Студен душ за хиляди пенсионери в Гърция

Студен душ поля над 150 хиляди пенсионери в Гърция, след като видели пенсиите си орязани с 48 на сто в сравнение със сумите, които са получавали досега.

Обратно в новината

Коментари - Студен душ за хиляди пенсионери в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ау горките мързели.... Да дойдат да видят как живеят нашите пенсионери с по 95 евро пенсия и работещите ни хора с по 350 евро заплата и то висшисти.

Като са толкова тъпи защо подписаха че искат да излезнат от ес така им се пада

abasador

като, чета тази статия, ясно разбирам, колко много съм сбъркал в живота си. След признати 21 г.трудов стаж в България и 18 г. в Германия, общо двете ми пенсии не сигат до основната в Гърция, а за добавката от 230 Евро не ми се и говори. Лек ден.

Да идват на обмяна на опит при нашите пенсионери за да видят как се изкарва месеца с 92евро

охи не охи,това е положението Гинке.

Студен душ за хиляди пенсионери в Гърция Ами при това горещо лято,"топъл" душ не върви.

Навремето гърците ни предупреждаваха за "демократичните" правила които ще ни наложат "братските" западняци! Сега и те разбраха, че с големите държави "сродник" не можеш да бъдеш! Въпреки, че са доста разглезени и калпави и доста ресурси изсмукаха от Европа-та!

А га рупаха кифтетата от запада не плачеха.

Стига с тия кюфтета бе. От тая завист, злоба и простотия вече ми се повдига. Нищо ли по-умно не можеш да измислиш? Нещо за гръцките политици от последните 30г и мръсните им изри с международните финансови институции, които прецакаха сума ти държави, няма ли да кажеш? Един смислен ред не съм прочел от теб. Само злоба и кюфтета...

Сърцето ми се къса, като чета тази новина. Поглеждам в бъдещето и виждам нашите пансии, които ще бъдат 420 евро към 2035 година. Наистина горките гърци. Сега ще трябва сами да си мият насраните гъзове. Сами да си чистят. Сами да си берат портокалите ..... колко мъка има по този свят!

i az iskam es dobavka

Това което ми харесва в моята работа е,че когато правиш мангизи и манипулираш,е много лесно да накараш хората да правят погрешни изводи без да лъжеш...:):))) Ето,"еди колко си получавали гърците-сиртакаджии"... Това е психиката на робите... Че гърците са живели по-добре,е несъмнен факт! Но,за да го постигнат,не са стояли пред телевизора да псуват,пък и данъците,наемите,хлябът,токът,медицинското обслужване,билетите,храните,са на други цени...:):))) Още по-готино е,че и вас съм ви нахендрил и когато дойде време ще има "я откъде толкова собственици на имот и такива скъпи коли бе сиртакаджии",па като сравним вашите заплати с Нигерия дето са по 10 долара,направо сте на рахатлък...:):))))))))

Тъпак

Знам... Но това не е повод да се гордееш......

Е, това е отрезвяващата разлика между полулизЪма и реализЪма - едно говориш като опозиционер, друго вършиш, когато си на власт. Гърците бяха свикнали на "бон ви", а сега ще свикват на това, което на нас това ни е все дежа вю!;(

Га ядооте кифтетата нии едохме сланина и хлеб, сега доде Жидож ден да поидете и жии малко сланина гола с праз

И аз това им викам моето момче и аз това им викам... Ако бяха родени роби и васали като теб,да са гладници до края на живота си и свирки да ми правят отгоре на всичко!! Па те,да се борят искат.... Много е лошо,че не всеки е животно като теб и иска да живее достойно,много е лошо......

А га рупаха кифтетата от запада не плачеха. И като не били роби и със сведени чела и т.н. шъ ручат ли сланина със хляб?

Един ден Гърция ще е просешка държава сравнена с България!

И надеждата Вуте да е зле,пак ми върши работа.....

А така! Едно време чакахме да построим социализЪма, сега пък чакаме гърците да ядЪт хурката. А ние все така си тъпчем на едно място....

га ядоха кюфтетата гръцките пенсионери не риваха...сега реват..ами няма комунизъм свърши при тях това е те си изядоха парите мързеливите византийци...айде пайдос

Поне 2/3 от кюфтетата ги изядоха определени лица и парите след като направиха един оборот се върнаха отново в немските и други банки. Същото е като у нас, просто за да глътнат гърците кукичката европейците им сложиха все пак някаква стръв. Българските шарани на гола кука ни хванаха.

Пише - Гръцките пенсионери крадяха , като взимаха двойни пенсии!!!! ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ ДО ВЧЕРА ВСЕКИ ГРЪЦКИ ПЕНСИОНЕР Е БИЛ КРАДЕЦ НА ПРАКТИКА ! Крадял е ,чрез незаслужено висока пенсия!

по-добре да бяха излезли от ЕС, никой не може да им вземе корабите и туризма, щяха да се оправят по-добре!

Горките, как не са се сетили да те попитат, ако го бяха направили, сега щяха да просперират ...

"Студен душ за хиляди пенсионери в Гърция",защото за нашите пенсионери 25г. беше топъл. Господ за убие Хайдуткостовите четници!

вече ридая неудържимо!!!

Какви са тези пенсии. В България толкова са най големите. Затова имаха средства да плащат на слугини българки и да остане за тех.Инженер съм с 36г.трудов стаж и получавам 272лв. пенсия.

ОХИИИИ Референдумиии Ципурасссс

Яли пили и се веселили яда видят тука колко взимат. Нашите нещастни пенсионери дето са се блъскали пък и добавки им давали

А га рупаха кифтетата от запада не плачеха. Сигурно не си ходил в Гърция? Там цените в евро са еднакви с нашите но при нас са в лева. А знаеш, че за едно евро броим 2 левчета. Да не говорим за данъците и услугите. Така че 420 € в Гърция е равносилно на 420 лв. у нас. И като знаем, че са свикнали цял живот да живеят на широко и сега трябва да се свият при това много..... да не ти дава Господ .

все пак е, че гръцките пенсионери няма да ходят некъпани! :-)

Е, това си беше ясно, още когато цоциалиста Ципрас изгони Варуфакис.

Ограбването на гръцкия народ продължава. Нищо добро не ги очаква и в скоро време ще останат без собствени летища, пристанища, банки и ще станат колониална държава. Това е резултата от т.н. "помощ" от разбойническите МВФ и Световната банка.

Гръцкия Вуте вика, че всичко в Гърция е узо и сиртаки, комшу. Няма да се плашите.

Все си мисля, че преди това други са ограбили фондовете

ще достигнем орязаните гръцки пенсии през 2040. Справка НОИ.

извинявам се.

НОЙ, 2040 ще достигнем орязаните пенсии на гърците. Браво на тиквата!!!

Честито! Политиката на Световната Банка, МВФ и Световното правителство бележи успех, след успех. Напр. след геноцидния експеримент, изпробван в БГ, прилагат със завидна бързина същия модел в съседна Гърция. Това ще се разпростани скоро и на запад от Балканския п-в. Наред е Франция.

БНБ писа увеличили сме външния дълг с близо 4 % за 4 месеца. И нас това ни чака, само дето няма да сме вземали като гърците. При нас всичко се краде от тиквата, минетката, самоковския компир.

"Стигайки до банкоматите вчера над 150 хиляди пенсионери в Гърция установиха, че доходите им са паднали с 48 на сто и са получили 420 евро вместо 810 евро, както досега /580 евро основна пенсия и 230 евро надбавка ЕКАС/." Това са най-ниските пенсии. В България 75 евро ли беше най-ниската пенсия?

Бях чел, че гърците са получавали невероятни боноси: - секретарката получава такъв, защото носи документи на горния/долния етаж от сградата; - за тези, които отиват точно навреме на работа;- на учители с лична библиотека; - на такива, които работят в чужбина, но в Гърция се водят, като безработни и т.н.

Ооооо да, маше бонуси, но това е леко преувеличено

Преди кризата към 2012 г. един пенсиониран учител в Гърция взимаше около € 1600; след това им спадна на € 1400; сега незная колко е, но зная че аз, като действащ учител, получавам 600 лв.

Чест и Почитания за професията Ви. Като учител би трябвало да Ви е ясно, че размера на приходите се смята по размера на разходите. Разликата в разходите между Гърция и България е доста голяма. Всичко друго е празнословене.

Ми хайде да поживееш малко в България с 600 лева, щом разходите са толкова ниски. Прага на бедността в България е 300 лева, тоест с 301 лева вече не си беден. Едва ли са толкова ниски разходите...

И КАКЪВ УЧИТЕЛ СИ ТИ ??? КАК СИ С ПРАВОПИСА ??? НЕ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ НЕЗНАМ НЕ СЕ ПИШЕ СЛЯТО !!!

Разбирам, че учителката "Лили" е допуснала незначителна грешка. За разлика от Вас тя знае, че има и други правописни знаци, освен Вашето "????". Освен това, едно изречение никога не започва с "И". Изреченията започват с главна буква, а останалите са т.н. "малки букви". Но, тя даде отговор по статията, а Вие, драги ми Смехурко, сте един пореден заядлив българин. Присъединявам се към нея, защото изпитвам нейната болка чрез моята дъщеря, също учителка.

Дойде време да се менкаме. Да идват да берат ягоди, да ни гледат кравите и бабите:))))

А бе културист какви са тези 380 градуса? Искам да кажа, че не се е извъртял чак толкова много само с 20 градуса:)))

Може и да си прав баце, може и аз да съм ги объркал градусите :)

И аз се чудя как така от една позиция която твърдо отстояваше Ципоракис се извъртя на 380 градуса и легна на върхушката ? А май имаше и друг път-Обявяване на дълга за омразен / както направи Еквадор още не е фалирала/ не го плаща референдум в който гърците на 90 % са за излизане от ЕС.Въвеждане на драхмата и те да си я печатат и т.н и т.н !!!!Може и друг път да е имало, но той избра май Гърция да бъде "приватизирана" и ошушкана какъвто и път за да си избрали да го следват но той не е добър за гърците и ще видят кон боб яди ли.Ние минахме през "приватизацията" и знаем какво е но те още не го знаят !

Завъртял се е на 180 градуса. На 360 означава, че пак в начално положение.

Ха ха да трав си, объркал съм градусите писах го и над моя коментар за което се извинявам !

Нали гърците си го избраха комунистчето Ципрас сами,че и много му се радваха като спечели изборите?!?! Сега да се радват на комунистическите "подаръци" и да не плачат,а следващия път да си опичат акъла за кой ще гласуват!!!!

Мислете малко по-широко.. не мислете за гръцкия пенсионер, а помислете малко, какво всъщност става, какво всъщност прави МВФ.. помислете малко как МВФ прави една държава зависима за години напред и как прави населението бедно и мизерно. Тук не става въпрос, че това е Гърция и т.н...

обаче никой не дава заем насила

Херкулес

Разбира се, че никой не им е опрял нож в гърлото ( не и буквлно )...но донякъде си е 'насила'..

Цял живот "бъхтили като гърци", и накрая заработили само 800 евро. Ужас ! С какво ще плати узото, таверната, сиртакито и чужденката-слугиня ?

Пенсионерите можеха да оправят работите, ако бяха гласували за Сирица преди 8 години. Сега вече само могат да гледат как няма да имат пенсии а внуците ще им са безработни. Между другото това е огромно свиване на потреблението и след 3 месеца може да наблюдаваме фалиращи фирми на опашка да бъдат купени от Меркел за по едно евро всяка една.

Ficho

Гласуването за популистични леви партии никога не е оправило нищо, никъде. Проблема в Гърция им беше, че така наречените десни партии се превърнаха в леви, само да не им секне лапането и краденето. А то беше епично. Сега ще плащат скъпо. Изпукаха огромни пари, а икономиката им е трагедия - сравнима с Българската. Всичко се окраде, нищо не се инвестира нормално. Усвоиха толкова европари, а една магистрала между Солун и Атина не направиха като хората.

По цял ден на кафета. Едно Евро данък не платил. После иска 800 евро пенсия... а българина да им я плаща ... точно в мишата дупка дето им е мястото на тези мишоци. БРАВО МЕРКЕЛ.

Хихихи , не злорадствайте там в Гетото , че бате ви Бочко със заемите , скоро ще ви парти в същата глуха уличка.... има няма след 7-10 години ония дето дават "милиардИТЕ" ... ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ГИ ИСКАТ - В ДЕСЕТОРЕН РАЗМЕР.. СЕГА ЧАКАТ ЗА ЛИХВИЧКИТЕ ИМ .. АМА НАЛИ СТЕ МНОУ УМНИ ТАМ В ГЕТО-БГ И НЕ ЯРВАТЕ НА ДРУГИТЕ , ТА ЧАКАТЕ ДА СЕ УВЕРИТЕ С ОЧИТЕ СИ....

колко стана реално външния дълг на България?

Не злорадствайте и вас същото ви чака!

Аз съм на 30. Като гледам, ако чакам на пенсия, от сега да се обеся. Така че... нищо не чакам аз. Газ до дупка, колкото мога сега. Като не мога, теглся си ножа и това е.

iham

Много "горещ" душ за БГ пенсионерите- увеличение на пенсиите с две кисели млека.

Това наистина боли....

Ще вземе 420 евра след орязването супер си е баща ми взима под 200лв

Мислеха си че ще са по добре в ЕС.Да ама Не!

КАКВО СТАНА С КОМПЕНСАЦИЯТА ЗА ЗАГУБИТЕ НА НАШИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ ОТ СТАЧКИТЕ ПО ГРАНИЦАТА НИ МАРТ МЕСЕЦ ЩЕ ИМА ЛИ САНКЦИИ ЗА ГЪРЦИЯ ОТ ЕС ЗА ОТКАЗА НА СВОБОДНО ПРЕДВИЖВАНЕ

Кога се е плащало нещо на робите, та сега да имат права? За нас са само безплатен труд, долнокачествени храни и подигравки от мазни и мързеливи нации. Едните ни учат на демокрация, докато си правят каквото решат. А другите само консумират и стачкуват, когато будалите откажат да им плащат сметките.

Истината ви казвам братя ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА

Това е мързела, пич. Не мож седя по цял ден да пиеш узо и да ядеш октопус и гиро, да не призвеждаш нищо и да взимаш 1000 ойро заплата. И тъп да си като направиш сметката ще видиш, че нещата не излизат. Oh, wait.... ако си тъп няма да видиш...

Ей... само банкерите работни...

След 15 години социализъм и след ПАСОК (социалисти) - това е. Не знам за какъв капитализъм говориш, но при този, който съм виждал, пенсионерите получават 10-20 и повече пъти от социалистическите пенсии. А Гърция си позволи твърде много социализъм, напоследък си позволи и комунизъм, та изобщо не се учудвам!! Напротив, закономерно е да падат пенсиите и заплатите. След средата на всеки мандат на нашите социалисти също започва криза, след което доходите намяляват - защото са социалисти. Всяка друга партия е задържала и увеличила приходите, само БСП всеки път ги съсипва и в края на мандата няма пари. Даже оставят и за плащане на следващите, както помня.

На БСП и трябват бедни хора, за да бъдат "защитавани" и да гласуват за нея на изборите. Как да ги направи богати?

ОХИ

дайте половин от орязаната гръцка пенсия на български пенсионери и те ще подскачат от радост!

ама гръцката пенсия върви и с гръцките разходи.

По 200 евро им стигат.

someone

днешна гърция е срам за това, което е било преди хиляди години - елада, партенон, родина на демокрацията - срам!

Гърция никога не е била нещо особено. Само празни чували вдигат и си/се пляскат един друг...

someone

а старогръцки легенди и митове чел ли си?

Днешните гърци не са преки потомци на древните елини. Почти до 19-20 век са се наричали "ромеи", а езика си "ромейски" /"ромейка"/ - това показва и истинския им произход, т.е. "римляни" , потомци на жителите на Източната римска империя. Да не говорим, че поне 1-2 милиона днешни гърци са потомци на арванити /албанци/, поне 1 милион са потомци на славяни, и поне 500 хиляди са преки потомци на българи от Егейска Македония. Отделно поне 1 милион са потомци на преселници от Мала Азия /без да отричам, че част от жителите на Мала Азия са били потомци на древни гърци, по-специално в Западна Мала Азия. И т.н. и т.н.

Ципрас се насра както ще се насере сега Фараж, само с лаене по медиите нищо няма да стане и Борис Джонсън се насра и не иска да става председател на партията, защото усеща кура как пулсира в близост до аналното му отверстие.

Право казваш, ама защо така цветно ...