за Реално Работено време ...ха Сега - да Умножим 1-6 по броя на Всичките-Ни посолства/консулства, Колеги !

Това са дългосрочни командировки. Заплатата им тече тук, а там си взимат за мандата командировъчни! Командировъчно мисля, че знаеш как се заплаща?! Никой не иска сметка на МВнР къде и как харчи парите, както и какво продават като имоти!? Бюджета на МВнР колко е?! Не е ли колкото на МВР или МО?! Търси се сметка само на тези министерства, а журналята веднъж не гръмнаха с новина, какво се случва по МВнР и защо толкова кинти се отпускат ,а ефективност-никаква?! Нещо да си чул МВнР да е направило някакво постижение от рода да е уредило търговски сделки за "всички" или само за нашите се бачка под димна завеса?!?!

Именно, Колега ! - в Кипър - слагаме Българ(к)и които са И-Тамошни поданици ! ..в САЩ - И-на САЩ ...в Англия - на Англия...и т.н. И т.н. ...и понеже НямаКак да са от 'наште' ( защото скрийнинга ще Е Отвсякъде) - Всичко типтоп ! ..+Нула шуробаджанащини ..,+Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност

Е, не е точно така. МВнР и лично министър Митов имат огромна "заслуга" за влошаването на отношенията ни с Русия. Вярно е , че не само те , но и те свършили нещо.

Без да съм запозната със случая ... абсолютно непрофесионално справяване!!! Така /аз съм много важен/ в Европа ... явно не става ... дори и в Кипър!!!

Я чакайте! В 24 часа пише, че майката и консулката имали уговорка за това вземане на детето от детската градина, но било за друга дата и т. н.... Писах ви аз, че това си е чиста проба"сготвяне" на неудобен началник.Кални номера...

Аз твърдя същото, но тук само овце дето не са наясно как се готви неудобен в държавна администрация особено в МВнР!?

Да, прочетох мненията ви, така е. Аз не знам истината, но изразих съмнения, че нещата са такива , каквито ни ги представят и много хора ме опонираха. За това аз смятам, че консулката трябва да бъде разследвана и ако е виновна да бъде осъдена.А не отзована, защото така остават едни неясноти и съмнения.

А ся - не знаете Чий Е 24часа ?! ... Градината - Незабавно се свързва с майката. Тя Несамо че Е учудена/сепната, но И Забранява да дават детето на Ралева. ...ама Ралева - Продължаваааа....

...и така - да Си дойдем на Основополагащото, Колеги : --> #Кой назначи Ралева ?!

Тези който са назначили 100% от лумпените под 50 годни в това министерство!

Монтерей ?! ...ил Направо от ГолемияКъс кагеБей ?!

Бивша НАПаджийка!Абе,какво стана с шефката Мургина!?Нещо заглъхна-да не е в затвора?Или по-скоро в чужбина!

Консулката в Мюнхен, някаква заслужира преводачка на Тиквоний, тая консулка НАП-аджийка, пак с някякви заслуги към корифея от Банкя, ега си дипломатическата служба на България.

Задължен ! (отн. Мюнхен)

Това смърди на ченгеджийска атака срещу един служите, а смърдели в това министерство-бол! Напомня ми на времената с Филчев и сие-СДС, Одс, пЕШУ сТОянката и прочие... Я пуснете една гръмка статия за Филчев бре?! Ама доста негови авери са 2 метра на доле...?! А бе...

Ммм... - Ралева получава тлф обаждане да отиде да вземе детето...което обаждане НЕ е от майката/семейството ...и тя отива и т.н. (Това ли Ви е Хипотезата ?) ...но Тогава : а. Ралева - НЕ е ли разбрала че НЕ е от майката/семейството ?! (тлф номер, глас, речник) б. След като вижда че нещо НЕ е наред (т.е. В градината) - Защо просто не Се извини и да се Оддръпне/Отиде, а Продължава ?!

black_mask79@abv.bg

Не е чута версията на въпросния дипломат! Гърми пресата, че нещо се е случило с наш дипломат и до тук! Някакви доноси , тъпоти...

...Ралева е нова и бърка игрите на вече устроилите се, между които е и майката на детето.... същата леко я подвежда, че не е доволна от детската градина на детето и предлага консулката от позицията на поста да отведе детето в другата детска градина... Ралева, като незапозната с интригантските похвати на колегите си прави услуга... при което попада в клопката... майката отрича да знае, че консула ще вземе детето и ... готово отвличане по всички стандарти...

Още една неграмотна бг. дипломатка се проявила в странство! Пращайте ги поне малко от малко и език да знаят! Кой я знае тая как е размахвала ръце срещу учителката в желанието си да и се обясни и накрая за по-ясно задърпала детето.

През лятото на 1990-та в посолството ни в Никозия още висеше портрета на Георги Димитров, на най видно място. :) МВнР толкова е заето със слушането на Държавния департамент, с борбата си с Русия и какво бил казал Толстой, че съвсем им изтърва края на калинките.

Тази ненормалница беше преди това н-к на данъчна служба в община Искър ж. к. Дружба-София, бедна ви е фантазията какви ги надроби там за 3 години, но понеже е правоверна гербаджийка, намериха и топло местенце и ето резултата....Това са ГЕРБ - калинка до калинка, милиционер до милиционер.....

Заради дървосекачът чета тази новина и форума. Изглежда, че става въпрос за разработка на местната полиция. Те няма как да не са знаели, коя жена задържат, защото точно тя е била длъжна служебно да контактува с полицията. И информацията е подадена от тях на нашите услужливи журналисти. Най-вероятно им е дотегнала с нещо, въпросът е единствено с какво. И как пък никой не я защити у нас! Демек, то си е ясно че не става за длъжността, ама да изкара колкото може. Жалка картинка.

И да се поправя. Подведен бях от дървосекача. Прякор не се пише с пълен член в българския език, дори и да му се иска така на нашия дървосекач.

Етимологически в българския език съществува само пълен член. От тази гледна точка трябва да пишем само пълен член. Противопоставянето на пълен и непълен член е недоразумение, измислица на самозвани професори в миналото.

Срамота бре, Кон ! --> КакТака Само зарад мен-сиромаха ще да четете Форума бре, Магаре !!! ...колкото до Новия нюанс който Вие давате (с тези ..,надявам се ... Данни) : - Защо Досега МВнР НЕ е предприело нищо ?! (т.е. Ако вече Е имало хърмър Ралева-местните) ...и отделно - Пак остава въпросът Защо ще отива тя/Ралева да взима детето и то Без знанието/авторизацията на Семейството ?!

Е, защо го е взела - написал съм по-долу. Обичайно е в България, още не сме оглупели толкова, че да се имаме за врагове взаимно. Мен са ме взимали така от детска градина. И сега го правят хората у нас. Пък в Кипър обстановката е по-спокойна поне външно. МВнР не са знаели. Полицията е трябвало да уведоми посланика, не медиите. Въпрос на избор, решили са че по-добре медиите да научат. Да не говорим, че тя има и имунитет. Но, понеже нашите медии може и да лъжат, вероятно е и някой завистник в министерството да е решил по такъв начин да замести госпожата.

Отзовал ги веднага???!!! Едно време изобщо нямаше да се чуе де са изчезнали...

Перфектно Заковахте Същността ! (Отзовано/прибрано е Семейството на и то С детето. ...което Отново подчертава че таз Ралева - Е замесена в Нещо МногоСериозно)

Същисахме ги кипърците.

Смешната ни държава си има смешни консули и защо трябваше чак сега да се разчуе,че имало много оплаквания,трябваше да отвлече дете,че тогава да се разчуе..........смешна държава сме си и това си е.....

И заглавието на статията е гръмко! Едно време дипломацията ни работеше, а сега се уреждат да взимат само заплатки! Що не пуснат една статия за имотите ни за млрди зад граница, който незнайно как се продават и никъде не се обявяват?! Пак Бай Тоше ни крепи... има още за продаване държавно Командиреее

и тогава имаше в дипломатическите представителства в чужбина, които трудно представляваха себе, а да не говорим за функциите за които им се плащаше, с една дума утайката на обществото

ОняТошо - НайМного да крепи мъ...тиит-на-кочо ! ...и то МногоЛошо. ... за Свинствата из пасоли задунайкаю заграницей : - Навремето просто НямашеКак да Чуе/Разбере Н.В.Данъкоплатеца - докато Днес и Засега - 'конкурсите' СА чистакУйдурма, а Прозрачност - наНа на наНа ...а Всички интересуващи-се за Конкретни Свинства днес от командированите 'наши' Навсякъде по Тази Планета - Би следвало да се обърнат към Съответните Локални Извори на Данни, Колега ! (Мрежата - Е препълнена с такива. ... Отделно - Всяко ПонеВторо Семейство у Нас - Има близък сродник Някъде по Тази Планета.)

Обикновена герберастка калинка, правила като вятъра на бабуина и станала диплом(п)атка.

Кааалинка, калинка, калинка моя........

Очевидно е, че тази е 100% откачалка, но не е чудно, щом е от хората на Митов. Какъвто шефът, такива и подчинените!

Ммм... - психотест - не минават ли ?! - Даниел - Е този който Назначава Всичките Навсякъде ?! ...на нещо МногоСериозно прилича...или поне на Подготовка за. (Добре че Е стопирано Овреме !)

black_mask79@abv.bg

Когато не знаеш реда на назначение е редно да не се изказва човек. Всичко което дрънкате са хипотези!

Точно

Със сигурност историята е друга! Така или иначе няма да разберем истината, а имунитета пази служителите! Би било хубаво да разберем истината, но кипърските и тукашните журналисти едва ли ще я изложат, защото се хранят от интриги. Аз лично не вярвам на изнесената информация!

Червените бойкотиквеничковчета ни прославиха и в Кипър.

...и ако позволите - да НЕ 'забравяме че Кипър : - Е ДнешниятВавилон в района (Никакви Норми/Стандарти!) - Е мястото където СЕ изтеглиха Годзилиарди Евро ! , и то - След Блокажа в Гърция...че И - Директно от банкоматите ...а отн. 'странните' 'странности' с ДобреСложени Руснаци - позволете да Не отпочваме.

Няма ли да започнеш да пишеш на български език?

Видяхте ли Колко знака Ви трябваха за да Изкажете (надявам се) нещо ? - Е, Ако намерите Вие-Лично подход Как да Болдваме/Хайлайтваме (а ся де ! - Как да изкажем на Български Това ? ;-) текст Тук - Съм първият-Ви последовател !

Тука има нещо гнило .Останалото е приказки на журналистите.

Какъвто външния министър - такива и хранените му хора! Позорна, срамна, жалка история показваща какви са "критериите" за подбор в дипломатическите ни мисии! Консул, отвличащ деца!!! Като че ли представлява Ислямска Държава, не България!

Защото в тая сграда работят разни утрепки,които нямат необходимото образование за дипломати. Просто някой главундер от стотиците партии нароили се в малката държава решил,че трябва да е дипломат,ама че е от баира на село не му идва в главата. От простак какво може да излезе ? Моля да ми отговори министъра.

Това чудо го нема и в Сомалия!!!

външно гъмжи от калинки. МВнР заприлича на кошче за боклук.

Прилича на кьорфишек. Отвлякла детето на подчинената си. Пълна безсмислица. Най-вероятно просто е поискала да го вземе от градината, не са ѝ го дали, станал е скандал и... е стигнал до нас

защо е " поискала да го вземе от градината"! И още по-големият въпрос е, защо Митов не ги е разпитал по телефона, какви глупости вършат там двете, ами взел да ги отзовава и да предизвиква дипломатически скандали!!

Защо ще го взима Без да каже на Семейството ?! ...а пресата Там - Е пълна с неща По нещото... Лошото е че Все Неяснотии.

Че как тъй "поискала да го вземе", а пък майката не давала. Тогава консулката-разбойничка взела да го дърпа!

Кьорфишек е квалификацията "опитала да отвлече". Най-вероятно лъжа тиражирана от български журналисти. Предполагам, че селската ни консулка, като се е ръководила от обичая в България е решила да направи услуга на подчинената си. В Кипър имат други нрави, пък и може видът и да е бил подозрителен, нали не дават снимки. Възникнало е недоразумение, сигурно защото консулката ни няма общ език с детската учителка. И вече дърпането е въпрос на преценка - предполагам че е било незначително, но според кипърката опасно. То е взаимно действие. Та ето защо е необходима повишена обща култура и по-задълбочено знание поне на английски език, пък и извънредна сдържаност, нетипична за бивша служителка на ДАНС, за да си на дип. работа. Ама то Митов не ги знае тези неща, очевидно е. А учителката по телефона - представям си какъв разговор между глухонеми с родителката е бил.

Е Имало Незабавен тлф контакт на Градината С майката, Колега ! ...колкото до Задължителното ниво Навсякъде на ОбщественоПлатени постове (Хеле пък В чужбина !) - напълно Ви подкрепям !

Ка-лин-ка, ка-лин-ка, малинка моя! Сещам се за тази руска песен всеки път като се сблъскам с герберастки парашутист.

Вече не е останал нито един човек на властова или отговорна дтржавна позиция, който да не е олигофрен...

Ами какво да се коментира? Поредната простотия с която фигурираме в международният печат. То не бяха подливане на вода на канидата за ООн, то не бяха простотии. Никой не ни уважаваше до сега и лошото е, че направо ще почнат да ни игнорират. Каквато полит класата, такива са им и парашутистите из агенциите и посолствата - импотентни откъм професионални и личностни качества!

Да бяха написалили, че откраднала велосопедите веднага щях да повярвам

1 вярва, че е отвлякла детето! Или не му хареса, че е откраднала колелетата? Добре, взела ги е на заем да си ги покара..

Крайно време беше да я отзоват и да я направят посланик!

А като се има в предвид, че дамата е сред дипломатите ни с най-слаби криминални прояви.

Котило от мутри и мутреси върти народа на шиш. Мамка ви деба комунистическа, защо не ви изтребихме през 89та?

Нека да НЕ Бе Физически, а Само до Отрязване от Всякакви постове и/или 'бизнеси' ! ...т.е. Грешките Наши - да Са Винаги Урок...

...много измислена новина...много от нещата не се вразват......много предизборнa "изданка"...ами не само това ...ма и много хора не били доволни от нея "служебно"...от километри личи ,че консулката е "сготвена "...остава да излезе на яве истинската причина...

Може и така да е.... И все пак - консул не става от всеки, който си мисли отстрани, че е лесно. Това е тежка работа - затвори, документи, задържани, катастрофи, работи се с граждани и трябва здрава психика и професионални умения.