Нигерийската армия: Лидерът на ”Боко Харам” е смъртно ранен

Нигерийската армия обяви днес, че при въздушен удар е „ранила смъртоносно” лидера на ислямистката групировка „Боко Харам” Абубакар Шекау, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Нигерийската армия: Лидерът на ”Боко Харам” е смъртно ранен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото до проумяването- поживей ти с 3 поколения, не гледай телевизия и ако не се опиянчиш от скука също ще почнеш да виждаш доста неща, оставащи "загадка" за бомбардираното от медиите стадо;-).

Стоя зад думите си- септември 2017-а, 100 години от Великата Октомврийска;-). Няма да има по-щастлиФТ човек от ме, ако сбъркам и ТСВ не се състои;-). Относно другото- по-подробно, ако може.

2007 в боевете срещу Хизбула Израел губи 50 танка, дузина хеликоптери и повреден боен кораб. Бойците на Хизбула разполагат с леко оръжие - съветски автомати, картечници и гранатомети от 60-те години.

Стреснах се, но се успокоих. Не бил наш Боко Банкянски, бил Боко Харам. Нашия е безсмъртен и незаменим!

Историята им е пълна с примери, при които са се били в обкръжение до последно. Пълна е и с примери как са се предавали с десетки хиляди- това също. Не знам защо намесваш за пореден път руснаците? Аз не съм им апологет по убеждение и възпитание, просто те са силният враг на моя враг в момента- нищо повече. Израел определено загуби последната си авантюра в Ливан, а това, че ти нищо не си чул по медиите показва просто каква част от тях са еврейски. В Тубата, слава Богу, все още няма тотална цензура- можеш да се "насладиш" на горящи Меркави. Според официалните данни загубиха 4 хеликоптера, 160 убити и 40 танка "последно поколение". Един кораб от израелските ВМС също пада жертва. Според едни други аналитици /американски, не руски/, броя на танковете е над 60. Важното е, че за 1 месец Хизбула нарита евреите с мераците им за Ливан обратно, а това не се беше случвало никога преди, нали?

Що така за Нигерия, Камерун, Нигер и Чад няма ООН, няма международна коалиция, никой не ще да пусне две бомби върху джихадистите в Африка, европейските комисари не се шокират и потрисат, няма снимки в медиите и призиви за сълзи и сополи?! Нямат нефт и газ ли, що ли?

Има си правителства и то демократични, които се бият с руско-ислямската напаст.

Харам на арабски значи грях!

Значи харемът е място за харами...

харема на боко без лидер, айде разкри се работно място

EUROn

Дано наистина да са гу убили дано да са имали бавна и мъчителна смърт!!! Боко харам и Божия армия за съпротивление (БАС) на чудовището Джоузеф Кони са две от най бруталните групировки на този свят!

Висящ вързан за ръцете на въжета и потопен до кръста във варел със сярна киселина?

руснаците не могат да си опазят приятелчетата

От кога и Боко Харам станаха руски приятели? Британските медии пишат други неща.

Винаги са били руски приятелчета. Особенно след като се присъединиха към ИДИЛ.

Въх, замалко да се зарадвам, но после видях че става въпрос за Нигерия ... иначе всичко като тук - Боко бори всичко и най-вече образованието (щото он го нема, чел е само Ко ... Винету)

Да идва при нас, чака го МУТО, с големия черния, да го води при девиците !!

Друг ще го смени. Важното е да се използва времето, докато трае смяната, за да ги натиснат още по-силно! Тактиката за отстраняване на лидерите един по един не даде никакъв резултат с идил!!! Всички ислямисти трябва да се унищожат!!!

А боко Банкям как е? Още ли не са го тикнали в дранголника за нарко и бежански трафик?

"Нигерия притежава най-големите залежи на природен газ в Африка и 7-мите по обем в света, както и 10-тите по обем в света залежи на петрол. Тя е най-голямата страна-членка на ОПЕК и изнася 5-тото по обем количество петрол в света, задминавайки страни като Иран, Ирак и Норвегия.[4] Освен горивните ресурси, Нигерия разполага с големи находища на калай, желязо, олово, ниобий и цинк. От неизкопаемите ресурси, страната има огромни по площ плодородни равнини и голям хидроенергиен потенциал." /Уики/ ------------------- С такива дадености са обречени от нищото да им се появяват разни ислямистки "боковци", които "незнайно" как финансирани се оказват достатъчно мощни, за да се бият с правителствената войска. Боко Харам- "Не на науката!", протестърчета- следващия път като пишете за хунвейбините да знаете, че Запада използва същия подход като Великия Кормчия, но 50 години по-късно;-). Вие също сте част от тези хунвейбинчета, но няма как да го проумеете.

Всичко точно в Нигерия, само народа калпав...

комунист

Нали? На първо място в Африка по брой на християните. Недемократичнно е, някак си.