Архитект: Някой може да подпали и Стария град в Пловдив

Днес са изгорели четири склада, утре някой може да реши да драсне кибрита и на Стария град в Пловдив. И това да остане също в раздела: „Пиромански занимания”…

Обратно в новината

Коментари - Архитект: Някой може да подпали и Стария град в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко хубаво, но "съучастие" се използва за описване на престъпление. В случая се казва "съдружие".

Държава отдавна няма. Нащо се нарича феодална република.

Любо се появи половин час след започването на пожара,влезе в зградата,след малко излезе и каза ,че пожара е слаб и пожарникарите ще го загасят ,той си е приготвил багажа но не го е взел тъй като мислеше ,че ще го изгасят,не гореше там където той е живеел.Малко след товеа зам.шефа на пожарната заповчда на пожарникарите да излезнат с цел да не пострадат но такава опасност реално нямаше и можрха да го загасят,а след малко всичко пламна от всякъде а миризмата на нафта се носеше много яко

Да вземем мерки това да не се повтаря. Не, дами и господа, няма да се повтори. Пожар повече няма да се случи. Както няма да се случи и разрушаване. Следващият път ще е друго. Какво всъщност се случи. Ако (!!) пожарът е бил умишлен, някой си е казал "Добре, няма да рушим през уикенда, ще палим." Поуката е, че следващия път същия този някой ще каже "Добре, нито ще рушим през уикенда, нито ще палим, а ще ... " Каквото се сети. Веригата ще свърши, когато не остане нищо. Лошите са изобретателни.

някой може да реши да драсне кибрита и на Стария град Не някой, а онази комсомолска зган дето съсипва страната.Свикнала цял народ да работи за ненаситните им задници!

то и чергата на цялата държава може да си подпалим .. да видим после, османска държава ли ще бъдем или руска ..

точно така: 100 години мораториум. Току виж и античният театър да почнат да рушат - добре че не могат да го подпалят! На негово място колко мастодонта ще построят и колко милиарда ще спечелят!

Старият град всъщност е "гръцка махала". Строени са от гърци - ние тогава сме правили сламеници...

Пловдив и България нямат нужда от терористи, за да унищожават културата и историята си.

Браво професоре! А кой и кога ще възстанови тези културни ценности и ще вземе сериозни мерки това да не се повтаря?

И КВО Е РЕШЕНИЕТО НА БОЙКО КАДИНОВ ? ... ЧЕ НЕЩО НЕ МУ СВАНАХ МИСЪЛТА ?

Оставка на некадърниците от ГРОП.

А какво ,земетресение ли да чакаме. Това не е каменна сграда,че да седи още 1000г.

може бе. при интерес, не само ше го подпали, но и ше го взриви.

При управлението на мутрите-престъпници (ГЕРБ) е така. Побоища по пътищата,запалени сгради,гори,простреляни непокорни бизнесмени... кражби,рекет, заеми за държавата,неспазване на закони и съдебни решения... и така до закриване на държавата. Те работят в интерес....на себе си!

Федална република с премиер мутра. Изненадани?

Та нали така почна прехода - с взривяване на паметници/например паметника на космонавта в Ловеч/, мавзолеи, къртене на паметни плочи /особено ме впечатли изкъртването на паметните плочи на Юрий гагарин ш Вапцаров от няколко места/.

НАЙ ДОЛНОТО И БЕЗОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАДА Е ТОВА. СЛЕД РАЗРУШЕНИЯ СКЛАД КАКВИ МЕРКИ СЕ ВЗЕХА ОТ ОРГАНИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ В ПЛОВДИВ? КОЙ СЕ ПОИНТЕРЕСУВА КАК СЕ СЪХРАНЯВАТ ОСТАНАЛИТЕ СКЛАДОВЕ? НИКОЙ? И КАТО СЕ ВИДЯ КОЛКО Е ЗАНИЖЕН КОНТРОЛА ХОП ЕДИН ПИЯН МАНГАЛ ДА ГО СЛОЖИМ ПРЕД ТЕЗИ СГРАДИ И ДА ГО САМООБВИНИМ????? КМЕТА ТОТЕВ ВЪН !!!БОЙКО ПРЕСТАНИ ДА СПИШ ЩЕ СИ ПЛАТИШ СКЪПО?! ТОВА МОМЧЕ АКО Е ПО-УМНО САМО ЩЕ СИ ИДЕ АМА ТАМ МАЙ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДИАГНОЗА!!!!! ТЕЖКО НИ И ГОРКО ПЛОВДИВЧАНИ!СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ КАТО ВАС СЕДЯ И СЕ ЧУДЯ НО ЩЕ ЗАВРИ КРЪВТА ТУК ИМА ТРАКИЕЦ МАКЕДОНЕЦ И ОЩЕ И ОЩЕ ВЕДНЪЖ КАТО ТРЪГНЕ ТО ОТ ПЛОВДИВ ЩЕ Е ................

Може и старият Пловдив! Нали си има, ЧАСТЕН собственик.

Браво,Вежди ти си умен,може да е някой клошар или психопат нали.

Архитект: Някой може да подпали и Стария град в Пловдив Без да съм архитект си мисля , че някой може да "подпали" и държавата, и то съвсем скоро.

Ами ако ученици видят по новините как министри на образованието пушат пури и пият уиски кабинета със сигурност ще пушат и пият в училищата.

аман от глупаци които обявяват за паметник на културата всико над 50 -100 години -потънало в разруха грозно като хралупа за клошари мухлясало и рушащо селллопасно за преминаващите хора и с една мума старотия ред разруха -и всичко това спира създаването на красива среда и свеж вид-това е глупостта на плюшкиновците прикрита под добрите намерения на културтрегерите напълно неадекватни решения

Престанете да си показвате глупостта, омръзна ни вече. Тези сгради са проектирани от най-известните пловдивски архитекти по онова време. Когато са били нови, са били прекрасни. Комунягите ги откраднаха и ги ползваха без да ги ремонтират, изобщо без т.нар. грижа на добър стопанин. Няма сграда в света, която да не се поддържа и да не се руши. Така че проблемът не е в сградите, а в собствениците. Ако ги бяха възстановили, щяха да са 100 пъти по-красиви от новите МОЛ-ове - тях пък да ги видим след 100 години експлоатация без поддръжка на какво ще приличат, като са грозни още като нови и на 5-тата година имат нужда от ремонт. Добре, че няма да сме живи.

Айде, айде все комунягите ви виновни. Да, прав си - откраднаха ги и ги ползваха без да са вложили грам усилие, пари, време, сърце ако щеш. Дотука съм съгласен. Но за последните 26-27 години какво стана? Нали сега сградите са частна собственост? В какво вярвахме (включително и аз) в началото на 1990-те? Къде отиде мантрата, че частника (фирма, физическо лице, ...) е по-добър стопанин от държавата? Къде отиде фукнята, че колкото по-едър собственик си, толкова повече те е грижа и толкова повече възможности имаш? Възможности като пари, предприемчивост, инициативност, работливост, акъл ... Средностатистически е едно, в конкретните случаи е друго.

За теб явно и българският език е нещо старо и мухлясало, защото очевидно не си си направил труда да го научиш.

Тия складове още преди време бяха почнали да ги събарят и имаше готов проект за строителство и доколкото си спомням няколко институции се обвиняваха взаимно. Никой не може да ме убеди ,че пожарът е случаен.Намерили са един клошар ,платили са му и сега той разправя небивалици. Виновните са ясни-засегнати интереси.А пожарникарят се изправил и говори ,че МАЙ няма умишлен палеж.И той ли е в схемата????Няма ли един честен човек в тази "държава"?

Тука става въпрос за едни пари, които собствениците е трябвало да платят, ако искат да реновират сградата. И те са решили, че е по-добре да я запалят.

ТОВА СЕ ОЧАКВА!ЩОМ НЯМА ДЪРЖАВА СЪД,ПРОКУРАТУРА,МВР И ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВО ДУША МУ САКА!ЕХ,ЗДРАВЕЙ ЖИВОТ!!!

РАЗПАСАНА ДЪРЖАВА, В КОЯТО УПРАВЛЯВАТ МОШЕНИЦИТЕ ,БОЙКООО ,ТАКА НЕ МОЖЕ ,СТЕГНИ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

по-важни проблеми от този, защото той е символ на най-големия ни проблем - ДС-мафията не иска да ни върне държавата, която ни открадна през 1944 г.

Ти от наследниците на царя ли си, та държавата ти е била собственост?

стария град в пловдив е наистина много ценен и красив а тия складове нито са стари нито са красиви потънали в разруха заемащи много декари в центъра и стоящи катопаметнищ на глупостта -аман от вой за глупости!

на глупостта могат да бъдат само живи хора, погледнете в огледалото и ще видите един такъв.

Личен опит споделяш.