Изчезна швейцарски изтребител, пилотът е в неизвестност

Властите в Швейцария започнаха издирване на боен самолет от ВВС, изчезнал край Сюстен в централната част на страната, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Изчезна швейцарски изтребител, пилотът е в неизвестност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно му е омръзнало в подредената Швейцария и е избягал в Русия.

Скоро ще ги намерят на служба в ИДИЛ, вероятно.

Шитнал го е на някой

Що за тъпи коментари! Самолети са падали и, за съжаление, ще падат. Американски, руски, западноевропейски. Катастрофите са неизменна част от разивитието на техниката и, в частност, на авиацията. Дано пилотът да е успял да катапултира!

американските самолети падат като круши и то не във военни действия ... извода :)

Андронният колайдер може и да е объркал "дупките" и да го е изпратил в някое друго измерение. Има едно клипче в ютюб, където дават как група видни личности празнуват откриването на някакъв тунел в Швейцария, кото събитие се свързваше с колайдера.

"Андронният колайдер" - какво е това бре?

Като декоративна гвардия на папата за атракция са добри, ама за пилоти на изтребители явно не стават. да беше в Канада или в Русия или в Китай, да изчезне безследно, ама в Швейцария да изчезне си е направо фокусничество, там и без радар може да го следят, само с поглед.

Дане го е прихванал единственият наш МИГ в полет и отвлякъл на летището в Безмер? Или нещо го е чукнала съчмата като онзи германец във Франция.

Едно време от Добрич летяха МиГ-25, които бяха буквално страшилища за Гърция и Турция. Ако това беше тогава, можеше да се погордеем, че сме замесеци :)

sonibvc@gmail.com

И сега можем да се гордеем. Колко нашенки лапат турски/гръцки п*шки по публичните домове в Германия, не е истина. Истинско страшилще са нашите, я му отхапе оня работа я не.

Има самолети има проблеми ,няма самолети -няма проблеми ,ако перефразираме чичко Сталин ,нашите самолети защо не падат ,защото не могат да се вдигнат ,я мотори нямат ,я бензин или въобще ги няма ,и не само самолетите ни не могат да аварират ,и танковете не могат ,и подводници не могат и кораби .

да попитам за какво са им на швейцарците самолети? Ами те докато излетят и вече са на чужда територия, а пък не са членове на терористическата организация НАТО. Това означава, тъй като са обградени отвсякъде с натовски страни, че веднага се вдигат натовски изтребители и започват да ги съпровождат и да се оплакват, че им нарушавали натовското въздушно пространство. Пълна безсмислица е да имат самолети. А да имат редовна армия това отдавна са го разбрали, защото няма смисъл - до сега никой не ги е завладявал, просто защото не го е пожелавал.

Швейцария е една от най милитаризираните страни, ти от Луната ли падаш?

Всички знаят какво означава понятието "милитаризация". За Швейцария едва ли може да се употреби. Все пак са доста преди нас. Направих справка, сухопътните им войски имат 134 танка Леопард2, 133 броя САУ М109 /САЩ/, 443 бойни разузнавателни машини /нещо като Хамър/ и общо около 1100 колесни и верижни различни видове БТР-и и БМП-та. Военно-въздушните им сили имат 26 изтребителя F-18C Hornet, закупени 1997 г. и 42 броя F-5E, закупени 1978 г. Освен тях 17 учебни от двата вида и доста дребни транспортни самолета. Имат и 46 въртолета - 15 френски, AS.332 Super Puma закупени 1987 г., 11 броя AS.532 Cougar, френски, закупени 2001 г. и 20 броя Eurocopter EC635, германско-френско производство, многоцелеви, първите са доставени през 2008 г., другите след това. Броят на служещите постоянно се намалява, като в 2016 остават 100 000 човека, включително и резервистите. В армията има около 3600 професионални служещи, половината от които са инструктори и офицерски състав, останалата част са по договор и доброволци. Всички мъже от 19 до 31 години, които са годни, са длъжни да изкарат военна служба. От тях се попълват резервистите, които периодично се извикват на кратки сборове за опресняване на знанията и способностите. Зачисленото им оръжие и друго оборудване стои в домовете им, и с него се явяват при повикване.

бъркаш Швейцария с една бедна и изостанала държава на север!

Строго погледнато не са обградени отвсякъде от страни от НАТО, защото граничат с Австрия, която не е в НАТО.

Пича е щипнал на некъде, където е договорил добра цена за самолета ;-)

да плачем ли,да се смеем ли ??

новия стелт...за сега се оказал толкоз невидим,че няма намиране...

Най-вероятно е изтребил и себе си и изтребителя, ще намери малки парченца от самолета, я някой скиор, я някой алпинист...

Този пилот е голям карък. В пренаселена Швейцария да изчезне безследно си е направо фантастика. Дано да е жив

бай хой,ти явно и на картичка не си виждал Швейцария...знаеш ли колко кантона имат и колко е голяма тя?Има 26 кантона и повече население от БГ но ти си стой на село,че там кравите не са лилави:))))))

Играй си ръченицата, а по форумите пиши след като прочетеш. Швейцария по територия е точно два пъти по малка, а по население повече от България. Като караш по пътищата извън магистралата много е трудно да разбереш кога излизаш от едно населено място и влизаш в друго.

F-5 Ам туй е преди МИГ-21 бе Тия немат ле паре да си купят F-16секънд хенд от УСА

Не е точно така. Ф-5 е по нов с няколко години, което за бурното развитие на авиацията през 60-те си е много. Прав сте в това,че е не по малко знаменит и ефективен. Невероятно евтин и надежден е разпространен по света почти колкото МИГ 21

ако беше руски, щяха да го издирват в сирия.

Ама не е.

Хорнетите са стари изпитани бойци от ВМС на САЩ и от Морската пехота. Не ги подценявайте. Междудругото , ко имахме малко акъл и повече пари, щяхме да си купим една ескадрила, да възстановим Авио База Равнец и да си охраняваме акваторията на Черно море и Нефтохима! А пък МиГ-вете да си ги къткаме на Графа, до 2025-а! Ама нейсе! Та мисълта ми беше че F/A-18 е много добър самолет. Имат и модернизирана версия - F/A-18 E и F. Aварии винаги стават, със всеки един тип боен самолет.

И от кого да охраняваме Черно море, заобиколено от нашите съюзници и братска Русия ?

Братска русия без да и мигне окото нападна братска Украйна.

толкоз добър, че изчезва пирфекну, по добър от стелта, а? Що е Ф се е кошница!

Например Фолксваген.

Недейте така. Не съм промоутър на Боинг, но да кажеш, че машина произведена от тази компания е боклук, си е чиста проба сляпа русофилистия. Иначе - то по същата логика - оставете отключено у вас, врагове предполагам нямате. Аз съм на мнение, че щом имаш - нещо трябва да го пазиш (по някакъв начин).

Понеже се интересувам силно от авиация - имаме доста млади летци, погубени по време на полет (мир на праха им), но това не ни дава право да твърдим, че дадена машина е лоша. Просто факторите от които зависи дали ще оцелееш по време на такъв полет са твърде много.

"способен"?! Като гледам не бил способен на абселютно нищо друго, освен да падне без да го забележат!

ПИЛОТА СЪС САМОЛЕТА СА ИЗБЯГАЛИ В РУСИЯ

хахахахаххаха майтапиш се а :Д бъзикаш комунягите ? :Д

ма то комунягите са само на запад бре.

И колко изтебителя им останаха ?

Шило

Уфффф, имат, не ги мисли. А и винаги могат да си купят.

Йок проблем. Ако им се свършат изтребителите Турция ще иде да им охранява въздушното пространство. Преди това и Българското ще вземе "под охрана".

ако го е карал некой мюмюн сигур е при талибаните

Avatar952

Няма как - там мюмюните са забранени със закон !

Шило

Лошо! Дано пилотът да е жив!

Бягам да го търся за джилязо

той е от халумин бе серсем!

Още по-дубре! Халуминът е още по-тценен от джилязуту!

Така е,като си имат изтребители. Ние си нямаме нито изтребители, нито армия,ама пък за тава си имаме леки коли втора употреба,които ни служат за изтребители:Всяка година чрез тях се изтребват млади хора,колкото едно голямо швейцарско село.

Щото ако бяха все нови, нямаше да са цяло село? Ти да не си от картела на вносителите на нови автомобили?

Те основоно с нови коли правят катастрофите.

Зависи колко богат е идиота зад волана...има и богати и бедни такива но превес имат "баварците"...при тях е задължително да покажат,че са на пътя и да не им се пречка никой и.......след това в канавката или дървото