Петро Порошенко откри паметник на Тарас Шевченко в София

Президентите на България и на Украйна откриха на площад "Възраждане" в София паметник на големия украински поет, писател и общественик Тарас Шевченко.

Обратно в новината

Коментари - Петро Порошенко откри паметник на Тарас Шевченко в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази наша "девойка - първа кипра", що си не вземе отпуск до президенските избори?

Сега очаквам паметник на Росен Плевнелиев в Киев.

Това, ако не беше истина, щеше да е достойно за виц. "въплъщава образа на Украйна - млада и енергична, която днес върви по пътя на Европа." Този човек не заслужава такива омърсени твари, като Плевньо и Порошенко да му вдигат паметник. С какво се припознават в произведенията и действията на Савченко, та да имат моралното право да го коментират?

За Тарас Шевченко разказват: Т. Ш. върви по улицата със свой приятел след паднал дъжд късно вечер и спират пред една локва. Приятелят му я вижда като черно петно, а Шевченко вижда отражението на звездите.

Преди около месец видях паметника и много ми хареса!

че единственото бъдеще за Украйна е европейското. Наши поклонници в Москва пък теглят страната от Европа към Азия. Некои много обичат камилското, ама що требва да развалят менюто на останалите...

Ако бяха направили паметник на Хрушчов - разбирам. Той има основна роля в обособяването на украинската държава. На Тарас Шевченко паметник (извън Украйна) има само във .... Вашингтон. Нито в Полша, нито в Румъния, Нито в Унгария. За Русия изобщо не говоря.

Взяв бьй, я бяхуру, бахуристам сталл! Как балхари льуди збахурам, пражил! - - - - - - - - - - - - - Конкурец* за укро- европейски песени

БРАВО НА ПОРОШЕНГО ЯКО ДЕЙСТВА СРЕЩУ ПУТЯ, А ТОВА Е МНОГО ДОБРЕ - ПУТЯ ТРЯБВА ДА СЕ ХАРЧИ ЗА НОВИ ТРЪБИ ЗАРАДИ НЕГО, А ТОВА Е ОЩЕ ПО-ДОБРЕ

За нови тръби казваш? Да не се случи, като с АЕЦа? Да ни осъдят пак да плащаме за кефа на Американците. Тъпото е, че ще ги плащаме ние, които внасяме данъци, а ти с центовете от НПОтата пак ще се скриеш.

Не исглежда чистоплътно, това укро-прасе? А отделно, разсмърдя на "Вотка" от далече !

Масста, на това Укро-прасе, изглежда по- бяла, и сочна, от тази на Банкянски свине! В.В, Шефът на Асоцяцията на свине- въдите, да вземе да распореди , малко семе, да се вземе, от това прасе, че да го развъдиме, и Ние! Че само Асфалт, яде ли се?

На вниманието на Президента,не точно на него,на неговите съветници!Ако Порошенко още е трезвен на тръгване,дали може да договорите с него да дойде и да открие,даже и да не е президент тогава една паметна плоча на Михайло Драгоманов?

Това,че двама президенти от бившата източна Европа откриват паметник,на човек достоен,но те нищо не прочели от него и дори картина негова невидяли,лошо няма,те си знаят материялът и е лош,пък тези които са ги посочили,хептен не разбират нито от история нито от литература,камо ли от изобразително изкуство.Но поне тези които са назначили като съветници да ги бяха свтнали,или поне нашият НАПЕТ(на вниманието на съветниците на нашият-НАПЕТ незначи ,че са го наплювали или надпявали) ЕРГЕН.Да бяха прочели във Википедия и там щяха да видят,че Тарас Шевшенко е бил член на Килилово -Медодиявата общност,но кой да чете биография по дълга от един объркан тапет:(((АА тапета не беше объркан ,само датата и денят,но той Президентът ни нали пак си беше първи в идеята да се махне член първи:)))

На паметника на Тарас Шевшенко пише ли година на раждане и къде роден,и година на кончина и в кой град?Благодаря,сигурен съм че не пише:))))

Духайте, руски свине.

Народа вече каза НЕТЬ на Магарето, турнато ни, от Бойко, за Преценент, духащо сега на Украйнеца Евро-минет! А Щерев, този ха-ха-вел, е Педераст, залюбил на Прасето мекия Укуретс !

:)))Как ги бъзикат онези демократи тези наши двама убавци-Демокрация е и не е задължително за протокола да сте с жените си,но пък при нас в САЩ е прието да сме с тях на снимките,но не и да ги слушаме ,и да казваме после какво са ни казали да кажем:)))))

Посещението на президента на тази велика страна е голяма чест за нас. Люлка на цивилизацията дала на света много в областта на технологиите като опитомяването на коня, изобретяването на колелото изкопаването на Черно море, първата подводница и нейното бойно използване. Също така с огромен принос в културата. На древноукраински са писали Овидий и Омир. Този език стои в основата на всички съвременни езици. Александър Македонски, обеденителят на древният свят всъщност е Олександър Македоненко. Попаднало под гнета на азиатите тази забележителна страна деградира през вековете за да получи днес отново своята свободна и да заеме своето заслужено място между нас елита на човечеството. Тази среща днес е от огромно значение за бъдещето на човечеството и ще определи ходът на историята за следващите няколко столетия.

ААААА,Черното море,мое и вие да сте го копали,но онова дека си го написал за Алесандър мокедонскиот ,за Овидий и все що е после измислено е от нас МАКЕДОНЦИТЕ и то след 2007 година:)))Ви сте след нас,и за сичко с нас требе да се договарате,какво да даеме двете най големи нации на Европата

По време на ВСВ минава през България 3-и украински фронт(украинци) и ни освобождава от фашизма. Но за жалост след тях се накичвот със слава руските паразити и сме свидетели до къде докараха България.

Посерко, рояк мухи пъпли погз ти!

Какъвто президента ни,такива са и апологетите му.Трети украински фронт няма нищо общо със състава му,това даже и поляците си го признаха.Четете историята за войната има достатъчно написани книги и то от хора които нито са били симпатизанти на комунизма нито на СССР,но никога не са си позволили,да пренаписват историята

Не си внимавал в часовете по история!!! Украински е,не защото е съставен от украинци!!! Чети просветата е прозорец към света!!! А ти определено имаш нужда

Другарю/господин Щерев, Както казва един велик американски писател, "По-добре човек да мълчи и да го мислят за глупак, отколкото да проговори и разсее всякакви съмнения по този въпрос!"

Руските македонци си скалъпиха още малко история. Първо Гогол, сега и Шевченко. Само дето и двамата са родени и умряли в Русия и са писали на руски. Но някак станаха украинци. Както цар Самуил, Александър Велики, Юстиниян и много други велики македонци. Чудно защо ли белгийците не си търсят корените някъде в античността. Недостиг на комплекс за малоценност.

vasil

То не е специалитет само на комунистите, но и те са били най-немилостиви не към буржоазните партии, а към тези, радващи се на популярност сред трудовите хора-анархисти, социалдемократи, селски партии-конкуренцията, един вид.

Да сложат тогава и на Вазов в Киев.от къде на къде тоз ще сравнява Вазов с някой си бляд.и украинците като нас станаха хамериканци и са много напрет.

Браво, нека рубладжийте и комунягите да пукнат от яд.

ПУТлЕр, ще ти се пръсне злъчката от злоба! Внимавай със здравето си момко!

Двама непопулярни президенти, които едва се крепят, откриват паметник и се награжоават по между си с ордени. Даже призовават НАТО да им помогне, защото се чувствали несигурни, хе хе ... Тарас Шевченко заслужава много повече от българи и украинци, но не и тях двамата - Плевнелиев и Порошенко

Шевченко,Лермонтов и Пушкин заслужават ПАМЕТНИЦИ! Путя заслужава затвор!

Шутя здрасти, как си ?

Паметник се открива на ум рял! Желая да открия паметник на прасето и плюнко!

От какъв материал е направен този паметник? да не се окаже, че ако е от метал нашите цигани могат да му видят сметката за няколко часа- ей така по роднински.

Плевньо пак облиза задниьата на когото нетрябва, когато най-нетрябва. този няна ли да се маха, че прекалено много ни навреди и посрами...... Трябва дурекно в панделата да го вкарат и да не узлиза от там.

Савченко ще е новия президент ма Украйна а на Порошенко бизнеса му е в Русия Порошенко плаща толкова данъци в руската държава че парите стигат да се хранят издържат и вторъжат 15 000 руски войници

..."Порошенко откри паметник на Тарас Шевченко в София"... -Те тоя пък, какво общо имат двамата?

Абе, те двамата не знам какво общо имат, но не ми е много ясно какво общо с България има Тарас Шевченко, та да му вдигаме паметник на пъпа на София!

Сега се решава съдбата на Южен поток дали да не стане Турски. Това е национално предателство от най-висока степен!

"АНАРХИЯ МАТЬ ПОРЯДКИ!" Те затва като има някъде безпорядки и самоуравство казват ,че било- Махновщина};-)

Пичове, коментирайте, но избягвайте да демонстрирате незнанието си на руския език. Някак си смешно звучат неграмотно цитирани мисли, па били те и на Махно!

Это конечно хорошо, что Вы делаете нам замечание ,но думаю что это не к месту! Братело това че съм копирал думите на някого, и не съм си направил труда да го поравя ,не означава ,че не го знам! Не съм в този форум за да търся на някого грешките};-)) Для себя я считаю, что я прав! А Вы?

Е тези са приятели на Б-ия. Въпреки желанието на Украйна и Беларус да сме сред победителките, Съветския съюз се възпротивява. Аз не съм мазохист за да обичам окупаторите си от СССР.

Въпреки показаните от Българската армия високи бойни качества на териториите на Унгария и Югославия и приноса и за окончателния разгром на Нацистка Германия, страната остава в международна изолация и попада в съветската сфера на влияние. На Потсдамската конференция, където съюзниците признават на Италия статут на съвоюваща страна, Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил отказват да обсъждат въпроса, настоявайки преди това за прилагане на решенията на Ялтенската конференция за провеждане на избори и възстановяване на либералната демокрация в страната.[15] В спомените си, тогавашният български посланик в Москва проф. Димитър Михалчев споделя, че Сталин изказал недоволство от изоставянето на Западна Тракия от българите[82]. По време на преговорите за мирните договори в Париж, България поставя въпроса за Беломорска Тракия, получавайки твърдата подкрепа на СССР. В подписания, на 10 февруари 1947, мирен договор границите на България са определени в рамките отпреди 1 януари 1941. Макар за пореден път да губи голяма част от териториите си, страната запазва Добруджа, което е своеобразен прецедент, защото никоя друга победена държава не постига такъв успех..

Какво му обясняваш на тоя кавал? Те с РП са толкова напред с материала, че даже предвиждат желанието на кукловодите им да фалшифицират и манипулират фактите в ущърб на Русия и винаги са едни гърди напред. Като им кажат да пръднат - се насират! Гордо и по комсомолски! И за добавка го слагат пред вентилатора, ако случайно някой не е забележил !

Порошенко няма нищо общо с Тарас Шевченко, за да му открива паметник.Плевнелиев, още по-малко. Плевнелиев няма връзка даже с Иван Вазов, който прославя нашите руски освободители. Шевченко е писал своите произведения на чист руски език, а Порошенко прави опити да го забрани. Но не може ...

По думите на президента, наследството на Шевченко доказва нестихващия порив на украинския народ към правото да живее и да работи в независима, етническа пъстра, но единна Украйна Та кой е пречил на Украйна да живее в етнически пъстра Украйна?Някой от вън ли прокара закон да не се говори на друг език освен на украински.За убитите на Майдан и изгорените живи в Одеса,нещо каза ли президентът ни,за убити журналисти предполагам не е и чувал или всички са приемливи жертви в стремежа към европейските ценности ?

Тарас Шевченко е бил крепостен селянин- бил е роб собственост на помешчик Милиони хора в Руската империя са били роби- купувани и продавани като негри- описано е в МЪРТВИ ДУШИ Левски казва че след като се освободиме ще иде да се бие за свободата на руските крепостни селяни

Е те турците хич не са продавали БГ роби! Води турчин три синджира роби!

На нас ли пак се падна честта да легитимираме превратаджиите-убийци и военно-престъпниците на Киев? Явно външните зависимости на нашите политически слагачи са най-големи или са най-ограничени умствено, та единствени в ЕС падат на чак такова ниско ниво в слугинажа! Или пък новите господари са толкова загубили мярка в наглостта си към България и българите, че искат да ни наказват за пореден път за отношението ни към Русия и ни насилват и унижават като нация публично да приемаме политически маргинали като Порошенко с почести и уважение, което не са заслужили? По-скоро са достойни за презрение или пълно игнориране и международен съд за престъпленията против народа на Украйна!

Впрочем не случайно в масовката е и ПС, нашият екс! Той е длъжен да отработва още апартаментчето във Виена и периодичните хонорарчета от кукловодите за великите новаторски лекции как е демократизирал България в пост-комунистическия ни преход! И няма "Не искам!". Партийно задължение! Господи, ако Левски можеше да ги види тия подлеци, нямаше да му стигнат ръцете да им лепи плесници!

Браво, наистина паметник, а не стърчащ монумент с шмайзер, символ на окупацията на България от СССР.

Е той тоя се е родил в Руската империя, в Киевска губерния, па бил украиец! "Тарас Григорьевич[4] Шевченко (укр. Тарас Григорович Шевченко[4]; 25 февраля (9 марта) 1814, село Моринцы, Звенигородский уезд Киевской губернии, Российская империя...

Тук е дошъл Трети Украински Фронт! И не е символ на последващата политика, а на хората, биеши се срещу фашизма. Такива паметници има из цяла Европа в почти всяка столица. Жертвите на СССР през ВСВ са били по тяхни данни около 26.1 милиона.

Кога ще го оцветите , или сега пък ''другите'' художници са на ред?

А после Боко нека обяснява как искал Южен поток да му го построят. Чехъла така тори всичко наред, че после след него с фадроми трябва да се изрива. Ама трябва да се въведе бесило за политици увредили интересите на България! Аз също подкрепям украинците, но не подкрепям нито десен сектор, нито шефът им този с паметника.

Тарас Шевченко е заточен след като става ясно, че участва в тайната организация "Кирило-Методиевско общество " В Русия все още мнозинството вярва че Ленин им е измислил буквите Нашите мурзилки със Сидеров и те още не са абсолютно сигурни и се колебаят измежду Ленин и Путин

Сега на Шевченко другия път на Бандера, и всичко в БГто ще стане супер!

Тарас Шевченко е символ на днешна независима Украйна. - Грешка! Украйна не е независима. Даже е смешно да се твърди това.

Браво! Сладващият път като дойде ще разчистим паметника на съветската армия и на негово място ще приеме почетната стража! :-)

А ореден Стара Планина няма ли да има . Петър Стоянов рекламен на Вафлите на Порошенко ли ще става ? Размениха ли колекцийте с Картонени Макетчета на Корабчета , Фрегати , Танкове и Космически кораби плод на Тъпите им глави . Ако това са лицата и е Лицето и бъдещето в Е.С то По-Пропаднал съюз от този няма да има . За какви ценностти става дума Украйнците измират от глад а тоя се Уял като Офицер от СС а нашетро Лайно продължава да сере на гроба на баща си щото освен да се натега бедната му мизерна душица друго не може - Кретен !

Да не забравите ,за паметник на Джон Кери ,.....може и пред банка КТБ да го СЛОЖИТЕ ,защото ТОЯ ДОСТА НИ ГО ----СЛОЖИ.

Микола Васильович Гоголь.. Много по стойностен и продуктивен писател: Мъртви души, Шинел, Ревизор и т.н. Щото в повестта "Тарас Булба" за пръв път той споменава термина НОВОРУСИЯ. Или щото другата е озаглавена - "ЗАПИСКИ НА ЕДИН ЛУД".. Та са опреличава с тоз от снимката. И докат Валцман открива тук паметник Украината получи офертата за руската газ. Щото от ЕС го резнаха от дотации да пълни хранилището през лятото и да са дотътрузи до зимата на 2017-та. С руска газ по реверса за 198 долара, а руснаците му предлагат по 170. Та повечко щели да си напълнят в хранилищата. И след туй УКРИТЕ пак ша викат - АМА НИЕ ОТКАЗАХМЕ РУСКИО ГАЗ.

в хранилищата. И след туй УКРИТЕ пак ша викат - АМА НИЕ ОТКАЗАХМЕ РУСКИО ГАЗ.

са прецеденти, единия тук, другоя в Окрайна. Интересно дали е черпил нашия с некое шоколадче фри ъф чардж.

E, тоя Гогол е много учен ,....ние сме по по-простите неща.

Срам да посрещаме военен престъпник на съвеста на който лежат смърта на хиляди хора.

Това е паметник който символизира краят на Третата българска държава. От подопечна колония днес окончателно изгубихме суверенитет.

Защо? Какъв е проблема с този паметник, та чак сложи край на държавата ...

Стой и гледай. Завели са ни дело от ЕК да приватизираме Булгартрансгаз. Така започна всичко и в Украйна - първо им прибраха газопреносната мрежа. До няколко месеца вече ще е ясно и на слепите.

Паметник на Тарас Шевченко е добре да откриват. Ама какво правят там отявлените ибрикчии и негодници плевнелиев и порошеко?