Откриха растителни стволови клетки на 300 милиона години

Палеонтолози от Оксфордския университет откриха във Великобритания вкаменели останки от стволови клетки на растения на 300 милиона години.

Обратно в новината

Коментари - Откриха растителни стволови клетки на 300 милиона години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я по-скромно с лъжите! Излиза, че природата е създала някакви растителни клетки които са толкова устойчиви, че триста милиона години не са се променили. Учени - недоучени! Хераклит ряпа да яде!

Учените са разчели баркода на клетките и са дешифрирали датата на производството. Като разбира се в случая отброяването започва от първата година от създаването на глупостта която се вижда че е доста по-стара от създаването на интелигентния живот на нея! Но каква е идеята да се датират неща с милиони и милиарди години? На кого и за какво помага това? Някой да знае еволюционната теория да се ползва за нещо практично и полезно?

земат ги имплантират на Щерев така и така е кух поне има малко клетки:)))

Голем праз. Ние па иткрихме нещо по-важно... стара руска псувня.

jingiby

Докато хората творят науката на бъдешето - генетиката, бай Ганьо се драпа по таш?ците и обяснява авторитетно: "Те такова животно нема"...

Че са открили растителни стволови клетки във вкаменелости е ясно. Не е ясно как са стигнали до зивода че тези вкаменелости са на 300 милиона години? Понеже такива се формират за месеци. Винаги ми е било интересно да разбера с какво тези шегаджии аргументират смелите си изказвания.

какво направи за да отговориш на интереса си? Отвори ли google, попита ли учител, отиде ли в музей...

Радиовъглеродно датиране е физически метод за радиоактивно датиране на биологически останки, предмети и материали с биологически произход чрез измерване на съдържанието на радиоактивния изотоп на въглерода въглерод-14 (14C) в сравнение със съдържанието на стабилните му изотопи. Предложен е от Уилард Либи през 1946 г., за което той е удостоен с Нобелова награда за химия, 1960). Във всички живи организми съотношението между въглерод 14 и въглерод 12 е същото както в атмосферата, защото при жизнените процеси непрекъснато се обменя въглерод с околната среда. Когато обаче организмът умре, този обмен се прекратява и броят на ядрата въглерод 14 които са се съдържали в него започва да намалява в съответствие със закона за радиоактивното разпадане.По броя на неразпадналите се ядра може да се определи възрастта на предмета или организма.

Занимавам се с наука и когато се говори за научни открития очаквам да видя проявление на научните принципи. Тука обаче има голословни декларации които разчитат на безкрайна повтаряемост вместо на научни аргументи. Аз лично знам че е невъзможно определяне на възрастта на произволна проба с радио изотопните методи за датиране , понеже на изследователите не им е известно кога е стартирал изотопният часовник (пъровначалното съотношение между изследваните изотопи) и как физическите фактори на средата са повлияли пробата през реалният период на нейното съществуване. Като оставим емоционалната страна има фундаментални пречки за определяне на възрастта и реконструиране на миналото. И понеже няма свидетели идва мястото на фантазьорите.

Пич, късно е за тебе вече. Така е когато не си четеш уроците и не си пишеш домашните. Липсват ти много години, Гугъл няма да ти компенсира. Аман от неграмотници в тази държава.

там е работата че Гугъл компенсира, живеем в информационното общество, знанията са достъпни за всички и с твоята диплома може да си обършеш...