ВКС не прие присъдата срещу Ахмед Муса за радикален ислям

Върховният касационен съд не потвъди осъдителната присъда на Ахмед Муса за радикален ислям и върна делото на Пловдивския апелативен съд за ново разглеждане.

Обратно в новината

Коментари - ВКС не прие присъдата срещу Ахмед Муса за радикален ислям | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Пазарджик всичко започна, след като един продавач на дънки на сергия в близост до полицията обяви и показа с гордост зетя си, завършил за имам в Саудитска Арабия и го разведоха като мечка на синджир с бял чаршаф и дълга тънка брада из целия пазар и циганската клика по сергиите -с невиждани дрехи и брада дотогава. Ето, от тогава - преди около 15 години , в Пазарджик е започнало популяризирането на радикален или терористичен ислям. Същият тъст и синът му, само след 2 -3 години напуснаха сергията си за дънки, захвърлиха хляба си, явно разчитащи на други доходи покрай мъжа на щерката. След няколко години, може би 7-8 г. цъфнаха по всички телевизии като защитници на Моса пред съдебната сграда на Пазарджик. Въпросният Моса също се подвизаваше като съсед на сергията на упоменатите. Моса продаваше дънки, а сега продава душата си за сложени бурки и печели от това пари. Да сте видели циганин-революционер?????? Всичко е за пари. Но жена му здраво е глътнала джама на тема Аллах, видно от тв-репортажите и привлича всички наивни от неграмотност циганки около идеята за ислям, а платените бурки много устройват многодетните безработни майки-циганки. !

Ето така се изпусна положението в Пазарджик. Едни хора, вадещи хляба си на сергия, изведнъж се оказаха препитаващи без да работят, че и антидържавно открито заставащи пред камери, без да е проследено откъде идват доходите им. Същият този човек свиреше на китара на пазара, вдигаше шум, обявяваше, че не е циганин, а е турчин по произход, имаше цветни очи, четеше корана по цял ден, на глас дори. Синът му се българееше - тренираше, обличаше се и се подстригваше модерно, ходеше по заведения в центъра, сваляше се на българки... а после изчезна. ВСИЧКО дойде според мен от този зет - един млад имам /или не зная как се нарича/ - слаб, с черна дълга тясна рядка брада, завит с бял чаршаф, завършил в С. Арабия, но не живеещ в Пазарджик. От безконтролното излизане и влизане в държавата на цигани, учещи навън, но в най-реакционните държави. Връщащи се с пари, много чужди пари да ислямизират и да строят джамии.

ЗАКОН, ЗАКОН, ЗАБРАНЯВАЩ ФИНАНСИРАНЕ ОТВЪН ЗА СТРОЕЖ НА ДЖАМИИ. Следене доходите на циганите, не работещи, но разполагащи и налагащи се в махалата. Иначе в началото на 90-те, когато циганите в Пазарджик играеха кючеци по дуварите на българите, че вече има спечелила партия ДПС и влязла в парламента, и щели да спят с бели жени, и започнаха да наглеят, Арлин Антонов огради и блокира циганската махала една нощ и изтарашиха всички къщи, съвместно с пловдивки служби, въоръжени до зъби. Този тараш им държа влага 10 години. После циганите станаха супер нагли. Сега гледат лошо.

тези от ВКС не са българи! Тези носят европейски граждански друхи, но милеят за чалми и бурки! Доказано от това им решение за свързан с ИДИЛ и на щат в чужда държава "проповедник" и неговите "последователи" както и от регистрацията на ДОСТ!!!

Tezi sa za nai-malko po 20 god trudov pandiz!!! A naste eftini sadi 6te vzemat da gi osvobodqt za da si pravqt teroristi4nite mreji na svoboda !!! EVALA NA SADA!!!! posle nqma da imat ogrizeniq kogato stane BOOM !!!

Опрaвдaхa тоя,регистрирaхa ДОСТ

в булгаря явно садиите са се побаркали окончателно... днес е черен ден за булгаря. даваъте така и всичи нормални хора ще трябва да бягат скоро от тая територя.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблема не е във ВКС, проблема е в некадърността на прокуратурата. То не може само пред медиите да се разправят фантасмагории без да си събрал необходимите доказателства. За това трябва дето се вика акъл, не може некадърни лелки да разправят какъв обвинителен акт били внесли, а пък не са събрали нужните доказателства, като мислят че адвокатите пасат трева и няма да им разбият голословните твърдения.

Стана обяд и само за днес Върховният касационен съд: - оправда Александър Томов за източване на ЦСКА и Кремиковци - отмени наказателната присъда за радикален ислям на Ахмед Муса? - разреши регистрацията на ДОСТ на Местан

d4

така ще е... вие какво очаквахте? в Бантустана всички престъпници са невинни. въпреки доказването на противното.. факт!.

Браво! Фашистите-съдии нямат право да ограничават възгледите на един българин. Това е демокрацията. Г-н Муса е велик българин, който историята ще помни като родоначалникът на нова Булгаристания след векове. Знам, че ще получа някой друг минус сега, но Г-н Муса е по-велик от този как се казваше... Левски ли беше, Шмевски ли?

Тайното общество на масоните отново се изгаври публично с явното общество на плащащите данъци.

Всички висши съдии да бъдат изправени пред народен съд. Това са национални предатели и с тях трябва да се постъпи като с такива.

Решението на ВКС по случая с Ахмед Муса в Пазарджик прави красноречива характеристика на върховните български кадии. При такава характеристика, няма нищо чудно, че Сидеров и Чуколов подписаха споразумение с прокуратурата по скалъпените им обвинения.

ПРЕДАТЕЛИ

Ами то онова момиче - Мария от Стара Загора ви показа какво трябва да се прави, когато съда не работи. Какво чакате още !?

Тя, рибата се вмирисва откъм главата ! Нашата май отдавна се е усмърдяла ?

На ВКС май ще му дойде много накрая. Вече съвсем плачат за някои неща...

Това е наложената ни отвън политика, и на нас, и на цяла Европа! Не само че никоя страна в Европа не притежава суверенитета да провежда политика в интерес на народа си, ами и европейските политици фактически организират унищожението на европейската цивилизация и християнството. Бог да ни е на помощ! Само чудо може да ни спаси!

ЧУДОТО Е В СОПАТА И В АК

Предлагам да не влиза в затвора изобщо, а само да чука камъни по 12 часа на ден за следващите 20 години. Така ще си избие от главата всичко свързано с тази фашистка религия.

Ако го осъдят и тук ще започнат атентатите, е не е лошо и тава, че ИД е дала некой долар на когото трябва....И така, дейността на Муса, не е радикален ислям, а провеждане на курс и кръжок по готварство. Хайде със здраве!

Глобалното неразбиране, че Ислямът не е само религия, а е и социално-политическа форма на управление, както и че изобщо и във всичките му форми (дори т.нар. "умерен"), концептуално ислямът противоречи на принципите на демокрацията, водят до такива неадекватни заключения и решения, като това на ВКС в случая. Оставяйки такива индивиди на свобода категорично се поставя под въпрос сигурността на държавата и обществото...

След 2г. тоя брадат талибанин ще се взриви на пъпа на някой голям град и ще избие хиляди невинни граждани. Днес видяхме как съдът на България разписа смъртната присъда на хиляди нищо неподозиращи граждани. Крайно време е обществото да приеме тези промити мозъци като убийци и да ги държи изкъсо .

Този точно талибанин няма да се взриви ,а ще подтикне някой бедняк с промит мозък да го направи.

Стана обяд и само за днес Върховният касационен съд: - оправда Александър Томов за източване на ЦСКА и Кремиковци - отмени наказателната присъда за радикален ислям на Ахмед Муса? - разреши регистрацията на ДОСТ на Местан

за групировката ВКС!

Отмени и половината от Референдума на Слави подписан от 1 милион души. . . . . мого работа явно вършат тия. . . ! Ама той след няколко месеца идва батко Тръмп на власт. Тогава ще ги питам . . . ?

Светът знае,че събитието в Пазарджик е проповядване на радикален ислям ,само съдът на знаел .От статията "Истината за конфликта в Сирия-"Казва ни го сириец ,работещ в БАН-Ако някой си спомня събитията в Пазарджик и ислямо-салфитското шествие там, нека му известя, че организатор на тези учения, по-късно и подсъдим, бе Муафак Ал-Асаад, а той е братовчед на.Риад Ал-Асаад символът и лидерът на свободната армия, т.е. на бунтовниците. Защо никоя медия не спомена този факт? Аз как да се идентифицирам с човек, чиято фамилия се занимава с разпространение на радикален ислям и шериат? Как да се идентифицирам с престъпници и главорези, каквито са 90% от Свободната армия, и които искат да избият християните и всички различни в Сирия. Как да се идентифицирам с армия, която където и да е влязла, налага шериат и гони малцинствата? Това е нетърпимо, ежедневен терор, прикриван от западните и българските медии. Имам ли друг избор, освен да застана зад светската диктатура на Асад.Размисъл буди ,че за това събитие се заговори 2,3 дена след атентата на летище Сарафово.

Защото НАТО = на ИДИЛ, а ние за добро или лошо сме в НАТО.

ВКС потвърждава наличието на системния проблем - как да се правораздава при религиозно мотивирано поведение. Това е ново за светското ни устройство и този проблем спешно трябва да се постави и разреши.

Лозан се казва човекът

Българският " съд " е част от бандитизма в страната / виж например бургаските изроди/, а с това конкретно решение доказва че подкрепя средновековната религиозна диващина която виждаме как избива през ден хора в Европа . Но МНООГОО важна е свободата на вероизповеданията , кое понятие какво е и други игри на думи. А резултата го виждаме във Франция , Белгия, Германия ... Що не се разходиха до Ница преди 15 дена тия.

требе като в Турция - уволняваме 5-6000 съдии и.... отначало...

аферим, ашколсун, машала родни български съдии

Българският съд е в тясно сътрудничество с ИДИЛ! Браво!

Действително линията между свободата на вероизповедание и недемократична идеология е много тънка, но не може да няма подобни дела в Западна Европа, от които да се почерпи опит! Трябва просто по-опитен прокурор, а не някой, който работи по махленски дела. Съвсем отделен въпрос е този идилец, ако все пак го вкарат в затвора, дали няма да направи там по-голямо зло като си намери съмишленици сред затворниците. На запад поне рискът от радикализация в затворите е много голям. Много по-добре би било да му наложат глоби и полицията да го държи изкъсно, да няма право да напуска страната и дори града, и да се следят контактите му. Това е много опасна игра с огъня.

Пускайте ги на свобода, да ни колят!Нямаме съд, няма и да имаме държава!

Те и в затвора са опасни... Но поне там са донякъде под контрол. Единственото лошо е, че за една година в затвора той ще излежи 3-4 месеца, ще радикализира 20 души там за това време, и след това ще излезе още по-силен и опасен. Трябва много ясна програма за следене на подобни индивиди, вкл. да им се подслушват телефоните и да имат забрана за пътуване.

Някои хора не си дават сметка, че действията или бездействията им сега, ще имат ефект, който ще усетят техните деца, внуци и правнуци... За такива като този не трябва да има съд... не го ли разбирате това, овчици такива!?!?

Вече все по-трудно може да се определи къде е мястото на правосъдието и къде на беззаконието. Сякаш истината става все по - виртуална, уж я има някъде, но незнайно къде изчезва в ефимерното пространство.

Само фейса да му погледнеш-идилец от всякъде.Но ВКС по физиономия не работи.По какво точно и как работят-вече не знам.Добрият Вълк Лупи,крадец и мошеник от класа-и той невиновен,окончателно.Пък и не е нито първия,нито ще да е последния,оневинен от т.нар.Български съд. После-Държава нямало.....

Ако съдът потвърди присъдата/което не ми се вярва/ и тя бъде отново обжалвана през ВСК, предлагам съставът, който ще я разглежда, воглаве с председателя на ВКС да бъдат командировани поне за малко в Рака и Рияд, и ако се върнат живи, да решат делото. Явно в България има много предатели и е време да поне да ги увековечим за историята. Иначе неизбежно някой ще остане "непризнат" и забравен.

И когато са ОСЪДИЛИ Дякон Васил ,в съда е имало български "съдия"! И той е бил"неподкупен"! И той... "на ползу роду"... :-(((

Пуснаха Ахмед джихадиста, а затвориха момичето, което защитава честта си! Гавра с правосъсието! Съд е , но такъв за събиране на пари! Касичка!

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО...НА БЪЛГАРИЯ! ПРОДАЖНИЦИ!!!

То и аз не съм съгласен с присъдата, много е мека, но май този съд се опитва да оневини муса?! Дано сега при новото разглеждане, извадят нови факти или протълкуват стари, че да му увеличат смешно малката присъда!!! От затвора да не излиза!!!

Все пак са от един отбор, страната ни поддържа ИДИЛ.

ТЕЗИ РАБОТЯТ МАЙ ЗА идил !

или по-точно как не се пази държавата виждаме от тези които са призвани да вършат това. Защо ли е така ? ?????

Понякога се чудя какво е това законодателство, което да дава право на съдиите да пишат такива мотиви към определени присъди, или връщане на дела на долна инстанция. За справка днес оправдателната присъда на Томов и отказа от присъда на циганина. Според мен основна причина за това е , че нашите закони са есин миш-маш от времето на социализма, и от времето на нашият безкраен настоящ преход, гарнирани със отявлени лобистки закони.

в който поредният престъпник, освободен като невиновен от съда, извършва престъпление, не вече същото защото след проповядване на салафитските идеи, те ще се осъществят, извършени с много кръв. Съдът не си взе поука от педицата престъпления, извършени от хора вече съдени и недоосъдени, продължаващи същия път на ненаказани престъпници сред нас.

Няма такава държава!

Аз често критикувам Съдибната ссистема --Но с надежда--че не съм прав --Хвала на такива хора --които се изправят срещу медиините модерни течения и казват -което трябва Модното течение го задава Обама с едно изказване пред микрофон ---обикновенно защото някой пречи на Шеврон например и надолу всички се спукват от работа срещу тероризма--тоест -в интерес на Шеврон

Също днес, съдът оправда Лупи за източването на Кремиковци и ЦСКА. Тъкмо вчера, съдиите поискаха 600 милиона бюджет за следващата година. 80 милиона повече спрямо тази. Да се задавят дано.

ВКС допуска за нормално един брадясал циганин да се подиграва с българския съд,да прави знаци характерни за ИДИЛ пред камерите на телевизиите и откровенно да провокира и вие го пускате. Ами за уволнение сте няма спор !

Ха така! "Браво" на ВСК! А когато гръмнат избият невинни хора, кой ще носи отговорността, а кретени такива?!

Корекция: ВКС