Българчетата прекарват 80% от времето си в интернет

Българчетата прекарват 80 на сто от времето си в интернет, сочат данни на Националния център за безопасност в интернет и Агенцията за закрила на детето.

Обратно в новината

Коментари - Българчетата прекарват 80% от времето си в интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да бяхте построили нещо за децата, а не само молове! Човек няма къде да си заведе детето - имаше един Софияленд и него го затворихте заради делавери! Тъпи и ненаситни управници, от всички цветове!

Не можеш да си В интернет Можеш да ИЗПОЛЗВАШ интернет но в него не можеш да бъдеш.

това е добра новина, има надежда.

Хубаво....ама не е вярно.....80% от 24 часа са около 19 ч.Ако децата са 19 ч. в нета остават въпросите....колко спят,колко почиват, хранят ли се,и накрая колко време са в училище и ходят ли там ВЪОБЩЕ....

А сега някой от тия учени да вземе и да разясни по каква методика са стигнали до тези чутовни резултати... Щото откак има непрекъснат нет сума ти профили уж са онлайн а притежателите им си играят на поляната. А и психолозите отдавна снижиха възрастта в която децата започват съзнатено да лъжат, и това се случва много преди да се загледат в порнофилмите. От друга страна само 30% от хората не се подават към пристрастяване, независимо дали говорим за наркотици или видео игри, така че по добре компютър отколкото игла.

Ще станем народ като маите, които са изчезнали само за няколко часа...

"Българчетата прекарват 80% от времето си в интернет" Те такова постижение, дори аз не съм постигнал. Все пак понякога спя, ходя до тоалетна, къпя се, пазарувам, ям и подобни неща.

Пазете децата си бе хора! Аз работя като ИТ повече от 30 години. ВРЕДНО Е ЗА ПСИХИКАТА. ПРЕВРЪЩА ДЕЦАТА В ЗОМБИТА. Претоварва вниманието, което води до неврози, прави ги социални инвалиди, пронографията ги прави неактивни и неспособни да изградят връзки със срещуположния пол. Съвременните програми, особено игрите са направени на са пристрастяващи и възпитават насилие, глупост и подчинение. И като чуете някой да ви казва че не е вредно, първо погледнете кой му плаща.

Виц: "Учените са установили, че точно в този момент си си сложил ръката на мишката. Не я мърдай, де!"

една пета от децата попадат на порнографски сайтове случайно, а останалите четири пети- неслучайно...

а останалите 4/5 не попадат дебилчо злобарски.

знаят къде да ги намерят.

децатана мигрантите нямат лекарства и хляб а нашите мързелуват в нета.отворете училищата за мигрантите.имат право на обучение

Аз предлагам вместо да им отваряме училищата, дето нищо няма да разбират, защото не знаят български даим отворим Интернета и да ги натикаме всички там. Не съм видял пришълец без добър смарт фон.

Ходил съм в Източно Филиповци/Факултето/Христо Ботев, в Столипиново, в Максуда и на някои други, не толкова знакови места. Не видях един бъдещ гражданин на България и ЕС да виси в интернет! Статистиката Ви е измислена.

такива калпави родители така ще е. да видят в развитите страни дали някой купува телефони и дава достъп до интернет на подрастващи деца. Но ние все ги рабираме много нещата и накрая все насрани..

Стив Джобс, създателят на Епъл, е забранявал на децата си мобилни телефони и таблети. И е ограничавал до два часа общуването им с компютъра. Може да е бил всякъкъв но тъп не е бил никога.

loyola

всичко това е така, но в статията (между редовете) става дума за усвояването на едни пари, без грам полза за обществото

Най-ценният ресурс за днешните бизнИсмени е глупакът.

За бизнИсмена не знам, все пак някой трябва да работи, ама за политика - със сигурност!

По-лошото е, че има едни 800 000 българи, които нито учат, нито работят, които прекарват 80 % от времето си в Интернет. Те не дават никакъв реален продукт, само виртуален. Аз съм един от тях, отчасти, защото се мъча да изкарам пари от мрежата, но нещо се получава много бавно.

Виртуалният продукт си е реален, когато променя света по такъв начин. Игрите са само 1ци и нули, но са една от най-мощните индустрии в момента.

Имам предвид, че не произвеждат нищо реално, в което да е вложен техният труд и да го продадат, за да получат пари за съществуването си, както правят работниците извън Интернет. А повечето игри са направени да точат пари от играчите, а не да им дават пари, нищо, че твърдят обратното.

Сега много, които прекарват 80% под въздействието на алкохол ще ни обяснят колко е вредно това и как Бойко е виновен, че не ги е предпазил.

Заради това моя син на 9 г. тренира футбол, плуване и ходи на английски... Няма нито един свободен ден през седмицата, освен неделя! Направете нещо подобно за децата си, ако не искате да висят денонощно по интернет и да се занимават с глупости...

Те понеже футболистите са страхотен пример за децата.

Похвали ни се след 5 години :)

Нека вашите не спортуват! Дръжте ги пред Интернет и се обадете след.... 5 г.!

Интернет и гледането на телевизия до 12 годишна възраст, създават тотално зомбирано личности, които са неспособни да мислят самостоятелно и се манипулират елементарно от реклами, политици и всякакви там разни курсове за "забогатяване" ...

Забравих смартфоните - те са най-голямото зло за децата ...

Най-голямото зло за децата са тъпите им родители!

Самостоятелно могат да мислят само, ако първо са били Чавдарчета, Пионерчета, Комсомолчета и накрая отличници са завършили в Масква! :D

Не е верно, АДВОКАТЯ у ЩАТИТЕ те опровергава цела сутрин