Свалилите руския Су-24 били съучастници в пуча в Турция

Турският вицепремиер Мехмет Шимшек заяви, че пилотите, свалили руския Су-24 през ноември, са имали съучастие в осуетения опит за военен преврат в Турция.

Обратно в новината

Коментари - Свалилите руския Су-24 били съучастници в пуча в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Начина на провеждане на преврата, или пуча както го наричат, събитията по време на провеждането и потушаването му, активното "противодействие" на разузнаването, масовите арести и чистки на заемащи отговорни постове във всики структури на държавното управление, образование и отбрана, както и реакциите на държавни лидери, политици, видни духовници и общественици от други страни ме навеждат на мисълта не само за добре режисиран, подготвен и изпълнен сценарии, но и че по този начин се елеминират всички които по един или друг начин могат да прездизвикат промяна в държавния и иобществения живот на Турция и не на последно място да спрат радикализацията на ислямизираната част от обществото и запазването на светския му характер.

Твоето "Лично мнение", ние го споделяме с "косвено" участие.

Това се случвало за 10-и път през последния месецНавлизането на руски самолети в зоната ни на отговорност е провокация с неясна цел. Това заяви в ефира на Събуди се министърът на отбраната Николай Ненчев.Той поясни, че за последния месец имало 10 подобни полета на машини на Москва над България. Някои от тях обаче били пътнически и навлизането им в зоната на отговорност се дължало на неразбирателства при организацията на въздушния трафик.

Може да е просто случайност ,но преврата се случи броени дни след новия курс на сближаване между Москва и Анкара, а мен са ме учили , че случайни неща няма.., винаги има причина.В рамките на една нощ неуспешният преврат в Турция промени геополитическия пейзаж, като преустрои отношенията между Москва и Анкара и същевременно с това подкопа плана на Вашингтон да преначертае картата на Близкия Изток. Дали тираничният Реджеп Ердоган е инсценирал преврата или не, е от малко значение в светлината на голямата картина. Факт е, че събитието затвърди неговата власт в страната и обърка стратегическата цел на Вашингтон да контролира коридорите за основни ресурси (и тръбопроводите) от Катар до Европа. Фактът, че администрацията на Обама пренебрегна интересите на националната сигурност на своите съюзници, всъщност тласна турския президент в лагера на Москва. Това невнимание е на път да лиши Вашингтон от ключовия мост между Европа и Азия, така необходим за поддържането на неговата световна хегемония. Планът на САЩ да концентрира външната си политика почти изцяло върху Азия като по този начин бъде обградена и изолирана Русия, а китайският растеж бъде контролиран сега се намира в безпорядък. Събитията от последните няколко дни промениха всичко.

ерго: подкрепилите Местан за създаването на нова партия след свалянето на самолета са част от заговорниците и превратаджиите

Явно сега ще трябва нов прочит на свадата между Местан и Доган, защото подкрепилите свалянето на самолета са част от заговора на превратаджиите

Ха-ха, добър опит за оправдание и за измиване на ръчичките! Не минава, обаче...

Напротив, не само че ще мине, но и оттук нататък политиката на Турция ще се ориентира от прозападна към проруска, защото Ердоган разбра, че западняците са лъжливи лицемери с вечно колониално мислене, а на изток държавите се опитват да търсят взаимни компромиси и това е верния и желан от повечето път!!!

рашафилистиците винаги сте се сдушвали с турците. Винаги сте били туркофили. утре обаче да не рИвеИ пак с/у тях щото таман Ердогана сложи малко краставици..... на масата на путя :))

Че западняците са лицемери спор няма. Но и ерджолан не е по различен. Заповедтта да бъде свален руски самолет няма как да не е дошла от него. Сега гледа да си измие ръцете, защото му припари под задника. Накрая и путин ще му подложи динена кора, когато най малко очаква, за да докара турция до голям вътрешен конфликт. И турция ще отиде по пътя на сирия.

Москва слезам не верить...

Къде е тоя дето възхваляваше турската икономика и филми, бе? Май се е усетил, че тия дето наляха парите за тая икономика Ердоган им се разсърди . Даже започна арести на образовалите се в тези държави.

Ако наистина е така, то защо след това не последва извинение и наказание за пилотите или който там им е дал заповедтта ? Интересно тия фесове като лъжат кой си мислят че ще им повярва?

За свлалилите руският самолет разбрахме,че са били срещу Ердоган,а за убийците на пилота нещо каза ли Ердоган,те с него ли са или с превратаджийте

ебл дроба... Жалко че не гушна букета...

Поредната новина "вярно" поднесена от Дир-а. Синчето на Чакъров от Виена(беше съветник на Бай Тошо правешкият цървул) и Моника Станишева правилно са ни "информирали" и "консултирали" че всъщност "здравите сили " накрая са победили и "виновниците" (летците ,иначе които изпълняват заповеди ) са наказани -като си е редно.От бившият и настоящ Враг-Ортак др.Ердоган.Защото нито едно лошо дело срещу др.Пътьо(нарушаващ суверенни държавни граници) не бива да остава ненаказано.

Да го Д...Ш

по-скоро ще се счепкат турците с янките и другите натовци отколкота да се занимават с нас или да се конфронтират открито с руснаците, с които, въпреки че са воювали помежду си, търгуват и си имат вземане-даване не от вчера?!

При сключването на Договора за дружба и братство на 16 март 1921 г. в Москва между двете страни също така е постигнато съгласие за оказването на анкарското правителство на безвъзмездна финансова помощ, както и помощ под формата на оръжие, в съответствие на което руското правителство изпраща на кемалистите в течение на 1921 г. 10 млн златни рубли, над 33 хил. винтовки, около 58 млн. патрона, 327 картечници, 54 артилерийски оръдия, над 129 хил. снаряда, саби, противогази и голямо количество друго военно снаряжение[25]. През 1922 г. руското болшевишко правителство прави предложение[26] за изпращане на представители на правителството на Кемал на Генуезката конференция, което означава фактическо международно признание.

Че уговорката е била Турция да тръгне по пътя на съветизацията.Но Кемал Ататюрк спазва тази уговорка докато се стабилизира властта му.След което избива всички комунисти в Турция.Така,че полека с любовта.Или като кажеш А казвай цялата азбука.

Писмото на Кемал до Ленин от 26 април 1920 г. гласи: Първо. Ние приемаме задължението да обединим цялата наша работа и всички наши военни операции с руските болшевики, имащи за цел борба с империалистическите правителства и освобождението на всички угнетени под тяхната власт...[27] През втората половина на 1920 г. Кемал планира създаването на контролирана от него турска комунистическа партия за получаването на финансиране от Коминтерна, но на 28 януари 1921 г. цялото ръководство на турските комунисти е ликвидирано по негова заповед[28].Справка -биографията на К.Ататюрк.

Къде е наш МЕСТАН бе? Той няма ли да се изкаже заедно със световните имена на изказвачи? Като удариха руския самолет, Местан първи в света се изказа по темата, даже преди НАТО. Местан винаги изпреварва световните лидери. А сега баш за Турция мълчи. Местане, Местанееее, де си бе? Къде се скри? В кое посолство се завря, бе? Липсваш ни!

В Турция е. Подава документи за регистрация на ДОСТ. Заедно с Хафсъзов. Там има засегнато достойнство, права и свободи на ислямските му братя. Телефоните им са изключени. Не се знае заради техния евроатлантизъм дали не са ги опандизили. Може да са се скрили в някое посолство, тоя път в българското - де другаде такава свобода?! Гюкчето ша каже.

Верно, тия двамката изчезнаха. Никакви ги няма. Дали наистина не са отишли в Турция да помагат, а Ердоган да ги е опандизил? Те все на евроатлантици се правеха. Там сега тия ги арестуват, не са на мода. Обявени са за държавни предатели. Въхххх..............! Отървахме ли се от тях?

неееема го Местан. Красноречиво, дълго и напоително, психологически обосновано лингвиста със сложен изказ нищо не казващ го немаааа..... Ха познайте ко прай!

местан наистина яко го прецакаха не че ще рева за него използваха го за декларацията против русия и го захвърлиха като мръсно пране явно и дохан и ерголямдохан се разтрепераха пред путлер да не говорим за борисов ама той борисув ръка е целувал на духан когато го направиха генерал така че едва ли е имало проблем

Няма смисъл да отговаряте на >>>. Зад този ник стои програма робот. Тя сработва на ключови думи и генерира пост на базата предварително заложени тези. Обърнете внимание на всичките постове от този ник. Няма никави препинателни знаци, Всяко изречение започва с малка буква. Ако се погледне и времената в които са направени постовете никой жив човек неможе да прочете предходната теза, да я осмисли, след което да измисли смислен отговор и да го напише.

Местаня да не гушнал букета като организатор на преврата, бре чоджум?! (Умишлено с подигравателна цел използвам тези думи и това разговорна форма на наречие на обикновените трудови хорица от Североизточна България!)

Колко удобно. Типично по сталински. Пилотите, дето ви свалиха самолета били неблагонадежни.Смо,че тези пилоти изпълняват нечия заповед. Не си гърмят самолети за удоволствие. И щом са свалили самолета, значи са добри в това за което им плащат.

По нашите географски ширини никаква фантазия нямат.

Как би се случил преврат в българия. Ето как. Главен метежник - Радан. Понеже нямаме армия, Радан е възседнал генералът-лилипут, като конче и тръгва да превзема министерския съвет. След тях подтичва Плевню и размахва плакат направен от тапетите, които си лепи в къщи. След тях се е разточила протестната мрежа скачайки на един крак и скандирайки - Кой не скача е гербераст. Тъпаните и вувузелите естествено огласят преврата. Боко виждайки всичко иска политическо убежище в Русия, като обещава поне три южни потока, два хъда и четири АЕЦа. Путин понеже е великодушен го оставя, като даже му намира работа - да бъде гледач на кучето Йорго (сега Баф), което Боко му беше подарил. От Русия Боко организира нелегална радиостанция за България - Гласът на Боко. От там той разобличава Радан. Корнелия Нинова по стар навик излиза в нелегалност и организира партизанско движение. Бузлуджа става тайния щаб на партизаните. От там се организират диверсии срещу, като нокно препикаване на министерския съвет и разпространяване на позиви с интимни снимки на Радан. Новата власт предприема крупни реформи. Всички държавни служители задължително минават обучение по ляво резбарство. За национален празник е обявен деня на прайда. Посланникът на братската държава подпомогнала преврата е награден са най-новия орден - розови прашки със звезда.

превратът е путинофилски и се случва откакто на власт дойде царя и смачкаха СДС чрез всички медии последното действие беше смъкването от власт на плевнелиев показател - побоя над БЪЛГАРИ от русофилски милиции обучавани от руснаци и нито един политик почти не се възмути!

Както вече писах, преди няколко дни, лошото е, че ще ги "уптребят". Т.е. ще изчезнат безследно, ще ги убият при "опит за бягство" или нещо подобно. И то само да не се разбере кой е планирал "мероприятието" и кой е дал заповедта за сваляне на самолета. А изрода, дето се хвалеше, че е убил пилота още във въздуха, докато се е спускал с парашута, може да бъде награден и обявен за герой. Щото участвал в потушаването на преврата, де...

Абе според руската пропаганда всички се молят на "Путларах акбар" ама удължават санкциите,не признават Крим и изхвърлиха руските спортисти като парцали..ха.ха

Щерев като те чета... Знам двама с фобия като твоята. Не са само двамата ама ... Инициалите ти да не са Р.П. или С.П? И не забравяй потърси помощ!

Само двама ли..ха.ха я се огледай ..ха.ха Ако беше така щеше поне фамилията да си нахишеш а нямаше да те е срам и страх да не те натупа тълпата за извратеното ти мислене и слугинаж на жужи..ха.ха Май е време за хапчетата.ха.ха

Мом че, бягай за направление при някой психиатър. Явно имаш раздвоение в хормоните, които определят извън всяко съмнение половата принадлежност на индивида. При теб се проявяват и женски, и neuter такива, откъдето и явната обцесия (обсебеност) в коментарите ти. Или си просто едно инфантилче, за което никой не се сеща и не забелязва в реалния живот?!

...мщслирас, те и Босфора и Дарданелите няма да признават, ама дреме му на Жужи на трбата, дето щеше да ви прави поток.Ама освен хормонален в устите ви, друг не виждам скоро да ви направи.И си много навътре с психиатричните направления, побърквате анално с тази тръба(онази де) гьотверен ибришки.

Примитивните джагали си мислят, че първосигнално могат да настроят обществото срещу противниците на диктатора Ердоган. Тези летци може дори да не са знаели какъв самолет им е наредено да свалят. А заповедта за свалянето със сигурност е дошла от самия Диктатор. Така, че сега да не си измива ръцете с тези момчета, които са опитали да свършат поне едно добро дело миналата седмица.

Лошото е ,като чета във форума, че има и "Първосигнално Ориентирани". Ако прочете примерно, че "...Майка му е била Сладоледаджията от Ница", одма ще Повяврва, че Е Истина. Ето защо, То "току-така" нашия Гений от Банкя не беше избран за "Председателя", както и Онази ... ка в Президентството. Простите и Невежите могат да се Манипулират, както ти се иска, даже и На Майтап

с нетърпение кога путя и ердоган ще се цункат отново.

Pesh0

Турция се целува със САЩ от 58 ма година на миналия век. А Путин , нещо много странно мълчи ... Ако забелязваш

по-добре да мълчи и да изглежда глупак, отколкото да си отвори устата и да разсее всички съмнения.

Щом пилотите са участвали в пуча, вече няма пречки, Ердоган е невинен и с нетърпение очаква срещата с Путин, за да се гушнат и цункат страстно.

сайт на гении, сега си посипвам главата с пепел за своето невежество! Макар че в нацистка Германия израза- да си посипеш главата с пепел, означавал да те вкарат в Аушвиц!

Някакъв опит да замажат положението и да се сдобрят с руснаците

Pesh0

над границата със Сирия. Това е голямо признание ..... Уникално:) Турция , явно ще къса окончателно със САЩ и се опитва да се сближи с Русия . От друга страна , Бъдещия президент на сащ , заяви , че страните членки на НАТО , ще се оправят сами , ако са нападнати. А да не забравяме че и ние и Турция сме в нато . И ако погледнем историята с Кипър , между турция и Гърция , няма на какво да се разчита .

Pesh0

Май е време малкия ни шоумен , Плевнелиев , вместо да отива да превзема Москва с Турция и Румъния . Да си закара кухата лейка в Москва и да целува , каквото му подадат . Я ръка я гъз...

И това защо?

Терористът Ердоган се обърна на 180 градуса .....за руския самолет, за Фейсбук и Туйтър и за какво ли още не! Само цел на та власт е много опасно явление!

Писах преди малко, но не ме публикуваха ... сигурно е от "слънцето". Ще пренапиша: Тези от "държавата на Великия Нов АтаТюрк" са пропуснали или "Мълчат кат Анадолдски Задник" да ни Осветлят, нас Гяурите от Европа, че тези летци са минали и ПУЦ във ВА "Гагарин", а като невръстни деца са били в Суворовското училище. И за това са им хванали "цаката" на СУТ-тата и след това "логично" и превратаджии са станали.

е за пари, там няма честна дума и морал. Пропагандата е за глупендери!

Нормално е диктаторчетата да драпат до последно, те са наясно , какво ги чака, ако паднат , тях и семсялето им в турската и руска "суверенни демокрации"

Ердоган си постигна много хитро, каквото си беше намислил-пълна диктатура. Сега ще си унищожи и интелигентните хора, които мислят нормално и Турция се връща десетки години назад, там откъдето вече няма да има връщане. Не ви ли напомня доста за другаря Сталин? Май сценария за всички изроди е подобен...

Кой ли би се усъмнил, че са участвали и в свалянето, и в преврата ... Първите дни след свалянето на руския самолет не им казваха дори имената, после какви ли не варианти чухме от Ердоган и Давутоглу, а сега вече - и превратаджии се оказаха ... Този кьопав преврат му дойде на Ердоган дю-шеш - сега си намери оправдания за всички безобразия, които извърши, за икономическите катастрофи, за свалянето на руския самолет, за връщането на базата Инджирлик барабар с всичките й ядрени заряди вътре, за репресии срещу съмишлениците на основния му враг Гюлен, за какво ли не, което ще му хрумне да прави отсега нататък - всичко ще върви в кюпа за борбата с превратаджии и смутители на спокойствието и властта! Тежко и горко на Турция, а и на нас покрай тях, защото сме съседи!

абе лесно ти е да говориш не ти се пече задника върху кюрдската комунистическа партия със стари връзки с москва а и за идил не е много ясно ...

Очаквайте Ердоган на колене в Москва, за да целуне пръстена на Император Путин - новия владетел на планетата Земя.

император е на част от азия ама дори в азия го чака си дзинпин :))) днес си прави островчета и купува руска земя с хектари утре....

Няма значение кой е свалил руския Су, важното е че има една кучка по - малко, руска помия.

На Ердоган пучистите,гледат ,слушат и четат всичко явно.Мен ме е страх от тях.

Путин успешно подчини Турция. Без един изстрел. Голям играч. А ние... ние отново загубихме милиарди. И отново сме в отбора на лузърите.

Ердоган пречука като псе един руски пилот и заради това, Путето "подчини" турците като ще им построи Турски поток".

Я, обясни как чичо ти В. Путкин е подчинил Турция? Обща черта на путинистите от цял свят е, че приемат желаното за възможно, а възможното за реално. Всичко това е характерно за хора с много нисък интелект. Нещо ново под Слънцето, нали?

Ако беше маалко по-умен,щеше да разбереш колко си прост.

умните хора се считат за тъпи, а тъпите-за умни! Колкото по-ограничен е човек, толкова по-голям отворко е!

ако бях малко по-умен щях да съм полу-бог или нещо такова хората с по-високо айкю от моето са единици това че не ви харесват думите ми не ги прави глупави а във вашия случай - напротив :)

сега си 1/4 рязан бог да разбираме

най-интелигентни в България се считат таксиметровите шьофьори. Те няма нещо откоето да не разбират, и то на ниво истина от последна инстанция.

Уважаеми модераторе, не , че ми е работа, ама ако може минусите вместо с ръка с насочен надолу палец, може ли да поставите един полумесец и звезда, че само анадолските гьотверени и уруспии ги използват.

А плюсовете да са със сърп и чук. Мбухахаххаха, че само русофилистични мастии ги използват.

Плюсовета да са с Чук, да, който набива един fuly ercted на полумесеца в звездата.Хохохохохоххихихха

да уволниш министър-председател заради враг да свои предадеш военни на враг ердоган явно е МНОГО изплашен дали и борисов по същата причина прави пас относно москва както и почти всички политици в България??? или просто на власт са си ДС русофили

Прав си! Кимчето от КНДР по същия начин ги праща като космонавти на Слънцето. Диктаторите си приличат и изпускат властта само когато умрат.

Утрепали една руска свиня, какво толкова се е случило?

направили го нарочно, да развалят дружбата им.

Свиня е майка ти а баща ти е скопен шопар!!!!!!!!!!!!!!!!

Така говорят и пишат единственно скопени умственно индивиди . Не ти го пожелавам ,но ако ти се случи на твои,най близки роднини. Дали тогава кухината на мястото на мозъчето ти би усетила блка .

Бе !...

Турция и Русия са си народи от генетични лъжци, а Запада и шматката Обама въобще нямат решения!

Какво искат да кажат?Че както са си пиели чай,изведнъж им хрумнало да свалят някакъв самолет?Така ли?Даже и самият Ердоган Великолепни не е знаел!!!Виж ти!И руското общество веднага ще каже:Тези двмата палавници да бъдат наказанив ъгъла!

забравяш факта че този който заповяда свалянето вече е уволнен давутоглу

Искаш да кажеш,че Ердоган е нямал и хабер от тази история?Вай,вай...

Постановката е пълна ....

Турците вече се самозабравиха, станаха нагли до такава степен, че изглеждат смешни. Дори вече не помнят какво лъгаха тогава. Нали имаше официално съобщение, че самолета е свален по заповед на бившия министър-председател на Турция след личното разрешение на Ердоган. За какви преврати говорим вече, за какви конспирации. Още тогава стана ясно, че руския самолет е бил в турското въздушно пространство ( според самите турци ) около 12 секунди. Как за това време успяха да докладват на министъра, той на министър-председателя, а той на Ердоган и след това решението му да се върне по командната верига до пилотите. Това няма как да стане за 12 секунди. Още тогава бяха нагли, а сега са вече смешни.

Това не трябва да срам , а гордост. бившия министър-председател не е позволил на руските агресори да навлезат още в територията на Турция. Така трябва и това да е пример на всички държави. Видят ли руска тенекия-ДОЛУ!

Как да ти кажа Щерев, да не се налага да виждат тенекии.Щото има държави, и Русия между тях, имат тенекета дето след тях, наистина никой нищо не вижда.Щото не съществува.

Как само го е написал "Нощна птица"-нагли и смешни,а Щерка.Аз бих добавил жалки сополанковци, които циврят като ученички.Пути такава ламбада им е приготвил, само-"дур да бак".А скоро ще те видим и теб на път за Сибир.Мислиш ли, че Жужо вече не ти е локализирал IP-то.

Я сега да изпитаме вярно ли е всичко? Що Путин не заповяда отново руски боен самолет да навлезе в Турция да видим ще му простят ли?..ха.ха

Чудя се, кога беше прав Ердоган. Дали руснаците нахлуха в турска територия и турските пилоти ги отстреляха, или руснаците не са нахлували и турските пилоти ги отстреляха.

Поуката е "Не изпълнявай нарежданията на шефа, защото ще те натопи."

Зад военният преврат има пряко задокеанско участие, според някои източници на 15 юли в деня на преврата в Турция е пристигнал важна личност от Америка от техните тайни служби същият след неуспеха на преврата е сред дезертиралите военни с военният хеликоптер в Гърция. Атина точно по тази причина няма да предостави ибягалите превратаджии на Турция за да не се разкрие участието на американците. Фетуллах Гюлен е проект на Америка за създаването така нареченият зелен пояс на умереният ислям в страните изповядващи исляма по конкретно в република Турция.

Помогна на Ердоган!...

След този оперетен преврат, чичко Ердоган може да каже че всеки е участвал.Дори и в унищожаването на живота на Мар :).Лошото е че масата ще му повярват.

Те са следващите,ако не го подкрепят.СТРАХ от преследване.