Папата посети мемориала на арменския геноцид в Ереван

Папа Франциск посети мемориала на арменския геноцид на хълма Цицернакаберд в Ереван заедно с арменския президент Серж Саркисян.

Обратно в новината

Коментари - Папата посети мемориала на арменския геноцид в Ереван | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съжалявайте и вие заедно с ощетения турски народ! Много, мнооого съжалява Ердоган, съжалявайте и вие, заедно с целият турски народ. Турция не може без Русия, русофилитеее, без руските пазари, без руския газ и суровини, без руските туристи, без руския строителен пазар! Без държавите, подкрепящи Русия, които са най-силните европейски икономики. От друга страна Турция изнемогва, подпряна от врагове от всички страни - Кюрдистан, Армения, Иран Ирак, Израел, Египет, Кипър, НЕКОРЕКТНИ отношения с европейските съседи България и Гърция, освен това мразена от Македония, Сърбия, Румъния, Австрия, отритната от Германия, от вековния си поддръжник Великобритания, изоставени от НАТО. Турция с развита от НАТО и Европа икономика, ползвана еднократно като тоалетна хартия, заради цивилизационното си изоставане поне с половин хилядолетие - още живеят на кланове и родове, но брат брата убива и баща дъщеря затрива, заради ислямски изостанали догми.

Ехоооо-о-о-оо, туркоманите и родопитееееее!

Родопите, люлката на човешката цивилизация с Орфей и орфеизма, както и беломорска Тракия - земята на одрисите и Одриското царство с 500 г живот в древния свят. Траките, най-древното население от Азия, Малоазийския п-ов, и Европа. И техните братя - прабългарите, останали от другата страна на Черно море след потопа - дали космическите познания на Китай, Европа и света. Както и философията на Заратустра. Изучавани и боготворени от цял свят, издигнати в култ в Япония. А вие, жалки създания, може само да ползвате Родопите като название за рожденното си място. Не осъзнавате, че сте наследниците на Орфей. ПрОдали сте душите си на дявола, прЕдали сте дедите и корените си и тяхната вяра, което е силата им, избрали сте да се наричате ТЮРКИ - отритнати от света и генетично / като физическа сила и красота/, и културно , и цивилизационно .

Ехооо, Родопчооо, родопска шишаркооо, нали Турция била много добреееее!!!!! ВИЖ КО СТАНА ДНЕС! ААААА???? Патриотеееее, къде сииии????? Ехооооооооо-о-о-о-о Абе Родопчоооо, Туркомавчооо, а бе много далеч сте забегнали и ся Родопите ви пречат да ме чуете. Що не си седехте при Патриотчо?

родопи и бг патриот аркадашларъм privet ot İzmir. Eyyy tukofobi, eyyy turkomraztsi, eyyy rusofili, eyyy greshki na prirodata от 1877 g. nasam рускивт ботуш продължава да тъпче националното vi самочувствие, ne se li vijdate zatrivate se! do koga ste jiveete v minaloto? do koga ste si vyarvate na izmislenata falşifitsirana istoria?

" сачувствие" ти това за мен ли пишеш ? ха-ха-ха !!! роб си на европеиското . а кои ти каза че европа е културен континент ? всичко в света те определя като " тюркско племе" , само ти казваш че си слав ... срам , срам !!!

В интерес на истината и за да сме справедливи сме длъжни да подчертаем, че никога Империята Отоманска не е имала за цел да унищожава един или друг народ, много рядко само при определени обстоятелства за да предотврати хайдутски грабежи или опълчване срещу властта били наказвани извършителите и подстрекателите както е и днес във всяка цивилизована страна. Империята е била най цивилизованата и хуманна в света. За разлика от Кавказкия вилает в Дунавския вилает са били силно развити занаятите и селското стопанство, защото страната била главен доставчик на основните потребности на имперската армия, така че защо султана да реже клона на който се държи империята му. Високата порта не е водила асимилационна политика, по голямата част от българските църкви и училища са построени в периода на владичеството. Не са разрушавани никакви църкви и дворци, дворци в България просто не е имало, всички знаят царският дворец в София не по-голям от триетажна панелка. Но затова пък след периода на владичеството масово и варварски се разрушават джамии, само в София над 35, във Пловдив 32 и още стотици в страната. Само в Истанбул до ден днешен са съхранени и реставрирани всички църкви православни, католически, гръцки, български, руски и синагоги, общо над 110 на брой. Докато някои джамии като Черната джамия в София е превърната в църква Св. Седмочисленици, а Голямата джамия е вече Археологически музей. Всичко това недвусмислено показва кой е цивилизован и кой не, пък и главоломното развитие на страната край Босфора и значително по високите доходи на населението още по убедително доказват превъзходството и неограничените възможности на населяващите този регион трудолюбиви, образовани, и предприемчиви млади хора.

Гнидо, Преслав и Плиска нямат аналог в Европа по това време. Хилади крепости и дворци и библиотеки с писменост са горили твоите поробители. Затова 44 строителни български школи са застроявали турската империя от Босна до Анадола, даже Суецкия канал. Затова не е ислямизирано населението, за да се ползват знанията му. Затова турските филми започват с копривщенски къщи. Затова и днес турският народ тачи българския. Затова, ние като най-старата цивилизация събираме очите на учени и историци с нашите археологически находки и златни съкровища на 8 хил. години, изработени с техника, достижима днес само с лазерна обработка. А вашите поробители само са рушили като истински аборигени, но след това са се усетили.

Брейййй, тоя геноцид много здраво бръкна в мюсюлманските душички! Чак от Турция се притекоха на помощ на нашия "патриот". Ееее, това е мюсюлманството - винаги са прави. Не могат да поемат вина, нямат чест да се извинят. ЕЙ ТОВА ВИ РАЗЛИЧАВА ОТ ЕВРОПЕЕЦА! И във филмите им е същото - даже жените се заканват с култовата реплика "ЩЕ СИ ПЛАТИШ!" . ОТМЪСТИТЕЛНОСТ, ЖЕСТОКОСТ, СРЪДЛИВОСТ, ДЕСПОТИЗЪМ И НАСИЛИЕ НАД ДРУГИЯ - ТОВА Е ИСЛЯМСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ, ОТДАЛЕЧАВАЩА ТУРЦИЯ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ЕВРОПА. Какво нещо е религията, как промива мозъците на нашите етнически турци, за които в турските архиви пише, че са българи, че са еничарски наследници, че тук турци няма. Гордея се с религията си, явно не е до гените - ние сме 100% европейци. Гордея се, защото цял свят - и жълтата раса, и арабите, и черната раса мечтаят да живеят в Европа. За 20 години след Освобождението, в България ври истински интелектуален и политически живот със силни политически и интелектуални фигури, непречупени от робството.

Пич, това доказва, че Патриота работи СЪВСЕМ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ПЛАТЕНО против България и е във връзка с Турция. Помолил е за помощ. Верно е за ПРОКУРАТУРАТА! АЛОООО, ДИРААААА!!!!! Тук е поле за политически манипулации над заплашеното ни от турски агенти, не високо грамотно население, насилствено ислямизирано, а не за свободни мнения.

" горд балгарин" с каво се гордеeш ? за 1350 г. сащесвуване си 1000 г , в под чуждо иго ли ? пишеш че си европеец , а кои в европа те приема за такав ? вместо да се замислиш в варху истините , ти веднага нападаш по чисто балгарски - без разум ..

Европейски ни е вкусът, стремежите, културата, дали сме на Европа гениални актьори, музиканти, художници, оперни певци, скулптори, дали сме на света компютъра. Дали сме на човешката цивилизация космически познания, най-верният календар и часовник, числото ПИ, което е златното сечение, дали сме математически закони за строителство, а тук едни космати черни, късокраки варвари са рушили и са си вяли пискюлите. Пълни нещастници, подвластни на нагона си - вашите жени и дъщери са вещи безправни за вас. СРАМ- в 21 век учители обикалят къщите да убеждават бащите да пускат децата си на училище. И това на фона на свръхскоростните влакове! СМЯХХХ!!!! И вашите покровители англичаните ви го казаха - никога в ЕС! Това не е ли доказателство за варварството ви? Тук живеят над 4000 англичани, и то не случайни. Стотици европейци са избрали България за свой дом - основно представители на културата.

Българските държави са над 20 на брой и недей да броиш робството си, защото си жалка жертва на робството - виж какво са те направили - шизофренно виждаш себе си и произхода си, т.е. обърнато виждане и самоопределяне. Отнасям се със съчувствие към теб - дааа, робството е взело и живи жертви. Това е трагедията. По твоята разпаленост се мери увреждането и последствията от робството. За нелогичността ни да не говорим. Много ме натъжи... все пак носиш нашите гени, разкъсан си, обсебен... Съболезнования!.... ето това са последствията от робството - съсипани психики, нелогични мисловни процеси, впримчени в религиозни догми...

сега идваме на вапроса каде са се изгубили още 500,000 арменци . да ви каja - отговарат ще ви шокира !!! нали са ви мили и драги , нали ги сажелявате !!! останалите просто приемат исляма за да не са подложени на "преселване и настаняване "... и сега се споменават с " кюрди-алiяни" , предимно живеят в тунdjели ...

Що за извратено мислене е да се гордееш с това, че си варварин, че си кошмар за цивилизования свят, че си ислямизирал и изклал насилствено милиони? С това мислене фес вие искате да влезете и да унищожите християнска Европа. Само бомби за вас и колкото повече мегатонни, толкова по-добре. Докато не остане нищо от вас. И щом толкова искате ще ги получите.

Това показва, че са готови да повторят геноцида и да ги ползват за атентатори и агенти- точно тия, ислямизираните българи, продали душата си на дявола. Промити осакатени мозъци, биещи се с юнашката им българска природа що ври в кръвта им. Какво нещо е психиката!

"До родопи " ако бяхме ви клали , досега балгарин да нямаше в света ... само малко аритметика . . ч85 г. турско х 365 дена за в година =177,075 ако приемем че за ден са убити минимум 100 балгарина = 17,702,500 .че вие никога не сте били толкова народ . гарка ви унищожи , ( императора балгороубиеца , княз светослав , руманци сарби ) все ви клаха . само моите деди - турците са ви дали вазможност за саществуване .. помисли си , и ти ще достигнеш до истината .

общо на преселване са подложени 480,000 арменци . на местоназначението пристигат 442,000 от което следва че са намалели с 38,000 . една част от тях от кюрдcки набези , друга от болести по патя - да не забравим че тогава варвяха пеша толкова пат .

и арменците с огромна жестокост убиват за няколко месеца 519,000 кюрди . ( както виждате сабитята не са в между арменци и турци , а между арменци и кюрди ) . но в 1915"а положението в германскя фронт става горещо зa руснаци и французи и те напускат Tурцiя , като оставят арменците насаме с кюрдите . а кюрдите са отмастителен народ , на свои ред кюрдите започват да убиват арменците .

арменците са малцинство , затова викат комися от америка , американската комися 2 седмици прави изследваня в источа Tурцiя , и идва до убеждението че там не може да се саздаде независима Aрменiя застото са в малцинство . но американскiя консул в истанбул ги убеждава да избиват местните муслими ( предимно кюрди ) . и те започват геноцид над кюрдите .

бг-патриот е прав, руснакат и французинат убеждават арменеца да саздаде своя дарjaва в територята на Tурция . русия в североисточна турция , а франция в югоисточна турция ваораjaват по 20,000 арменци които воюват за сметка на саздателите си

"Ако средата, която посещавате и обществото, в което влизате, не е устроена по изискванията на исляма, НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАЙТЕ с тях. Пренесете вашата среда там, където отивате. Ако вие не оформите средата според вашите ценности, веднага някои от ваше име ще създадат обкръжение според ценности, които ще бъдат много различни от вашите и противоположни." Из "Мюсюлмански календар" от 2012 година. Това не е радикален ислям, тази отрова се издава на български език и се налива в главите на нашите мюсюлмани тук, в България, и сега, в 21 век, т.е. това е т. нар "традиционен", "умерен" и не знам си какъв още ислям.

Думата геноцид се свързва с нещо ужасно, ставало по земята. Това за съжаление се случва от както свят светува, но става все по масово през 1-та и 2-та световни войни това са милиони хора избити без съд и вина! За мен жестокостта на османската империя се е отразила не само на арменския народ, но и на нас и ни е направила много комбинативни и бързо мислещи! Раждали сме много деца, но защо сега не го правим, това е въпросът.....

Малко са хората, които могат да разберат че на арменците и българите им е провървяло с поробителя, докато европейците християни избивали масово аборигени в презокеанските колонии, жестоко експлоатирали негрите, хранели кучетата си с индианци, набучвали на кол африканци, изтезавали индийците, унищожавали индокитайците, впрягали в каруци мужиците крепостни селяни, то българите си имали къщи, ниви, каруци и добитък, плащали си данъците и раждали много деца, без паспорт обикаляли по цялата територия на Османския съюз, както сега е в Шенген, по талантливите арменчета и българчета са отивали да учат на запад и в Цариград, забогателите щедро заделяли и дарявали средства за построяването на училища и църкви. Хората тогава са били нормални, а не като днес завистливи и злобни, робският манталитет на народа днес потиска патриотичното чувство и самочувствие на арменеца и българина, хората се отчуждават, отдавна няма единство във възгледите, бедността и отчаянието бавно но сигурно водят до заката на тези многовековни етноси. Само когато християните си признаят геноцидът над стотиците милиони друговерци и над стотиците милиони невинни загинали по време на двете разпалени от християните световни войни, само тогава страданията на арменците ще се възприемат обективно като съвършено необходима и правилна депортация във военновременен период.

По-полека го давай, че геноцидът те вкарва в ерекция!

Глътни си лигите! Спри ерекцията! Мина ли оргазма? Идваме! До 20 минути сме при теб! Ако виждаш двойно - полегни си! И не гледай към картата на България!

Той тоя като види статия за Турция, вади един "ултрамодерен, трансконтинентален, свръхскоростен" ФЕТИШ и изпада в душевен онанизъм.

Признавам си за арменския геноцид, какти и за този над българи, албанци, сърби, власи, украинци, казаци, грузинци. Да, Турските ислямисти са диваци и варвари, но в коя страна ислямистите не са диваци и варвари. Признавам си, че и при нас има партии като "Атака" - бият хората в баровете заради алкохола, вият като вълци, викат Орду - София( "Армията - в София") и пр. Но аз лично не им симпатизирам .

Не може геноцидът над евреите през Втората световна война да се сравнява с принудителното изселване на част от арменците в Османската империя. Съществува огромна разлика, евреите са били унищожавани изключително от расистки и нацистки съображения без да са представлявали някаква угроза за държавата, избивани били не само в пределите на Германия, но и във всички окупирани от нея страни. Арменци и турци векове наред са съществували мирно в пределите на Империята. Но в края на 19-ти век арменски въоръжени чети започват системно да нападат мирни села и да избиват жителите им с цел да откъснат територии от Империята и да ги присъединят към източните територии. Те искат да се възползват от изключително тежкото положение на Империята - на запад са все още открити раните от българската агресия през време на Балканската война, а в този период Империята воюва едновременно с Австрало-новозеландските войски на Британската империя на югозапад и в проливите Дарданели и Босфор, на юг воюва с италианците, на югоизток с французите, на изток с Русия и вътрешните врагове в лицето на въоръжените арменски чети. Всяка страна и днес би постъпила по същия начин, а и по жестоко, когато става въпрос за съхранение границите и защитата на държавата. Ето защо тази военновременна депортация на сепаратистко настроеното арменско население не може да се нарече геноцид, защото самите арменци са подстрекатели и изпълнители на противонародни акции довели до пряката намеса на силовите структури на Империята.

lu4ka

Ти си "БГ патриот" ??? Човече, ти си за разстрел. Българска агресия, срещу 485 години робство! И ако не знаеш, да ти кажа: Холокостът е спретнат от самите богати евреи.

БГ патриота да пише до Турция: 1. Нотариална покана за изплащане на 10 милиарда обезщетение на България с още толкова лихви за заграбените земи, лозя.... от 1913г 2. Турция да признае геноцидът над българите 3. Турция да признае потурчването на българите в 20 век и да върне имената на българите там, както и да въведе официална статистика за български етнос

И ВЗЕМИ ДА СЕ ПОКРЪСТИШ, та да възстановиш ИСТОРИЧЕСКАТА ПРАВДА и да успокоиш духовете на насилствено ислямизираните ти деди! ЩОМ СИ ПАТРИОТ !Визуализирай избора им: събрани хора, жени с бебета в ръце и деца, много деца. Покрай тях цинични, мустакати,ехидни, ожесточени фесове с голи саби заплашително приканват и обикалят. Бебетата пищят, жените с втрещени от ужас очи, мъжете замлъкнали, раздвоени между честта, вярата и живота на децата и майка им. Има и несъгласни. Кръвта им се лее на тихи струйки в прахта и мирише на топла кръв. И бебешкия плач секва в страшна тишина. Мъжът поглежда към жена си, а тя го гледа обезумяла, няма, стискайки бебето си и дръпнала до полата си другите деца. ПОЗНАЙ КАКВО Е НАПРАВИЛ ДЯДО ТИ ?????? А след това цял живот тези хора тайно от децата си се молели на своя бог. Децата си възпитавали в исляма усърдно, за да СПАСЯТ ЖИВОТА ИМ !

Абе, турчин под прикритие, стига си се правил на интересен.

Как така поголовна сеч над мирно население не е геноцид, а оревахте орталъка за имената. Значи вашите имена много ценни, имената на българите в Турция турски, а животът на 1 млн души нищо не струва. Бълг. правителство се извини за Възродителния процес, а Турция не може да се извини за геноцида,а? Та се пенявиш вече тук втори ден, че геноцидът не е геноцид, а? Това ислямът вярно ви прави безмозъчни, жестоки и недостойни. Щом ГЕНОЦИДЪТ за теб е нищо, не се знае, БОГ е справедлив. Може пък да го преживееш точно в любимата ти Турция. Там се бомбят. И положението в Турция изобщо не е като в твоите оди, макар че това не радва никой българин, защото сме съседи.

Заради възродителния процес, за който българския народ няма никаква вина, дори не знаеше, нашите братя-мюсюлмани таят огромна омраза към народа. А тоя седнал да оневинява колене, изселване, преименуване, сменяне на вяра, робство. По неговата логика реки от омраза трябва тогава да има към извършилите го.

че дяволите ще те вземат! Замълчи, бе изрод. За имената си още злобеете към народа си, който нищо не е знаел какво се случва. А ако ви бяха изселили по турски маниер? Значи изселване, а? Тракийските българи са гонени, палени, жени с деца боси по пътя, тези, които са успели да натоварят на едно магаре багаж, кадъните им го дърпали и го взимали. Завивка не са имали за децата си. Под звездите на земята с разкървавени крака са спали с месеци и са яли плодове в гората. Настигали са ги турски конвои да ги колят - в Арда са убити няколко хиляди майки с деца. Други са завличани обратно към Мала Азия пак боси и са разселвани по Анадола да работят. Децата са умирали по пътя. Пристигналите тук умират от простуди, девойките не преживели изнасилванията са се обесвали или полудявали. Живели в конюшни, в читалища, училища без дрехи, без печки, изгубили по пътя половината си деца, мъжете си. Бездомни, без земя, със сринат живот. И ти, малоумнико ще ми говориш за изселвания - ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО ДА ГО ПРЕЖИВЕЕШ! Само цивилизованите народи могат да признаят грешките си и да се поучат от историята. Защото насилието ражда насилие. Трябва да се засрамиш в каква безчовечност си изпаднал и да спреш да пишеш. Явно нямаш човешки мисловни процеси и няма да се промениш, но не ни досаждай с нищожеството си!!

Ако е било гражданска война би трябвало и още долу-горе толкова турци да са загинали.

Според сегашния султан в Истанбул точно така се е случило...

Kogato Buylgariia pada pod tursko robstvo naselenieto i nabroiava 36 000 000, sled osvobojdenieto ot tursko robs tvo,blagodarenie na amerikansko - turskata voina,jitelite i sa malko nad 6 000 000, no za tova ne se govori,i ne shita za genotzid.da im eba maikata i na papite i na amerkanskite "pokroviteli",i na oon koito priznavat tova koeto im iznasia,no ne i istinata ot istoriiata.

Ало, великия статистик, с ганъовския мозък не проумя една елементарна истина: айде турци са ти виновни, за тия 500 години. от 20 години сте оставени сами на себе си: напълно разрушена икономика, производство. самозапалвате се от глад, учителите ви ровят в кофите за боклук. И за това състояние ли някой друг ви е виновен?

ЕЙ, фес, до вчера въртяхте броениците на припек и бяхте благодарни, че сте родени тук. Какво си ми захвалил нещо, в което са налели милиарди най-силните икономики на света. Та си седнал и за учителите си да говориш. Ти с какво допринесе за тая държава и за учителите ти, които са те просветили? Копаеш ѝ гроба, нали и сигурно посрещаш и развеждаш из Родопите саудитските и турските имами. И водиш подривна антидържавна дейност, нали, пеейки оди за Турция. Толкова си се самозабравил, че нямаш свян и патриот да се наричаш. По гените си може и да си БГ, но в душата си си мърша и ПРЕДАТЕЛ. Предал си и земята и рода си. ЗА ПРОКУРОР СИ! НО И БОГ ЩЕ ТЕ СЪДИ!

А задаваш ли си въпроса ЗАЩО, като България е най-верният сателит (преди на СССР сега на Запада), сме си все така бедни? Само че с тая съществена разлика, че преди "братушките" живееха не по-добре от нас, а сега западните страни, на които уж толкова разчитаме, са все така много по-богати от нас, а ние ставаме все по-бедни.

"Папа Франциск открито осъди арменския геноцит" не звучи добре ,излиза , че може да го осъди и закрито

Елатe ми на гoсти във вегaнската ми сладкaрница на Раковски до Опeрата.

Да не предлагаш баклава "Арменски геноцид"...?

западът захапа турция! ако турция не се съюзи с русия и с китаи ще остане само като спомен в историята! като българия!

lu4ka

А дано!

Питам се защо българският и арменският народ са толкова цивилизовани и прогресивни пък са най бедните в региона, докато страната край Босфора, където се строи мащабно, ултрамодерни билдинги, трансконтинентални мостове и тунели, мост над Мраморно море, най голямото летище в света, свръхскоростни влакове, съвременна медицина и ефективно социално осигуряване, пенсиониране далеч преди 60 и 55 години, достойни пенсии и заплати, успехи във всички отрасли на икономиката,образованието и изкуството, филми и сериали гледани по цял свят, двама нобелови лауреати, младо, жизнено, образовано, трудолюбиво и предприемчиво население - предпоставка за блестящото бъдеще на страната.

продължавай да се питаш. Турция завзе отстъпените пазари на строителство, хидромелиорация и селско стопанство, както и на бившите съв. републики. Турция спечели от НАТО заради близостта си с Русия и най-важния сателит НРБ. Но по-важно е да се питаш ЗАЩО ЕВРОПА призна арменския геноцид и ИЗВАДИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ТУРЦИЯ! Също - защо Турция ядоса САЩ като си поръча военната американска подръжна техника в Китай и разгневи НАТО, даже се опита да го скара с Русия. След разрухата в туризма СЕ ПИТАЙ какво ще прави Турция с най-голямото си летище - ЩЕ ГО ПРОДАВА НА ЧУЖД ИНВЕСТИТОР, КОЙТО ЩЕ Ѝ ДИКТУВА ЗАКОНИТЕ и ще изпадне в ЗАВИСИМОСТ, заради всичките си големи проекти. Питай се и за моралът, изповядван в ТУРСКИТЕ ФИЛМИ - БРАТ БРАТА УБИВА. ТУРЦИЯ - ОТХВЪРЛЕНА ОТ ИЗТОКА И ЗАПАДА! НО ти нямаш нищо общо с успеха ѝ! Виж - с неуспеха ѝ от ислямското късогледство, сръдливост, ограниченост, нецивилизованост и жестокост ИМАШ ОБЩО, ЗАРАДИ ИСЛЯМСКАТА ТИ КРАТУНА С БЪЛГАРСКИ ГЕНИ!

Ти българче трябваше да се сетиш, ако беше интелигентен, страната край Босфора си има самостоятелна политика и сериозни лидери, които не се навеждат нито на САЩ, нито на ЕС, нито на Русия, както виждаш им натикаха тлъстата ракета в тесния ауспух на Су24. Така че родните ни лидери са много далеч от професионализма.

Ти, ислямизирано БЪЛГАРЧЕ, ЗАКАЧИ на българската си умна главица с промито ислямизирано мозъче ЕДИН ЧЕРВЕН ФЕС СЪС ЗЛАТНО ПИСКЮЛЧЕ!!! ЗА нещастието на твоите деди в гробищата - ще се обръщат като риби на сухо.

Те и сърбите така, като им даваха народи и земи, и бяха любимци на Великите сили се биеха в гърдите, като вас. И като им казаха, че всичко е свършило и да пускат всички на свобода, чак не им се вярваше, та се наложи да им хвърлят няколко бомби. Вие сега сте си продали душите на дявола и сте добре, само да не се самозабравите и като ви кажат, че всичко е свършило, да не се опънете, че знае ли човек какво ви чака. Не само ще пуснете кюрдите да си направят държава, ами да не им дадете направо вашата. А ние сме зле, защото не си продаваме душите на княза на този свят. Но "Моето царство не е от този свят"...

Тоя турския патриот, ако му подам един белен турски, дали ще ми направи една ултрамодерна, трансконтинентална свръхскоростна свирка ?

Едва ли се питаш, защото чичко Сам не позволява собствени мисли, но ще ти кажа. Преди Турция да влезе в НАТО беше страна от третия свят, дори една бедна и подвластна на комунизма България беше икономически далече пред тях. Но с влизането в НАТО само за ползване на бази САЩ десетилетия наред им плащаше по около 35млрд. долара на година плюс Великобритания, Франция и Германия, които наляха също милиарди в икономиката им под различна форма. Ако не беше това Турция щеше да бъде една бедна полуфеодална държава.

на кого чичко Сам не позволявал да мисли, не разбрах?

плащат САЩ и НАТО за базите в България?

Шакири вкара СТРАШНО КРАСИВ гол на поляците!

Нещо ми подсказва , че отново ще има плач от югоизтока.Абе защо Ердоган не стовари вината за геноцита на султанското правителство , както е историческата истина , да поднесе едно извинение и всичко е готов ,ама се запънал като катил.Я ние колко пъти се извинихме за възродителния процес

Браво за коментара! Явно това е лъжливо циганско племе. САМО ДОСТОЙНИТЕ МОГАТ ДА КАЖАТ "СЪЖАЛЯВАМ, ИЗВИНЯВАЙ" Това качество "достойнството" не е присъщо на мангалите. Циганин ще се кълне, ще лъже, ще прави салтанати, ще плаче, ще игра кючек, НО НИКОГА НЯМА ДА УДЪРЖИ НА ДУМАТА СИ. ТОВА е липса на достойнство и чест. ТОВА отличава ЕВРОПА от МАНГАЛИТЕ.

Понеже Ердоган се има за наследник на султаните и навсекъде пропагандира "величието" на османската Империя и подчертава приемствеността на съвременна Турция от Османската империя. На последните празненства по случай завземането на Константинопол тоя поганец заяви най-нагло: "Аз поздравявам всички наши столици-посестрими, от Сараево до Баку!"

Да ама великия Кемал Ататюрк е казал, че светска Турция ,няма нищо общо с Османската импирия.Така , че няма как да вярвам на едно несполучило футболистче като Ердоганович

ДА, АМА КОНСТАНТИНОПОЛ Е ПРЕВЗЕТ, след един век несполучливи опити ОТ БЪЛГАРСКИ ВОЕНАЧАЛНИК, УПРАВЛЯВАЛ МОРСКИЯ ИМ ФЛОТ. Нещо като днес ЕС - реализиран българин в Германия, Англия... БАЯЗИД СВЕТКАВИЦАТА, СЮЛЕЙМАН ВЕЛИКОЛЕПНИ - С БЪЛГАРСКИ МАЙКИ. Да си ТУРЧИН е било СРАМ и БЕЗПРАВИЕ в Османската империя, УПРАВЛЯВАНА ОТ ЧУЖДЕНЦИ.

Защо не си признаят най после

Е и аз това се чудя.От чист инат.Абе в Турция няма ли хелзински комитети, а ?

Този италиано-аржентинец ми става все по-симпатичен. Не като нашите попове...

КОЙТО КРИВИ ИСТИНАТА КРИВ ЩЕ ХОДИ! А тази османска империя завладяваща ума ти изобщо не са турци. Така че твоят турски гъ- да си седне на мястото. Но кървавите изстъпления на паплачта върху мирно население от 20-30 къщи изобщо не може да се сравни с военен подвиг - така е завладявано. А ако си много възторгнат от турците- МАРШ ПРИ ТЯХ! Или там ти казват, че твоите деди и гени са български? А, мижатурко с религиозно промит мозък ????? НЕ ТЕ БРОЯТ В ТУРЦИЯ, НАЛИ? ИМАТ СИ ИСТОРИЧЕСКИ АРХИВИ и там ПИШЕ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН! И ТИ ВИКАТ ЦИГАНИН, НАЛИ? ИМА много като теб, изяли турски -й! Даже "обидени"!!!! ХА-ХА-ХА!

ТИ СИ ЖЕСТОК КЪМ СЕБЕ СИ И ДЕДИТЕ СИ, КОИТО СЕ ОБРЪЩАТ В ГРОБА ОТ ТВОЕТО ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ ТЯХ! Тежко за теб, за съдбата, която заработваш на себе си и на децата си! Тежко на децата ти! Твоите деди разплакани, треперещи, сринати, под сабя са приемали мюсюлманството. Заради ЖИВОТА. Заради ДЕЦАТА СИ. НЕ Е КЪСНО ДА ВЪЗСТАНОВИШ ПРАВДАТА В ДУШАТА ИМ И ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА. Така ТЕ, ТВОИТЕ ДЕДИ ЩЕ ЛЕЖАТ ОБЛЕКЧЕНИ В ГРОБОВЕТЕ СИ, А ДУШИТЕ ИМ ЩЕ ЛИКУВАТ!

да, точно така! За да възтържествува историческата истина: ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОКРЪСТИШ!

В турското РОБСТОВО СА ИЗТРЕПАЛИ ПЪРВО ЕЛИТЪТ! 93% от населението на земята е посредствено, готово да си копа нивата. Има едни 2-3% дето управлява чрез още 2-3% отлични и умни подчинени. А 1-1,5 % е движещата сила на човечеството. ЕЙ ТИЯ 7% КАТО ГИ УБИЯТ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТОЯ НАРОД ПОНЕ ПОЛОВИН ХИЛЯДОЛЕТИЕ. ЕЙ ТОВА Е ТУРСКОТО РОБСТВО! ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ НА НАЦИЯТА. ГЕНОЦИДЪТ НАД НАЙ-ВЕЛИКИЯТ НАРОД -РОДИТЕЛ НА ЕВРОПА! С КОСМИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ, ПОЛЗВАНИ ДНЕС ОТ ТУРЧОЛЯТА, МЕЧТАЕЩИ ДА ЖИВЕЯТ В ТЕЗИ СТРАНИ СЪС СЪЩИТЕ ЗНАНИЯ!

Шило

А България, кога ще стори същото?

ЗА ! ...макар че през 2015та - ИмашеВече нещо подобно.

Белият папа миротворец и обединител кандидат духовен баща на нациите който мие че и целува крака на мюсюлманите от една страна и мракобесните черни джихадисти сеещи разруха, тление и хасос на ключови места по света. Ако вторите знаеха че така постилат парадното килимче на папството, сигурно нямаше да са толкова лоши.

Струва ми се че Този обичай (Обредното миене на крака/глава) на Гости и/или Приемани - Е И Български, Колега... (Е, че Е Задължително да има Човек И чепатлак подръка - Ясно ;-)

Това е християнска практика, но не включва целуване на крака (садомазохизъм). Божият Син Исус Христос е показал тази практина на апостолите си. Тя символизира умиване на грехът и взаимопомощ.

Аз вече не вярвам че Империята е окупирала такъв огромен регион за кратко време, трябва да са били много захлюпени тези дузина християнски страни че да се отдадат за кратко време и да бъдат векове подвластни. Навярно са били изключително беззащитни примати, дори Варненчик от Полша се довлякъл да помага, не успял и си оставил костите край Варна. Не може толкова много страни да не могат да възпрат един завоевател. Мисля си че тези страни доброволно са се обединили в тази Империя, която за него време е била едновременно като НАТО и ЕС. Даже е имало свободно преместване на стоки, услуги и хора също като днес в Шенген. С това отпада и тежкото клеймо роби, българите никога не са били роби, имали са собственост, задължения и права. Крайно време е да се престане с подбиването самочувствието на потомците, които да живеят с достойнство, а не с комплекса измислен от платени леви и десни историци. Щом този съюз погрешно назван Империя е просъществувал много векове значи е бил изключително успешен и добре организиран. ЕС няма и половин век откак се създаде а вече неудържимо се разпада.

Монголите са окупирали много повече за същото време. Напълно нормално.

И #Кой казвате Продължава да 'управлява' у Нас ?! ...че И Йощ от 1944та та до ДенДнешен !

Ей, смотаняк, избиването на българския елит и завладяването село по село от 50 до 300 къщи изобщо не прави велики завоевателите, вземащи веднага български гени, деца и възпитаващи ги в забрава. Почти 1 век не са могли късокраките слаботелесни чернилки да завземат Константинопол. Това го прави българин, управляващ морския флот на Османската империя. Ббаязид Светкавицата е с български гени. Сюлейман Великолепни е с българска майка от Киевса Рус, където наследниците на трона се раждат от български принцеси. Историците още спорят дали сестра си или дъщеря си е дал Цар Симеон. НЕЩАСТНИК. Успехът на Османската империя се дължи на ползването на чужди гени. А турците, за КАКЪВТО СЕ СМЯТАШ ТИ са били най-ниското съсловие и е било срамно да си турчин - без права, като българския народ. Затова днес Турция БОГОТВОРИ НАШИТЕ ГЕНИ и ТЕ са ГЛАВНИТЕ АКТЬОРИ В ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ. Но ТИ за тях си просто ГЯУР с БЪЛГАРСКИ ГЕНИ СПОРЕД ИСТОРИЧЕСКИТЕ ХРОНИКИ И ЗАПИСИ. Затова тук се репчиш, но не смееш да ОТИДЕШ В ТУРЦИЯ, защото там ЩЕ ТЕ НАРИЧАТ ГЯУР, ИСЛЯМИЗИРАН БЪЛГАРИН. Тук, след войната с Русия остава най бедното, най-негодното турско население, което е единични семейства в селата. ТИ ТЕХЕН НАСЛЕДНИК ЛИ СИ ИЛИ ПО-ГОРДОТО - ИСЛЯМИЗИРАН БЪЛГАРИН С ИЗСМУКАН МОЗЪК????

Така е. На времето са се взимали за жени принцеси те на съседите. Цар Шишман дава сестра си на завоевателите. Тя е майка на Баязид Светкавицата.

ТИ СИ ЖЕСТОК КЪМ СЕБЕ СИ И ДЕДИТЕ СИ, КОИТО СЕ ОБРЪЩАТ В ГРОБА ОТ ТВОЕТО ПРЕДАТЕЛСТВО КЪМ ТЯХ! Тежко за теб, за съдбата, която заработваш на себе си и на децата си! Тежко на децата ти! Твоите деди разплакани, треперещи, сринати, под сабя са приемали мюсюлманството. Заради ЖИВОТА. Заради ДЕЦАТА СИ. НЕ Е КЪСНО ДА ВЪЗСТАНОВИШ ПРАВДАТА В ДУШАТА ИМ И ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА. Така ТЕ, ТВОИТЕ ДЕДИ ЩЕ ЛЕЖАТ ОБЛЕКЧЕНИ В ГРОБОВЕТЕ СИ, А ДУШИТЕ ИМ ЩЕ ЛИКУВАТ!

в интерес на истината , трябва да знаете , че арменците не са като нас !те са направили много стъпки за да им признаят геноцида в целия свят , а ние чакаме от предателите(предимно от евр .произход) , които ни "управляват "! бъдете най-после поне мъничко реалисти , моля ви се !

Борисов... Плевнелиев... Сидеров... Пръмова... Бокова... Цачева... Попова... Симеонов... Рашидов... Доган... Местан... и т.н. И т.н. - Са ТочноТолкова Евреи(ки) колкот аз-Лично Хасан ил шахиншахът на Иран.

Франциск стана папа през март 2013 г. Добре е, че след повече от три години е намерил време да посети Мемориала на жертвите на геноцида на арменците през 1915/1916 г. Какво да кажем обаче за президента Росен Плевнелиев, който стана президент в началото на 2012 г. и все още не е намерил време да уважи паметта на жертвите на този геноцид?

от какъв зор? той не е посетил районите на жертвите в Беломорска Тракия, ти за Армения си се разревал?

Кой е заблудил папата след като дори синът на героична Армения, революционерът-бунтовник, командирът, политик, поет и държавник, който е творил и в България, прекият участник и свидетел на събитията Гарегин Нжде е убеден, доказва и подчертава, че арменците са основните виновници за сполетелите ги нещастия и съответно са си получили заслуженото, но съвсем по малко от 1.5 милиона, то тогава нямало толкова арменци на белия свят.

Нагъл долен туркофил си ти! А никът който си избрал го потвърждава! Лъжите дето си надраскал тук са тежък цинизъм! Избитите 1,5 милиона арменци и още 3 милиона прогонени от земите си са доказателство за геноцида извършен от турците и този геноцид вече е признат в целия свят!

Веднага си смени ника, че ша ти е-а мамата, долна гад!!!!! мръсна гнида с български гени и промита кратуна ислямска! Ти си доказателство колко малоумни хора създава ислямът!

Виж, БОГ Е СПРАВЕДЛИВ. Може пък да те възнагради да преживееш съдбата на арменците. Пък ние после ще кажем, че нищо не ти се е случило.

...похвално дело на Франциск. Но за мен винаги в институцията на Ватикана ще има нещо гнило. Папството трябва да се извини официално на България, за това, че държавата ни бе несправедливо обвинена за атентата срещу Йоан Павел. Грозно и лицемерно е! Сигурен съм,че Войтила ако не веднага, то малко след опита за покушение е знаел, че Сергей Антонов е невинен и е жертва на Студената война. Спомням си, че полякът ходеше при онзи мръсник от сивите вълци и го поливаше със светена вода - истинският виновник! А нашият, само защото е от България му разбиха живота и здравето.Сергей изгни по италианските затвори и си отиде забравен, унизен, смачкан и с дълбока психическа травма. Войтила като посети България,смънка нещо под сурдинка, че България не е виновна за атентата, но нямаше доблестта на истински ХРИСТИЯНИН лично да се извини на Антонов, за да го чуе целия Свят! За съжаление, от името на Ватикана, не го направи и немецът след него, също, сега и Франциск се ослушва....Истината е,че за мнозинството католици ние,българите сме участвали в атентата. Колкото до Геноцида...Папа Франциск знае ли, че християните по нашите земи 500 години са били подложени на геноцид?? Физически,духовен, културен, всякакъв?? Ако вземе да изчислим колко българска кръв е пролята през тези векове от турския ятаган, арменците направо ще си кажат, че са извадили късмет....но и нашите мижитурки в Парламента са виновни. А би трябвало да искат Турция да признае и геноцида над българите! Но нЪл трябва да не разваляме рахатлъка с комшиите.....

Антонов - Бе Зарязан от 'наште', Колега... - просто когато се Доказа че Има пръст ДС/КГБ в Тренинга на оня - бяха Длъжни да го изтеглят. ...а отн. ВсичкоОстанало по Вашите предложения - намирам че по-кратко не може да се Изкаже (както Тук по-преди).

Парекселанс ! (, само да Видим как Ще с БанкоДиВатикан де ;-)

Прав е Франциск ! ...и Е Чудесно че Имаме перфектни отношения С Арменците/ките !, както у Нас, така И между Диаспорите-Ни. (, ама Арменец - Банкер н'мой ;-)

А турският геноцид срещу нас? Или нашите посерковци освен да хулят Русия, Белене и комунизма, който отдавна го няма, до нещо повече не могат да стигнат?

За Протокола : - при Реалното разгъване на Двустъпковата А. Извинения и Изяснявания от Турция. Б. Извинения и Изяснявания за бомбардировките 1944та. ....а ЗА към Онея - Нов Нюрнбергски.

Или това е патриотизъм? Зависи от гледната точка. А трите точки ако бяха в Белене тогава и бяха преживели, щяха да са с други виждания.

Самият факт, че комунягите избиха хилядократно повече българи, отколкото турци, показва, че не е геноцид т.нар. възродителен процес. Пък и колко изобщо са жертвите на този процес, че смеете да го сравнявате с арменския геноцид?

Не бива да се остави това деяние на турците безнаказано. Голямо браво на арменците, че въпреки всичко се опълчват срещу тиранина. Надявам се сред българите да са останали хора, достатъчно смели, да осъждат и клането в Батак. Турция ще трябва да си плати.

ПРОЧЕТЕТЕ "Разорението на тракийските българи" на Любомир Милетич! Събитията 1913г С глас ще плачете, макар и мъже! Има много подробности. ИСТИНСКИ ГЕНОЦИД! Укриван политически, заради отношенията с Турция. Затова много повече се знае за прогонените македонци, отколкото тракийци. ИСТИНСКИ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ! СРАМ ЗА ТУРЦИЯ, И ТО В 20-ТИ ВЕК! Още са живи техните наследници, следвайки разказите на бащите им. СРАМ, СРАМ, СРАМ!!!!!

За разорението на тракийските българи са виновни тогавашните български правители осъществили агресия към тези земи. Но измамени от християнските съюзници били принудени да отстъпят барабар с тамошните българи проявили особена жестокост към местното мюсюлмани. Тази авантюра е известна като поредната Национална катстрофа за България.

Измамени друг път, ние сме си нападнали съюзниците, щото не ни стигало завладяното от Турция, ами сме се полакомили за още. В резултат на собствената си алчност и глупост, сме загубили и Егейска Тракия, и Македония. После и първата, и втората световна война - все на грешната страна - щото ни обещавали тъпата Македония...

ЩО ЗА УРОД СИ БЕ? Българите са завладели изконните си земи сами, а уплашените им съюзници, че с нищо не са участвали, а България ще стане голяма и силна държава са ги нападнали в гръб. Ти българин ли си, бе утрепко. Ходи чети малко, че си с пилешки мозък! Или си джагал. Няма такива неосведомени и малоумни патриоти, ей турски джагал...

са просто лъжите на комунягите. Комунягите, които така и не ни казаха, че споразумение да си делят България, Гърция и Сърбия са подписали още през 19-ти век. Повторно са подписали такова преди Балканската война, тайно разбира се, но този път включили и Румъния, защото шубето е било до небето. Второто, което комунягите - самите те национални предатели, забравиха да ни кажат е как гърците, бидейки ни съюзници, подкупили пашата на Солун, за да влязат първи в града, и превозили с кораби солунския гарнизон в гръб на българската войска, извършваща чудеса от героизъм, по думите на врага й - турците. За всеки честен човек - това е началото на Междусъюзническата война. Освен това никой нормален човек не може да оправдава нито турците, нито сърбите, нито гърците за издевателствата им над мирно население - комунягите забравиха да ни кажат и за първия концентрационен лагер в Европа, който гърците създават за унищожението на нашите сънародници от Беломорска Тракия. Но има Господ! Той знае какво да прави с тях.

Хасане, ти не си БГ, ти си ТР патриот - "особена жестокост към местното мюсюлмани". Личи ти по правописа :)))

Според мен е прекалено да се хвърлят такива обвинения към турците. Особено пък от нас, българите. Ако се говори за геноцид, то 25г демокрация са точно това, и е сигурно че още 50г демокрация и в България практически няма да останат българи. Под турско, все пак 500г сме изкарали и населението се е увеличавало.

Наивнико, поинтересувай се малко повече и потърси снимки от геноцида. Една камара с отрязани глави може да те накара да помислиш отново "имало ли е" геноцид и за какво точно се говори.

То и сега ако потърсиш снимки от войните в Югославия, Донбас или Сирия ще видиш камиони с трупове и човешки парчетии. Но никой не говори за геноцид там. Геноцида сега е тих, и му се вика "демокрация". Минус 2млн българи за 25 години (реално са повече, ама циганите компенсират). Рязането на глави излгежда ефектно, но не е ефективно. Ефективно народи се унищожават имено сега с глобализацията.

Знайте, че всички тук, които заобиколно не признават геноциада са турци - не им обръщайте внимание, мястото им е в Азия

Браво! Нищо хубаво не е произлязло от мюсюлманството и мюсюлманите. Неграмотни варвари, които и в 21 век не могат да се цивилизоват и пречат на останалия свят.

добави и юдаизмът, който е майката на исляма!

юдаизмът е в основата на християнството, а еврей като Нютон и Айнщаин са да ли мно повече на све отколкото би могъл да си представиш с балканската ти полуориенталска тиква

Турците - имат Особен вид мюсюлманство.

Много особен вид мюсюлманство - кръвожадно!

ЗАПОЧНА СЕ изкарването на кирливите ризи на Турция. Ердоганска ТУРЦИЯ ДА СИ НАПРАВИ ИЗВОДИТЕ! Ще дойде време да се изкара и геноцидът над тракийските българи през 1913 г след мирният Лондонски договор. Загубила във войната беломорска Тракия, Турция напада мирното население и стреля на месо - първото селище е Булгаркьой, и започва с убийства, палежи и грабежи да изтласква българското население от земите принадлежащи на България, но тогава извоювани с кръв. Убиват, палят, изнасилват, заграбват добитъка, земите, къщите, златото, лозята, вещите на мирното население над 350 000 души. Трагедията подължава да се укрива,заради отношенията с Турция, която дължи над 10 милиарда обезщетение от заграбеното плюс лихвите. А жертвите са чист геноцид - убийства на жени и деца, бягащи боси от ужаса. УЖАСЪТ е бил толкова голям, че е заставял БЪЛГАРКА да окачи и изостави бебето си на дърво, за да не издаде живота на другите жени и деца. Идващите след тях майки са сваляли люлките от дърветата, за да накърмят бебетата и с ужас са виждали изкълваните от птиците им очи. А възрастните се молели да не кърмят, за да не заразят гърдите си. Арда е текла червена от настигнатите жени и деца от турците.

Моята леля е от Ивайловград. Нейната баба е била малко детенце на около 2 години, когато са бягали от турците 1915-1916 г. Имала е рана на хълбока от турски куршум. И когато турците настигат кервана им и избиват всички тя пада между труповете и се скрива и така оцелява. И белегът от куршума се е виждал през целия живот. И има негласно споразумение на всички българи от Ивайловград, Маджарово и другите тракийски селища по границата с Турция , когато се извършват покупко-продажби на имот никога, ама никога на турци не се продават къщи и имоти. Каквито и пари да дават.

А на кремъло-лубянкинченца ?

1915-1916 год. ??? Май нещо бъркаш!

това е нова форма на геноцид...горните описания много ми напомнят на това което се случва днес с газа в малко по-друг вариянт

А геноцидът над българите от турчоля и евреи кога ще бъде признат?!

браво на деди папа !!! ....нашите серсеми в парламента миналата година под предлог, че геноцид не е българска дума не го признаха .....факт е, че по време на априлското въстание българското население в областите на въстанието е подложено на геноцид.....арменското население по време на първата световна война ...гръцкото население по мала-азийския бряг след първата световна война (не, че гърците не мърсуват срещу турците преди това по време на войната)......турците са много виновни пред народте от региона и това ужасно ги дразни, особено когато тези твърдения намират подкрепа и в западна европа ....

Предложение : - 'наште' така-и-така Целево Ни оср..тиит за Вселенския... ... Да Осигурим Всеобщ Вселенски у Нас ?

сега турците като го застрелят, да видиме дали пак нас ще ни изкарат виновни

Повечето коментари са на християни и е естествено да защитават арменците, но истината е съвсем друга. Християнският свят смятащ се за модерен и високоцивилизован не може да си прости срама и позора от факта че отлично организирана и икономически и военно ислямска Империя за кратко време подчинява повече от дузина християнски страни и дълги векове ги владее и то много по цивилизовано отколкото християнските колониалисти избили десетки милиона народ по всички континенти на планетата и разпалили двете световни войни където пък са се самоизбили с почти 100 милиона жертви и прославили като най алчни и кръвожадни същества на земята.

османската империя управлява деспотично народите, поробени от нея избивайки техния цвят, лишавайки ги от права на човеци и отнемайки им способността икономически да се развиват. Въпреки това поробените народи на Балканския Полуостров, бидейки превъзходящи хилядократно в менталното си развитие своят изостанал поробител, се развиват и всъщност те до голяма степен асимилират турците, които не могат да отричат превъзходството и разнообразието на култури. В този смисъл, докато модерна Турция не стане и не каже, че османската империя беше едно деспотично, назадничиво и некултурно место изградено върху поробването на прогресивни нации, ЕС ще го гледа през крив макарон... точка.

Не, че ги оправдавам мангалите, обаче ние и тогава сме имали частна собственост въпреки, че са ни мародерствали за разлика от Русия, където са били крепостни до почти края на 19 век. Трепали са ни по малко като кюрдите в момента от време на време, но робство не е имало. Робът няма частна собсвеност.

Турци НИКОГА не е имало? Народите, населявали, Византия, населяват и Турция? Само им е сменена, вярата.

НАЙ странното е че ТВОИТЕ, деди НЕ са били мюсюлмани? А ХРИСТИЯНИ.А още по странното е ЧЕ ТИ не ги делиш на добри и лоши а по РЕЛИГИЯ!

ИЗРОДЕ, ТВОИТЕ ТУРЦИ СА ИЗВЪРШИЛИ ГЕНОЦИД! Избивали са навсякъде най-читавият ген, създаван столетия и невъзстановим все още, ИЗРОДЕ! НАНЕСЛИ СА ПЛАНЕТАРЕН УДАР НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО В НАЙ-ЦИВИЛИЗОВАНИЯ РАЙОН НА ПЛАНЕТАТА. Ако не е така, то изхвърли си цялата техника от дома, която ползваш ,за да имаш време тук да чатиш. И компютъра си изхвърли! И обясни на твоите братя - джагалите, да не ходят в Европа да работят и да не мечтаят европейски живот! ЯСНО??????

Ти изглеждаш много обиден, не си спомням вече, но много такива като тебе съм обиждал, може и теб да съм те обидил, извинявай, следващия път ще внимавам, няма да бъда така жесток.

Струва ми се че Обяснението за Началото отн. 1350-1878 (сирка) - Е СвръхПростичко : - Чумата ! ...и Решението Как да Се Осигури всепакНякакво решение.

Нищо ново. В историята има славни народи, които векове са владели огромни територии, но има и неорганизирани народи, които по тази причина са попадали под чуждо владение, периодически някои от тях злобно се опитвали да навредят на владетеля за което били наказвани, както всъщност е и днес във всяка цивилизована страна, нарушаваш ли законите - биваш наказван. Геноцид е германското целенасочено избиване на невинни евреи, цигани и славяни. Докато принудителното изселване на поддържащите местните терористи арменско население по време на Първата световеа война си е напълно законен акт и починалите в този период съвсем не са 1.5 милиона, а едва 250-300 хиляди. Папата да не се бърка в смътни за него неща, ами първо да превъзпита позорът на католическата църква - свещенниците педофили, че под тяхно влияние се увеличиха и православните свещенници педофили.

Има един, измислен народ, НАРЕЧЕН ПУЙКА !Някога, някой за да си СПАСИ, задника е избил, един древен народ, прехвърляйки ВИНАТА си върху него? ДНЕС, става същото? Избиват друг, древен народ ,защото президента е БЕЗГРЕШЕН!

моето дете - балканите не са Германия... Вие сте се захванали с култура която ви превъзхожда хилядократно. Няма как да победите. Турция никога няма да влезе в ЕС, дори ще бъде ограничена в търговията си. повярвай ми.

КОЙТО КРИВИ ИСТИНАТА КРИВ ЩЕ ХОДИ! Атази османска империя завладяваща, завладяващите умове изобщо не са турци. Така че твоят турски гъ- да си седне на мястото. Но кървавите изстъпления на паплачта върху мирно население от 20-30 къщи изобщо не може да се сравни с военен подвиг - така е завладявано. А ако си много възторгнат от турците- МАРШ ПРИ ТЯХ! Или там ти казват, че твоите деди и гени са български? А мижатурко с религиозно промит мозък ????? НЕ ТЕ БРОЯТ В ТУРЦИЯ, НАЛИ? ИМАТ СИ ИСТОРИЧЕСКИ АРХИВИ и там ПИШЕ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН! И ТИ ВИКАТ ЦИГАНИН, НАЛИ? ИМА много като теб, изяли терски -й! Даже "обидени"!!!! ХА-ХА-ХА!

Изгонете тоя дърт шут-сатанист,представител на сатанинска секта наречена католическа църква.Банда крадци и масови убийци.

Защо не отидете на лекар да ВИ, освидетелства ? Ще ВИ, помогнат.

Идиот,а ти се прероди,но този път с работещ мозък.Католизъм=масови убийства,инквизиция,изгаряне и удавяне на живи хора,"Албигойски поход","Вартоломеевата нощ", С горчивина казвам, че са били извършени много и сериозни престъпления против коренните жители на Америка в името на Бога", каза светият отец в речта си в боливийския град Санта Крус. ,Църквата открадна нашите земи и събори храмовете в Куско, а след това построи свои църкви а сега иска входни такси, за да ги посетите, посочи на свой ред лидерът на местните хора в селището Анта в Перу, Амандина Киспе."