Ащън Картър: Турция да воюва с ИДИЛ, не с кюрдите в Сирия

Министърът на отбраната на САЩ Ащън Картър призова Турция да се съсредоточи върху борбата с "Ислямска държава", а не да атакува кюрдски бойци, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ащън Картър: Турция да воюва с ИДИЛ, не с кюрдите в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ащтън Ага, време е да предупредиш твоите бюзюкташи да си свият орашките и да бягат.Това че стрелят по турската територия и взривяват сватбари няма да им се размине. Най последно измряха 51 човека и стотици ранени. Защо? Каква работа имат вашите терористи по турските сватби? Турция ще воюва и с ИДИЛ и с Терористите кюрди в Сирия защото им омръзна и от тях и от вас. Приберете си милите кюрди и се връщайте в САЩ.... Хайде гюле гюле!

Циганска работа стана малко там! Всеки срещу всеки!

До 30 дена кюрдите ще се присъединят към ИД, ако Турция продължава все така. После дупе да им е яко на Асад и Ердоган!

Те и сега са заедно. Това са американки подлоги.

А АШТЪН Картер какво казва?

Ердоган говори и действа съвсем сериозно и отговорно за разлика от много български или немски политици . И най-страшното е че има силата и подкрепата на 90% от турците

САЩ е създателят на ИД

За пред малоумните зомбита Ащън Картър може и да призовава Турция да се съсредоточи върху борбата с "Ислямска държава", но в действителност нито САЩ, нито Ердо имат намерение да бият отрочето си ИДИЛ, а израелският мозъчен тръст "BESA" дори заявява открито, че "Да се рабие Даеш е стратегическа грешка" ("D'après le think tank israélien BESA: Détruire daech est une erreur stratégique ", 28 août 2016, Réseau International), така че Ердо ще си бие кюрдите и заедно със САЩ и останалите натовци ще продължават да закрилят ислямистките канибали.

Е к'во да пишат евреите!? Нали Хизбула не се занимава с тях в момента, понеже се боричкат с ИД. Даже май всички дупещи се терористи предпочитата да се изявят на европейската сцена, вместо в Израел.

Всички се тупат в гърдите как громят ИДИЛ- и САЩ, и Русия, и турция, и СДС, и кюрдите. Никой не ще да каже, че точно това, което му викат демократична опозиция са бойците на ИДИЛ. Когато са удобни, са въоръжена опозиция срещу Асад, като почнат да не слушат кукловодите си, защото са радикални ислямисти и по презумпция мразят американците, стават от ИДИЛ.

Евреите твърде буквално разбират "Бог е пастир мой" - като са вменили това на един прост кравар.

И като добавим че ИДИЛ е американско недоносче - те ти америка сама се бие от три страни.

Нали Русия и Путин щяха да размажат Турция след като бе свален руския изтребител.? Нали Русия щеше да защитава кюрдите? Нали Русия нямаше да допусне турска армия на територията на Сирия? Бла, бла! На руснаците никога не трябва да се вярва!

Пич САЩ направиха бъркотията в близкият изток ,а Русия им е виновна.Виж Путин им е...ва майката,така направи че двама американски съюзници да се бият помежду си,и не е ли гот за цял свят с изключение на соросоидите.Само бой по престъпните ви глави,а Вовата това го може най добре да мачка соросоидната сган.

БРЦК

Така беше. После Султана отиде на крака в Москва , преви коляно , целуна ръка, започна да се моли, извини се, обеща да плати самолете и да плати обезщетения, обеща база инджирлик, обеща да плаща в рубли и тн и тн. Затова руснаците го дават пас докато турците се заиграват в Сирия с противниците на Асад. Допреди унижените на Ердоган в Москва турски самолети не смееха да излетят от инджирлик дори и на тяхна територия.

Целуваш ръката на собственика на ядреното куфарче и можеш да мачкаш съюзниците му наред! Така ли товарищ ?

Бой по американските миндили в Турция,докато изчистят Инджирлик! Катърът , на снимката няма думата,щом сащ защищават кюрдите и реват на умряло, значи Ердоган е на прав път!

Ислямиста Ердоган здраво ще настъпи мотиката ако нападне кюрдите. Той и затова изпрати войска в Сирия не да се бият срещу ИДИЛ, а срещу кюрдите. Този нагъл ислямист от самото начало на войната все кюрдите атакува, а обявява, че "ще се бие" срешу ИДИЛ, а пък им оказва военно-техническа и медицинска подкрепа. Турция и ИДИЛ е едно и също.

Много точен коментар! Аз на твое място дори бих махнал приставката "ЩЕ", защото е на косъм да превърне турско-сирийската граница в руско-сирийска (другия вариант е руско-турската граница да стане руско-кюрдска).

тия геронтофили заемащи разни длъжности в пентагона от време на време се обаждат за да ги забележат че съществуват.Отдавна никой не се интерсува от тях.

Те не само са геронтофили, но са и дебили!

Когато СА си приберат ипоследния войник в американска база. За сега докато са при нас в Инджирлик ще си ги поеб*е, а вие е си траете. Нямате акъл за пет пари, а сте тръгнали да раздавате на цял свят ! Аре джа ..

Господинът Картър, да уточни за кои кюрди става въпрос? Преди две години, законното правителство на Башар Асад даде автономия на кюрдите в Сирия. Те се сражават на страната на редовната сирийска армия. Не така стоят нещата с кюрдите в Ирак. И чичко Семит (Сем, Сам) измисля някакви кюрди, които иммат протекцията на САЩ, въпреки че никой за нищо не е упълномощавал САЩ. Наглост еврейска. Не че семитите наричани турци са по-различни. Те влязоха в Сирия именно за да избиват кюрдите и да внасят безпрепятствено краденият от ИД нефт. Но това е с протекцията на САЩ! Е, неведоми са еврейските игрички, и този евреин от снимката, наглост без край.

moket1

АШТън...

Могат ли САЩ да действат, без да разделят народите и да ги противопоставят един на друг. Както винаги, не! Лошото за тях обаче е, че и на дявола му събуха гащите и се появиха по-гяволи от тях, имам предвид Русия. Така отминава световната слава, жалки ми, бедни (вече) янкушки!

Ушатия обонго нарече преди време Русия регионална сила и все повече ще усеща оня гибелен гняв на Путин , който /както казва един от фаш сащисаните / има сърце на тигър и бави , но НЕ забравя.

Американците първо забъркват кашите и после "призовават". Аз пък призовавам американците да си гледат работата и да се изметат от Европа. Имат си държава, да си ходят там.

аз те призовавам да не коментираш за неща които не разбираш

не значи, че ти разбираш.

Е, не така с лошото, де! То, честно казано, ако през ВСВ не бяха се месили, сега България можеше да е държава на всички територии, населени с Българи и на три морета.

Можеше, ама щеше да е прекалено силна за Балканите, затова милите ни съседи с дружни усилия се обявяват против, за да "имало баланс на силите", разбираш ли. Копел.та - разпокъсаха България за да не се чувствали слаби съседните ни държави. Гавра, а ходи ги уважавай после

След "съвета" на Ащън Картър, Ердоган си премести в другия крачол на потурите... Не че понасям Ердоган. Просто ми писва от това потомците на престъпници заточени на Северно Американския континент да казват кой какво да прави...

а на мен ми писна от глупаци като теб да плюят американците

Filip Vasilev

Бегай да ринеш тора, в обора, дебил!

У мен репликата на т.н. "amerikanec" само буди смях. Дебилът не само на знае спелинга на думата, но и не знае, че в двата континента наречени Америка има 35 държави, жителите на които се наричат с общото название "американци" Предполам, че той е от инуитите в Канада

а добро утро ...

Всъщност американците вкараха турците в капана на горещата война, подкрепяйки коварно кюрдите и насърчавайки стремежа им към самостоятелна държавност. Русия само като далечен отглас се възползва от това, очевдино непротивопоставяйки се на турската инвазия и военните действия срещу кюрдите. ИД е до голяма степен един мит на американската пропаганда, зад който се прикриват мераци и апетити срещу няколко държави в региона едновременно, и разбира се, по други фронтове. Оказа се, че по-опасният противник на светска Сирия са терористите от фронта ан-Нусра, които САЩ се опитват да прикрият зад истериите си около ИД. Каквото и да говорим, за Турция капанът щракна.

ЕЙ ТИЯ БИТКИ ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ БЕТОНИРАХА АСАД КАТО ЛИДЕР НА СИРИЙСКИЯ НАРОД :))) ... ОЩЕ ЕДНА ЗАГУБЕНА ОТ КОМАНДИРИТЕ НИ В ПЕНТАГОНА ВОЙНА :)))

Турция се освободи от НАТО и САЩ, виждаме САЩ като пребити кучета с подвита опашка напускат Турция, днес семействата им утре всички. Дай боже утре да ги изгоним и от целия ЕС.

ЧЕТОХ ПРЕДИ ГОДИНИ ЕДНА КАКВА Е ЛОГИКАТА НА ОБЕЗЯНКИТЕ В БЯЛАТА КЪЩА : - САЩ ИСКАМЕ ДА СЪЗДАДЕМ СЛАБА КЮРДИСТАНСКА ДЪРЖАВА ПОД НАШ КОНТРОЛ ОТ КОЯТО ДА КОНТРОЛИРАМЕ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ДО ИРАН И НАТАТЪК ... ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА ИЗРАЕЛ :)) ... КЮРСИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ВЪРВЯТ С РОГАТА СРЕЩУ АСАД А СРЕЩУ АМЕРИКАНЦИТЕ :))

НАЙ-ЛЕСНО Е АКО УТРЕПЯТ ДОМУЗА В АНКАРА :) ЗА ВСИЧКИ Е ДОБРЕ :))

Шило

А бе,Кюрдистан ще има. С тези удари може да се забави създаването му с няколко години, но както са тръгнали нещата, процеса е необратим.

Абсолютно невъзможно е кюрдите които никога не са имали държава със свои сили да си я организират. Кюрдите са от ония мижави, диви, смотани племена които могат да се освободят само с помощта на някоя велика сила както навремето някои подобни балкански страни.

СА каква държава е? Катар, Кувейт, Йордания, Либия какви държави са? Измислени и сложени на картата благодарение на Запада и САЩ! Иначе са същите диви племена, като кюрди и афганистанци. И тюрки. Истински държави са Иран и Египет. И България, която има държави още от преди Киевска Рус, през Балканите, та до днес. Когато тюрките са били диви племена около Алтай, България вече е имала държавност. И днес би била далеч напред, ако пълчищата цигани и тюрки не я бяха сгазили и поробили 500 години. 500 загубени години, в които на запад преживяха Ренесанса и промишлената революция, а българите бяха овчари и козари.

Каузата на кюрдите е справедлива. И САЩ като никога поддържат правилната страна. Друг е въпроса какво са си наумили за "после".

Значи, да се твърди еднозначно чия кауза там е справедлива е доста сложно. Това са райони със смесено население. Има турски села, арабски села, кюрдски села. В големите градове е същото, но по квартали. Кюрдите далеч не са мнозинство. Точно там дето навлязоха турците, местното население е предимно от турци дето ич не са във възторг от кюрдите или арабите. Това си е чиста гражданска война и разделението е предимно по етноси, после по религия, а политиката е така... за цвят.

Никой не си дава неговото!Кюрдите искат части от Иран,Ирак,Сирия и Турция.Вече имат и иракският петрол.Турците обаче не дават от територията си.И зад едните и зад другите стои чичко Сам.Той пък дължи едни хиляди трилиони долари на Саудитска Арабия и скоро ще удари и нея и борча изчезва.Няма да имат край тези конфликти, нямат спиране и бежанците!

Развода между САЩ и Турция става все по-очевиден! В крайна сметка САЩ казва на Турция какво да прави, а не обратното, ако някой се чуди кой крив, кой прав!

като гледам само нашите и украинците слушкат САЩ и се вижда до къде сме я докарали!

Най-ефективната и легитимна сила в Сирия си остава официалната сирийска армия!

Нито е ефективна - ако беше такава, нямаше да загуби 80% от територията на страната си и да чака да върви след бомбения килим на руснаците. Нито е легитимна - не може да е легитимна, след като не упражнява властта в тези територии. А пък официална? Щвейцарските гвардейци са официалната армия на Ватикана - за паради стават.

турция започна война уж срещи идил преди колко време, че забравих?! Всъщност както и тогава, така и сега турция има само една цел и тя е война срещу кюрдите!!! идил е на втори план, въпреки големите лозунги. сащ не искат да се намесят пряко, само подпомагат "умерена" опозиция, а след години ще се борят и с нея!!! Русия уж беше унищожила идил, а се оказа, че далеч не е така, плановете ѝ бяха подпомагане властта на асад, т.е. борба с въоръжената опозиция на властта. Реално май само кюрдите се борят истински с идил, която почти необезпокоявана си живее и тероризира вече няколко години?!

"война"- турските кемафи само били чупели 'стойки' по леопардите и американските бронирани трактори с дулен компенсатор.

"Вашингтон подкрепя СДС, които са предвождани от кюрдите и са най-ефективната сухопътна сила, биеща се против ИДИЛ в Сирия" Хахахаха, имам, чувството, че говори Плевню. Сега разбрахте ли кой спуска речите на Плевню и Тиквата?

Вашингтон подкрепяше и нашето СДС и се видя, докъде стигнахме!

е загубил реална представа за света...САЩ не може даже да призовава Турция,а може само да моли.

Шило

Хахахах, както очаквах- приказки и никакви действия за да озаптят Ердоган.

Нали зад него е Русия

Шило

Никой не е, ама и никой не смее нещо да направи срещу него. Хванал е за "топките" Европа с над 2 млн. бежанци, държи НАТО със стратегическото си разположение и може би единствената сериозна сила в Европа, икономически не зависи чак толкова от щатите. В същото време, пак заради географсското си положение е "възел" за пренос на въглеводороди, транзитни въздушни коридори, сухопътни, морски и т.н. Отделно, не може да се отрече, че има доста добро икономическо развитие. Затова и султана си развява магарето както си иска.

Шило

Действително, мога да се съглася с това, че подвивайки крак на Путин, той до известна степен спечели отново пазари и хора, загубите на които сериозно му се отрази. Ако това го имате за "гръб", да.

Америка да си затваря човката!!! И да се бори против ИДИЛ, не против законното правителство на Сирия!

А Лавров вика - Нападай, Ердогане, нападай!

Рано или късно ще има независима кюрдска държава въпреки ританията на Ердоган.

Скоро ще се разбере окончателно, че турците са поели по свой път и техните съюзници американците и немците са "изтървали коня в ряката" и не могат да го върнат. Турция е икономически и военно силна държава, която търси политическо господство над териториите, върху които е имала власт като империя. Политическата доктрина отново е имперска, противоречива на всякакви демократични и цивилизационни устои и е неприемлива за всички освен за Турция. Тя и за турския народ не е приемлива, но парите затварят погледа на разума.

Ердоган определено е извън всякакъв контрол. Преви каквото си иска и надува мускули, като юнак от селската кръчма. Лошото е, че останалите го гледат, като алкохолизираните мухльовци от същата кръчма. лошото е, че Евросъюза показва пълна негодност да се справи с елементарен проблем. И това ми било свръхдържава. Лошто също е, че и САЩ започват да изглеждат по същия начин, а на стари лаври не се седи. Ердоган е хитра лисица. Лека полека опипваше почвата, пускаше леки провокацийки, а после се отдръпваше все едно, че нищо не е било. След като не се намери никой, който да го плясне през ръцете доби кураж и реши, че може всичко да си позволи. То наистина и може де. Единствено Руснаците показаха, че тази игра при тях не минава. Понеже глупавите европейци достатъчно подразниха руснаците, сега Ердо ще се хване с Путин и заедно ще клатят Европата както си искат. Тя Европата напълно си го заслужи всъщност. А чичко Сам ще гледа отдалеч и ще скърца с ченета, като злобен дядка, който е изгубил силата си и е негоден за нищо.

а пук на тебе ще ти стурже стомаха от хляб и лук..

Браво, много добър и цялостен коментар

Aко беше свалил очилата, щеше да видиш че "безпомощния" чичко Сам разруши и хвърли в хаос 10-15 големи ислямски държави. И Турция се очертава поредната 10та ли е 16та ли е не ги и брои. Как ги пишете тия глупости акъла не ми го побира....

А какво ще стане, когато петролът стане излишен, акълът не ми го побира!

Разпада на НАТО също започна, ЕС повлече крак!

А сега да видим за кое НАТО става въпрос, има ли го и има ли почва в Турция....а същото се отнася и за ЕС

американците са жалки...не могат да тропнат по масата и да свият сармите на ердоган......проблемът явно обаче е съвсем друг....руснаците са обещали на асад и ердоган, че независим кюрдистан няма да има.....кюрдите отново ще се окажат употребени и захвърлени.....

страх ги е фесовете от нова държава Кюрдестан ама след толкова жертви ще се пръкне и си е право

Твоята лична или нашата българска изгода от държава Кюрдистан каква е? Или важното е да сме на въпреки.

ли забравихме, че и ние 500 години теглихме, защото другите държави се питаха каква ще е тяхната полза от една България, а на никого не му пукаше какви са нашите страдания от турците и за изконното ни право да живеем свободни?

Каквато и да е изгода ако противоречи на морала и справедливостта се превръща в загуба. Относно изгодата, за да направиш верен анализ на нещо трябва да имаш нещо в главата си.

Абе оборски служител такъв,кой ви керца вече за нещо бе нещастник!

Кой го казва? Дърт панелен смотаняк с 400лв заплата. Аз или ти си нещастник?

Голям цирк на хипократите. Сигурно отдавна Турция, САЩ и Русия са си разделили сирийската баница и сега се правят на интересни. На Европа се падат обезземлените сирийци и умерената опозиция. Да ги храни, разбира се.