Германия обмисля връщане на задължителната военна служба

Германското правителство обмисля връщането на задължителната военна служба заради възможните заплахи за сигурността на страната.

Обратно в новината

Коментари - Германия обмисля връщане на задължителната военна служба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКЪВ ПОЗОР ЗА ГЕРМАНИЯ!

Хвалете мила Германия, копирайте я! Нали сега сте с гъна на Запад

УКРАЙНА И САЩ ГЛАВАТА ЩЕ ВИ ЗАТРИЯТ! ТОЗИ ПЪТ АЛЬОША ЩЕ СПРЕ В ААХЕН!

Добре де, толкова ли няма нормални политици в Германия, че да махнат деменциалното бабе и обкръжението му. Поведението им, както и изказванията им са обидни първо за Германия, а после за тези към които са отправени.

Френски гражданин нападна с нож и уби британка с викове "Аллах акбар" в Австралия

Френския гражданин Абдул ли се казва ? Като български граждани преджобват пътници в Лондонското и Парижкото метро ...

Да помислят за смяна на доктрината. Че това на Меркел никъде по света го няма

Щом германия връща Военната служба ние какво още чакаме!Ние сме по уязвими от Германия

Научете се да четете. Това, че се дискутира подобно нещо съвсем не означава, че ще я върнат. Както пише във всички чужди медии, включително и изказвания на самите немски депутати, няма да се връща. Само ако има пряка опасност за страната и то продължителна, като "студената война". А ти с кой ще воюваш, драги приятелю? С Русия ли? Или с Турция? Кой ще размажем? Парадоксалното е че БГ има повече военни на глава от населението, отколкото Германия, а стандартите на живот и бюджета за отбрана е несъизмерим...

Не се пъни да се аргументираш, защото древните са си го казали много точно: Искаш ли мир, готви се за война. Само такива недоразумения като тебе още го усукват. Тя тактиката на господарите ти, за които дращиш тук е да успиват всички с приказки от рода на: Няма страшно, добре сме и още по-добре ще ставаме докато накрая ни унищожат всички. Знай, че на такива служиш. Но това за тебе явно няма значение. Кинти да падат.

Наскоро говорих със сина на мои близки, младо момче, току-що завършил гимназия. В разговора случайно употребих думата десант. Той помоли да я повторя и изрази учудване, попита какво означава. Казах му, че това е вид военна операция, при това една от опасните военни операции. Не беше я чувал изобщо, но му стана интересно. Абе не ми се мисли ако има някакъв голям конфликт какво ще ни се случи. Не искам и да прогнозирам. Бог да ни е на помощ

Европа се стяга за отбрана срещу Путин. Вчера Финалндия, днес Германия... Идват страшни времена, дано ни се размине, ама надали.

Единственото нещо, което Путин успя да постигне със закачките си в Украина, беше да събуди и мобилизира полузаспалото НАТО срещу себе си. С това и ще се запомни в историята.

В свое интервю пред местни медии депутатът Ханс-Петер Бартелс заяви, че в повторното въвеждане на наборната служба е все още в период на дебат и не е на дневен ред. Военната служба ще бъде обмислена дали да се завърне единствено, ако има смъртна и продължителна опасност, както в случая на Студената война, заяви той. До тук с "новината". И тук имаше дебати.

Здравейте да попитам. Някой знае ли защо в Германия ги карат за се запасяват с храна и други работи. Говорих с дъщерята и тя ми каза. Карат ги да се запасяват а не съобщават защо.

Русия стяга нещо.

Отвличат вниманието на хората от гафа, който направиха с орките ! Търсят си външен враг ? А и ингилизите с брексиса им плюха в сурата. Меркел ги размаза.

За пръв път от края на студената война правителството на Германия подготвя планове, с които да изисква от населението да поддържа у дома запаси от 10 дни за храни и 5 дни за питейна вода. Те ще бъдат необходими в случай на нападение или катастрофа, пише в неделното си издание в.Франкфуртер алгемайне цайтунг.Изданието цитира Концепция за гражданска защита, подготвена от Министерството на вътрешните работи. Вестникът припомня, че стратегия за защита на населението е била поръчана през 2012 г. от парламентарна комисия.

Плача, честн. Такива като вас, интернет битките, дето са готови първи да грабнат пушките, обикновено са тези които първи бягат или се скриват щом става конфликт. Коя България си готов да защитаваш с въоръжение от 20-ти век, срещу най-модерните армии? Ахахахаха, чак е нелепо това което пишеш!!! Готов ли си да си дадеш живота докато циганите клецат дъщеря ти, мигрантите серат из столицата ти а мутрите си търкат кока по венците? Да не говорим политиците какво правят в този момент, че става още по-смешно. Готов бил.

Редовната армия в Германия ще се въведе, защото братята Реджеп и Владимир се взеха много на сериозно!

Шило

Хубаво де, ама братята Реджеп и Владимир имат и доста силно лоби от свои сънародници там. Все си мисля, че в "новия" Вермахт, командата "Стой" ще е "ДурХалт". Така де, да я разберат поне повечето.

Пътят на толерантността е осеян с добри намерения, но явно води до военно положение.

Само 30 години след обединението хитлерова Германия отново се опитва да завладее и окраде цяла Европа.Дали следващия път ще е удачно изобщо да се позволи на тези ненормалници да имат право на каквито и да било държави?

голям зор ще бъде до пълната ислямизация на европа, въпрос на няколко години, сами пускат врага

Зор ще има, но не и пълна ислямизация. Парите за финансиране на това свършват, цените на петрола вървят само надолу вече втора година, а възобновяемите източници да добре разработени, най-вече е Германия. Ето защо атаката точно там не е случайна. В Африка пък тече точно обратния процес - католицизма настъпва и оттласква всякакви опити за ислямизация. Убийството на католически свещеник във Франция - също не е случаен акт.

Наивен си. Където е заел позиции ислямът изходът е бил само война. Дано да ни се размине, но надали.

За съжаление си прав.

Тази баба Меркел трябва да управлява дистанционно за телевизор нищо повече

Разбира се че трябва! Иначе само гейчета в германия!

Германия както винаги създава проблеми, а после се чуди как да ги решава. Кенет Кларк в "Цивилизацията" пише за портретите на Дюрер, че в очите се забелязва типичната за немците лудост. Когато го четох, се възмутих, но сега се питам, дали не е прав.

Предлагам да върнем направо 3-ия райх и да подкараме рашата. Съюзник ще е Украйна

Интересно, ако Турция нападне Германия (не конвенционално или конвенционално), как ще постъпи американското нато?

Ще свика Съвета за сигурност на ООН, за да протестира на висок глас, а междувременно ще си опакова и прибере ракетите от немско.

Ако СССР ,нямаше такива съюзници като САЩ и Великобритания ,сега щеше да има Апененски народен съюз, Народна република Франция и др.Както се казва ,боже опази ме от съюзници от враговете сам ще се опазя

ако ссср нямаше за съюзник целият свят , без япония, италия и България, сега в москва щяха да четат гьоте и шилер в оргинал!

Германия знае какво прави, но защо в България , която е на ръба на конфликтите не се вземат мерки за връщане на военната служба. И без това нямаме армия която да защитава територията. До кога ще сме разграден двор.

България няма ресурсите да воюва с никого от потенциалните врагове. Нито можем да спрем руснаците (не че ще ни нападат де), нито можем да спрем турците. Не и с малкото останало оръжие и военна техника. Първо трябва да се извадят милиарди за модернизиране на армията а след това може да се мисли за военна служба. През 2017-2018 е доста нецелесъобразно да обучаваш новобранците на "системи", които не се използват отдавна и най-много да предизвикат присмех у евентуалния враг. А жандармерията/гранична полиция/армия, която имаме в момента е напълно достатъчна да се справи с бежански поток, просто не трябва да бъдат каналджии....

България загуби войната преди 10-15 години. Държава без суверенитет не може да има армия, граници, сигурност.

защото там има някаква съпротива на ставащото, а тук няма, затова караме по инерция

не са прави германците!! армии ,пушки и ракети може да има само россия! и кндр евентуално! на другите армия не им трябват, щото русия ще ги пази от враговете им! и евентуално да ги освободи от населението им!

дай сега да убедим другите, че не Хитлер и Наполеон са нападнали Русия, а е станало точно обратното!Може пък някой видиотен мозък да ни повярва....!

както и да го овърташ, русия през цялата си история непрекъснато е нападала всичките си съседи! и не само съседи!

Нищо няма да се случи. Човека отговарящ за немските въпроси по отбраната (еквивалент на комисията по отбрана тук) казва, че това е мярка, която не се предвижда на този етап, а само при кризисна ситуация. Избиите си от главите, че при това високотехнологично общество, бомби и пр. наборници могат да ви решат отбраната, колкото и българската армия е успяла да спре англосаксонските бомбандировки по време на ВСВ... колкото и сърбите спряха американците. За жалост.

Нещо ми подсказва , че може пак да има Ерих Хонигер щрасе, карл Маркс щрасе.Веднаж историческите събития се случват като драма , а втория път като фарс

няма да помагат на руснаците, нито с бомбардировки, нито с оръжия за СССР!

че руснаците вече нямат нужда някой да им помага...Най-малко пък американците!

Хахахахахаха.. Този път само Китай й стига на Русия да й бъде съюзник. А като знам те колко силно обичат фащ ...

Явно трябва да се оправдават едни големи разходи...

Ех,меркел меркел от кой си наследила тази болест -шизо...ния.Май започна да се лекуваш и ти просветна в главата.Жалко за цяла Европа вече.Британците все пак навреме се усетиха.

фрау Хитл...пардон, Меркел определено страда от тежко психическо заболяване.

Никакъв българин не си ти! Русофилските подлоги са безродни предатели! Колкото и да ти се иска света нямя да се разоръжи че по-лесно да го завладеят твоите господари от раша.

Та те си пуснаха едномилионна армия,млади,прави ,здрави,а може би и обучени мъже - фанатици -арабска армия на територията си и превръщат бедни държави като България в арабска клоака.

А тези които искаха "връщане" на "редовната военна служба" в България .... ги определяхте тук за луди .... нали така ... Е ... каква стана тя сега .... "локомотива" на ЕС обмисля същият вариант ...

тва, че го правят германците не значи, че не е лудост ли? И лично машинистката не съсипа ли сама Европа с поканата си за бежанците?!? Германците са по тъпи от българите а ти си седнал да ми ги хвалиш.

човече, България има точно 10 пъти повече армия на глава от населението от германия! германия 5 на 1000 души население България 51 на 1000

мдаа....когато танковите армади на Путин стигнат до Германия, ще срещнат....немския "башибозук". Тъй де, кой мислите, че ще мобилизират в германската армия?? имат си доста пушечно месо - турци, араби, чернокожи. След като всички те гордо носят немски паспорт и се определят като германци - марш в Бундесфера: ). Няма само във футбола, трябва и в армията! Това със запасяването ми прилича на виц - храна за 10 дни и вода за 5. Като ти свърши водата, храна и за 50 дни да имаш, каква е ползата? Би трябвало да е обратното. спокоен съм- досега мислех,че само ние българите сме "стадо овце", но немците мисля,че гушват "палмата" на първенството.Чудя се, как търпят Меркел и обкръжението и.Този политик толкова поразии направи на немския народ и държава, както и на цяла Европа и сега се чуди какви глупости да измисли...твърде късно.

Чукча, преди Берлин, руснаците минават през София, ако не си чел книжки... САЩ си разпродават нефта - значи вече има заместваща технология на фосилни горива... Има вече литиево-метални батерии... Руснаците си харчат резервите заради политиката си и после ще станат бананова република без доходи, защото горивата няма да се харчат... та единствения им шанс е завладяване до 10 г. на възможно повече роби и икономики...

си чукча!

като се има предвид, че младите в германия са предимно мюсулмани, ще осигурят безплатно обучение на армия на ердоган, при това в тила на врага

когато Германия имаше армия..... сега и там е като тук ....пародия на войници!

И с кои мъже ще е тази служба? Истинските мъже германци се свършиха на полосата Сталинград - Берлин още преди 70 години. Сега с тези премазани неолиберални меки китки, премазани от евреите, освен един гей парад тези "наборници" друго не могат да направят...

цццт , а бе там в гетото много ги разбирате тия работи бе....все другите тъпи некадърни неспособни , а все вие умни способни разбирачи...като ви гледам дървавичката си прая ясна сметка колко ги вдявате :))

Ама даваш ли си сметка колко си жалък и неуместен!

Подкрепяне на армията от цивилното население не означава задължителна военна служба. Медийте четат евангелието като дявола.

Глупости на търкалета!Каква наборна армия от 19-годишни пъпчиви тинейджъри,току що излезли от дискотеките,не знаещи нищо за оцеляване в бойни действия може да се опре на професионална високотехнологична армия?Всичко това е за сплашване на населението.Да не протестира много много ами да се запасява с вода и макарони,че видиш ли идва война.Може и да дойде такава но не наборна армия от пушечно месо може да я реши вече.Живеем в други времена.

Къде е неолибералната мантра ,за хубавата и мощна професионална армия от 20-тина хиляди,останалите са просто чиновнички и секретарки,е някои се водят от мъжки пол.Тогаво защо беше необходимо да разрушаваме и да разоъръжаваме армията преди 10-12 години.Абе просто трябваше хиляди изключително апетитни военни имоти да се преобразуват като собствености да бъдат подарени на точните хора,напълно безвъзмездно ,но нещо не виждам България да бележи финансови,икономически,културни и спортни успехи от тази дейност.Но така наредиха "началниците" , а нашите ,могат само да слушкат и да изпълняват

Обсъжда се план за задължителна военна служба в Германия, а ти си лаеш по сенки от миналото .......

Аз, ако лая ,то Вие простако, виете като линейка

А ние да си стягаме задниците и да си купим вазелин,бежанците тепърва ще ни напъплят.

големи "мъже" сте...само за вазелина си мислите. Успяха да ви направят истински европейци!

Статус-6 от Уикипедия, свободната енциклопедия ТОВА НЕЩО ВРИВЕНО НА 30 КМ ОТ ХАМБУРГ ... КЪДЕТО И ДА Е В МОРЕТО ! ПРАВИ 40% ОТ ГЕРМАНИЯ РАДИОАКТИВНА ЗА 5-6000 ГОДИНИ :)

vasil

Направи си една злобарка от кеф и си лягай!

Какъв Крим, каква Украйна, каква руска заплаха и то след толкова време:-((. Та руснаците, ако са искали да им направят нещо, досега що да не са го направили, а ще ги чакат толкова време, че и да се да се превъоръжават и тогава ли:-((?? Мноооого глупаво оправдание пак с дежурното "Русия", но и как да си признаят, че най-после разбраха и ги хвана страх от това, което сами забъркаха и то въпреки здравия смисъл, елементарна логика и всичките предупреждения!! Какво стана от тънките им сметки за свежа работна ръка и на каква цена - колко деца, колко хора се издавиха, колко загинаха и се изгубиха по пътищата из Европа, а заедно с тях - кой създаде така безотговорно и самонадеяно невероятната възможност за масово и безконтролно навлизане в Европа на всякакви злонамерени субекти?? Е, и, Германия ще си възстанови армията, вероятно и други страни ще я последват, но мисля, че заплахата съвсем не е от Русия, засега не е и външна / напротив, дано не се наложи да търсим помощ от Русия/, а от проспаната и допусната на наш терен "религиозна Ебола", с колко жертви вече, а докога ли??:-((

Не знам защо си мислите че управниците на Европа и конкретно на Гемания са по-глупави от вас. Просто повечето от тях служат на луцифер и знаят много добре какво правят. Но много хора очакват други действия от тях защото не разбират техните мотиви. А тя е установяване на Вавилон - световното царство на бунта против Бога на покварените обратни хора. В миналото не успяха защото Бог разбърка езиците им и изгубиха способността си да се разбират помежду си. Горделивите и суетни хора искат да стигнат до Бога не с послушание , а със собствени сили. Но крехки са човешките рамене, а и какво знае човекът. Ако няма абсолщтният критерий в лицето на Бога е сйклонен към опасните заблуди на сърцето. Сега правят втори опит без да са се поучили от първият. На някой хора никога не и идва разума.

Иване, по-глупави са защото всички видяхме какво направиха с "бежанците". Ако имаха поне малко акъл, т. нар. бежанци нямаше да идват при "Мама Меркел", а щяха да са на м..ната си!

Германия на Меркел не е Германия на Хитлер, 2016-та година не е 1941-ва... Тогава на Русия и потрябваха 4 години за да стигне до Берлин, сега ще и бъдат нужни не повече от 4 седмици...Дъртата чанта Меркел трябва да бъде изгонена с камъни от самите германци...

4-и седмици,защо толкова много?

Нали не мислиш, че СССР сам е победил Германия през ВСВ? Без намесата на Атантата и САЩ сега Русия нямаше да съществува, а България щеше да опира на три морета .

Двойка по история! Антантата е съществувала през ПСВ, а ако не беше СССР България щеше да се свежда до Софийско поле, ако бяха и оставили и това.

А между другото в Антантата е влизала и Русия.

Ако нямаше такива съюзници като САЩ и Великобритания ,сега Франция щеше да се нарича,Народна Република Франция

Именно затова няма да се приеме военната служба. Меркел най-много се страхува от мислещи германци. Ако освен това знаят и да стрелят, няма оттърване за яловата.

САЩ няма да позволят това.

идеята е тяхна

По-добре да въведат задължително изучаване на Майн Кампф, а след това СА, СД, СС ит.н. Тоя път няма да чакат руснаците 5 години а само 5 дни в Берлин!

ще посещава Сърбия. Ако нато отново се опита да ги бомби, Русия вече ще се намеси. Изглежда войната пак ще почне от Балканите.

Нашите политици идиоти не виждат заплахи за на ционалната ни сигурност нито от Тур ция, нито ит Русия, нито от бежанците, затова не искат да плащат за наборна армиа, а крадат на поразия и поддържат няколко холяди шкембелии в униформа за паради, зари и посрещане на ВИП идиоти като тях.