Еврокомисията иска бързо да въведем еврото

Еврокомисията планира въвеждането на евро за всички страни-членки на ЕС, включително за България, пишат германски и британски вестници.

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисията иска бързо да въведем еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако еврото дойде, ще станем гола вода, колкото сме бедни, ще станем още по...Парите ни ще се обезценят, заемите ни ще се увеличат, цените също, но.... заплатите и пенсиите ще станат наполовина. Ще ни трябват най-малко 5-6 г. за да се съвземем. Защо ни е това? За да угодим на тъпия евросъюз?

"Еврокомисията иска бързо да въведем еврото" "Освен България въпросните държави са Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Дания и Швеция" Главния пропагандатор на Дира- Мануел Насименто- е доукрасил статията и си е измислял пропагандни изречения и изказвания! В статията на "Frankfurter Allgemeinezeitung" НИКЪДЕ не се споменава "България" и НИКЪДЕ не се говори "бързо да въведем еврото" Статията може всеки да я прочете! Дори и незнаещите немски могат да проверят, дали думата "България" присъства накъде! В статията се говори за "задълбочаване на европейската интеграция" и "ускори доизграждането на валутния съюз", НО не и "България бързо да въвежда еврото" Статията е: Juncker will Brexit für Euro-Vollendung nutzen 26.06.2016

прав си, няма как да стане! в унгария например националната валута е записана в конституцията. изобщо във V4 не искат и да чуят за евро! за нас това също не е изгодно! а юнкер трябва да си даде оставката заедно с мруцкел и олялянд!

Всъщност наистина трябва бързо да се присъединим към еврозоната, но трябва да има и някакъв бушон за тарикати като гърците. Не съм съгласен да плащам тяхното узаки и суфлаки...

Това за еврото е чиста лъжа! Не ЕС, а нашите крадливи банкерчета и "финансистчета" начело с лекето Емил Хърсев и останалите крадливи офшорковци, искат да си изперат авоарите и откраднатото като сменят лева с евро! Какво ще стане с останалите, дошли до крайна бедност трудещи се? Заплатите и пенсиите ще се намалят ДВА пъти (в Евро), а цените на стоките ще се вдигнат също два пъти! Общо - ще обеднеем още един път ЧЕТИРИ пъти! Който знае да смята, ще се досети! Лоши времена ни чакат, братя българи!

Еврото само в Германия, навсякъде другаде националните валути. Германия предаде Европа в ръцете на Северно-Американските-Щати-Убийци на суверенитет.

Като набедят някой за вещ икономист косата ми настръхва. Все още се пробутват оценки за великия приватизатор в.костов . Каква икономия на чужди пари направи същия смяната при обняната на 1000 стари лева за един нов . Това бе поредния грабеж и унищожаване на богатството на хората. Или може би казано на кратко демократизиране на обществото...

ХА, ХА, ХА! Ами ВЪВЕДЕТЕ ГО и НЯМА да има повече ЕС!

Не е необходимо да въвеждаме еврото-така ще останем по-зависими от евентуално излизане (На Гърция й напомниха колко би струвало отпечатването и връщането на драхмата), а освен това цените бързо ще се удвоят-като цените бързо се "коригират" в евро, справка-въвеждането на еврото в Германия.

Досега нищо добро не сме видели от ЕС. Няма и да видим, защото същият няма да удържи дълго. Просто ще се саморазпадне. Помня много добре с колко скочиха цените в Гърция, когато въведоха еврото и никога не се върнаха на предишното си ниво. Свидетели сме на драстичното намаляване на доходите на обикновените гърци. Същото става и с нашите доходи.

Гейския халифат ни ограбва чрез банки, бинзиностанции, магазини, енего снабдяването и т.н. Сега явно Брюкселските педали явно са измислили поредната схема за да ни изкормят и последните стотинки от джобовете! ТРЯБВА ДА ИМ КАЖЕМ ДА ВЪРВЯТ ПО-ДЯВОЛИТЕ!

Какво друго може да стане в тази ненормална държава на крадци и мошеници, за която се бъхтах 40 г.: - 1 кг. плодове от 2 лв. - на 2 евро; - пенсията ми от 240 лв. - 120 евро!

Ако се приеме еврото цените ще се запазят. Самата тя зависи от търсенето и предлагането. А за твоята пенсия- поинтересувай се кой опапа пенсионния фонд на два пъти че и повече за последните 50 години. Твоите пари са в другарите. Ограбен си.

това са наивни разсъждения на заблуден от медийна пропаганда младеж. За съжаление ще разбере истината доста по-късно .

реши да преразгледа президентските избори. Сега ще има шоу

най вече. Много услужливи пощи имат по избори.

дума за фалшифицирани бюлетини в секции, много свидетели вече

Швеция няма да го направи и други страни също. Заплатите тук трябва да бъдат поне 1700 евро за старт

МНОГО ГЛУПАЦИ СА ТУК ПОЧТИ КАТА ВЕЛИКОБРИТАНЦИТЕ

Днес индексът на Британската борса беше отново висок, да му мисли ЕС

ДАНО ДА СТАНЕ

Абе даби да стане ама нашите търгаши само това и чакат за спекуации.

За референдум (изСвинявам се за мръсната дума), никой и дума не обелва..Защо ли?

симо

Референдумът вече е НЕДЕМОКРАТИЧНО /ТОТАЛИТАРНО/ средство за УПРАЖНЯВАНЕ НА ВЛАСТ......Спомнете си как Ципрас занесе резултатите от РЕФЕРЕНДУМА на ЕК и те ги отхвърлиха с мотото--ИМА СИ ПРАВИЛА/написани от НАС/.Така че няма НИЕ/ДЕМОКРАЦИЯ/... има НАС/ОЛИГАРХИЯТА/.

Едно е да искаш друго е да стане. Не ни трябва при това положение ЕС

500 години от високата порта сме получавали заповеди,200 години от константинопол,по късно от рим берлин и токио. По късно заповедите идваха от Масква,а сега от Брюксел! Колко години заповедите са идвали от нашата столица?

Как колко 1300, и сметката ти излиза!

И преди Високи порти и Константинопол. Днес например разкопаха в столицата преди 8000 г. какво е имало драги ми Моше. И където е текло, пак ще тече.

Започва се перестройка по Юнкерски. Юнкер искал. Юнкер иска и тропа с краче. А нас ще ни попитат ли някога за нещо? Съжалявам, но с мъка на сърцето ще го кажа - ЕС ще се разпадне. Каква е разликата между тоталитариста Юнкер и тоталитариста Живков. Няма я. И тогава не ни питаха за нищо, а Живков и другарите му решаваха вместо нас. Сега същото го прави Юнкер. Краят ще е същият печален!

Разликата е, че Живков създаде икономика, а Юнкер нищо няма да ни създаде.

А, ЧЕ НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ЛИ НЕЩО! ЗАТОВА Е ПО-ДОБРЕ ДА СМЕ В ЕВРОЗОНАТА.

Всякакви предложения за въвеждане на евро-то у нас са равносилни на самоубийство. Ако имаме някакво правителство, което милее за България, никога да не се подвежда с подобни идеи. Защо повече от половината държави в Европа не искат и да чуят за такова финансово бреме, влизане в евро-зоната? Много ясно!

Жан Клод, - не усешташ ли къде грешиш? - смяташ ли, че може да поправиш стари с нови грешки? - защо не се вслушаш в мненията на хората, чиито интереси би трябвало да защитаваш?

А ти, симпатяго преди да даваш акъл, хвани се ограмоти малко. Или там в БСП-то е много яко да си неграмотен. Както при бай Мангал в циганската махала

Бла бла, търсите плячка, кажи си направо, не увъртай с бесепета и разни други. не си крий зад тях.

защо сега се разбърза еврокомисията ,нямат пари ли или им трябват разбити икономики

Има една книга на английски "Животът на един европейски мандарин: Комисията отвътре" от Дерк Ян Епинк, 2008. ( Life of a European Mandarin: Inside the Commission , 2008, by Derk-Jan Eppink). Той е бивш висш кадър в Европейската комисия и описва в дебел том кухнята й - интриги, удари под кръста, създаване на ненужни регулации от еврочиновниците, само за да оправдаят добре платеното си съществуване. В Интернет може да се намерят и интервюта с автора, който сравнява и намира силни прилики вече( в негативните черти) между Европейския съюз и Съветския съюз.

сравнението на ЕС със СССР е колото глупаво, толкова и несъстоятелно. То може да бъде направено само от екземпляр, който ниога не е живял в ерата на милиционеро_социализЪма. САМИЯТ ФАКТ ЧЕ ЕДНА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА ГЛАСУВА ДА НАПУСНЕ ОБЩНОСТТА КОГАТО СИ ПОИСКА И МОЖЕДА ГО НАПРАВИ НАПЪЛНО СВОБОДНО, говори много. особено като сиспомним нахлуването на съветсите танкове в Унгария, Чехословакия, Полша ГДР. Да бюрокрация има. Но мечтите на някои комуняги за сравнение на ЕС с т.н. соцлагер еле пък за връщане на съветския блок са пълен поитически идиотизъм. Справка - Сев. Корея. Има западни автори, които са апологети както на съветския начин на живот някога, така и на Русия сега. На тях им с еплаща в рубли. Те никога не са живяли нито при милиционеро-социализЪма, нито в Русия. А когато някой отиде в Русия (като Жора Депардийо) неговият живот там няма нищо общо с живота на обикновените хора. Да, демокрацията не е съвършена. Но просто досега никой не е измислил нещо по-добро. А ако някой си мисли че милиционеро-социализЪма или болшевизма са нещо много приятно да поживее малко като обиновен селянин в Сев. Корея, в Етиопия или Сомалия.

Виж на ввв.бръсълсджърнъл.ком/ноде/2012 самото сравнение, преди да се изказваш, без да знаеш за какво става дума.

симо

А филмът/документален/ ,,,Брюкселки бизнес,, доказва това.

тези от ЕК са големи паразити... То ЕС е пред разпадане... те с глупости ни занимават.......Празнодумци.... Смешници са те...

Щом ЕС или пък САЩ много искат нещо от България, значи че то не е добре за нас, а е добре основно за тях! Аксиома от учебниците по демокрация

Влезнахме в ЕС и той започна да се разпада,те сега като въведем еврото него същото го чака.

Ами да го ДОВЪРШИМ дружно тогава!

И настана паника...Много лабилен се оказа ЕЦ нещо, сега голем страх, големо чудо! Щом оттеглянето на една държава, макар и от водещите, води до страх и подобни реакции, не виждам къде и в какво е силата на съюза...

Ми какво да ви кажа,щом тия от ЖЕНЕВА-Швецария се отказаха-категорично,,,,,,,,,,,,,сигурно нещо са болни хората там а тук тепърва ще се разболяват

нищо компетентно няма коментирано до момента. или даже опит. само блабла

а ние българите искаме ли ,някой пита ли ни .че ЕК може да иска да се самоубиваме,може да иска да ядем л....,може да иска ,всичко може да иска ЕК.това добре ли е за нас и прочие.Ние да не сме роби или паплач.

Даааа, неки си припомним какво стана с Гърция, като влезе в еврозоната. Първо се срина икономически, а после и политически, след като й натресоха пълна зависимост от ЕЦБ и МВФ.

Защо след като Юнкер се е напънал толкова да приемаме еврото ЕЦБ обяви на 7юни 2016 следното:" Нито една от седемте държави кандидатки за влизане в еврозоната, сред които е и България, не отговаря на критериите за членство."? Защо сега това бързане от Юнкер?

Защото му треперят мартинките да не му поискат сериозно оставката и се напъва с разни инициативи.

Другарят Юнкер е най-корумпиран неизбиран от никого бивш Люксембургски престъпник-председател. Люксембург - външен дълг почти 5 трилиона евро!!! Най-високия на глава от населението в света! Другари Българи, ще го изплащате ли, като стане и ваш????????

За какво са ни нации и държави? Нали всички сме на една планета и от един биологичен вид? Бъдещето е свят без граници. Ако някои от нас се заселят на Марс, може да ги разберем да имат отделна държава заради физическото отдалечаване от планетата, но на нас тук ни е необходимо общо управление, което да взема пред вид интересите на цялото човечество.

тъпак си, ванка. Властта корумпира, но абсолютната власт корумпира абсолютно. Я пак повтори чии интерес????? Вярваш ли си? Да не си дошъл от Юпитер? Митьо Очите продава наркотици в интерес на цялото човечество. Бойко Борисов рекетира в интерес на цялото човечество. Топлофикация София тероризира софиянци в интерес на цяла София. ХАХАХА.

Късоглед глупак, цитираш Джон Актън и даваш пример с прекия си ръководител. Абсолютна власт имаше бай Тошо. За да не е такава има избори, мандат, конституция, разделение на властите, свобода на медиите и още няколко контролни механизма. Преди стотина години такива като теб обясняваха, че робството е добре за икономиката.

Питай САЩ най-големите демократи кога ще отменят визите,

Външен дълг на ФАЩ - 19 трилиона долара. Външен дълг на ФЕС - 40 трилиона евро. Искате ли да го изплащате именно вие, а? Давайте, банковата (ми) сметка е IBAN........................

Българи, По добре ли живеете след членството в ЕС? Мечтата да живеете като западняците сбъдна ли се? Повече работни места ли се откриха, по големи инвестиции ли дойдоха в страната? Производителите по голям пазар за реализация ли имат? Не, точно обратното. Сега за пореден път ще бъдем заблуден и излъгани ако си траем, а нашите управляващи мутри се вържат на Брюксел и ни принудят да приемем евото.

Мисля, че сега е момента да им скъсаме нервите на еврогейците, но за жалост на политическите ни лилипути са им малки топките!

Не че сам им малки просто са на хранилката на еврофондовете. Няма да хапят ръката която ги храни изпълняват ролята на послушното куче

Сигурно е така но нали знаеш най-важния инвеститорски принцип:"Когото другите са нервни ние трябва да бъдеб алчни"! Съсвем демократично-евопейко- пазарен принцип.

Това ми изглежда като поредната стъпка към поредния райх.

Да живее обединена Европа!

Трябва да сте наясно, че веднъж приемем ли се еврото, след това страната не може сама да се откаже от него. Решенията вече ще взима друг! Кой и защо иска загуба на суверенитет?

То и сега сме свързани с еврото чрез Валутния борд. При обезценка на еврото автоматично се обезценява и лева/ фиксиран курс /.

Не ни трябва да бързаме да въвеждаме еврото. ЕС върви към разпад, колкото и да ни внушат обратното. Всичко започна с похода за увеличаване на властта на Брюксел над националните държави.Започнаха да се месят за щяло и нещяло, на практика се опитаха да диктуват как да живеят всички. На всичко това се отговори със заплаха за разпадане! Даже тази заплаха е вече реален факт, Великобритания напуска ЕС. А нас ни карат да бързаме да им приемаме еврото. Ето как отново зелките се опитват да командорят нашата уж независима държава. Защото българи приемем ли еврото заплатите от 500 лв. ( примерно) ще станат 250 евра, а цените няма да се променят само от лева ще станат в евр , народа пак ще е от надупената страна и интерес към въвеждането на еврото имат само бизнесът и банките !

Демокрация ли ?Къде я видехте ?Демокрация сме били живели ?Референдуми няма вече са забранени след като се разбра какво мислят англичани?Сега ще се опитат да им създават проблеми в краткосрочен план за да рекламират извехтелия съюз обаче се разбра какви са настроенията.

Щом всичко, което ядем се внася от Европа, вече сме вързани с тяхната икономика и цени. Ако се въведе Евро като нац. валута просто това ще позволи постепено да се регулират адекватно и заплатите и икономиките ще се изравнят. По-зле със сигурност няма да стане.

хаха що изобщо мислиш глупости. Так акато гледам никъде няма еднакви заплати и цени там където има евро!

Защо ли пък у нас, като не сме в евро, са ОЩЕ ПО-НЕеднакви с техните В ЛОШ смисъл :)))))))

те това си виках преди ЕС обаче стана огромно по зле.Та нема измъкване от ЕС.

... И постепенно ще свикнеш да спиш с обратни на теб и така всичко ще се изравни и изврати...и по-добре или по-зле от това няма да е....

ТИ па! Все едно пък сега си защитен от обратни. Разврат се лее отвсякъде. Нощем си заключваш вратата, но боклукът от кабелите приижда.

Вероятно сте прав, но тва няма да стане по-рано от 50-60 години а може и повече. На мен специално не ми се чака, така че както е казал войводата " На оружие братя"!

хохол.

той достатъчно направи за да ни набута все по дълбоко в този съюз.Хубавото е че в БСП изхвърлиха направо изритаха Станишев и Калфин.Дано поне Щвеция се опълчи на това и дано се разпадне този съюз.Не очаквам нищо кой знае какво ако се разпадне но поне ще спре да става необратимо затъването.Все някога бихме могли да си стъпим на краката обаче вече губя всякаква надежда и то именно защото ЕС не е съюз.Няма ако искате има натягане и насилствено приемне на разпоредби и закони от Брюксел.Вземат ли се така необмислено решения водени от моментни емоции свързани с Великобритания ?Въбоще дано се разпадне ЕС .

Перфектно Ще се намали корупцията в мин.на финансиитеи Бнб

Щото в Брюксел е малка корупцията. Се същото ще е !

от как сме в ЕС все тва си говорим и те все тва ни казват че е голяма корупцията и все нищо не става освен тя дасе увеличава! Хаххахаа вервай си !

в целия ЕС корупцията е огромна.Колко чиновници и мафиоти бяха замесени в престъпления?Да обиждат България като че ли е най -корумпираната това минава всякакви граници ?Ако си мислят че ЕС е нещо кой знае какво значи са пълни лумпени в Брюксел.

Браво, добра новина! По-бързо да приемаме еврото, че ми писна да ме цакат сарафите всеки път като ходя на шопинг по Европата... И трябва да се спазарим да е заедно с приемането ни в Шенген. И визите за САЩ да отпаднат, че и в Ню-Йорк правя шопинг редовно...

да приемем и гей браковете и да започнем да се е6ем с животни .Да легализират и осинуването на деца от гей семейства.Да легализират и наркотиците кокаин ,хероин и амфетамини.Да премахнат затворите ,как може да задържат хора против волята им ?

Не забравяй и узаконяването на брак с малолетни, а и деца направо! Че трябва да сме толерантни към традициите на някои народи...

с Борисов ,Кунева ,Костовистите, Пишман партриотите и ДПС сме се обрекли на гибел.Най скапаното правителство което сме имали някога взема най неадекватните решения.Оставка на това овчедушие .

Сега ни се е*а мамата

ТОЗИ ПЪТ НЕ БЕЗ НАС А С НАС,ЩЕ НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ КАКВОТО КАЖЕ НАРОДА ТОВА ЩЕ БЪДЕ.КОГАТО ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ СТАНАТ,КАТО В ЕС НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ.НЕ МОЖЕ В ЕС ПЕНСИЯ ДА СТАНЕ 150ЕВРО ЗА ЕДНИ ,А ЗА ДРУГИ СТРАНИ ДА Е600 ЕВРО.ДРУГАРЯ ЮНКЕР ТРЯБВАШЕ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ЗАРАДИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ ПРАВИХА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВЪТРЕШНИ ИЗБОРИ,А ЗА ОСТАВАНЕ В ЕС,ЗА КОЙТО ОТГОВАРЯ ЮНКЕР.