Образователна интеграция на деца от малцинства и бежанци

Подписани са първите 34 договора за финансиране на проекти за образователна интеграция на маргинализирани групи, съобщиха от МОН.

Обратно в новината

Коментари - Образователна интеграция на деца от малцинства и бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, да-а-а-а. Знаем. Това вече го видяхме - "Десетилетието на ромското включване" свърши (естествено - нбез резултат) и сега верните люде (НПО-та) ще трябва да получат нови пари, час от които щ "споделят по братски4 с предоставилите ги властници.

ИМА ЛИ БЕДНИ БЪЛГАРЧЕТА НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОГНЕ ИЛИ СТАВА ВЪПРОС ПАК ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ ОТ ИНТЕГРИРАНЕ НА ЦИГАНИ И БЕЖАНЦИ - НО ТЕ НЯМА И ДА ЗНАЯТ ЗА ТОВА

Как не може да се види че от 25години се прави чистка на Българите в България! Мислите следващия ще гласувате ли и каква бюлетина да пуснете! Не останаха БЪЛГАРИ в БЪЛГАРИЯ!!!!

ИМА ЛИ БЕДНИ БЪЛГАРЧЕТА НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОГНЕ ИЛИ СТАВА ВЪПРОС ПАК ЗА КРАДЕНЕ НА ПАРИ ОТ ИНТЕГРИРАНЕ НА ЦИГАНИ И БЕЖАНЦИ - НО ТЕ НЯМА И ДА ЗНАЯТ ЗА ТОВА

Нещо, което на пръв поглед бяма нищо общо с новината: Испания спира осиновяването на деца от Русия, Украйна и Белорусия. Причината е че много от тях са деца на родители алкохолици с трайни увреждания на мозъка и не могат да изкарат средно образование.

"... образователна интеграция на мангализирани групи..."

в конкретния случай: как от нашите циганета да подготвим джихадисти

Тая вечер по тв гледах предаване за спиране на каруците по пътищата. Циганин - каруцар, около 50 годишен каза, че имал 5 деца и 20 внука. Да са ни честити! Колко ще са парите за интеграция на още 200 такива ? А на 1000? А ЗАЩО НЯМА БЕЗПЛАТНИ АБОРТИ ЗА НЕГРАМОТНИТЕ? ЗАЩО НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА БРОЙ МАЙЧИНСТВО НА НЕГРАМОТНИТЕ? БЕЗ значение дали са българи или от етноса. Който има повече от две деца - в трудови войски! Който родител стане дядо и баба от непълнолетни - В ТРУДОВИ ВОЙСКИ. ЗАЩО АЗ ДА ПЛАЩАМ ИНСТИНКТИВНИТЕ ИМ РАЗМНОЖЕНИЯ НА НЕГРАМОТНИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ И ДА МЕ ОГРАБВАТ, НАПАДАТ, КРАДАТ... нЕГРАМОТНИТЕ НЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА СИ АДЕКВАТНО. Те са ВЕЧНИТЕ ПАЦИЕНТИ, ИЗТОЧВАЩИ ЗДРАВНАТА КАСА. Малолетен, станал баща - в трудови войски, на онанизъм. Една циганка на 21 г. ражда пето дете.

и нито дума в парламента. НИКАКВА ПОЛИТИКА НЯМА ПО ТЕМАТА. ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО. Днес са горели три деца на неграмотна от етноса. Това е престъпление спрямо живота. Като почнат санкции - ще знаят къде се опрашват и по колко деца ще имат.

ЗА 25 ГОДИНИ ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ИЗБИХА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ И ПРОГОНИХА НАД 1 МИЛИОН ЗАД ГРАНИЦА .... И СЕГА ЩЕ ИНТЕГРИРАТ НА ТЯХНО МЯСТО МАЛЦИНСТВАТА :))))))

Тези, дето изтрепаха стотици невинни в Европа през последната година, всички до един бяха 100-процентово мултиетнически интегрирани!

Пак гласувайте за Рапоне каратиста да ви назначи още такива министърки...

куневица е циганка. затова иска да ги интегрира.

Сирия и Афганистан НЕ са в Европейския СЪюз !!! Така че, не са никакви бежанци за нас. Ако някой иска да харчи пари за тях, да ги събират някъде в Азия или Африка. В Европа всичко е РАЗПРЕДЕЛЕНО. Всяка къща си има собственик. Не сме се борили 500 години за Освобождение, за да дойде някаква НЕМСКА ку-рва- Меркел и да ни казва да приемаме всякакви Нашественици и да се връщаме под Османско Робство !!! Да ходят в Саудитска Арабия. Смърт за НАШЕСТВЕНИЦИТЕ !!!

Куневица се развихри. Бившите партийци, настоящи соросоиди, все нагаждачи и продажни пиявици, вършат това, което най умеят - харчене на чужди пари. Поредното наливане на пари в бездънната каца. Чандала ще изплюска помощите със същата неблагодарност както от 50-те години на миналият век, досега и пак се връща в колибите и пещерите. Това племе може да се интегрира успешно само в Пакистан, Индия и Мангладеш, кой се залъгва, че стават за европейци?

Сега харчат пари да ги интегрират,но един ден всички ще ревем,дори и политиците ни,които ще бъдат клани по улиците на бъдещия Ислямски халифат в Европа!!!

Хвърлени пари на вятъра,за да се угоди на европейските глупаци!

Това наистина ли е така,че са подписали 34 договора за интегриране на децата от малцинствата?Може ли някъде да ги прочетем тези 34 контрагенти на държавата,да не се окажат едни цигански фирми дето са свързани с едни европейски и само пари точат.

стимулират размножаването на специалния етнос и се чудят защо държавата е зле и нема кой да бачка за данъци от паразити такси и данъци ЙОК специалния етнос , милиционери , политици, и "държавници" само изнасят от хазната и НЕ ВНАСЯТ !!!

someone

не познавам почти никакви българи, за които приоритет е да срещнат човек и да имат деца - всички са с приоритет образование и работа - да си харчат пари за себе си - какви деца да родят такива хора?

Тези са неинтегритируеми!!! Не харчете грешни пари, лекувайте българските деца, интегрирайте българските деца с проблеми, назначете ресурсни учители, логопеди и психолози в училищата.... Не хвърляте тези пари на вятъра! Против съм!

Каква Интеграция на Пришълци ???? Пари трябва да се дават само за Българите. Работа- също само за Българите. Куршум за министъра на Образованието !!! Като нямат пари, Да умират тия Пришълци. Сирииските и афганистански Просяци да си ходят към Азия. Явно трябва публично да утрепят някои Пришълец, за да се сетят всички как сме изгонили Османците и турците от България....

от 11 годишни се размножават и взимат деЦки на 16 г. имат по 3 деца на 22 е баба на 32 е баба с 9 внучета на 33 има правнучка Сметнете колко са деЦките . Защо им е да учат математика и литература . Те се учат да се размножават !

someone

1. мнозинството българи имат възможности за образование/работа и стандарт много над ромите, така че тази завист за соцялни помощи е смешна - да, взимат, но никои не е забогатял от соцялни помощи. идете в една ромска махала да видите, че живеят в бедност, аз съм ходил и видял с очите си, почти няма българи в такава мизерия.

Ние, плащащите данъци, искаме нашите пари да се харчат за нас, за нашите деца. Който не плаща данъци и осигуровки, т.е който не работи и не учи не може да живее на чужд гръб. Първо дай и след това искай! Не може само да искаш! Някой трябва да искара парите. Хайде хванете се всички, които искате пари да работите по 10-12 часа и ще ги получите. Но вие искате само да се размножавате, да празнувате, да се оплаквате и най-вече да крадете под всякаква форма.

Браво, браво на министъркота ! С КАКВОТО СЕ Е ЗАХВАНАЛА- ВСЕ ЕДНО ГОЛЯМО ЛА,,НО СЕ Е ПОЛУЧИЛО ! ? ! Браво, браво на министъркота ! ДА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА - И ДЪЛГО ДА НИ РАДВА И ЗАБАВЛЯВА Браво, браво на министъркота !

someone

ами кои е виновен на българите, че не правят деца? ромите? българите - бакалаври, магистри, доктори, университети - на 40-40 години празни матки и бездетни (сами избрали). докторантура деца не прави и не ражда.

че в корумпираната държава, управлявана от примати парите ще отиват при неграмотни и неморални личности, кавато се представяш ти. Нормално е да искаш да крадеш от живота на другите. Ти друго освен да крадеш не можеш. Българските майки, за разлика от ромките, които цяла нощ гуляят, стават сутрин рано, правят закуска, водят децата на училище, работят си по професията, след работа перат, чистят, готвят, занимават се с децата си. Нека това направят и ромките и бежанките и тогава, на равна нога, да получават от данъците платени от всички. Който не плаща данъци не трябва да получава.

Поредната причина хората да икономисват от данъци.

Браво, браво на министъркота ! А така. Да има повеч програма за малцинството, нащте дица да ги гледат добре, че кой шъ упръвлявъ Бе-Гето. Гето може само сиганин да управлява, по изключение арапин.

Страшна политика имаме ! 10000 български деца бягат от България барабар с родителите си, но за компенсация заселваме 25000 нашественичета и още два пъти по толкова родители. Министерството на образованието да се замисли и да отдели пари да им построят малки джамийки на децата, да има къде да се тренират да викат "Аллах Акбар" от малки !

Боклуците да заминават за Германия. Който от бежанците иска земя и да работи - веднага гражданство и заселване в пустеещи села и градове. Пък той ако иска Германия - така или иначе ще стигне. Друг начин няма.

Всички "бежанци" и хиляди нашенски роми са се завтекли към Германия и Скандинавските страни. Сигурно защото заради високото си образование и квалификация те могат да работят само във високотехнологични икономики. Дали е така?! Ако отговорът е "не", всякакви приказки за интеграция и на едните, и на другите са абсолютно безмислени.

Няма друг начин, те ще ни хранят един ден. Дано да го направят както трябва.

Оправете нас първо, пък тогава помагайте на външни лица.

и тя май нещо от боята мяза

Наскоро приключи "десетилетието на ромската интеграция". Изтекоха милиони, направиха няколко показни мезонета и асфалтираха една улица във Факултета. И какво стана? Мезонетите са окрадени и изтърбушени, 12-годишните не ходят на училище, а раждат деца, маалите стават още по-големи.Няма ли кой вместо да говори и пише глупости за пари, най-после да каже истината. А тя е, че сиганетата НЕ ИСКАТ да ходят на училище, майките и бащите им ПРЕДПОЧИТАТ да живеят сред себеподобни, а сериозна работа нито искат, нито могат да вършат. При това положение, за каква "интеграция" става дума?

dobrin

точно така е. за товаа една година повече за всички,а не само за някои...

Мързеливец, крадец и простак? Продължавайте да раздавате парите ни, а така! Те сега бързат да вземат бележки за еднократна помощ и после си презаписват другаде децата, за да вземат наново и оттам, понеже никой от социалните служби и министерството не ги контролира! Да го знаете, хора!

Тодор Живков и комунягите ги бяха интегрирали успешно. Чакаме нов Тошо...

Имам едни познати, които имат съдружие в фирма, занимаваща се разни подобни проекти. Много доходна и блага работа. Прилапват парите на данъкоплатеца, а дейноста и резултата са чисто фиктивни. Естествено има и солиден процент за веригата нагоре, иначе няма да получиш одобрение. Няма значение кои е на власт. Важното е да си създадеш контакти. Есички тези ееро и нашенски проекти за интеграции и не само, са просто едни схеми за ограбване на парите на данъкоплатеца и потъването им джобовете на разни обръчи от фирми. То затова ние нямаме икономика. Всичко е кухо.

Четейки коментарите се вижда 'че народа е против тази интеграция но бедни ми народе приложи (ако някой те бръсне за слива)магията на демокрацията и откажи мераците на правителството да хрантути хиляди манг ..чета от вашите пари!!!!!!!!!!!!!!!

най-добре ще е тази жена,обладана единствено от мисли за собственото си благополучие и бъдеще да си интегрира мозъка в задните части...

someone

подозирам, че повечето пари ще се окрадат с фиктивни проекти. на мнозинството българи не им пука за ромски деца, почти никои не е искрено загрижен. в днешно време почти всички са егоисти, загрижени само за себе си.

Скъпи дираве, в неравностойно положение сме ние - българските майки, защото децата ни Не получават надбавки, ние НЕ получаваме социални помощи, Не получаваме никакви обезщетения, освен в малкото случаи, когато се тръшнем на леглото и не можем да стоим с температура на работа. Защото с мизерните си заплати тлябва да пълним бюджета, който се разпределя за тарикатите цигани. Амин.

someone

имала си 100 пъти по-големи възможности за образование, квалификация и добре платена работа от една ромка - защо се оплакваш? курсове, колежи, университети - колко ромки стигат до там?

К'ви възможности, бре ром, образованието в България е безплатно!

имам специализация в престижен евроуниверситет. Имам сертификати и ползвам два европейски езика, НО детски НЕ ПОЛУЧАВМ и детето ми НЕ го ПРИЕМАТ в общинско т.е. Държавно ОДЗ. Живея в законен брак и не използвам фалшиви документи за болести на детето ми. Всички дънъци си плащам. За какво? За да се хранят безделниците и да крадат управляващите! Имах възможности и ги използвах максимално, дадох всичко от себе си да стана образован, професионалист и отговорен родител. Получавам ОТКАЗ да живея достойно от държавата и упрек от толерирани, от нея, безделници като теб.

детето е твоя собственост и като такава ти си длъжна да се грижиш за него. като знаеш ,че не можеш да отглеждаш деца защо си спала без гащи ? или всички ние сме длъжни да плащаме за резултата от твоите оргии ?

ромските и бежанските деца защо да плащаме? Ние българите, които работим и плащаме данъци, защо не получаваме "някакви" стимули от държавата, а всичките ни пари отиват за ромите, управляващите, а сега и за бежанците. Децата са си наша грижа, но защо плащаме данъци? За такива примати, тарикати като тебе.

Всичко е сбъркано в тая държава...от месец април за поляче държавата дава около 300 евро,да няма миграция,да са спокойни родителите.НЯМАТ УЛИЧНИ КУЧЕТА!!!Тук пари има за кучета,за ромчета/да ги интегрират/,а се краде всичко,мизерия и отврат.....

Как деца в неравностойно положение? Нали викахте, че при капитализма, който може успява, който не може да мре!? Ето на, българските родители се напъват, децата им да са образовани, всеки според джоба си. Циганите и арабите по-равностойни ли са, че получават специално финансиране?! Някой, на някого да забранява да се образова?!

Събуди се народе робски!!!Всичко зависи от теб и само от теб!Ще те крадат до дупка,ако не реагираш...

Пари хвърлени на вятъра! Не разбрахте ли, че с тези етноси "интеграцията" води до рязане на наште "шии"!

В Българската Конституция няма субект малцинство. Тия защо не са в затвора...по същата Конституция?!

И от къде пари за тая дейност? Ние се трепеме за да купим чанти, тетрадки и др., а на тях безплатно. На ромите иди, дойди, ама на орките защо? Те получават предостатъчно пари, могат от тях да финансират образованието на децата си.

се "покаже" и "предложи" някъде за повече пари кукумявката. Нашите деца не я интересуват. Те стават все по-неграмотни, а тя става по-велика от това.

не чакайте тази опикана бабишкера да свърши нещо нормално ... има ли някъде лай... за бъркане .. и цъфва мегленката .... нали плакахте за равенство ... демокрация ... що черните ще са облагодетелствани ... да ви пик... на демократичните ценности

"Проектите ще се изпълняват до 2018 г. и се очаква общо 27 000 деца, ученици и младежи от етнически малцинства и от семейства на бежанци да бъдат успешно интегрирани в образователната система." За три дни петилетката! другарко кунева! И да не тормозите децата с оценки, а направо ги вкарайте в университетите! Няма значение какво, по-важно е да се усвоят едни пари.