Запазва се статуквото за българите на Острова

На този етап статуквото ще се запази и българските граждани ще продължат да се възползват от свободното пътуване и условията за работа във Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Запазва се статуквото за българите на Острова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статуквото, статусът или статутът?

Който е тарикат от българите в Англия, ще се уреди! В т.ч. и от мангалите. Освен, ако не създадат специални закони за български граждани в Англия. Това не е невъзможно и е твърде вероятно!

Защо тия дето приказват непрекъснато за популизъм не се виждат че са по големи популисти. Защо не ви дреме за толкова българи на българска територия ами толкова дни ни занимавате с българите във Великобритания???Защо не направите нещо за тези които са тук и ви издържат ами приказвате да се намирате на работа. Щом толкова идиоти се изредиха да ни убеждават колко щяла да ''загуби'' Великобритания значи че тя ще е само на печалба след като се махне от тия некадърници дето само броя им расте, разходите за тях растът а ефект за тези дето ги плащат няма

А стоците англичани които си накупиха къщи и живеят тук без да имат българско гражданство, ние какво ще ги правим като минат месеца - Плевнята и Боко какво мислят

Ами от опит в друга държава мога да ти кажа нещо. Един път в годината ще плащат високи данъци включващи данък за земята, къщата и ежемесечното плащане за поддържане на електрическите линии до имота. Без значение дали го ползуват целогодишно или няколко месеца. Пример- за 3.5 декара с къща от 180 квадрата данъка ще бъде около 1500-1700 евро на годината.

мисия Лондон-1,бе когато Боко се издъни в кралството пред бълг.общност, а сега, когато се вънта нашите сънародници ще има мисия Лондон-2 и тогава тези пристигнали българи ще питат Боко-тиквата защо той е неимоверно богат, а ние и те сме от бедни най-бедни, а къдрушкото ще духа таратора и ще си мисли за нещо в розово,не за народа...

Според къдравата Сю да питаш народа в името на който идваш на власт и който те назначава е глупост .Какво да се занимавам повече с подобно мазно леке обслужващо интересите на чужда държава? Чакам деня в който прокуратурата ще се занимае с него.

преди какво беше, като че ли българите на острова са от вчера и едва са чакали ЕС за да отидат, пълни глупости

Пфу, тъкмо си мислех, че ще се върнат и ще се заемат с изоставените ниви на дядовците си по селата - България има нужда от възстановяване на селското си стопанство. А там, нашите българи или харчат парите на татковците си, уж поели към висшата наука, или просто са чистачи и миячи.

ти си гледай нивите, пък остави друигите да живеят и работят където искат. По-добре чистач и мияч (макар, че далеч не всички са такива) в UK, отколкото живеещ в родната мизерия и злобеещ...

Е как мизерия, нали беше мизерия само до 89?

Ами като са решили така какво ежедневно ни набиват приказки за тях???Стойте си там живейте си там но не ни занимавайте с вашите си неща

Нека тези, които са по-близо, да поемат нивите на дядовците си. Ако те не могат, защо да идват от Англия да ги поемат?! ;-) Зер има сто хиляди младежи, които лентяйстват в България, а нивите ги чакат на крачки от тях.

Нивите ви ,бройнте ги вече за китайски,израелски,турски и всякакви други!Вие всички сте в София ,умните или работливи млади в странство!По селата старци,лумпени и крадливи арендатори,точещи милиончета от фЗемеделие и Европа,когато им се отвори сгода!Сбогом Бг!Язък!

Ама , временно!

братя българи,, не плачете на чужд гроб... НИКОЙ НЕ БЯГА ОТ РОДИНАТА СИ, А ОТ МИЗЕРИЯТА, КОЯТО НИ НАДРОБИХТЕ ПРЕЗ ТИЯ 27 ГОДИНИ...

Все някой друг ви е виновен, свят голям, всеки да живее където си иска. А "мизерията" в България е предпочитана от много чужденци вкл. и англичани, които продължават да заселват изоставените от вас родни къщи в села и градове.

lu4ka

Пропусна: бедни англичани, които ги мързи да работят.

българската мизерия е предпочитана докато могат да обърнат тяхната валута в левове. Ако българия въведе еврото ще изпродадат къщите и ще си се върнат в държавата си. Същото ще стане и с тези българи които са отишли да работят там.

Какво повече да каже амбасадорката, още няма официално изявление за напускане. Но каквото и да е то, англичаните ще си запазят интересите, дори може да изкринчат още нещо отгоре.

Много е важно да се запази статуквото на българите в UK. Не можем да си позволим да приберем и издържаме отново онази паплач от миячи на кенефи и берачи на ягоди! Пък и UK има нужда от тях - нашите са незаменими миячи и берачи, без тях UK не може да съществува!

умнико, те "миячите и берачите" ще се справят навсякъде, а ти ще си живееш щастливо в кенефа и ще береш плодовете му, хахахахаха

Много добре му го каза. да си гледат работата

"Обмисляме всякакви варианти. С оттеглянето на Великобритания България губи важен съюзник по ключови въпроси - по отношение на енергийния съюз, също и по въпроса за разширяването на Западните Балкани", посочи Митов. ....Да, няма вече да използваме английски газ и петрол.....

Демек пак сте си втора ръка и ще ни трябвате да ни подмивате дъртите задници и мръсните чинии

ДЕМЕК НЕ ЧАКАЙТЕ БЪЛГАРИН ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА Ю-КЕЙ ПАРЛАМЕНТА :))

Който не си е имал работа с англичаните не знае колко 'хлъзгави' могат да бъдат и да правят това което е в техен интерес - просто ти казват Sorry но нещата са променени и толкова. Така че, българите там нека не вярват прекалено много на каквито и да са обещания и гаранции, а да се подготвят за подвонни скали и изненади във времето напред. Великобритания просто ще трябва да държи на думата си до излизането й. От там на там вече може да взеама независими решения без никой нищо да може да й каже. Може да третира гржданите на различните държави различно - една политика за французи, и германци, друга за българи и румнънци. Един ден просто казва - не можете повече да сте тук, или просто вкарва нови изисквания към българи и румънци например и толкова. На кого можеш да се оплачеш и кой ще ти помогне...? Просто ще те принудят да си тръгнеш, дори не е сигурно дали и пенсия ще вземеш. Поработил човека 10-15 години там, създавал блага ...thank you very much...and good bye. Така че, едно на ум с тях, такива са.

Абсолютно Вярно

Абсолютно си прав и то важи не само за англичаните- също и за скандинавците. Моето мнение е, че след този опит който добихме в чужбина, ако се завърнем в България можем да я направим по свой модел и система на самостоятелна, държава с която другите ще се съобразяват.

Единственото лошо е, ако прекъснат образованието на студенти. Просто е нечестно и е външен фактор. Иначе и да ги изгонят всичките от там България може и да спечели. Това че емигрират, съсипва България. Странното е, че имигрантите във Великобритания давали малко над 7 милиарда евро приходи, което е твърде малко за очакванията. Че то в България годишно е някъде прихода (без разходите) 22-23 милиарда лева.

Каква полза от чистачи,миячи на чинии, миячи по автомивки и други такива ?!

Намаляваме като население, за сметка на цигани.

Запазва се робското статукво

Те българите живеят и работят законно обаче Митофф ги "защитил"....

Защитил ги с английските закони...идиот!

Запазва се , щото Европейските правила важат в Англия още 2 години, до напускането. НЕ ЧЕ МиТОФ НеЩО Е НАПРАВИЛ ПО ВЪПРОСА. На ниво посланник няма , какво да направи. Требе ТИКВАТЪ да ходи в Англия да се договаря, ма то требе акъл да има , а он си нема

Пенсионери, безработни и нискообразовани хора - така изглежда профилът на избирателите, които биха шута на Великобритания от ЕС. Статистиката сочи, че младите и тези с по-високо образование и заплата са гласували в по-голямата си част за оставане в съюза. 64% от хората до 24 г. са гласували за оставане в ЕС, а 58% от тези над 64 г. - за излизане. Райони, населени предимно с млади хора, регистрират огромна подкрепа за оставането. В лондонските квартали Ламбът, Хакни и Харинги, където средната възраст е 31-33 г., подкрепата за ЕС е над 75%. Подобни са резултатите от Оксфорд и Кеймбридж. Избирателите с висше образование в по-голямата си част също са подкрепили оставането, а на другия полюс са безработните и слабо образованите. Копирано от link

Една държава е велика, когато почти всички нейни граждани се чувстват добре - и конкурентноспособните и тези, които поради различни причини са вън от елита, или проспериращите. Не става въпрос за социализъм, разбира се, а за правилна и балансираща социална политика. Това, по-голяма част от младите хора няма как да го знаят, защото не са го почувствали на гърба си. Те винаги ще си намерят някаква работа, докато по-възрастните им е трудно! Ако нискообразованите , пенсионерите, и тези "без късмет в живота", като инвалиди, хронично болни и стари хора не са доволни, от алчната и антинационална политика на сегашния Европейски парламент, не им се сърдете, че гласуват за собствения си, незащитен от ЕС интерес...

Тези, които биха шута на Англия са възрастни и нискообразовани - защото им се взеха техните раб. места. Тези с очилцата и т.н. по-младите никак не им се ходи да мият чинии или да берат ягоди. Така си имат лускозна "работническа класа" и "нисша" от емигранти. След време обаче разпределението трябва да стане м/у ТЯХ /местните/.

Kaкво има да преговаряш за българите които живеят там съвсем законно бе, бунак! Тъпа комунистическа мижитурка, акъла му не дойде!

Я внимавай с епитетите, човекът е АМЕРИКАНСКИ гражданин! И, като такъв, е много по-напред от необразован селянин, като теб.

ДА АМА ОФШОРКИТЕ ПО СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ И ЮКЕЙ СТАВАТ ТЕРИТОРИИ ИЗВЪН ЕС И ТРЕБЕ ДА СЕ ДЕКЛАРИРАТ ИНВЕСТИЦИИТЕ :))) .... ТРЪТКИТЕ НА МУТРИТЕ СА ЗАЧЕРВЕНИ ОТ СТРАХ :)))

Срам ме е от бългърското мислене. Обичам България.Срам ме е от бългърското Тесногъдие. Обичам България. И независимо от идиотското мислене и малоумното изказване на 99% от мислещите в този форум аз не ги обвинявам. Просто хлрата трябва да излязат в чужбина да видят как мисли НОРМАЛНИЯ свят.

Познавам много българи, които са 10 и повече години нито език са понаучили, нито документи поне за постоянно пребиваване имат. Работили са нископлатена работа, където език не им е необходим, на училище не са стъпили... Та точно те сега се притесняват за бъдещето си! Прииждат нови емигранти, те много по-добре го говорят и естествено ще предпочетат тях. Такива не ги съжалявам! Не са се потрудили да узаконят престоя си, значи само на себе си да се сърдят! За постоянно пребиваване искат да имаш законни 5 години, една година след това може да подадеш за гражданство. На мен за гражданството ми бяха необходими 6 г и 8 месеца. Като подадеш документи чакаш няколко месеца да ти разгледат документите и след това получаваш документ дали си одобрен. Простичко е - само трябва да се спазват правилата.

И като имаш Английски документи за теб Паунда не пада ли? Ти пари в България не пращаш ли? Също има хора навсякъде по света които имат договор с Английска компания и им плащат в Паундове.

Лошо се пише на България и Румъния-сега всичките цигани ще дойдат обратно от Англия и ще ни увиснат на врата,селата ще пропищят и ще трябва да се въоръжаваме като в Тексас.

Ехо Дир защо не може да се коментира новината в Банки за посредниците АДВОКАТИ, искаш нещо от Държавата, но само с адвокат-

Българите в чужбина са просто част от масата на емигрантските отрепки. Няма какво да ги мислиме, всеки от тях е оставил приятели и роднини заради пари, сега да се оправят сами по избрания от тях път на носени от вятъра песъчинки.

Ето моя коментал на твоя пост:::: Муххахахаххахахаххахахахахаххахаххаххах Несбъднат мислител Мухаххахахахаха

Олелееее А "успелите българи" в България кви са бе? Поставени лица,неграмотници далавераджии и крадци!!!

Нека бъдат "емигрантски отрепки" и да взимат по 76000 паунда заплата на година, пък другите националисти родолюбци се гордеят, че са постигнали нещо повече от тях.

2 угодни мижитурки си прекаха следобеда в глуповати опити да се подмажат еди нан друг.

Запазват си статуквото само тези които се трудят а тези които паразитират, лежат и пърдът по цял ден да си събират куфарите, че вече социалки няма

Ей, наистина ни имат за малоумни ... Госпожата ще дойде нещо екстрасенс. Истината е, че в момента никой не може да оцени, предвиди, как точно ще тръгнат нещата. Тя обаче КАЗА ... в първите часове след референдума.

Обмисляме всякакви варианти. С оттеглянето на Великобритания България губи важен противник по ключови въпроси - по отношение на енергийния съюз, по въпроса за разширяването на Западните Балкани, *по въпроса за отвличане на млади хора посочи Митов.

Гад сейв дъ куин : останалото е бла, бла, бла....

Дрън-дрън-дрън-дрън-дрън ... Ей така се убиват времето такива политици - да си обаясняват един на друг неща дето и децата в първи клас ги разбират без да им се обяснява, А ние за това плащаме ...

Посланик Хопкинс е поискала от Митов да върнеме обратно подарените Лендровъри. Все пак годежния пръстен се връща ако работата се разтури.

Те тия таралясници са на по 20+ години, да не мислиш, че от шоурума са ги свалили понеже Боко е много убав. За тях това е скраб, ние се кефим, защото в сравнение с УАЗката е космос, а и е от последните правени истински джипове.

Току що прочетох статия - дори норвезите започват да напускат Великобритания защото се чувствуват там нежелани. Будалкания от типа нищо не се променя са поредната лъжа. Който е умен няма да чака да му покажат вратата.

Приказки за наивници, норвежците не ходят да работят в чужбина, нито шведите. Виж може да има повече финландци в Англия, но едва ли някой ще тръгне където и да било.

Убеждавам се като чета твоя коментар, че ти първо пишеш, а е въпрос дали мислиш. Разбира се, че има и тези хора работят в различни търговски фирми и представителства на Норвегия. Разбира се не мият чинии или тоалетни, но работят там. Така, че в случая наивният си ти. Когато писах, че англичаните ще излезат слагахте минуси. Но те излязоха. Научи се да се вслушваш в това което се казва и го анализирай вместо да драскаш глупости.

Li4no moiata pirsonalna Druzhka Slavka Stefkova raboti vav Ivrop.Banka vav London, no sega misa obazhda da sam i tarsila potdhodiashta Bankova rabota tuka vav München kato menatzherka na Banka. Baia zor vizhdad balgarite vav Anglia.

Само оная ти работа вижда зор душа. Беги си при мангалите и спи спокойно за българите в Англия.

И на мен ми потърси работа като менаджерка в банка в Мюнхен Светле, много ще сАм ти благодарна. Поздрави от Лондон.

в крайна сметка няма да напусне, ще има нови по добри условия за великобритания, ще има избори, камерън ще се върне, европейските лидери да се осъзнаят, да смекчат тона, поне веднъж да постъпят умно, източна европа подкрепя великобритания

... ами сега?!?

Не се притеснявайте, ще можете да останете да ни миете кенефите.

Тоя къдравия откри топлата вода " За сега..." Ами да, батко! Още не са излезли и докато процедурата не завърши, ВБ е пълноправен член на ЕС!

Нека ингилизите се махат! С бомбардировките с Америка над София убиват баба и една от лелите ми!

Нали точно затова има ЕС! ВОенни конфликти се разрешават мирно чрез общи европейски институции

Ivan Ivanov

г - верно ли бе : )