Средната пенсия от НОИ ще доближи 1000 лв. през 2040 г.

Населението на България ще продължи да намалява, възрастните хора ще станат повече от работещите, а разходите за пенсии ще продължат да нарастват.

Обратно в новината

Коментари - Средната пенсия от НОИ ще доближи 1000 лв. през 2040 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май сменихте заглавието. Вчера беше съвсем друго.

Май вече не си спомням добре, ама около 1999 година средната пенсия надхвърляше 100 000 лева. Ех, какъв живот са живеели тогава пенсионерите.....

Бре!!!Много, бе!!А кой ще я доживее, бе, нагли, тъпи, долни и крадливи животни, защо вие не се надявате на нея, изроди, да пукнете дано!!!

А от 3000 година става 30 000 лв!

не Ви ли е срамно да разчитате на биологичното намаление на на - селението, вместо на ръст на икономиката!

Средната пенсия от НОИ ще доближи 1000 лв. през 2040 г. Тогава и средната заплата ще бъде 5400 лева.

Значи сегашните пенсионери ако успеят да доживеят до 130-140 години и цените се запазят абсолютно същъте като сега може и да имат да си платят сметките за ток парно вода и лекарства.......

Как няма да се повиши като голяма част от пенсионерите ще са предали Богу дух, а днешната младеж тогава ще се завърнат от чужбина с западни пенсии.

Да, да, ще се върнат, зер! При кого - при мутрите и при циганите ли?

На стари години всички ще се върнат в родината.

2040, 2060 година?! Тези нормални ли са? В България, тогава само пенсионерите ще са българи - останалите - цигани! По волята, проектите и разработките на ЦРУ, с помоща на "братята" западняци!

И как ще стане! Много пенсионери, малко работещи. Уви, умират млади хора, а не хора на пределна възраст, за съжаление няма ред в тази работа. Но гадния ни живот съсипва младите, а не старите.

Положението е още по-зле, защото те броят и първобитните хора за работещи хора, а те всъщност са неграмотни, крадливи, мързеливи и неосигуряващи се полу-идиоти. Ако някой българин чака циганин да работи и да ни храни, то по-добре да се гръмне.

Аз като човек на 36г. със заплата чисто 1660лв. не виждам абсолютно никакъв смисъл да се осигурявам на реалния си доход(брутото, което е с още около 360лв. от горе ). По-добре в следващите 30 години вместо да се осигурявам да спестявам по 200лв. на месец в ЛИЧНА банкова сметка и то извън България. Така поне ще разполагам с някакви пари на на стари години.

Блазе ти! Моята заплата е "почти" същата, ама без единицата отпред. За съжаление, не мога да скрия нищо от нея, понеже предварително ми се удържат всички вноски към държавата. Ако можех, щях да постъпя като теб. Не защото съм против начина за изчисляване, а защото ми е ясно, че нищо няма да видя, дори и да доживея до пенсия.

На това му се казват сметки без кръчмар. Или стъкмистика на полуидиотите от НОИ.

Като знаете колко ще бъдат пенсиите 2040 г., бихте ли казали и колко ще струва хляба и тока тогава.

прогнозите са нереални... 1. увеличаване на годините за и стажа за пенсия,ще намалеят пенсионерите. 2. заемите които БГ политиците вземат трябва да се връщат. - Гърция -40% пенсии 3. кризите не са отчетени. На всеки 8-12г има рецесия, външни фактори, войни и др.

ot kude si gi izvadohte tia gluposti

От задните седалищни части, да не употребявам друга дума с 4 букви и започваща с г.

Най накрая ни казаха с колко години сме зад фалирала и банкрутирала Гърция - 24г или почти четвърт век!

ТЪПАНАРИ! Каква "вест". Просто нямам думи като чета такива партенки. Ако наистина следят демографските тенденции, трябва да са наясно, че дотогава България ще се стопи дотолкова, че няма да има нужда от тая рекет. пирамида НОИ.

а дано,ама нада ли?

Трябва да изпаднем в анабиоза до тогава.

Някой прави тъпи прогнози- но прогнози.Белята е,че лакоми корумпирани същества дават на концесии неща ,за които слагат реално срокове 10-20 до 90 години,които щще са на нашите пра пра внуци,а те не само няма да са на тези постове,но и костите им ще са изгнили.Такива наглостти да подаряваш нещо което не е твое и за което не се знае какво ще представлят тези суми след тези години за да вземеш някакви комисионни е абсолютно престъпление към българския народ.

Интерполацията показва, че към 3500 г. пенсията ще е 50000 лв. , а един хляб ще е 20 000 лв. Както се казва - само търпение да имаме.

Щом толкова "много" ще се увеличат тези доходи не ща и да знам с колко ще бъдат увеличени данъците,цените и таксите тогава.Предвид факта че сега сме на тенденцията:по малки заплати,по големи цени то със сигурност това няма да се промени и през 2040 и 2060. Тези специалисти нямат ли си друга работа че да правят прогнози за след 20-40 години какво ще бъде.Чудно защо не на правят прогноза за увеличението на цените и данъците по това време,а не само за псевдо доходи?

Ами на Митьо Очите и Брендо колко ще бъде пенсията ? За тях ще има ли и нещо допълнително ?

Много мерси на НОИ за "бащинската" грижа! Тогава, ако съм достатъчно държелив, ще бъда на 82!

трева. Нали е ясно, че няма кой да акумулира тази сума.По реалистично е да се каже, че пенсии няма да има след още 30 г.

"Ново изселдване доказва, че човек е работоспособен до 89 годишна възраст" Спонсор на изследването: Национален осигурителен институт. ;)

Сегашните управляващи са като убийците. Първите не мислят, че някога и те ще остареят, а вторите не мислят, че ще ги хванат.

През 2060 г. (20 години след 2040) пенсията ще достигне фантастичните 1200 лв, което е с 20% увеличение спрямо прогнозната 2040 г.

И кой се интересува от прогнозата на НОИ за 2060 г.????? А каква ще е пенсията през 3260 година? Сякаш някой ще доживее дотогава?! Само глупости бълват институциите.

Забелязва се как непрестанно изтъкват как работещите осигуряват пенсионерите. И виждате ли всички данъци за пенсии на пенсионерите отивали. С други думи и не очаквай те пенсии.

Ще доживеят има 20 годишни, има 30 годишни - ще доживеят :) А вий потегляйте при Сталин и Бай Тошо по-бързо!

Чакаме ти да ни "поведеш" натам!

Читавите и умни 20 и 30 годишни ще се изнесат в истинските държави, а тук, в разградения двор, ще останат най-вече такива, дето засега са още на родителска издръжка. По обективни /напр. безработица/ и субективни /напр. мързел/ причини.

през 2040г. 1000лв ще са като сега 200...пак ще мизерстваме:)...браво на ной...

НОИ - Национален осигурителен институт, Ной - оня с кораба в потопа.

Много е важен броят на хората ,живеещи на територията на България, но още по - важно е тяхното качество!

След четвърт век пенсията в България ще бъде колкото намалената в Гърция сега. Нагли са добралите се до власт гейберасти.

Да, може и така да стане... Но не защото икономическото ни положение ще се подобри, а защото тогава в жалка България ще са останали само най-големите лапачи: политиците и членовете на парламента. А техните пенсии може да са дори и по-високи...

комунистите в САЩ , троловете в Сибир, в бг цигани

Тия вече открито ни се подиграват.

И аз им се подигравам,и ги слагам с тяхната прогноза на х.. си :)

на военните пенсионери и сега е близо в милиционерската държава само военни и полиция и тези на който служат живеят ок

Тогава България няма да съществува като самостоятелна държава и пенсионери няма да има нито един.

А колко ще струва хляба,парното ,тока, лекарствата....?

И от къде ще дойдат парите за това, като работещите намаляват и тогава/предполагам/ един работещ ще трябва да издържа 2-3 пенсионери? Може би ще успеят да "интегрират " "ромите" и ще ги пуснат на новооткритите работни места в новите заводи ,които строим в момента?

Май в развитите страни ще трябва да се работи до памперс.

Не "до", ами и "след" памперс.

"С памперс", при условие, че ще има с какво да се купи... "Блазе му" на тоя, а и на колегите му!

Баси наглеците, с какво искат да ни отвлекат вниманието от немотията.

Ще може тогава, както и сега пенсионетът да си купи 2 хляба и буркан кисело мляко. За повече няма и да има.

С тази раждаемост ще стане на един работещ двама пенсионери. А ромската раждаемост носи основно разходи. Това ни е светлото бъдеще. Образованието за жалост в крайна сметка намалява рязко раждаемостта.

С две думи през 2060 ще може да си купиш по-малко и от сега с една пенсия. Еми тогава да не ни взимат пари за пенсия. Всеки да се оправя поединично. То се е видяло.

За такава дългосрочна прогноза трябва да уволнят незабавно ръководителя на НОИ, който вместо с наука се занимава с шарлатанство. Аксиома е, че не може да се планира повече от 5 г напред. Друга аксиома е, че ако те занимават с прогнози над 5 г, значи че те лъжат. Този човек е на нивото на платената ни журналистика.

Кой малоумник е написал това?!!

Сега режете от тавана на хората и давайте парите на бедните мързеливите, хитретците с малки пенсии. И честният НОЙ.

Дядовци и баби, бате Тиква ще ви купи колело, ама друг път.

Abu Talib

През 2040 година, когато заплатата щяла да бъде 5750 лева, НОИ крие колко ще струва литър бензин-180 лева.Един бонбон ще струва един лев.Билетът за автобус ще бъде по 10 лева.А хлябът-90 лева

значи тогава ибей и амазон ще процъвтяват, защото всички там ще бъде в пъти по-евтино

При тази държава - така. А българските политици все ни обещават светлото бъдеще, макар че се грижат за тях да има светло настояще.