Петкова договорила работна група за Белене

Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта Белене след решението на международния арбитраж.

Обратно в новината

Коментари - Петкова договорила работна група за Белене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че са неустойките на ден?! Ха уточнете цифрата че станахте смешни в това което казвате и хорат още повече не ви хващат вяра, че при всяко изявление потози въпрос сумата е все по-различна!

Работната група работи, а тия само плюскат и лочат на масата.

Кой даде мандат да се натрупват ежедневните лихви? Защо не платено съобразно решението на съда, а се бави? Докога ще се чака с плащането и ако не се намери по-изгодно от незабавното плащане кой ще бъде отговорен?

Руската държавна компания "Росатом", която спечели делу срещу България за спирането на проекта за АЕЦ "Белене", иска скоро да си получи обезщетението от 620 милиона евро и напомня, че всеки пропуснат от българското правителство ден струва допълнителна наустойка от 167 000 евро. Това е посочено в официално съобщение на "Росатом" след разговорите с гостувалата в Москва делегация, предвождана от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

за прости и наивни руснаците, но нашата наглост няма край. За това са я отрязали хубамелката Петкова. Приели са я на най-ниско равнище в Росатом и са и казали. Или стройте или плащайте. Атук като чета едва ли не руснаците ще ни помагат да продаваме реактори на трети страни. Ами те ще си вземат парите от нас, балъците, дето се водим по чужди акъли и пак ще си продадат реактора на трета страна. В същото време всички други страни от ЕС си работят по различни програми с руснаците, а ние рупаме жабетата.

"..Росатом ще се насочи към строителството на аналогичния проект в Унгария и в другите страни в Източна Европа . . . . ." Та питам аз, имаше един МОШЕ, дето казва, че батака в България бил заради икономическите й връзки с Русия, как така за "кучета и котки може, а за прасета не може". "Северен поток -2 може, но за България Южен поток не може . .. . . . .едното е пари, а другото е на гол тумбак - чифте пищови . . . . туй няма да се строи, онуй няма да се стори - в резултат терминал 2 не може да смогне . . . . . . аз туй не го разбирам . . . .

Какво договаряте, стройте!!! Или искате подкуп от руснаците?

подкупа вече е прибран от Седефчов и компания

направете централата!

даа, направете центалата-малоумници като АЗ ще я платят и няма да има на кого да продавате тока, но какво от това! важното е да има руски работи и дълг към Путин!

Вместо доходов - долги. Болгария не смогла договорится с Россией. Страшна статия в 3mv.(r)(u).

Ах, соросоидиди . . . . .целта е да се "изхвърлят" руснаците, а банкета ще го платят баламите. Удължаването на живота на АЕЦ, няма да е безконечно и след туй ко праим . . . . ще купуваме и ток или от френската в Румъния или от Турция . . . .само с магистрали нито демокрацията ще дойде, нито терминал 2 ще спреда работи, трябва ИКОНОМИКА, а тя, икономиката, иска ток, суровини и РАБОТНА СИЛА . . . . . ама нашите мили братя соросоиди тук хич не ги интересува, България трябва да остане географско понятия и "санитарен" кордон за Русия, как, като я напълнят с чалми. . . . . тогава и Шипка сам ще рухне . . . .но май се прокрадват новинки, че и София братята емигранти обгрижвали наред жените . . . . . ще видим докъде ще стигнем . . . . .

Има една фундаментална истина!Всички държави които скъсаха окончателно с Русия ,се развиват икономически и гражданите им просперират и доходите им се увеличиха!Изброявам,Литва,Латвия,Естония,Полша,Румъния,Чехия,Словакия,и др.Къде хората духат супата руска?България,Сърбия,Македония,бедност,корупция,неефективна съдебна система,МУТРИ...Всичко това обслужва бившите комунистически велможи и ДС!Тва е гражданино положението,но то ще се промени!!!

Скъпи Моше, чукни в бюджетана на ЕС и разгледай, колко Еврофондове са "отишли" в Прибалтика и колко в България, 1:3 в полза на Прибалтика. И въпреки това техния термонал 2 работи с пълна пара. Лесно се пише, иди там, на място, огледай се и да видим какво ще пишеш, дрън -дрън са тия твойте приказки . . . . . . . . а за ДС-то, а стига вече, те столетници станаха . . .и иди на Централна гара, разходи се малко . . . .

несъмнено, петкова много е лизала и смукала за да я сложат там, и още ще. но ние ще плащаме за долността и на БКП и на СДС/част от БКП/, и на Кобургите-междунаодни крадци и престъпници!

да покани идиота Дянков, който щеше да пляска руснаците, а вдигна данъците на българите! мръсно продажно леке-лилипут!

Споко, relax, ще си имаме ядрена централа в Белене но, тя ще бъде частна с американски акционери! Натам вървят нещата! Никой не се отказва от благото на атомната енергия, хей така! По ефтин енергоизточник не е изцислен на тази планета!!! КПД-то на атомна централа е с няколко пъти по високо от т.н. възобновяеми енергоизточници! Тепърва на човечеството ще му е необходима тази ефтина енергия, въпреки безумните приказки на някой велможи "дали ще ни е необходима ядрена централа след 15 години"!!!

от тази еФтина енергия тъпако, човечеството няма никаква нужда. Енергията от възобновяемите източници е достатъчна само да не я бяха монолизирали господарите ти за да е на нормална цена!

Да се плати поръчката и след това да се продадат реакторите. Поръчителите заедно с инициаторите за Белене да се вкарат в затвора. Белене не трябва да са строи, защото след земетресение половин България ще загине като Фукушима.

А бе Тиквеник на кой ще ги продадеш вие там в това правителство нямате ли някой който има поне малко акъл в главата .

Този невротичен боклук е един от факторите, спъващи Белене, заедно с Илиян Василев, Казанджиев и прочие костоваци в енергетиката. и сега, когато трябва да плащаме за безумията им, отново дават акъли!

какви идиоти ни упражляват какви атомни реактори като още Сега и германия и португалия се хвалят че отиват към повече от 50% възобновяема енергия.... какво ли ще е след 4 години????

според мен идеалния вариант е плащаме за руския самовар и го инсталираме в двора на Сливенския затвор. После слагаме Оффчаров да се шири вътре в него за 25 години. Кат го напълни до горе с акита излиза на свобода

Ти си по-умен от четата на Бойко. Според мен те сериозно си говорят, че ще намерят купувач и т.н. Не разбират, че това е невъзможно. Те си живеат живота за наша сметка и се радват на това. Личи им по наивния поглед върху сложни за решаване задачи. И главното, мислят си, че навсякъде има такива балъци като българите, та да им търпят магариите.

И ние ли започнахме с украински номера. Трябва да си платим реактора и тогава може да се говори за препродаване на трета страна. Ако аз сключа договор с някой, изпълня го и той не ми плаща, за какви работни групи можем да говорим.

Благодарение на братушките имаме Козлодуй. Щяхме да имаме и Белене, но се появиха "демократите" и съсипаха България!!!! Нищо вече не остана от ЦВЕТУЩАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!! Сега капиталистите грабят и внуците ни!!!!!!!!!

Pesh0

С тези лихви , Руснаците могат , да преговарят с години . Просто трябва да им платим бързо . И трябва поне една дузина политици да заплатят с доживотен затвор .

Двама изпълнителни директори от НЕК са поръчали реакторите, без да има решение на Съвета на директорите. Това е 2008 г. Те се споменават в арбитражното решение. Те са за затвора заедно с тия, които са ги накарали да подпишат.

дължи 550 млн. евро за поръчаното през 2008 г. и произведено оборудване. Останалите пари са просрочени лихви, които възлизат на 167 хил. евро на ден. Или едни 11,5% лихва. Добре са ни наредили червените боклуци.

Някой пак изигра нашите "калинки". Сега се трупат невъзможни пари и в един момент Русия може да си присвои територията вместо глобата за реакторите. В края на краищата така постъпват и с Гърция - като не плащаш задълженията, продавай земята!

Плащайте веднага, защото всеки месец се трупат по 10 милиона лихви, и забравете за този съветски боклук, колко милиарда още искате да потрошите без икономически смисъл????

Ако ще строят Белене, ще спрат ли стиропора?????? Само това стига да почне строителството.........................ама няма!!!!!! От стиропора ще има ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА, а Белене................е гьол!:)

Да правят, да струват, само да не приватизират проекта и да ни докарат още един частен инвеститор, че вече не се трае от тях! Ако е възможно, реакторите за "Белене" да се използват в "Козлудуй", добре. Ако не да ги продават. Няма нужда ние да строим втора АЕЦ, за да я ползват арабите след 15 г. Както върви, и магистралите и метрото се направиха за тях, щот нали те ще заместят българите на тази територия. На тях две АЕЦ ще им дойдат много.

До кога ще страдаме от тъпи управници!Какво прави Теменужка в Русия,след като министърът не иска да я приеме.Не разбраха ли че и белене и южен поток са политическивъпрос.Спи ли Бойко.Да вземе пример отЕрдоган.Ако има топки да се обади по телефона на Путин,както направи Ердоган.Да се ивини за тъпите изявления на Плевналие,дакаже ще нападаме ли Русия ище види че веднага ще се намери най доброто решение.Даже може и лихвите да не плащаме.За това е необходимо да си държавникзащитаваш нашите интереси.Ако чакаме Теменужка лихвите ще станат 2 милярда най малко.

Тая не може да договори собственотио си изакване в чужбина..каквито са всички министри дали си задника на Боко.

сетиха се след 3-4 милиарда загуби....от омраза към Руското...

Продайте ВЕИТАТА и Слънчасалите централи и с парите от продажбата и икономията от скъпата цена АЕЦ БЕЛЕНЕ ще ни излезе без пари!!!

Слънчевата енергия вече е по-евтина от ядрената, тъпако; козлодуйската фабрика продава евтино, щото строителството беше за сметка на държавния бюджет, и похарчените пари за строителство никога не бяха възстановени, това е и една от инвестициите, заради които фалира държавата през `89-та!

Факт който путлерастията избягва. Нещо повече тока скочи от 2 на 4.5 ст/кВтч през 1985 г., а ние минахме на режим 2:2

Тая Петкова да не създава групи ,ами да дава парите, че доде се чешат ша надминат външния дълг!

Аз

За 2:30 часа откакто ДИР са пуснали тази конкретна новина, досега са се натрупали допълнителни 16 700 евро дълг.

Комисията ще удължи времето за лихви - над 300 х. лв. на ден! А честито!

Финладия на запад ли е, или на север?

насълзи ми дясното око!Моля те включи ме в тази работна група, дори само да мия чашите от кафетата.

А този АЕЦ вече трябваше да работи и да създава нови работни места и да имаме евтин точец!!!

Аз

Е да, де... ама (освен всички други причини) когато ни питаха искаме ли АЕЦ Белене, ние ходихме за гъби.

Ха, че я си представете 99% да бяха отговорили "Искаме!" Много ми е чудно как щяха да го построят сега...

Да ама, Боко каза: НЕ!

Нагла лъжа. Ако бяхме строили сега тока щеше да е поне 40 ст/кВтч. Много евтин точец, нема що.

Аз

Голяма мешавица, целяща да скрие факта, че тук има два вече независими един от друг проблема: 1. Трябва да платим на руснаците най-вероятно вече над милиард евро, които нямаме и докато ги нямаме, те стават все повече и заборчняваме безнадеждно. 2. Имаме хвърлени в Белене и в реакторите едни пари, дето са замразени. Ще строим ли, ще продаваме ли, квото и да е - това няма да се отрази по никакъв начин на проблем No 1 - трябва да платим на руснаците бала пари, които нямаме. Ако ще да възобновим проекта и пак да извикаме руснаците да строят Белене, ние все пак ще трябва да си платим милиарда (ако си остане милиард), а парите ги нямаме.

Всъщност имаме парите. Имаме 12 милиарда лева валутен резерв. След като сме се оправял с доста по-нисък, то ще се оправим и с 11 милиарда.

Всички дейности в АЕЦ "Козлодуй" се изпълняват по график. По този начин България ще може и през идните години да задоволява 32 процента от потребностите си от електроенергия от атомната централа. Отворете 3 и 4 болк на АЕЦ.а.Ще има още ток и нема нужда от скъпия ток на ВЕц.овете. на мафията и мутрите.Защо стоят затворени ?Смислено обяснение може ли да се даде ?

И аз се чудя защо не отварят блоковете! Режат катинара, фръгат три лопати плутоний в реактора, драскат клечката и тока потича! Гербери, бе, грам експертен потенциал няма у тея!

И защо реши, че токът от ВЕЦ-овете е скъп? Само да те открехна, че няма по-евтин ток, от произведения от ВЕЦ. За сравнение - токът от Козлодуй е грубо 2 пъти по-скъп. Справка - КЕВР. Пак остава въпросът - какво ще го правим този ток - не става да се складира в кофи, трябва да се продаде на някой, ама като не ни го искат?!?

Токът от ВЕЦ-овете е скъп, защото строежът на тези централи е скъп и съответно амортизационните отчисления са високи. Виж, за 1 до 4 блок на АЕЦ нещата стоят по друг начин - те се бяха изплатили вече и щяха да бъдат като златни кокошки. Но дали могат да се пуснат поне 3 и 4 блок - зависи докъде са стигнали в извеждането им от експлоатация.

Аз не разбирам какво толкова умуват! Пускат една обява в Продавалника и до обяд е продаден! Кво му се чудят - един ядрен реактор е това, да не е нещо сложно за продаване! Или пък да плащат, бе! Малко над един милиард лева - стотинки за нашата държава!

Ако ще 10 комисии да направят, руснаците ще си вземат неустойки и лихвите. Така се получава, когато държавната политика е завяхнала уличница, на която всеки подминаващ надига полите. В щата Илинойс трима поредни губернатори са в затвора именно заради корупция. Де го американският реактор на Уестингхауз? Още тогава се знаеше, че целта не е българската атомна енергетика а слагане на пръти във всеки руски проект. България никой не го интерисува. Както сега с Олимпийските игри. Пълно безумие е да се спекулира, че Индия или Иран ще купят реактор произведен за Белене. Реакторът не е стандартно техническо изделие. Проектира се за конкретна АЕЦ законкретни условия. Единственно дъмпингова цена ще накара някой да го купи.Руснаците ще си приберат парите за реактора независимо какво се случва а тази сума горе е само за моралните руски загуби от провалената сделка. Не е крайната загуба на България. Т.е. България да я източат за пореден път.

не ни питат, защото ние не даваме парите, а зад голямата локва на запад чичо Сам бди.

Реактора е стандартен. Централата се строи за него, а не той за централата.

Веднага да започне изплащане на присъдените суми към Росатом от Партийните авоари на ГЕРБ!!!!!!!!!!

Мислех си, че е по-справедливо да е от наградата Голям шлем, но и вашата идея не е лоша!

А дано "работната група" и да заработи скоро, че докато си гукате сладко и се уверявате във взаимната си привързаност, 162 000 еврака/Дневно влизат в сметката на Росатом! От НАШИТЕ данъци, Нушке - това последното ти го напомням, щото времето работи за Росатом!

Нушето е казала- времето е наше.

Всъщност проблемът е натопорчен на Нушето - тук по-редно е най-големия ни енергиен експер - агент Гоце , да даде, ако не пари, поне идея как да си спестим някое евро;))) Но тъй като подозирам, че той "неговите евра" си ги е прибрал с време, едва ли ще му дреме особено за еврата на данъкоплатците! Пък и сега други грижи има - ка да го харесат за президентин 3-ти мандат;))

До този момент само неустойките са над 10 милиона лв. ,представляващи 1/5 от великденските помощи за най-бедните пенсионери. А тия калинки с лека ръка се мотаят... Общата загуба от гьола до сега е около 3 милиарда лв. Ако не се не се построи действително това ще е най-голямата загуба от един проект предизвикат от Бойко Методиев Борисов. Това са видимите резултати от граденето на България от герберските калинки! Оставка!

ще ядем големия атом

Да. С гарнитур ур ур....

Други варианти са България сама да построи централата ....... Това не е вариант , а идиотизъм.

ГРОБарите ни съсипват с всеки ден. Нека те плащат ежедневните лихви за спрения проект Белене! Тиквочът първи! Цеко цървула да плаща глобите от присъдите от международния съд, прокуратурата също. Нагли и безочливи разсипници на държавата!

Това е все едно да не можеш да си позволиш ароматизатор за кола, но да си поръчаш лимузина..

Каректността изисква да напомня, че "Белене" започна да се строи през 80 - те години на миналия век. И до сега не е построен. Защо?

Просто не ни трябва.Сега пазарът и цените , както и мощностите са други.

Защото бай ти Тошо не изкара още 2 г. ,а нататък знаеш какво се случи. Стига си задавАл нАЙ ТЪПИЯ ВЪПРОС ПО 10000 ПЪТИ. Прочуи колко правителства по ред работеха по проекта и дойде боце и с лека ръка затри труда на Костов, Царя и Станишев. Изигра го плашило за инвеститорите и ни докара до присъдата, пък сега пратил лелката да се оправя.

Не забравяй и кривата уста!!!