Алпинистът Боян Петров е в реанимация в медикаментозна кома

Алпинистът Боян Петров е на командно дишане и остава в реанимация във ВМА, след като беше блъснат от кола в Кресненското дефиле.

Обратно в новината

Коментари - Алпинистът Боян Петров е в реанимация в медикаментозна кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боян Петров е голям мъж с много кураж.Той е от малкото хора в света изкачили К-2. За справка: Върхът К-2 е с около 300метра по-нисък от Еверест.Той е втори по височина на планетата. Той обаче,е изкачен от три пъти по-малко хора отколкото изкачилите Еверест. Всеки трети,опитал да изкачи К-2 е заплатил с живота си!На Боян Петров пожелавам бързо и пълно възстановяване!

Кво правят тия "учени"? Глупости! По Три пъти на ден пресичам пътя като слизам до реката да пия вода обаче, това нещо не ми се случва!?

Доколкото разбрах от некадърно написаната (както винаги!) статия, те не са били на самото шосе, а на банкета, зад бялата непрекъсната линия, очертаваща мястото за колите! А тъпата кифла много бързала, та не успяла да вземе завоя и ги помела ... И не разбрах, тя задържана ли е, къде е сега, предявено ли ѝ е нещо, или вече са я пуснали, щото у нас не е никакъв проблем за водача да блъсне някого на пътя, и ако няма умрял на място, то повече никой и не му търси никаква сметка, най-много да му лепнат някоя "условна" за половин година, за която в Румъния няма да се чуе ... Особено ако е бутнала някое евро на полицаите ... А защо не е съдена по бързата процедура, след като всичко е толкова ясно и нагледно, защо не е накарана да плати много хиляди и то веднага - по банков път, за лечението на алпиниста - поне да има човешки условия и най-новите препарати и процедури, с които да има някакъв шанс да се оправи?! Той е вършил някаква работа там, а кифлата се е носела като изоглавена към морето - и така през цяла България, пък на Кресна се е случило да помете хората, а можеше още сто пъти да го е направила дотогава - път дълъг, просто точно там се е случило, тези момчета не са имали късмет ... Съчувствия на Боян, дано да се оправи, а тая мръхла трябва да я одрусат много здраво, не да я пускат същия ден, и журналята трябва да ни информират за развитието на случая!

За да се прави такъв оглед е било необходимо да се вземат обезопасителни мерки и ако не са ги взели изцяло няма как да обвиняват жената за катастрофата Дано пострадалите се възстановят бързо!

Стига сте писали глупости! Има си Закон за движението по пътищата: Раздел ХХI Правила за движение на пешеходците Чл. 107. Пешеходец е всеки участник в движението, който се намира на пътя извън пътно превозно средство и не извършва работа по пътя. За пешеходци се считат и лицата: 1. които бутат или теглят детска или инвалидна количка или друго пътно превозно средство без двигател и с широчина, по-малка от 1 метър; 2. които бутат велосипед, мотопед или мотоциклет; 3. (изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 7.08.2012 г.) които са с трайни увреждания и които се придвижват с инвалидни колички, задвижвани посредством тяхната мускулна сила или от двигател, ако се движат със скоростта на пешеходец. Чл. 108. (1) Пешеходците са длъжни да се движат по тротоара или банкета на пътното платно. (2) Пешеходците могат да се движат по платното за движение, противоположно на посоката на движението на пътните превозни средства, по възможност най-близо до лявата му граница: 1. когато няма тротоар или банкет или е невъзможно те да бъдат използвани; 2. при пренасяне или тласкане на обемисти предмети, когато с това се затруднява движението на другите пешеходци.

А с цигането какво става ?Вече е на свобода , нали ?Цацаров защо не поведе лично разследване??? Мутростан,Тиквундия...няма такава гнусна кочина...

Дано се възстановят напълно.

Стискам палци на пострадалите да се оправят. Имам обаче едно притеснение, естествено може да греша, за това питам. Доколкото видях по телевизията тези хора са се движели по шосе , нали не греша , не е имало тротоар , това не е ли недопустимо, там не би ли трябвало да се движат само автомобили. Не ми се струва нормално, разумно и естествено безопасно да се движиш по шосе в извънградски условия, по асвалта. И аз като карам по такива шосета, очаквам животни, но хора да вървят и това да се счита за нормално - не го приемам. Съчувствам на пострадалите, но и на румънката.

Нормално викаш? Кое в нашата държава е нормално? Това че по същия банкет има сергийки за дини, пъпеши, маслини ...., и всеки един от нас е спирал да си купи; или това че особено румънците карат като подивели извън всякакви закони и няма кой да ги респектира; или това че държавата не е осигурила сигнализация за тези служители, които в крайна сметка работят по неин проект (в германия за 1 човек на платното има цяла колона с камиони и сигнализации като на летище. Да, нищо не е нормално. Но най-виновни сме си ние, че позволяваме това. Жалко за Боян, той не заслужава да живее в такова блато.

Абсолютно съм съгласна с Вас, но всички по банкета, тези със сергиите, тези които спират, за да си купят от тях и тези които вървят /както е в случая/ го правят на свой риск, те априори не са се погрижили за безопасността си. Като са вършили някаква работа е било редно на поне 200 метра преди тях да има знаци, светлини оказващи че на пътя има хора или нещо се случва, иначе ми звучи като в държава от третия свят и ето белята станала и е виновна единствено румънката и цялата тълпа я напада. А какво да очаква по пътя - хора , надали ? Всички ние като караме по пътя на извънградски шосета хора ли очакваш давидиш по платното ? Аз си признавам, че - не.

Ти си силно момче Бояне. Знаеш да се бориш и да преодоляваш трудности. С теб сме Бог да те пази

Пуснахте ли р0мката вече? айде че сезона по морето е към края. Бърза жената!

еми така става, като броят мухите и обмислят как да ги защитят за сметка на нашите данъци. не е хубаво това, ама иначе аман от педали и инфантили, дето всичките много ревностно защитават хлебарките, ама в реалния живот на две магарета сеното не могат да разделят.

в цивилизованите страни се прави така, ама в Бг селото не мисли за природата, важно е само да се руши и да се пестят жълти стотинки, а в същото време някои крадат милиарди (спрвка КТБ). Цялата страна прилича на коптор

освен това как знаеш, че е за сметка на твоите данъци? Аз например напоследък орделям по около 4-500 лева на месец за спонсориране на Зелени балкани и WWF, Но си признавам, че не знам как се е финансирало това проучване,

искам да броят умрели мухи на пътното платно. Може и за по-малко от 2 милиона лева, ако трябва и проектче ще напиша, което срещу % мин. на Околната среда ще ми одобри, после европарички и здравей здравей живот... Ако трябва да е гръбначно животно, че да го броим за животно ще броя бездомни кучета в Люлин !!

Кураж, Бояне! Дръж се, ще успееш да преодолееш и това "препятствие"! Ти си силен мъж, Съни! Желая ти здраве и възстановяване! Изпращам ти цялата си позитивна енергия!!!!

и всякакви други търсачи на силни усещания да знаят: Истинкото предизвикателство не е да драпаш по разни 8 000-ци и хищни животни, ами да минеш жив и здрав по Кресненсото дефиле в България!

Да те прегазят като животно, докато броиш прегазени животни, от други "животни"

- Предполага се, че тя не успяла да вземе завоя и затова връхлетяла върху двамата мъже. - Невярно. Мястото къде са блъснати е на пътното платно на завой, т.е. хората са били на място за движение на автомобили. Ако беше на банкета, до скалите както се мъчат да ни обяснят колата щеше да ги блъсне в скалите и размаже. А и ако можеше да го докажат на секундата щяха да го обяснят на цяла България. В случая се опитват да ги изкарат нашите 'еколози' невинни, но сами са си го докарали..

Едно пиленце ми подшушна, че на еколозите им плащат за да попадат в катастрофи...пардон, не беше пиленце. Пиленцата ги изтрепахме докато строяхме ски-пързалка от Банско до Слънчев Бряг.

Дано Боян Петров се пребори и оцеллее!!! Дано да не е на работа Онази съдийка...

Дано се оправиш Бояне, ти си ДОБЪР И ДОСТОЕН БЪЛГАРИН.Господ да е с теб!Ако една малка част от скапаните ни политици бяха като теб, щяхме да сме по усмихнати и сигурни в себе си!!!Стискам палци!

Грамотността. Е наистина оъчайеаща дано накажат скапаната мангаюка. Вчера гледах по с тв момчето беше адекватно и даже говореше но явно се е влошило Дръжте се момчета борете се бог е с вас

като види човек какво си написал - наистина е отчайваща грамотността! И ти си една от причините за това!

Какво да и наказват на румънката???? Респект и уважение към пострадалите, но да се движиш по платно и по асвалта на извънградски път, където е предназначено за АВТОМОБИЛИ не ми се струва нормално.

Късмет ,адаш!!! Стискам ти палци! :-(((((((

Андрей е ясно защо е там, за всяко преброено убито животно прибира от евро грантовете по няколко хиляди... Но Боян? Защо Боян е там?

Герберска муцуно! Боко ли те прати да му защитаваш и ти ТИМ-аджийските интереси!? Хората са пред смъртта бе, кви ги дрънкаш??

Що дири Боян на пътя? Боян, българският Меснер... Кой го подмами в схемите на зелените грантаджии? Те ли финансират експедициите му? Ако не, язък, че се е подвел по една лоша карма, за която може би плаща невинен...

а скоро мерил ли си си IQ-то....

Каролев, или който си там: жалък си! Алчността ти няма край.

За съжаление, еколозите в БГ са толкова еколози, колкото да приберат парите от еврофондовете. А, Боян Петров не го познавам, но дано и той да е в схемата.

Четох за Боян в Уикипедия и се потресох колко неща е преодолявал в живота си. Дано се оправи бързо! Той е човек с много позитивно излъчване. Такива като него ни карат да вярваме, че още има хубави хора българи.

Румънците по правило карат безобразно по нашите пътища, и остават недосегаеми за глоби и наказания! Не зная причините за отклонението на този точно автомобил, но румънката следва да понесе цялата тежест на закона (а не да я оставят да се укрие като турчина)! Дано нашите момчета се оправят. Стискам палци!

Se taia

Някой по-разбиращ може ли да ми обясни какво значи термина "перфорирани ребра"? С дрелка ли са ги дупчили? За перфориран бял дроб съм чувал, ама за перфорирани ребра...

Както не могат да ти обяснят, защо пишат, че изследвали води пък всъщност са били на платното и броели убити животни.

Ами какво да ги правиш ...журналисти... От ден на ден по- зле стават. Толкова им е общата култура,ама с претенции. Явно са слушали интервюто с един от лекарите, само че той казва "фрактурирани" т.е. счупени, а не перфорирани ребра.

Жалко за момчетата, но за този инцидент основната заслуга си е тяхна. За да правиш оглед на този тесен път трябва предварително да си обезопасил на сто метра участъка с конуси и знаци. Дори те нямат право и това да правят а само специализираните органи по предварително одобрен проект.

Румънската фитка не е нацелила пътя, доколкото разбрах. Ударила ги е извън него. Не може всичкото човешко малоумие да се предвиди.

Румънката доколкото разбирам е карала по пътя и асвалта, там и по принцип се кара, а те какво правят на пътя не разбирам, не са били извън асвалта, не са били на тревата, скалите , камъните или там каквото е имало. Я се постави на мястото на румънката - караш си и изведнъж на платното - хора , не е нормално - хората се движат или извън платната , което означава извън асвалта или по тротоар. А те доколкото разбирам са били на асмалта, обсолютно необезопасени - чак им се чудя.

Моля се духът на Боян да е силен и на операционната маса, както на осемхилядниците! Нека лекарите дадат всичко от себе си за усмихнатия човек от снимката, нека покорява пак мечтите си, нека четем за поредните му успехи!

Убеден съм, че духът му е много силен. Дай Боже и организмът му да се справи.

нашето мвр прикрива убийците ...дали не са наети от тях !?? описанието на румънката е по-бедно дори и от това на извънземните ! струва ми се , че е любовницата на някой як бизнесмен , който си е платил на медиите да не го разгласяват или дъщеричката румънския посланик ! понеже си спомням добре комунизма и социализма , мога да кажа , че тези неща тогава не се криеха от народа , освен , ако не беше някой пиян партиен секретар или поръчково убийство ! тогава медиите бяха държавни и строго контролирани , сега са частни , дори неизвестни и добре подчинени на същите наричащи се празнословно "демократи", но все повече отдалечаващи се от журналистиката , което би могло да е напълно умишлено , дори с риска да изгубят и последните си читатели !

Ти не си анормален, ти си обикновен идиот. Откъде изкопа тия фантазии, че чак директно обвини дъщерята на румънския посланик??? Дето се вика той човека може би дори няма дъщеря! И за да не се занимавам повече с теб защото си някакво недоразумение на комунистическата тролщина - много е нагло да твърдиш, че по времето на комунизма тези истории не били замазвани. Именно тогава постоянно и за всичко неудобно се мълчеше или се изопачаваше тотално в пресата и медиите! Винаги! Когато един психопат изби десетки студенти в Студентски град с пистолет - медиите съобщиха след 1 седмица за това! Когато гръмна Чернобил - дни наред се криеше от народа какво го заплашва! Да продължавам ли още? Мисля че няма смисъл! Зомбиран си и е излишно да се занимавам с теб.

Убийци? Наети? От МВР??? А дали не си ти убиеца и сега да искаш да отклониш вниманието? Със същата степен на достоверност може да бъде и Юсеин Болт.... Незабавно потърси специализирана медицинска помощ! Понякога подобни отклонения ако не се лекуват завършват с трагедии! Я ще заколиш майка си, я ще удушиш детето си....

Даже се чудя как на никого още не е хрумнало, че Скатов /Атанас/ може да е платил на румънката, за да претрепе Боян. Струва си да се замислят по този въпрос или да се хванат за тази идея та да множат идеите на парцалите си.

не забраваите за гунди и котков

ЕЙ, КЮВЛИЯ, С ТОЯ ПРАВОПИС НЯМА ДА СПОМЕНАВАШ ГУНДИ И КОТКОВ.БЕГАЙ У 2-РИ КЛАС,КАВАЛ!!!!

изглежда на много добе подготвена операця. къкви интереси са можели да накърнят? единя нищо му няма, другия е мъртав. може тои да го е подкокосорил да бъде там. тъкава румънка малко пари струва

Дано имат късмет и се възстановят бързо и напълно - и покорителят на осемхилядници, и екологът. Млади са още, и тепърва много битки им предстоят!

Двамата са били отстрани на пътя с гръб към движението. Добре, че е имало малко надигната зидана предпазна стена от тяхната страна. Това да си с гръб на движението па макар и със светлоотразителна риза си е рисковано за участък в завой с интензивен трафик и профучаващи коли.

Каква ирония на съдбата, Боян Петров е изкачвал толкова опасни планини и да бъде пометен от някаква кола в това проклето дефиле. Дай боже да се оправи и лекарите да имат възможността да положат грижи като за Митьо Очите. Този човек заслужава това.

Бих сравнил нелепото раняване на Боян, като еднакво с това на Шумахер. След толкова преодоляни опастности в живота, да бъдат ранени по тоя начин е много жалко. Дано Боян се оправи, а за Шумахер повече не се шуми.

Е хубу де затуй ли плащаме винетки, за да има пешеходци по платната за движение.

Не бе, плащате винетки, за да може румънци с аудита да ви газят безнаказано и то !!! извън пътното платно!!! както е в случая. Ай да ти е честито! Тъпак!

Тъпак си ти! Винетката е право да стъпиш на пътя с МПС. Като пешеходец нямаш винетка значи нямаш лиценз да си там. Ако си служебно там като пешеходец се изисква една сюрия документи. За безопасност, за осигуряване , застраховки от такива случаи. Ти да не мислиш , че може да се изкачиш на някой връх без такива документи, ами не. И тука е същото.

Ей злобо, завиждаш че някои хора могат да карат аудита , и да пътищата са за автомобилите, а не да ходят хора по тях !!!!! От това по-естествено няма, като имат работа по шосето се обезопасява - знаци , светещи светлини и нормалните за случая неща , а не вървиш като безсмъртен по платното. Доколкото видях по телевизията са ги блъснали на платното , на асвалта, какво правят там???? Горката румънка.

Дали е била румънка или българка наета да ги катастрофира не се знае. Може да са ги катастрофирали по правителствена поръчка.

хора пийте си хапчетата преди да пишете.... кураж за роднините дано не четете тези тъпотии

нека позная , коко ти си атакист или най-много от дпс нали брат ?

аз си представям случая така: те двамата вместо да си гледат мътните води на струма са се заплеснали по сексапила на младата румънка, последната се е смутила от проявения интерес и е станала белята

Тц тц! Какво нещо е живота... Изкачи се на няколко осемхилядника и се върна от там жив и здрав. Места където риска е в пъти по-голям! И на края...кола да го бутне в Кресненското дефиле...Както казва народа...Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш, пък ако и цял океан да преплуваш! Пази Боже!!! Дано се оправят хората!

Румънците в никакъв случай не са по-добри шофьори от турците! И имайки предвид, че преминават през наша територия трябват драконовски мерки, защото в противен случай нашите селяци+гастърбайтерите+румънците=гибел!

Дано да се оправи и да си седне на дупето. Няма никакъв смисъл да си рискуваш живота допълнително в мерене на някакви планини.

тъп си брато.

Ти си живей твоя живот по бял потник, докато мезиш и пиеш на маса, слушайки Планета. След себе си ще оставиш само купчинка с фекалии и едно жалко съществувание

Този случай е за Съдия Недялка Николова, която пусна убиеца Фарук Бекташ.

че има договор за наем....., нали

Жалко за алпиниста! Иначе, пишман еколозите, за грантове и субсидии, нанесоха огромни щети на масовият туризум и младежкият спорт.

ти си фен - ама нарисувания на облошката на един албум на хиподил... една кофа с л.....на

Ирония на съдбата: ЧОВЕКА покори сумати осемхилядници на Хималаите, но една румънка забързала се за гръцкото море го помете....не е въпроса къде е бил- дали на банкета или малко встрани, шофьора е длъжен да внимава!!!!

Ама и баба ми е учила като вървя отстрани по селския път да се ослушвам и да съм нащрек, а що да кажем за европейския гъмжащ от коли гръцки коридор.

Ами ако беше българка, какво щеше да напишеш. Докажи, че няма нито една българка участвала ПТП. Не е ясно все още, кой е виновен а Вие се опитвате да настройвате по свой малко странен начин общественото мнение.

Ако беше българка, ако ще занзибарка да беше пак същото щеше да каже. И какво имаш предвид с това не се знае кой е виновен, да не изкарате сега, че алпинистите се блъснали в изхвърчалата от пътя кола и и огънали броните, защото и такъв случай познава българското правосъдие. В Абсурдистан и такова има. Но от какъв зор вие се опитвате да изкривявате истината???

Съжалявам за пострадалите. Не е ясно къде са се намирали когато са ударени. Ако са били на платното предназначено за МПС-та мисля, че вината е тяхна. Екозащитниците се самозабравят. Искат да извиват ръцете на правителствата (грин пис) за да забогатеят са забогатели защото са изнудвачи и тяхното забогатяване е за наша сметка.

Тъпак

Пожелавам ти да управляваш автомобил и спазвайки правилата за движение след завой да видиш пред себе си двама на средата на шосето умнико. Ако нямаш шофьорска книжка, това да се случи с твой близък и ти да си в колата.

има специални обозначени коли за работа по шосетата но природозащитниците сигурно са принудени да се промъкват апокрифно скрито от изпълнителите за да не ядът бой

Апокрифно значи ли по средата на шосето ? Обяснете ми значението на думата "апокрифно ".

Тъп си, човече! И нагъл!

"Двамата природозащитници, които са на 43 години" :( това ... заедно или поотделно? :( може ли "медия" с такива претенции и толкова неграмотност? :( Дано да се оправят хората.

поне мога със сигурност да заява, сме по-напред от румънците. Българите караме по-възпитано от мамалигарите. Не казвам, че сме цвете за мирисане, но тия просто карат като камикадзета в България. В Румъния българите се държат като цяло доста по-възпитано. КАТ да не си чешат топките, а видят ли румънска регистрация проверки, спиране и пак проверки. Точно ще напълнят хазната.

Абе нали вече сме ЕС ко драпате румънци българи.

Тая с Аудито, върха на живота й е да отиде да си топне дупенцето в морето с новата стара 10 годишна кочина внос от Италия. Но пък успява да изкърти човек с великански постижения и върхове, който историята ще помни. Уви. А ония румънци дето нещо ни се надуват напоследък като че да са висша раса, със смешните си източно европейски напъни да заприличат на немски инженери с Ауди ще си останат едни евтини имитации, основно поради липсата на възпитание, сиво вещество и постижения. Постижения каквито Боян има много.

Ей много злоба и завист, ти сигурно ауди и гръцки плаж си виждал само на снимка- за твое сведение ауди като марка е малко над обикновените марки коли в смисъл не е кой знае какво и тази почивка е за съвсем среден българин и румънец - явно ти си под тази черта за да мислиш така. Не завиждай , а направи необходимото да топнеш и ти в гръцкото море и да караш ауди.

За всички пишещи идиоти, колата на румънката е излетяла от пътя и е ударила двамата мъже. Не са били на пътното платно!!!

То и на банкета да си на този път със завои и интензивен трафик в двете посоки все едно си на платното...

Ами били са щото са броили убити птици и животни от МПС-та и не е била румънка а румънец.

Румънците карат като джигити в България. Това лято колко пътувах почти всички инциденти с високи скорости и изпреварване бяха от румънски коли. Няма ограничения за тях. Като диваци са. Въобще нямам съмнение, че румънката, която е шофирала е била с няколко десетки километра отгоре над ограничението. Да не говорим, че е млада жена с незначителен опит в шофирането. Господи помогни на Боян да се оправи!

То да са само румънците...нашето беззаконие провокира допълнителното джигитите от околните страни да не ни бръснат за слива.