Семейство даде 30 000 лв. на измамници

Телефонни измамници взеха 30 000 лева от възрастно семейство от Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Семейство даде 30 000 лв. на измамници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, татурано момченце, ти като какъв се изживяваш? Като менаЖерче ли? Самозабравен илитерат. През 97-ма постъпих на работа в завод, който все още не беше раздържавен и разкраден и в него имаше придобивки за работниците , останали от Татово време. Слушай сега, клошарче с фалшива дипломка и множество неподплатени претенции: 1. Безплатен транспорт до работното място. 2,вътрешнофирмен транспорт. 3.Не само БЕЗПЛАТЕН ОБЯД !, а- БЕЗПЛАТНА ХРАНА и купони за безплатна храна извън територията на дружеството. 3. Безплатни сандвичи, кафе, кола и тонизиращи напитки, които електрокар разкарваше из цеховете за работниците. 4. Безплатна минерална вода и кисело мляко в горещините. 5. Библиотека за работниците и служащите с над 5000 тома. 6.Оранжерия с пресни домати и краставици, които се закупуваха с 50 % отстъпка. 7. Безплатни карти за почивка на Цигов Чарк и Китен не по 7, а по 14 дни в годината. 8. Концертна и театрална зала. 9. Безплатно облекло и обувки. 10. В завода имаше 5 кафета и една бира-скара. 11. Шивач. 12 Фризьор. 13 Електоуслуги 14Обущар. 15 Хранителен магазин с 30 % отстъпка. 16. ЛЕКАР и медицинска сестра. Безплатен преглед и зрдравни услуги и умунизации и ваксини. 17. Заводът осребряваше рецепти от аптеката до 50 лева. 18. Осребряваха се и фактурите за очила. 19 Великденски, Коледни, Новогодишни ремотни премии в размер на 70 % от заплатата. И още и още, които съм пропуснал. Не ми говори за жалката си фирмичка с 200 човечеца ЦЕНЕН персонал... Ти за незаменим ли си имаш, бе?

Така е, както си го описал, а за военните, милицията и министерствата имаше и още! И си употребил едни непознати думи за днешните меринджеи, като "библиотека", "концертна зала", "кинозала" - което предполага, че работниците, техните деца и семейства са ходили там и са ползвали тези блага, които се предлагат в подобни места - а именно - духовни! Което днес е тотално изкоренено и заменено с една гнусна чалга в душни "дискотеки" и барове, пълни с отрепки и дроги ... Освен това имаше реални училища, олимпиади - на които се стичаха ученици от цялата страна, а не само от СМГ и едно-две училища извън столицата, в които са останали двама-трима нормални учители от онова време - и те на доизживяване ... Имаше и профсъюзни карти за почивки в чужбина, не само в страната - екскурзии до всички соц. страни, включително Куба, Виетнам, съветските азиатски републики, за които днешните меринджеи също хабер си нямат - за тях Таджикистан и Туркменистан са едно и също, а какво точно е там - без понятие ... Да не говорим за световните столици на културата Москва и Ленинград, приказно красивите Прибалтийски републики, Киев и Минск, Карлови Вари, Закопане, тураове в Унгария, Полша, Чехия и Словакия, и още много, много други красиви и стойностни места, където беше реално да отиде човек, стига да има желание! Аз съм ходила още като студентка, затова го пиша - имаше един студентски билет за влака София - Берлин, едномесечен, за спално място в купе с вода и гардероби, 65 лв., слизаш където искаш по пътя, разглеждаш няколко дни, вземаш си запазено място до следващата гара и си правиш такъв тур, за който днес не можеш да се оправиш и с 5000 лв, да не говорим, че можеш да се побъркаш с резервации и истории по разкъсаните държави ...

Да, точно. За жалост не можах да хвана най-хубавите времена, но...Все пак- закачих малко от "лошия" социализъм. Ами студентските, ученически, работнически бригади и обмяната на опит... Днешните менаЖерчета с жълто около устата, остри обувчици като на магесник и бели вталени ризки не знаят какво е усещането да работиш- във фирма с 6-10 хиляди души персонал.

vasil

Лъжеш. Редовният гражданин не можеше фактически да си извади задграничен паспорт и да пътува дори в соцлагера индивидуално, без организирана група, да слиза и отсяда където си иска. След завръщането си в България, късметлията ГО ПУСНАТ,

... това в страната Утопия ли се случва... защото от всичките ми работещи роднини, приятели, познати, а те са доста на брой, няма някой, който да е споменавал за изброените екстри...карти за почивка в чужбина... може за политбюро и някои комсомолски първенци... евентуално.... много на едро започнахте с измислиците...

... истината е, че безплатно е само сиренцето в капана.... всички изброени соц. дадености за някои прослойки струват пари... в случая, ако написаното е истина са стрували много пари на някого... вероятно на държавата и на редовите граждани ....

Имали бол-платили

Докато има телета ще има и касапи!

Докато МВР, прокуратурата и съда не си вършат работата ще има престъпници. Хората с възрастта стават наивни и се лъжат лесно, но това не престъпление и не е причина да бъдат ограбвани.

Очи гледали-очи плакали!

Честито на пенсионерите....а бе аланкоолу, а бе прехвърлете тези пари на своите деца бе, защо ги давате на чуждите хора!!!

Тия хорица с децата си нямат ли телефонна връзка. Преди 5 г. мама така ми се обади един ден и крадците се разминиха, не че е имала пари да им даде, но щяла да взима заем. Бащата хукнал към болницата, но дори не се сетил да се обади.

както се казва : имАли - дали.

Бре че богати кой няма акъл да дава толкоеа пари как толкова бързо ги. Извадиха а в дюшека. Са били. Сетих се ми да им е честито

"Семейство даде 30 000 лв. на измамници" А всеки български данъкоплатец постоянно дава пари на най-големия измамник - държавата.

Андрешко мами държавата. Мами комшиите си в панелката. Мами роднините си. А после се чуди що нищо не му е наред. Нали така Андрешко?

Горките познат ми е случая имам леля където не иска и да чуе за банка ама изобщо колко пъти сме и казвали и аз и децата й но ефект няма мисли че банките ще й вземат парите и няма да си ги види отново и държи огромна сума евра в апартамента където живее само се притеснявам да не ги даде на такива измамници

Кунке , ми ти и адреса на леля ти ако дадеш , нема да е зле , да не се ровим много ! тюх . будала!

дай координатите на апартамента.

Кунке, аз съм дъщеря ти. Малко съм прегракнала затова ти говоря с мъжки глас и цигански акцент. Събери там парите дето ги имаш и ги хвърли през балкона. Трябват ми спешно.

Куне , ма , що изключи компютера , ма ? Още малко ми требваше да видя на кой етаж си! Ама спокойно , аз ИП-то ти го видех, то тва един друг адрес ! Ама гругия път като пишеш за леля ти , си тури и ЕГН-то , за по-достоверно! Па и за вуйчо ти драсни две думи , недей така го забравя. Той как е , пари къта ли нейде?

Странни са ми тези хора как вадят отнякъде по 30 хилки и ги дават. Аз работя сума ти години, над 17 от тях изкарвах по 5 средни заплати и всичк оотиваше за издръжка на семейството, с трън не остана какво да закачиш. А тези си държат по 30 бона под дюшека!

Абе те тези пари едва ли са ги изкарали те - я нивичка на село от дядо, я нещо такова. От времената, когато е МОЖЕЛО да се спестява. Сега социалната схема е такава, че 90% от населението да се държи на ниво аха-аха да глътне вода... Ако пък са техни са ги пестили цял живот с лишения, отделяйки от залъка си, спестявайки от почивки, билетчета, по-евтино яке за детето и какво ли още не... То че акълът с възрастта намалява е ясно. Малоумието да държиш големи суми вкъщи е още по-ясно. Ама съгласете се, че подобни измамници трябва да ги пречукват с камъни по площадите, а не да ги защитава БХК и други безродни изроди.

TIREX

само в булгаристан с а възможни такива измами, булгаристанеца гледа да мине по "вторият начин" да даде под масата $ з а нещо което би трябвало да бъде регламентирано,рутинно. дай да "оправим" нашто момче ,че блъснало човек" дай за лекар ,макар те да получават заплати.. Отделно съд и прокуратура за Основни виновници и Причина булгаристан да е натова дередже.

Кажи им го на скотовете.

Родната полюция ни пази... Всичките тези кражби стават със знанието на родното МВР и телефонните ни оператори. После всички делят парите и ви се смеят овци прости.

само не казвай ,че трябва да има полицай във всеки дом за да не стават подобни измами. аз подозирам,че моб.оператори са виновни защото се явяват като посредници. но в никакъв случай не са виновни потърпевшите.

Едва ли тези пари са спестени от заплати-както казват хората-откъдето дошло,там отишло.....

какви заплати бре , брато ? ... това да не са държавни работници за да издържат до 80 год. възраст на работа ? това са спестени пари от пенсийките им. дай боже да има повече такива пенсионери. с такова количество пари за "черни дни". :-)

Не съди за другите по себе си. Има и хора, които цял живот са бъхтали и са заделили по някой лев - я от работа в Русия, я по Либия или по друг порядъчен начин. Оттук за теб е нормално крадците да приберат спестяванията на хората просто защото някой форумен андрешко не иска да признае, че и с честен труд могат да се спестят 30 000 лева?

d4

easy come, easy go...

Защо ги оправдавате, че били възрастни? :0-годишни и били изкукали. Та аз до тяхната възраст още няма да съм видял пенсия! Значи аз на 70 ще съм здрав и прав и ще работя, а те на 70 вече били склерозирали? Тъпи са, това е истината. Хич не ги съжалявам

И аз не те съжалявам.

Пожелавам ти от все сърце да стигнеш тяхната възраст, че и да я минеш. Хич не са тъпи хората, просто с годините мисловната дейност се забавя и точно на това разчитат разни телефонни бандюги. Докато възрастния човек събере 2 и 2 и те са го ограбили. Лично познавам такива хора, които по професия са били лекари или счетоводители, но станаха жертви на нагли обирджии. Такива като ги хванат заслужават с камъни да ги пребият. Лошото е, че следователите явно са на хранилка при тях и не ги закачат.

ЕЙЙЙ, сега БОЙКО ще каже " ТЕ пенсионерите милионери, пари имат и пак реват, няма да даде по 50 лева за Ко-Ко-коледа:

30 000 малко пари ли са...

Да им се спрат пенсиите направо след като са успели да спестят толкова пари?

Измамени по различни схеми обясняват в нета, че като сигнализират за подобни измами, полицаи им казвали "доброволно сте дали парите и но не можем да направим". Това е обяснението, защо толкова години измамите продължават .. явно няма кой или просто не искат да хванат престъпниците.

Еми, глупави са си, въпросът е как са събрали 30к с тоз акъл :)))

Когатъо ти се свидят левчетата да се обадиш на тоз онзи роднина или на набедените ''пострадали'' така раздаваш пари без да се замисляш. Има нещо гнило в цялатъа тази ''измам'' защото няма как външни хора да знаят кой колко пари има в къщи в банки:(((

Технологията е изпипана, така, че жертвата да остане "на кука" постоянно. Даже след като се дадът парите, контакта с жертвата не се прекъсва. Контакта с жертвата прекъсва чак когато линията се разпадне или след 1 час. Като куриер взимащ парите от жертвата често се ползва също измамен, но само колкото да пренесе сумата до истинския куриер. Това е за да се предотврати биенето на истинския измамник. Въобще не е проста тая работа за идентифициране и предотвратяване. Мен ме смущава законодателната закрила над измамниците.

Наказания ,като за тероризъм и тогава да видим

Безброй пъти им го казваха по телевизията, но това е положението.

Стига с тая телевизия бе, промит мозък Има хора, които не гледат телевизия. Ако по телевизията ти кажат да изядеш лайно, ще го изядеш ли? Изпили са ви мозъците с тея телевизии. Не в телевизията е проблемът, а в законодатетелството и в корумпираните Съд, Полиция и Прокуратура.

Глупак

няма да го изядат защото правят точно обратното на казаното. казват им да не се доверяват на подобни обаждания, но те се доверяват. така е и с лайната - ако им кажат да ги изядат няма да го направят.

Народът си знае, че за доктор се плаща и си плаща..., а министърчето друго си пее

Еми, глупави са си, въпросът е как са събрали 30к с тоз акъл :)))

преди 2 години продадохме 1 апартамент и точно след 3 дни се обадиха на бащата с версиятя за роднина в болница. Знаеха и имената на роднината и на нас ! Невярваха, че нямаме пари ( а дефакто още небяха преведени от копувача ). Добре че си бях в къщи и предотвратих изаммата като накарах бащата да звънне директно на роднината. Мафията е навсякъде, внимавайте хора !

Точно за мафия си говорим, в която са навързани доста народ. Три блока се събрахме, общо 180 апартамента. Въпросът с измамите се подвигна случайно, но какво открихме... Звъни се единствено на пенсионери от тези блокове, никой друг не сподели, че е притесняван. Как знаят, кои са пенсионерите? Как им знаят телефонните номера? Как знаят къде живеят?

Ромите от БТК са продали базата данни с домашните абонати.. => Купувачите роми имат имената на титуляра и рождена дата/ЕГН..

тя глупостта не ходи по гората.

Преди седмица бях писал (във връзка с резултата от референдума в ЮК), че на такива кукафелници дърти не трябва да им се дава право да гласуват и ми бяха набили 90% минуси. Ха сега, кажете: Искате ли такива хора да определят утре и вашата съдба??

И ти рано,или късно ще станеш такъв бе Миндил,освен ако не полетиш като птичка от някоя тераса на 15-тия етаж.

значи на 'кукафелници' не трябва да се дава да гласуват, а на неграмотни циганори- може? и как ще определиш кои са кукафелници? ще минават на тест? ако си и такъв политолог, какъв то си ми разбиратор, не знам как те държат на работа.

При лошото Живково управление такива измамници щяха да просъществуват на свобода точно 30 минути. По-нататък ги очакваха урановите рудници. Честита ви 26 години псевдодемокрация и нео-комуно мутро- капитализъм!

При хубавото живково управление, ако беше написал подобно нещо, хвалещо предишното управление, щеше даже да ги изпревариш на път към рудниците.

При Живкоеото управление нямаше как да изпиша по-добри неща за предишното управление, защото Живковото беше по-добро и от предишното и от всички последващи го. Живковото време се оказа най-доброто за просперитетта и икономическото, социално и демографско развитие на българската нация. Въпреки всичките му несъвършенства и недостатъци, по- добър модел и форма на управление няма вече 26 години. не може и да има. Тогава се градеше и строеше, сега се разграбва построеното. Никой не може да го отрече. Не може да отрече и социалните придобивки за трудещите се. Искам само да попитам мутро-капиталистите какви социални придобивки предлагат на работниците си сега?

По негово време имахме от аванс до заплата 50-60 лв в джоба.На държавата давахме по пет-шест хил.лева с надеждата някоя петилетка да ни извикат за заветния Москвич или Трабант.Да си купим телевизор(Цветен съветски)или хладилник Мраз (с две камери)теглихме от взаимоспомагателната каса 500 лв и се объркваше сметката да пратим децата на пионерски лагер.

Стига си ревал като юндолска мечка, бе. все ревете- тогава нямаше това- нямаше онова... Като е нямало това и онова защо нямаше клошари по кофите за боклук, а сега, като всичко има- пенсионираните учители ровят в кофите? Все ревете, пък всичко си накупихте- и апартаменти, и къщи и вили си построихте, и на почивки ходехте всяка година на Слънчев бряг и на Китен за 21 лева- две седмици - ол инклузив. какво ми дрънкаш? Такива са били времената, но тогава си купи нов Москвич от Корекома, а сега караш 12 годишна ръждясала ламарина и викаш- много е заоазена. Ха-ха-ха. Переш си дрехите в пералня втора употреба, гледаш телевизор втора употреба, носиш парцали и дрипи - втора употреба , в които се е потил някой негър.. Тогава все нямаше, пък нямаше магазини за бедни с дрехи втора употреба....

Ivan Ivanov

и кво от това . като си давал 500 лв за ТВ ама след това го ползваш 10 - 20 г .. а 500 лв по 220 - 250 лв средна заплата се събират лесно от 2 човека .. да не кажа че някой взимаха и по 320 - 480 лв и т н .... а сега какво 1000 ле готин ала бала 2 г и аут :) то тогава най скъпите неща бяха тези кола, касетофон, тв, пералня, апартамент, къща но колкото и скъпи да бяха народа имаше след като всеки строеше а имаше и или вила или място :) сега като гледам всеки се натиска да живее в панелките или на тати къщата от онова " лошо време "

Очевидно за да е възможна такава измама, трябва да има и наивни хора. Не можем да предупредим и предпазим всеки. Притеснителното е друго - че органите, но не само полицията, а също и НАП и др., не предприемат сериозни действия по отношение на една банда подли цигани - не съм расист, но няма друго определение - да, именно една банда подли цигани, която трови живота на обществото. Това са група хора, които се издържат с измама и имат завидни доходи и имоти, скъпи коли и т.н. Това са по същество едни и същи хора, най-често търсят произволно стационарни телефони и имат едни и същи маниери и подходи. Почти веднага ще ги разпознаете по мекия източнобългарски цигански акцент.

Два пъти са ми звънели по такива схеми - първият път само се ядосах и прекъснах, но втория ги направих лудички! Никога през живота си не бях говорила такива неща по телефона или където и да е .... Накрая оня кретен рече "е, добре де, разбрах, не викай толкова ... " и той затвори - дотам беше! А откъде бяха разбрали, че имам син, кола (с която той бил катастрофирал), и номера на телефона ми - не ми е ясно! Имам сериозни предположения, че си играят заедно с полицията - или поне имат там силни чадъри и информатори! (((((

Естествено, че действат в синхрон с полицаи. Държавата е малка- само 5-6 милиона. За секунди могат да бъдат заловени. Но...Това не се случва. 100% има замесени полицаи в измамите.

Имат връзки в банките, откъдето получават информация ако някой наскоро е теглил голяма сума в брой (например- същия ден или предния), или ако имат налични спестявания и колко + всичките лични данни. Нали не си мислите, че банковите служители на 500лв. заплата са по-неподкупни от полицаите?

Много е тъжно, ама у нас престъпниците се разхождат на свобода, а медиите не непрекъснато да ми показват мутри, като Каролевич, Вълчевич, Куневица и подобни, а да разясняват на хорицата как да се пазят.

Всъщност телефонните измами у нас са законни. Опитвах се да прекъсна разговор между мой познат и телефонен измамник. Оператора, каза, че няма право да прекъсва разговора. Не било законно. Нищо не значело, че аз звънях от телефон от същата група от която беше телефона на мамения. Така познатия си го "водиха" имамниците не само до предаване на парите, но и след това. Подадените в полицията жалби потънаха. Полицията нещо не се интересува да издирва собствениците на телефоните от които се звъни. Обикновено било трудно да ги намерят. Също ако едно лице има 300-400 карти и с първите 10 активирани се извършат 10 измами, оператора няма право да блокира останалите. Незаконно е! И ако с първите 399 от 400 се извършат измами няма право да блокира 400-ната. Ако на някой с картата има извършена измама, оператора няма право да му откаже нова карта. Даже ако сме в горния случай и 400-ната карта е използвана за измама (заведена надлежно в полицията), операторите нямат право да откажат купуването на 401-ва карта. Операторите нямат право и да дават данни за това кой ме е търсил. Никакви. Даже ако е от скрит номер, нямат право да казват номера. Ами само до тук, някак оставам с впечатлението, че телефонните измами са законни и законодателя се е погрижил никой да не ги затруднява по ниакъв начин.

Искам само да ви допълня - не става дума за пари. За случая който ви разказвам ставаше дума на практика за убийсво. Познатия беше възрастен (над 70 години) с деца живеещи в чужбина. Обадиха му се по класичската схема със сценария "Дъщеря Ви катострофира на магистралата!" - е да де но дъщеря му в този момент наистина беше на магистралата в Германия и пътуваше към България. Не е като да не успяхме да се свържем с дъщеря му. И сумата беше съвсем прежалима (дъщеря му не позваолява пари кеш да се търкалят в тях - всичко беше в банкови карти), но шока си беше шок. Човека почина от инсулт след няколко дни. Ами не можело да се докаже връзка между обаждането и смъртта. Делотото може да се води само за измама. Толкова и се разследваше от полицията. От тогава изминаха две години.

Не са ,за съжаление...

От къде измамниците се научават, кой какви близки има и с какви средства разполага, това ми е интересно. Някои се питат от къде пенсионерите имат толкова пари, ами ако имат много земя в някое село и са я продали или имат имот даден под наем.

Това което направи баща ми преди време е да прибере парите на баба ми и дядо ми. С по-голяма сума от месечната им пенсия не им оставяше. Ако им трябваше повече пари им даваше.

ПРОСТИТЕ ХОРА НЯМАЛИ ПАРИ!

Хора няма смисъл да ругаете възрастните. Те са изкукали. Не знаят на кой свят се намират. Не е ясно, какво им се върти в главите. Не можете да ги обвинявате. То това и причина, че такива възрастни хора не трябва и да гласуват, защото не знаят, какво правят.

Истината е по средата. Между 81 годишен глупак и 31 годишен глупак ралика няма. Ама никаква! Тъстът ми е на 74 години и помогна на полицията да заловят едни такива хубавци. Досетил се, че щом му звънят, трябва да са наблизо около блока, готови за прибиране. Излезнал с телефона, завъртял се около блока и ги открил в съседна пресечка. Разпознал измамника по жестовете и как говори, докато го слуша по телефона. Поискал 15 мин. да приготви парите, обадил се на полицията и... капана щркана - двама мъже и една жена от североизточна Бълграия. Само с това се занимавали... А кажи ми, тези от новината горе, защо са такива лейки? М?

Тия ако не бяха в комбина с полицията - щяха да ги хванат! А ако ги хванат за тия трябва да има разтстрел! Да крадеш от възрастни хора - всъщност и разстрел е милостиво! Трябва да ги пребиват с пръчки!

Уморих се да ги съжалявам такива. Кретени!

Ха Ха идиоти...

да ги мамят. Толкова се изписа, толкова пъти по телевизиите предупреждаваха и пак излъгани.Какво означава това, че младите не предупреждават родителите си . Не ги жаля такива тъпаци

Те са изкукали, бе човек! Не са тъпи - просто са изкукали! Това е гнусното!

Така става, когато вместо новини се гледат турски и индийски сериали. Когато човек е информиран по трудно се лъже.

Аз парите ги давам за образование и в имоти-тях няма как да ми ги вземат

То хубаво, ама докато купиш имот пак трябва да имаш къде да ги събираш тези пари...

Така става като не си говорят със собствените си деца ( респективно родители) Ползват си мобилните телефони за какви ли не глупости, но да се чуят -не! Пък после били измамени.

А измамниците откъде знаят данните на хора, които разполагат с пари? 97-ма година прибраха парите по друга схема. Не трябва да се допуска средностатистическия българин да разполага с някакви средства.

Това е гнусна лъжа на соросоидната пропаганда! Няма такова нещо! Ние знаем, че всички пенсионери в България вият от глад и ровят по кофите! Какви 30 хиляди лева?!

в туй топлото сички май изкуфяват

си или от тоза регион

После ще ми разправят, че поколението от времето на Живков били много интелигентни и образовани. 40 години комунизъм е възпитал пълни кретени.

Да, хората от онова време, не са свикнали с мисълта, че в днешно време няма никакакви добродетели, всичко се измерва в пари и далавери.

Какви добродетели имаше по Живков? Една съседка дето пишеше доноси срещу братовчедите си ли?

е сега да ги съжалявам ли. От къде имат 30 000 лв. Та аз такава сума не съм виждала. Как така се случва че много възрастни хора държат пачки с много пари, а все скимтят че са бедни и че нямат какво да ядат.

Свикнали са да пестят и да живеят с малко. А ти нямаш, защото всичко се харчи на момента - за дрешки, козметика, барове, дискотеки и т.н. Естествено не го приемай за упрек, младите сме така, докато възрастните са възпитани да не харчат излишно.

А къде остава митът, че пенсионерите у нас мрат масово от глад? Щото това далеч не е първия случай, някой пенсионер да даде десетки хиляди левове на мошениците. 30 хиляди лева са си бая пара. Оставяме настрана това, що за идиот трябва да си, че да дадеш пари на непознати? Дори и на 81 години. Иначе за пестеливостта съм съгласен. Имам един познат на възраст, който се хвали, че не държи пари в банка, имал много, а живее като скот - яде само боб, зеле и ориз, не си купува дрехи и кара таралясница на +20 г.

На един европеец не можеш 1 евро да му вземеш без документ и сериозна причина, а тука по 30 хиляди на случайни хора... На всеки пенсионер с пенсията да му се дава един лист на който пише - НЕ СИ ДАВАЙ ПАРИТЕ НА НЕПОЗНАТ!

значи, предполагам може да си представите, че това е сериозен бизнес щом се плаща на когото трябва, колкото трябва и ве4е години наред вместо да намаляват подобни случай стават все пове4е!

Хаха аман от тия диви грипове. Бутат под дюшека и трупат като катерици, и накрая вземат че разтоварят всичко на непознат под терасата. Охраниха циганите в няколко околии тея тулупи. Така и не ми стана ясно как това че си възрастен те прави завършен дебил. Надали е от възрастта,сигурно винаги са били такива.

Непрекъснато се говори и пише за тези измами. Не слушат ли новини тия хора, не гледат ли телевизия.......... Имали - дали. Докато има балъци, ще има и тарикати.

Не е от възрастта само. На мой възрастен роднина, че и болен при това, са му звънили най-малко пет пъти с тоя номер, но нищо не постигнаха, освен да му вдигнат кръвното и да отнесат малко псувни.

По влемето на тия пенсионери нямаше неграмотни бе,сигурно са тъпи.