Искат билет за новородено в търновския ”Градски транспорт”

Контрольорка в автобус от "Градски транспорт" във Велико Търново поискала майка на 2-месечно бебе да му купи билет или да представи карта за безплатно пътуване.

Обратно в новината

Коментари - Искат билет за новородено в търновския ”Градски транспорт” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Tея" изроди, ще поискат билетче и, ако бебето е в корема на майката, а ако са близначета??? може би две билетчета??!! или ще си монтират видиозон, за да гледат колко са бебетата??!! пак, като не е поискала билет и на водача на автобуса??? егати безумието, от алчност за пари!! кенеф!!;)

- "Ако си тръгвам от родилното отделение и реша да се прибера с градския транспорт... трябва ли да изкарам карта преди бебето ми да се е родило? - Доста нагла женичка, не стига че е в нарушение, ами изпада в хипотези 'ако' 'евентуално' и т.н. Но първо няма как да се прибираш от Родилното, а пък да си без бебе, ако си без бебе - не, не ти трябва билет. Второ ти не си тръгваш от Родилното, а детето ти е било на 2 месеца, картите са безплатни за него и ако ти не си му извадила карта, или не я носиш - ДА, трябва да платиш билет. Тъкмо ще се научиш на ред, иначе ще заприличаме на комунистически колхоз, при който документите са без значение имаш ли познати/връзки/Оо , ко стаа Минке, как си, да поздравиш Гошо = документ.

Hе си, само Hагла, ами, и Tъпа, HO,.. алчна!!;))

Тази тъпа контрольорка едва ли щеше да си загуби работата или да я глобят ако беше проявила малко разум. Това, че бюрокрацията се е замозабравила е факт! Но защо не се протестира против нея, а се правят на ощипани като не са спазили правилата??? По-малко държавни чиновници, по-малко бюрокрация, по-малко данъци. После частните фирми да се конкурират на свободния пазар, а не разни привилигировани пачи да изискват всичко да им е безплатно, все едно някой им е длъжен и ги е заченал той.

Доста несвързано пишеш, но контрольорката нито е тъпа, нито си е загубила работата. Нещо се бъркаш с майка си.

Тиквон иска всички да плащат. Едно време имеше един виц "Не стига, че им живея, ами искат да им работя...". Скоро и за въздуха, който дишаме, ще ни карат да плащаме ! Смърт за мафиозите-разбойници, свобода за народа !

ХА, ХА, ХА! И после контрольорите се оплакват, че ги биели!

Хихихихихихих! И после се оплакват, че не се спазвали законите и царяла безнаказаност! Ми, мюмюне, правилата са, за да се спазват от всички! Ако не ти харесват правилата - протестирай!

Така се стимулира раждаемостта в БГ!

безплатен обяд няма

Има, имаа, ставаш ДУПЕТЕТ и готово!

Преди една година аз плащах в Пловдов в автобус 99 за бебе на 5 месеца също 1 лв.

Егати тъпотията! Е това минава границите на абсурда! Ама какво да очакваш в държавата Абсурдистан!

Това е тъпотията на общинския ни съвет.Аз съм с две карти за 5 годишно дете и 6 месечно бебе...идиоти начело с новия председател.

от общината да се замислят за бременните - 2 или най-добре 3 билетчета, щото може близнаци да са. На мъжете задължително по 400000000 билетчета, щото са носители на зачатие

Идиоти за в бъдеще няма край

искате социализъм, а гласувате за буржоазни партии, но те си знаят интереса и не се возят в градския пранспорт

често някои жени живеят при бащите на децата си, но са регистрирани при родителите си и така получават детски без да се отчита дохода на бащата, българина не обича да спазва правила и не обича да си възпитава децата

1. За детски помощи в социалното изискват и документ за доходите на бащата, независимо дали имат граждански брак с майката. 2. Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е, както следва: 1. за семейство с едно дете 37 лв.; 2. за семейство с две деца 85 лв.; 3. за семейство с три деца 130 лв.; 4. за семейство с четири деца 140 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството расте с 20 лв.

ако има такъв по документи, а каква е истината те си знаят, нещо не сте се замислили, освен тези суми много хора получава интеграционни добавки, които са много по високи

С всичкия ли си или само така си пишеш, да ти мине времето и за собствено удоволствие да подразниш другите?! Я вземи та прочети законите и наредбите пък след това пиши по форумите. Правилно ти е отговорено от големия келепир (нерегистриран ) 30.07.2016 08:18 !

Човещината ще погуби всички работодатели, зяпнали да станат милионери за един ден. Времето им на тези робовладелци изтича ... след броени месеци. Добър е Господ, че все още ги оставя, хубаво да се омазнят с пари.

Тези,от градската дебилност са гоУема работа!Ми че то бебето им е заприличало на багаж и за това са го таксували.

Алчност, алчност човешка! До бебетата ли опряхте?! Не се ли вижда, че е бебе и защо са тези измислени карти, с които усложняват живота на хората?! Било видиш ли застраховка билета, ми нали децата се лекуват безплатно уж!

...идиотiята няма граници !!!...jaлко за хубавата ни иначе страна.....jaлко защото това са само спомени...jaлко защото позволихме да ни я отнемат и то без бои !!!

Умно измислено!Дето се казва дори и двумесечно бебе на 5-6 килограма тежи на автобуса и се харчи гориво! това, разбира се , не се отнася за някой 90 килограмов черен циганин от Великотърновските махали....

ако този е Алекс фирма вече станаха ненормални, кого купиха? Има ли държава? Защо не пишете коя е фирмата?

Разбирам това с картите, но не мога да разбера ако туристче дойде как ще да е?

така е защото за кондуктори и контрольори назначава напълно изпаднали в мизерия и издухали!!! в тях няма нищо човешко от простотията!!!

А бе Цецо, тва ли ви е тридетния модел???!

Добре дошли в България! Страната,където ти искат карти за бебета,левче за куфар! Колко съм се разправяла за багажи, били над определените смешни размери и се таксува като човек?! Единственото предимство на транспортта в Търново,че билета е 70 стотинки, няма нито табла, автобусите са през 20 минути, през почивните дни- около час. Твъде грозна постъпка .

Pesh0

Ако се навиете , да им вадите , карти на бебетата , контрольорките , ще искат да им дупчите билетчета и докато сте бременни . Няма 9 месеца , гратис да ги разнасяте из автобусите ааааа.

Това е то, група добре платени глупаци, пратят тъпи закони, без да бъдат съдени от народа, за глупостта си! Трябва да променим това и когато има тъп закон, да се отбележи в досието на изготвилите го, че са негодни за тази длъжност и повече да не я заемат. От нас зависи до колко ще ги търпим!

someone

живял съм в търново и не мога да кажа нищо хубаво - дълбока провинция - там всичко е възможно.

Пишман софянецо - в България провинции няма, бре...

Това е вярно. Но билетът във Велико Търново е 0,70лв и не се редиш на опашка да го купуваш и перфорираш. Има кондукторки, които ти вземат стотинките и ти дават билетче.

someone

в цяла българия е така, не знам защо мислиш, че в търново сте открили топлата вода.

в софия не е така

Каква е тази закономерност: все по-големи и по-големи идиотщини. Сравнете с "лошия" соц. Билетче 0,06 ст. и всичко, което може да си помислиш за децата - безплатно. А за пораснали деца в ученическа възраст - с 50 % намаление - и дрехи, и обувки и пр... на фона на безплатното образование и здравеопазване за всички "Ужас" просто, да ти се прииска да си събориш социалната държава като зомби с изтърбушен мозък, само защото "великите" "демокрации" са ти казали, че така ще е много по-добре за теб, както и стана - свободни демократични просяци, които трябва да дават пръстовите си отпечатъци, за да влязат в болница... и бебета, които трябва да си вадят карти за пътуване в градския транспорт, а властващите да теглят милиарди след милиарди кредити, понеже трябва да купуват посочените им от продавачите оръжия пета ръка и пр. жизнено необходими стоки за маркирането на държава, която вече липсва или поне не е на народа си

Тия глупости за 50% си ги разказвай на хора, които те обичат, защото няма да ти се смеят. Много. Я обясни на тия с плюсовете, какво значи "дефицит", моля те. Нямаше нищо свястно по магазините. В "доброто старо време" тая жена нямаше да ги има тия проблеми, щото щеше жителството й да я задължава да си седи на село примерно, нали? :))

Поредният руски агит-слуга. Сами си цъкат плюсовете.

- в София ученици и студенти пътуват в транспорта на половин цена, така е и по влаковете . Ти само в Търново ли си стоиш и не знаеш какво става в България?!

Дефицит и сега има, но на други работи...

една от причините да падне соца е тази - лошо отношение към народа. не го искахме да бъде така, променихме го , приехме демокрацията и сега се жалваме. сега и правилата са други , а и частника донякъде си определя свои правила.

една от причините да падне соца беше, че сегашните милионери, тогава партийни секретари и ДС-милиционери не можеха да крадат колкото им се искаше и да харчат откраднатото и трябваше да се крият. Виж ги сега - и с милиончетата, дадени им и откраднати от БКП, опс. БСП-то, и във властта (знаете кой дори не си е дал още партийната книжка и открито хвали тато) и във бизнеса, а такива като тебе с кратка памет можете само да злобеете и сеете лъжи по форумите. Да си жив и здрав още дълго да злобееш, драги ми гонзо-залез.

Е, това си е за "Господари на ефира". Тия там луди ли са? В София цели тумби роми и "бежанци" се возят безплатно /без Метрото/ и никой не смее нищо да им каже, просто ги подминават, а там на пеленаче билет искат-Е няма такава държава!

тук нещата опират до контрол. вероятно в този град се справят , за разлика от голямото село. макар,че се съмнявам и в него да нямат проблеми с джипситата.

законът да ти дава право да използваш нещо безплатно, ти да не се възползваш и после да ревеш ... е това не мога да го разбера ?!?! документа ти дава право да пътуваш безплатно. като го нямаш просто губиш това право. какво трябва да се коментира? ако тази майка мине "метър" какъв е проблема и другите да не постъпят като нея? все пак сме българи и гледаме какво правят другите и се приравняваме към тях. от друга страна ако случайно буса катастрофира и бебето пострада документа му дава право (чрез неговия родител) да търси обещетение.

Кого защитаваш? Безумната контрольорка,безумния законотворец или алчните превозвачи които се чудят как да създават пречки пред майките. Обясними смисъла на тази карта за бебета. Какво удостоверява? И само не ми говори че е застраховка. Ако някой иска да даде обезщетение защо му е тази карта? Какво удостоверява?Че това е бебе? Удостоверява само че сте идиоти!

Пример за стимулиране на раждеймостта в България.... Миналата бях на екскурзия във Велико Търново с 3 годишната ми дъщеря. Поисках ми билет и за нея тъй като не сме жители на града. Н е ли редно всички деца до определена да пътуват безплатно в градския транспорт независимо от жителството ....

someone

търново е беден град и кондукторките спазват закона до запетаиката - страх ги е да не ги уволнят за нарушение и да търсят наново работа. пазят си хляба - мизерия, бедност. иначе самочувстие до небесата - боляри били.

управляващите са не само малоумни! те подтикват населението към протести, метежи, възпитания и т.н.

Че подобна мярка е взета с такава цел е доста вероятно. Но едва ли това е действие на управляващите, толкова тъп никой не е, по-скоро е саботаж от внедрен агент на враговете им.

Е как да не искат!?Нали ГЕРБ са управляващи!?Пак да е доволно бебето,че не го облагат с ДОО,ДДС,ЗО и пр.,и пр.та чак до данък-уикенд.

НАЙ-СИЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЗДРАВИ по адрес на всички вас и тези които са ви довели на този свят, алчни за пари и загубишли всичко човешко в себе си идиоти!!! Има ли агенция за закрила на детето и закони в тази държава?! Когато довлякъл се от майната си и нелегално влазъл в страната ни чужденец се вози безплатно всички се свивате и си траете, защото е "бежанец" и се страхувате да не нарушите човешките му права! Когато циганин или циганка, независимо на какво възраст и независимо дали еиндивидуално, с дете или в тайфа се вози/возят безплатно отново си свивате и си траете, защото са цигани и първо на първо ще вдигнат скандал ище ви набият, а след това всички НПОтаи разни партии ще се втернат вкупом да ги защитават че проявявате етническа нетолерантност и нарушавата правата на малцинствата! Когато една МАЙКА БЪЛГАРКА С ДЕТЕТО СИ, което още няма навършени изискуемите 7 години, а в конкретния слуай е в първите два месеца от живота си, ползва транспортните услуги и при това като добросъвестна гражданка се таксува, тогава започвате да искате да плати превоза и на детето си! ЗАЩО?! ЗАЩО правите всичко това?! Защо никоя административна, правозащитна и правоприлагаща институция в тази държава не си отвори очите и да види, че в този и подобните му случаи е налице не истинско, а чисто формално основание за прилагане на правни норми и подзаконови актове?!

Променете законовите основания така като във всички други случаи детето е под попечителството, отговорностите и грижите на съпровождащия го пълнолетен член на обществото! До там стигнахте в алчността и наглостта си, че да печелите дори дребни пари и от бебетата!!! ЗАЩО всяка общинска администрация не издава и изискуемите по този недомислен закон документи за пътуване заедно с вписването на бебето в регистъра на населението или издаването на акта за раждане?! Не се прави и никога няма да го направите, защото за негово величество чиновникът това не разписано във функционалните му задължения, а на общинските власти основната работа е да печелят пари чрез източване на бюджета посредством подставени фирми и опразване джобовета на хората чрез разните местни такси, данъци и цяла плеяда от "дребнички" местни условия от разни наредби и заповеди.

Тези идиоти са и зад волана. По-добре помисли че билета е застраховлка

само в България може да се наложи да вадиш документ за да доказваш че някой може да се вози безплатно.

документът ти ДАВА право да се возиш безплатно. а си доказал, че имаш това право на такъв документ когато се го издавал - с акта за раждане в случая. бъркате понятията определено.

като от общината още не са издали акта за раждане на бебето.

Е, хайде стига де!!!тази контрольорка не е жена и майка а изрод, та това е дете, на България!!!до 4-5 години без билет-до там ли опряхме.Готин град, прости алчни фирми-да ви е живо и здраво детето госпожо.

Това правителство направи много простотии - като тази наредба , а и се чудя какъв идиот трябва да си , че да кажеш , че в България безработицата е 7,2% , за министъра на здравеопазването пък въобще не ми се коментира .

картата е нужна за да има застраховка детето. По-добре да плати и ако стане нещо да и важи застраховката, от колкото дяволите да се оттърват ако сгафят.

Това би било аргумент ако имаше финансо проблем с изплащане на пострадали при транспорт пеленачета, да. Реалността е, че нуждата от такава мярка е нулева - може да им се раздават безплатни такива карти или просто застраховната да покрива деца под някаква възраст и без документ, това няма да струва практически нищо. Или ако струва нещо - голямо събитие с много високо обезщетение - парите събрани от такива карти ще са пренебрежимо малка част от цената. Тъпо решение както и да го гледа човек, политически саботаж най-вероятно.

Застрахователите, като давещия се чорбаджия от прикадзката за Хитър Петър знаят само да вземат, а не да давата, а тук е въпросът да вземат париот превозвачите и общините, но не и да дават пари при злополука! Знай че стане ли белята ще ти докарат вода от девет реки та в десета и на края ще се изхлузят като мокра и делео намазана с овча лой връв, а ти ще си останеш с белята на главата и проблема сам да се оправяш както и колкото можеш и докъдекто ти стигат силите и възможностите, а по-натам божа работа!

Права е контрольорката. В тази даржава няма нито ред нито закон. Освен това акта за раждане става за 2 дена. Това че жена носи бебе пред закона не значи нищо.

Даааа, ми да бяха ги арестували и прибрали в кауша до изясняване на самоличностите, кво ще си играем. Толкова загубеняк има навъден от съветско време дето очаква навсякъде някой да го ръководи и управлява, погнусяващо беше погнусяващо е и сега.

ЗА КАКВО ГОВОРИШ Mr.Smith ?? КЪДЕ ЖИВЕЕШ,ЧЕ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ УБИЙЦИ,КРАДЦИ И Т.Н С ПО 10 - 15 ПРИСЪДИ НЕ В ЗАТВОРА. НЕ ПИШИ ИДИОТЩИНИ.

Затова докато сте живи ще се возите в Икарусите, щото не искате да плащате, да не се минете.

Пътуваш към Анадола, не към Европа. Даже не пътуваш а плуваш по течението ...

Дано да успееш да отпътуваш за Европа без да плащаш, със или без бебе. Само гледай да не те хванат, че там вече тарикати много и почнаха да ги ловят, а глобите са височки.

Помияри в държава на кретени! И какво би станало ако пуснат жената да плати само своя билет а не и на бебето? Ще им фалира изпърдяната фирма или какво?

Pesh0

Ами аз и казах , да се разбере с малката , докато ми се дръвчеше за билет . Ако иска да я глобява .

Pesh0

И на мен ми се Беше случило същото в Бургас преди около 2 години. Качвам се , с количката и малката , тя беше на месеци . Контролиьорката ми иска карта за малката , аз недоумявам и взех да се майтапя , дали има съмнение , че е над 7 години :) Тя взе да обяснява , че без катра трябва дилет . Отказах и стана панаир , всички хора от рейса застанаха зад мен и онази се омете , като каза че ми прави последен компромис . От тогава 2 години , никоя не се е осмелила в бургас да иска карта . Та те си пробват , ако се научите да вадите карти , ще почнат да искат и да си ги плащате . На такива само категоричен отказ .

Картата замества билета и е безплатна, но действа като застраховка. Помисли над това следващия път. Дали си заслужава да рискуваш, при това с детето си.

Pesh0

Картата ме задължава , да ходя всеки месец , да дупча билетчета .... да вадя карта за малката , която пътува на 2 месеца един път с автобус , като решим да излезем някъде и да седнем на ресторант или нещо . Аз нищо не рискувах ... онази можеше да я глоби или арестува . А ако искат и в затвора да ме вкарат , че не дупча билет за бебе .

Така е - не само политическата, но и икономическата власт в страната е в ръцете на идиоти. Красноречив пример е даден тук. Удивителна нация, понеже все-пак елитът си е отглеждан от тази нация, независимо от революции, контра-революции... Не трябва да толерираме идиотите и да им предоставяме възможност да управляват, дори да са ни роднини.

КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН....С И М Е О Н ...ДЕМОКРАЦИЯ ...50 ГОДИНИ СТИГАТ....МРЪСНИ КОМУНИСТИ....И НАКРАЯ- ОЩЕ ЕДИНТ ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

Хах... ми ако идвам от съседната община с детето си (да кажем, Габрово), КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА??? Това си е чиста форма дискриминация, дано се намери някой добър адвокат да осъди тези СЕЛЯНДУРИ от "транспортната фирма", единственият начин да ги заболи такива бастуни е да им бръкнеш в джоба... Направо възмутително...

Ми все повече се убеждавам, че всякаква борба е безмислена и българите са обречени на изчезване. Идиотизма на всеки , който има някаква власт тук е потресаващ . А явно ние ги избираме и съответно сме идиоти. При тази огромна демографска криза, подобно отношение към деца е направо престъпно, отвратително, неморално и кретенско. Аз също от както натресоха новите цени 1.60 в София съм се обявил за циганин и не перфорирам билети. А и гледам изобщо да не ползвам градски транспорт. Крайно време е всички да кандидатстваме за цигани или мигранти че да имаме някакви права в уж собствената ни държава!

СРАМУВАМ СЕ ,ЧЕ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА СЪМ БЪЛГАРИН-БИЯТ МЕ,ОБИРАТ МЕ,ИЗНАСИЛВАТ,ОБИЖДАТ! ДО КОГА,ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ?

Тъпотия, все пак бебето не може да мине в графа "безплатен ръчен багаж"??

Олигофренията е навсякъде!

Е какъв е смисъла да има документ, след като ще е безплатно ?!?

документа/билета ти служи за застраховка.

Точно и аз това се питах. Ако това не е бюрокрация здраве му кажи. Да си губиш времето да ходиш да си вадиш карта която е безплатна. да харчиш време и материали(защото тази карта все пак е хартия или каквото е там). И накрая картата ще е сигурно за една година. Ама така е трябва да се намира работа на хората от администрацията. Понеже нищо не работи в тази държава, а хората трябва все пак ядът. Така се осигурява работни места. отдавна стигнах до тозиизвод когато правех децата си Българчета. Е там, ако знаете каква бюрокрация е. Мани, Мани. Превеждане на акта за раждане. Заверяване в Външно министерсво. Регистриране на чуждия акт за раждане в посолството ни в страната в която е издаден. Абе не ми се говори. Все пак трябва да се издържа някак си тази държава. И да подържа добра администрация.

Как не ги е срам! Наистина, кога циганите въобще са глобявани, да не говорим за техните бебета, деца и цялата рода! Ето, затова българите ще заминат за чужбина! Срам! Едно новородено българче, а вече ще страда наред с родителите си. Нямам думи - имам гняв!