Скандал и 4 оставки във Фонда за лечение на деца

Пациентски организации "Заедно с теб“ снемат доверието си от директора на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ. Има и 4 оставки в Обществения съвет.

Обратно в новината

Коментари - Скандал и 4 оставки във Фонда за лечение на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом напускат, значи не им е изгодно. Това е добре :)

не знам дали са крали тия уядени фигури ама ако са крали от децата- ДА ИМ ИЗСЪХНАТ РЪЧИЧКИТЕ ДАНО

Повече какво да добавим! Виждаме какво се случва на всякъде в България! Тия дни решили предателите да строят лагери за нарушителите на границата ни! НИТО ДУМА ДА ГИ ВРЪЩАТ ВЕДНАГА НА ТУРЦИЯ!

При археологически проучвания в Ашур - град от двуречието (между реките Тигър и Ефрат) е открита библиотека от клинописни плочки. Там е разчетен Кодекс на лекаря - става дума за лекарски дейности от 20 века преди новата ера. Разчетено е, че при успешна операция на перде наокото на лекаря се заплаща определена сума сребърни монети. При неуспешна операция на лекаря се отрязват китките (предполагам без упойка за удоволствие на публиката). Щом има такъв закон по това време значи е имало и успешни операции. В тази библиотека няма открита плочка в която да пише по коя клинична пътека е правена операцията и дали пациента е заплащал допълнително за избор на екип.

Лекарят по онова време е бил обожествен.И са се прекланяли пред него и никой не е смеел даже да си помисли да го докосне!!Теб обаче те кефи не че са плащали подобаващо на лекаря,а самата мисъл че видите ли го измъчвали.

Нещастници! Как не им е грях на душата, става дума за деца!!! Апропо, и моп-аджиите в този форум не са много по-различни, след като блокираха IP-то на друг един компютър заради несъгласие явно с възгледите на някого от тях. А аз само изразявах възмущение, че в българските болници новородените все още се отделят от майките им, така че да се дава възможност на акушерки да ги бият...

Това с отделянето от майките е само една от хилядата допотопности в българската медицина.

това не е никакъв проблем, на нас най-големия проблем са ни бежанците

а защо не казват кой ще слага пръстовите отпечатъци? нали тези болни деца са все по болници?

И цялата тази гавра е с живота и здравето на децата! Няма ли кой да прибере в пандиза или поне в лудница Пешко Маммин Еммин Москов? Може пък след това нещата да се пооправят.

Ей тия нагли ЕдЕоти направо удариха дъното и взеха да се окопават! Тия нямат срама от никой и нищо. Щом крадът и бъркат работата на фонда за лечение на децата. Това е нова форма на мерзост за която трябва публично порицание и СЪД!

Епа там нали влизаха некакви полицаи и големи разкрития направиха с малките си мозъци и сега - пак децата без лечение. Ченгеджийска държава.

Самата Пенка Белева е водела щурма. С такива неща си е заслужила 10 000 лева на месец. Явно е поела ангажимент да прехвърли парите на фонда в ръката на Москов в МЗ. А оттам при правилните бизнесмени срещу солидни благодарствени комисионни.

Този скандал е умишлен, за да се замаже по-големият скандал с договора с ФБР за размяна на ДНК и пръстови отпечатъци, които ще дойдат от министерството на Москов.

Тиквата и неговата шайка в Парламента защо не искат партийните субсидии да ги дадат за болните деца? лапат си благинките, законите ни ги ловят .... А след месец овце пак гласувайте за Тиква&сие

Всеизвестен факт е, че за лечение на деца никога няма при по време на мандат на БСП. Тогава ги спират и мълчат. Тук става въпрос за нефункциониране в следствие унищожителния манталитет на администраторите, които всъщност са най-предани възпитаници на социалистическите времена. Закон има, пари има, политическа воля има, но игрите на администрацията са една улегнала от десетилетия гнус, с която и полицията не може явно да се справи. Чети. Ако са те научили да четеш и да разбираш какво четеш, ще прочетеш, че администраторите подменят текстове от процедурни заседания и провалят процеса. Също се и бавят. Ако дойде ред Борисов да им се появи лично там, ще ги насере и доста бързо ще им махне адетите, на които ги е научил Станишев. Всъщност те си ги знаеха от стари времена, Станишев само им ги затвърждаваше. Помня, че парите бяха спрени!! Помня кога беше! Беше при Виденов и след това при Станишев! Всичко помним! ГЕРБ отвори отново леченията, но червеите от комунизма не можеш изчисти с години, с десетилетия! Материалът е лош, което е истината.

Поредният скандал в кочината на Москов.

ако това е дарителският фонд какво общо има с Москов? Дарителите да си го контролират и разпеделят ,но по скоро се точат държавни пари

goose

Аха, точат се, и точно тези от дарителските форуми от години говорят за това - през имплантите, които плаща фонда и за които никой не проверява цени ... От години се иска регламентиране на тази дейност и изнасянето и към касата, включително и от стария директор - за това го разкараха ... То за това е и цялата война на Пилософ срещу обществения съвет - пречат му да си прибира комисионните ...

goose

P.S. Този дарителски форум е спасил повече човешки животи от броя на хората, които ти познаваш лично ...

Нали има правителствена болница,там всичко е безплатно,защото пациентите са сетни сиромаси.

До цялата драскаща лумпениада и хейтъри. Не всички искат да се лекуват в чужбина-никой нормален родител НЕ ИСКА да си лекува тежко болното дете. Не че българските лекари са по-некадърни от колегите си в чужбина-парите за лечение,специализации,опит и пр.,у нас са в десетки пъти по-малко. Фондът би трябвало да финансира своевременното лечение на деца с онко заболявания,чието лечение у нас не е успешно.Деца,нормални,здрави,но с някой и др.липсващо ходило,ръчичка и пр.Коте в САЩ,напр.,се протезира един път за винаги за цял живот и детето не е инвалид.Фонда би трябвало да финансира зрението на слепи деца,които у нас не биха могли поне малко от малко да прогледнат. Ето за това иде реч,лузъри,хейтъри и пр.сволоч.

Нека да не слагаме рамки на заболяванията, нека да се определят от комисия лекарска, която да каже дали има или няма възможности за дадено лечение. Може да е необходима само една диагностика на заболяване, което в България няма как да стане, защото "реактивите и апаратурата" липсват, има поне 200 генетични отклонения които тук няма как да се "хванат" по изложените причини. След това може да се определи една диета, и всичко да влезе в някакви рамки. Но това тук няма как да стане.

добре де , намерете си финансиране чрез слави трифонов ,биг брадяр и пр. защо ще взимате милиони от данъците на работещите хора за да пътувате за процедури в лошият запад като САЩ и Швейцария а за моите родители с пенсия от 250 лева да мрат тука без елементарно обслужване ...Ето за това иде реч

Поне се засрами от думите си. Едно здраво дете ще храни след време твоите родители, а в последствие и теб (приеми го като инвестиция а не като разход)

Предлагам да се направи подписка за закриване на този фонд и парите от него да се пренасочат адекватно в български лечебни заведения с доказано добра репутация.

Имам познати които търсят свестен детски невролог. Дай ми един поне.

Предлагам в подобни институции да работят САМО родители на деца със тежки заболявания.Единствено и САМО родителите на тези деца могат да вземат адекватни решения и мерки за подобряване на работата на фонда!!!

Аз съм родител на такова дете. Гарантирам ти че на нас ни е по-трудно да решим кое може и кое да се пренебрегне. Все пак фонда е дарителски и не е неизчерпаем. Въпросът е да има строг наш контрол.

От тодорово време в МА, до Майчин дом- това е най подходящото място-в непосредствена близост има лекари от най различни специалности, има построени два корпуса предназначени за детска болница.Досега нито един от бърливите ни премиери,министри,президенти,депутати и т.н. не се досети,че децата ни трябва да бъдат лекувани както трябва!Толкова прости и алчни хора може да съществуват само у нас!

Интересна работа, това не е ли дарителският фонд? Каква работа има държавата да разпределя тези пари? Не е ли по-редно само контрол да упражнява?

Милите дечица...дано не се случва на никого...

айде стига лапаница с тоя фалшив фонд бе ! И кой мошеник го е измислил да се точи и краде от държавата . Закривайте го и в България има клиники

такъв фонт нямаше дори и при комунизъма на бай ви Тошо ....да се плащат милиони за в повечето случаи неличими болести на частни болници в чужбина когато може и в Българич

Имаше... ама е хубаво че не ви се е налагало да научите че е имало.

имам нужда да ми се смени тазобедрената става. Почти не мога да ходя от болка. А българската става най-евтината за нея се доплаща - 1000 лв. Не искам екип - нищо и за кръв трябва най-малко 400 лв.да платя. У нас е така и да си здравно осигурен, когато нямаш пари да доплатиш - мри.

сложих ти минус защото нямаш пари да се усмихнеш

215 лв е доплащането

Стига дискриминация на етносите .И ние от комитета за защита на Ромите в България искаме нашите циганчета да се лекуват безплатно в Швейцария а Бойко и Москов да плащат от данъците на раята

всички искат да се лекуват в чужбина. Нашите лекари не са по-лоши. Като казали - Турция Израел и не знам кво си. Аз почти см ослепял и с двете очи от катаракта. Ама нямам пари за лещи, които трябва да се доплащат. Е, верно не съм дете но и аз искам поне малко да виждам.

Нашите кадърни доктори избягаха , останаха повечето само меаклии. И все пак в някои области има специалисти, нека не слагаме всички под общ знаменател. А относно качеството на останалите, моля дайте координати на детски невролог , който да става що годе за нещо. Е па тогава ми говорете, че няма нужда от лечение в чужбина.

никъде по света ....Дори и най богатите държави не могат да си го позволят това да се харчат милиони пари за процедури в частни болници в чужбина когато могат да се прави същото и в България

ГЕРП и деформатори, най-добрата комбинация! Тройната има да се учи!

На Петър Москов недомислиците. На гърча на родители и деца. Пилософ,ДС доносникът,няма ли лице,да си подава оставката веднага!? Протежето на Москов.... Където е пипнал този Министър,все такива ги сътворява.Грехота! Да не е човек на мястото на родителите на болните деца!

Съвсем закономерно. Имаме министър на здравеопазването, който е от ДСБ но тази партия хем е в опозиция хем е в управленито. Звучи малоумно и наистина е такова. Та този министър е назначил г-н Пилосов.

Хайл! И да изчезва през коминя! ...

Герберите не се посвениха да посегнат на една от малкото държавни структури, която работеше и беше под някаква форма контролирана от гражданите. Герб посегна на здравето на децата, за да може и от там да пренасочва пари към правилните фими и хора. При това го направиха съвсем показно, като за назидание. Гнусно, много гнусно.

Не разбрахте ли че този фонд за управляващите няма сметка са работи качествено. От както приеха наложените ни промени в него децата получили средства за лечение са толкова малко че няма смисъл да ги казваме дори и като статистика. Истината за мен е една - има само цифри, а не реални средства във фонда и трябва да се удържи раздаването до критичният минимум. За това са всички тези рокади.

Още когато ,, спуснаха,, това жалко НЕЩО Пилосов на този пост казах , че сложиха вълка да пази овцете !!!!!! Познавам го отблизо и това е най-корумпираното и самодоволно НЕЩО !!!! Като лекар е добър , Няма спор !!!

има ли евреин някъде, работата смърди!

станишев,софиянски,кунева,нешка робева.....

много и то

Този фонд за лечение на неличими болести трябва незабавно да се закрие за да се спрат изтичането на държавни пари . От къде да нъкеде ще се харчат милиони за процедури в чужбина .....Ами то всеки може да иска да се лекува като милионер в Швейцария,Германия или Америка

Този боклук Москов-ще изяде главата на Борисов --но какво да се прави?

един боклук яде главата на по-голям боклук,какво да се прави?

а стига бе, ма наистина ли корупция в тези най-хуманни човеколюбиви и хрисими организации? Както е тръгнало утре ще кажете, че фармациите и болниците печелят милиарди за сметка на здравето на хората. Или още по-немислимо, че самите те създават епидемии за още пари и власт.

на разсеян и много зает,а на минутата да уволни Москов и Пилософа. Айде стига вече ...Москов да си разиграва коня,а Борисов да си трае.

ДО КОГА,ЩЕ СЕ ПОСТАВЯТ БИВШИ АГЕНТИ НА Д.С.И ДОНОСНИЦИ?ДО КОГА?ЯВНО ГЕРБ ЗАПОЧНА РАЗПАДА СИ!ДАЙ БОЖЕ!!!

с безумния поглед, дето го назначи тоя защо мълчи?

Кадровата политика на женерал Тиква е пълна скръб! Или кифли или калинки или откровени крадци, като бившия свекър на фолк певачката Рени.

да се случи, та Борисов да изрита най -накрая Москов?

Скоро, като изгуби изборите ще го изритаме барабар с Москов и Пилософа!

трябва бюрм да обяви война на българия заради мраморната плча на каймак-чалан

Е, па коалиционна политика...

В този фонд е гнездо на Оси и по-добре никой , никога да си няма работа с този Фонд ! Там парите изтичат в бездънни кади и никой не му е хея за тази Хранилка от Правителството ! На времето един нещастник на име Дянков отвлече 2 милиарда лева от този фонд по заповед на ББорисов и до ден днешен никой не пита и не знае къде са парите ??????????

Скандал и 4 оставки във Фонда за лечение на деца Пепи лудото постави един бивш доносник от ДС, да управлява фонда. И резултатите са налице.Да си играят със здравето на децата тези боклуци, и то при положение , че има пари.

Няма бивши доносници. Има доносници на бившата ДС, сега са доносници на настоящата. Иначе честито на проф. Пил - постигна целта си да няма коректив в лицето на Обществения съвет.

Няма страшно, на тяхно място ще назначат 4-ма други, родени от правилни майки. Първо се промъква Пилософ, после изтегля негови хора. Пълзящо завземане. Много пари са това във фонда и трябва да отидат при правилните болници - било в България, било в чужбина. Ама дето една болница от неправилните може да спаси за същите пари 4 деца, вместо 1 дете, ние си мълчим. Че ще ни изкарат че не желаем доброто на децата.

А Нашмъркания ВАКСИН-ОТПЕЧАТЪКОВ? Той забърка акото там

ще си намерят подходящи хора да ви заместят и пей сърце. Сега е момента и родителите да скочат щом са потърпевши а не да се гушат от страх.? Москов защо не е уволнен вече след разкритията на Валя Ахчиева?

Пепи Белото, пак ли се покри?