В Тексас планират референдум за излизане от САЩ

Националното движение на Тексас (TNM) излязло с предложение да се проведе референдум за излизане от Съединените щати.

Обратно в новината

Коментари - В Тексас планират референдум за излизане от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жална му майка на Тексас, щот ще граничи само със САЩ. Ама няма да стане, де, така че да ни ривем за тях :)

И БЪЛГАРИЯ БОМБАРДИРАХА И ПАК ЩЕ Я БОМБАРДИРАТ ЩОТО АЗ ГИ МРАЗА ТИЯ ИЗРОДИ

плевнелиичо маж ще познае-разделяъ и владеY-воина!

Да изляза в пенсия!

пулни глупости, тексас никога няма да се раздели с USA , остава без екзит!!!

или пък САЩ няма да се раздели с Тексас. Друг словоред - друг смисъл.

не са държава те са икономическо бизнес пространство.Тоест не може да има разпад основан на национален или регионален принцип.Този проект ще се разпадне само по икономически причини.

Дай Боже, скоро да му дойде времето и на USA, за "люспене". Като не стана по времето на Уйлям Клинтън "ГОРКАТА МОЯ АМЕРИКА?!", то при Хилари Клинтън ще е повече от сигурно. "И БОГАТИТЕ ПЛАЧАТ.".

ХА-ХА-ХА! Нъцки, няма да стане! Това е една супермегагигахиперглупост измислена от руската пропаганда на Путин и изфабрикувана от неговата агентурна машина от ГРУ и ФСБ. С едно изречение, в САЩ подобно нещо е невъзможно да стане. И то поради простата причина, че в САЩ демокрацията не е толкова голяма колкото в Европа или Русия, че да позволява отцепване на отделните щати. Съгласно главния закон, Конституцията на САЩ, отцепване на отделни щати от Федерацията е невъзможно, недопустимо. С две думи, забранено е. Има много въоръжени частни милиции, има и тексаска милиция, чиято цел отдавна е отцепване чрез въоръжено въстание, ама щом досега не са въстанали, явно нямат шанс и в бъдеще.

Ех как ми се ще, "разцепването" на три групи щати на САЩ: - БОГАТИ /Texas/ - СРЕДНО БОГАТИ - БЕДНИ Едва тогава ще можем ние българските IT oфчéри да подгоним 240-тите лешпери с геги и тояги, а жандармерията да ги "разхлажда" с "водните си оръдия".

Така си мисли Един Тъп българин?

наи-голямата смешка която някога сам чувал и виздал на уеб саит явно човека които е намерил тази информаця трябва да иде и баде прегледан от лекар просто не знам как дир.бг са допуснали тази глупост да се качи на саита. някои хора не могат осте да разберат че е една дарзава а не сауз..глупост неземна.аз зивея от 15 години тук и такова несто няма сигурно някои каубои си е дал мнението и дир.бг го побикува

Европейският съюз е пред разпад.Скоро се очаква и Наекзит,демек разпад и на НАТО,а защо и не на САЩ?Апропо СССР,се разпаднаха ,чиято заслуга имат затова САЩ и соросоидите,та сега е ред на всички държави в САЩ ,да се отцепят и поемат курс на самоуправление.Нищо не е вечно,колелото на историята се върти,нещата се повтарят ,но в съвременен аспект.

Тръм-ПЪН-тръм...

Малиййй... тия ако вземат сега да влязат в ЕС на мястото на гъзоглавите - какъв купон ще настане не е истина!

пълни глупости пишете в статията

ДА НАПРАВЯ РЕФЕРЕНДУМ В МОЯТ ДОМ С МОЯТА СЪПРУГА, И ДА Я НАПУСНА, НО ТЯ МИ ОТГОВОРИ, АКО ИСКАШ НАПУСНИ И БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, НО ПАРИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ПРИ МЕН

abasador

ето на, политиката на изтрещалия великан Путин ...разделяй и владей... или по точно, след това анексирай и владей.... носи резултати. Лек ден.

Пряка демокрация има в Швейцария. Смисъла на думите ми са , че държавата на германци , французи , италианци и още две етнически общности е била стабилна , дори когато Германия , Франция и Италия са воювали. Не било лесно обаче и ние виждаме защо. В САЩ на два пъти в Пуерто Рико имаше подобен референдум. Но аз мисля, че хората ,които тука коментират са по принцип платени тролове ( аз гарантирам че не съм) , работещи за дребни подаяния от подмолни структури на една мимикрираща империя и тяхните коментарии не засягат проблемите на българите и въпросите , които ги вълнуват. А българите се питат, дали някаква армия няма да влезе в България да ни освободи наново. Какви ще бъдат цените на горивата. Ще има ли какво да се яде. Няма ли нечии мании за величие да ни прати на онзи свят. Ако и Германците минат на електрически коли 2030 , то сигурно 2040 вече в Европа ще може да се купи евтина секонд ханд електрижхеска кола и ако сме в ЕС , ще можем да си го купим евтино и с панелите на покрива един проблем по малко. Топлоизолациите и моржуването решава въпроса с отоплението. А ел. мобила ще ни бъде и резервно захранване. Горските плодове и билки могат да облекчат прехраната , а в супермаркетите евтина храна бол. Франция , Германия и Италия са основателите на Общия пазар прераснал в ЕС. От тази гледна точка , космоса пропагандна химера на комунистите от преди 9 9 1944 е за нас , ако си плащаме разбира се.

someone

много глупаво.

Как мислиш? До скоро Тексас нямаха право да продават петрола си извън вътрешния пазар, а да не говорил че индустрията в Тексас храни Вашиктон, който ги дава за войни....

адий и американците се разпадат. Праф е бил Маркс за загниващия капитализъм и за пролетариата гробокопача Му. Тая индианка от фотото таман за яздене:)))))

Да Маркс позна че СССР ще се разпадне. Следва и отделянето на СИБИР.

тъй като в Америка реално демокрация няма едва ли може да се случи нещо реално на този фронт толкова кръвожадна нация и държава не е имало в историята на Човечеството убиха Кенеди и десетина други президента преди него, убиха Мартин Лутър Кинг, убиха Джон Ленън точно като искаше да влезе в политиката, свалиха си двете кули 911 и сега даже и не мислят да разследват саудитците под странни предлози, единствени и първи в историята използваха атомно оръжие срещу мирни градове, бомбардировките на Дрезден, София и други мирни градове даже не ги броим, избиха си коренното индианско население и го деградираха до ниво на вегетация, над 100 години войни, преврати, лъжи, имитации, грабеж, но пък дадоха на света Айфоните! по тая логика и хитлеристкия трети райх също е дал на света много неща - технологии и законодателство против тютюнопушенето и за защита на животните и други благини, ама това не го прави по-малко изчадие

Майкот си ибалот! Когато човек забогатее и се чуди какво да прави по цял ден, изсира ей такива говна!

Време е да обявим Княжество България независимо от Южна Румелия , нека мамин Ваньо да си краде в Фелибето ! Да живее Дунав !

Пич, престани да ръсиш глупости навсякъде из нета.

В Тексас се намира една от, както я нарипат тук "най-големите военни бази в свободния свят" както и разни други важни неща. Знаете ли кога федералното правителство ще позволи на Тексас да се отцепи. Да не говорим пък че тия "новини" ги генерират няколко тъпи откачалки, дето си мечраят за отцепване. Така че спете спокойно другари социалисти-русофили, щатите няма да се цепят, колкото и да ви се иска.

Поживем-увидим...

Таман като се разделят на клетчици и САЩ се разпадне няма да има кой да им връща трилярдните дългове. Всеки ще отпраща кредиторите с не бях аз, не бях аз.

Най- сетне стана ясно. Те искат да се присъединят под крилото на Меркел, Оланд и останалите- така щели да си опреснят немския.

Америка и референдум .... Ахахахахаха...

Това което направихме с Украйна в напълно приложимо и за САЩ Вече обмисляме как да снабдяваме с ток Аляска когато се върне към Русия Готови сме да помогнем на младата тексаска република с оръжие военни съветници и инструктори и заеми.....Ама казахме им на ямериканците да не пипат Косово ...

Еба си ебачите се извъдихте!

Тая "новина" сто процента е спусната от Моника Станишева-новият шеф на Дир-а.

Не те кефи новината ли ? Ти само правилни,Соросоугодни новини ли харесваш ?

Не 100..101%!:) Сега "повелята" на партията е : масова паника, хаос, скептицизъм, разпад на всичко познато! Но забравяте нещо много важно: След като започнат да се виждат "реалните ползи" от решението на първите евроидиоти - британците, ентусиазмът на масите много много бързо ще спихне!:)

Ако подписката за провеждане на референдум събере достатъчен брой подписи за да се проведе такъв референдум ще лъсне истинското лице на "демокрацията" в САЩ.

че изобщо някъде има демокрация? Ти голямо, научно откритие си направил: в САЩ нямало демокрация, ми то никъде няма, бе. За последен път демокрация е имало при древните гърци и то не навсякъде е била чиста, имало е бая извращения и там. Ама това с демокрацията няма нищо общо призивите за независимост на Тексас. Просто някое хитро говедо там дърпа конците на цялата тая история щото иска да се намърда еднолично да управлява и да краде без да се отчита на Вашингтон. Ама нема да го огрее - тва е.

ДеДоВиЯ

Явно говориш за да не мълчиш, словоизлиянието ти няма нищо, ама нищо общо с това което съм казал. Няма лошо и дори е нормално да има несъгласни с мнението ми, но е тъпо да говориш без да си разбрал нищичко от написаното.

А именно: 250 000 ще гласуват за излизане, а останалите 27 000 000 - против. Тексас ще си остане в САЩ. Този под 1%, който иска да излязат, ще получи възможност да се пресели в Мексико и да демонстрира там независимост и велика икономика. Или може би да му бъдат заделени няколко хиляди квадратни километра от Тексас, че да си е независим там и да показва колко велик ще стане. Горе-долу както ако Великобритания наистина тръгне да излиза от ЕС, за няма 5 години ще остане без Шотландия, Северна Ирландия и Гибралтар - почти половината ѝ територия. И дори в един момент да се върне вече, ще е без тях и без привилегиите и отстъпките, които имаше. Апропо, имам идея. Дайте да излезем от ЕС! Ще останем без към 2 милиарда евро годишно, и сигурно половината ни територия ще се отдели и мине към държави в ЕС, ама какво от това? Важното е гениалните коментатори тук да приказват глупости как ЕС е зло и ще ни е по-добре извън него. Примерно под крилото на матушка Русия...

Като пишеш простотии не е лошо да ползваш и карта на Европа!Та виж значи къде е остров Британия и къде е Гибралтар?има няма 3-4 хиляди километра!!!!!!!бе вие еврогейците само за това мечтаете "онождане"без граници!!!!!!!!!!!!!!!

ДеДоВиЯ

А Бермудския триъгълник ще остане ли към Великобритания.

път. Колко милиона е населението на Тексас и какъв процент от тях са тия 250 000 поддръжници. Апропо кво стана с Брекзит-а? Успокоените говеда, дето не отидоха да гласуват сега като ужилени реват за нов референдум. И как няма да реват: вместо разпад на ЕС нещата отиват на разпад за Обединеното Кралство - Шотландия и Северна Ирландия си искат в ЕС. Кво прайм ся? Ай да не си спомняме пък "великата" независима Тексаска република от средата на 19 век как се сгромоляса икономически: то собствен президент, то собствена валута и накрая...фалит. Тексас, Калифорния, Каталуния, Фламандия и прочие други желания за независимост не са нищо друго освен мокри сънища на местни амбициозни индивиди, които искат да се уредят със собствено малко кралство, което да управляват уж самостоятелно и да се чувстват важни в собствените си представи. Пълни нещастници!

Ако Тексас на референдума е гласувавал за излизане,ще е нелогично,.Няма как една империя и един щат да гласувт против един чичо Сам,в кая на кайщата ,нали той дава парите

Олигофрени политици дал бол. Като пример ингилиза Камеран. Да му мисли народа...

тексас излиза от щатите, присъединява се към мексико , и всички дружно минават границата с оклахома , за да се спасят от мизерията

Аляска също подготвя референдум за независимост и след това присъединяване към Русия както направи Крим.

Да, а Ню Йорк иска референдум да стане район на Мурманск!:)))))

Да проведем и ние един референдум и да се присъединим към Тексас.

Тексас може да се погрижи по-добре за себе си отколкото Вашингтон, заяви Лорън Савидж, заместник-председател на движението Република Тексас. Тук сме, за да привлечем вниманието на законодателната власт към възможността за отделяне, което да изцери болките на Америка, допълва Савидж. Тази работа се готви вече 85 години, твърди Кари Уайз, член на движението. Според националистите лидерите на щата само говорят като консерватори, а всъщност са големи поддръжници на правителството. Те дори обвиняват губернатора от Републиканската партия Рик Пери, че е измамник, който не е оправдал надеждите им. ... това е новина от 2011, искат си хората обратно държавата и тва е, не щът да са американски щат под ботуша на янките.

Дано се разпадне тази стогодишна кочина. Крайно време е .

Колко и е дневният млеконадой на краварката от снимката, да я взема в мойта ферма в БГ? Само дето немам ферма, подробности...

Той и СИБИРСКИ СЪЮЗ иска да се отдели от Русия.

а такъв няма. САЩ и посолството им са единствените, които говорят за някакъв сибирски съюз. но не успяха да го създадат. поради липса на желаещи да го създадат .

Тексас ще си остане американски щат,но е твърде вероятна заразата "Брекзит" да обхване РФ,както на времето разпърдочоса ,"велисият и непобедим"ссср!Но само за ден британците осъзнаха грешката си и не е изключено да не признаят този референдум и да си насрочат нов за ужас на товарищ Путин и обречения Тръмп!

А в Русия планират референдум за присъединяване към Аляска.

Посоката на присъединяване ще е обратна. Иначе си прав.

Ако не греша, този щат заема 7 % от територията на страната. Присъединен е с договор, така че....

И с икономика два пъти по-голяма от тази на рф

dobrin

уса все се опитва да измести добрата стара британия ....

Присъединен е без да се проведе референдум сред местните жители индианците дали са съгласни.

Дано САЩ се разпаднат, че да настъпи световен мир. Всичко лошо напоследък идва само от САЩ, като се почне с гейщината и се свърши с войните в Сирия и Украйна.

Напротив Всичките ЗЛИНИ за СВЕТА и Б--я са от Русия и СССР. В историята е пълно с Факти. Чети бе глупчо.

Аве ти що се правиш на американец от най-смотаното гето ве? Защо не вземеш да четеш малко и да се ограмотяваш? Нито едно от тези неща не идва от америка!!!!

Според някои източници ЕС ще се оправи след експулсация на евроскептиците там където ги влече. :}

Текзит,пише ,по доло един.Не вярвам че това може да се случи.Но пък и за СССР,също не вярвах.Знае ли човек? Времето ще покаже.

Кой ти каза че съюза на светлите сили рус се е разпаднал. Той просто се е разтворил в бъдещето подобно на Сталин и на т-34-85 от филма Белият тигър

Абе казвал ли ти е някой колко си глупав ?