Рисуването по Паметника на съветската армия-хулиганство

Обругаването на Паметника на съветската армия е хулиганско поведение, реши Върховният административен съд (ВАС).

Обратно в новината

Коментари - Рисуването по Паметника на съветската армия-хулиганство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поругаването на паметника се равнява на вандализъм.Съдът с лека ръка приключва делото поради липса на доказателства.У нарушителите не са намерени спрейове. Ами как ще се намерят след като са ги употребили. Освен това има признанията на жената, която се представила за кандидат народен представител, че е участвала в оцветяването и надписите. Хулиганите много бързо бяха освободени от полицията, вместо да бъдат осъдени по бързата процедура. Тук вече започва да мирише на нещо познато. Дали не се казваше корупция??

На сайдерастия.

Пак казвам: Дайте да съборим тоя съветски резил!

Кончи, иди го събаряй, то от вас сороспийте друго не може и да се очаква освен да рушите.

Vladimir Borisov

Пути, ще участвам и ще финансирам операцията! Понимайш?

Изписването на думи като "окупатори", "завоеватели" и "70 години подмяна" върху Паметника на Съветската армия в София е "хулиганство" и "обругаване". Това ако не е гавра с Българската история и памет. Не ти дават дори да се оплачеш, че си бил под окупация и че тази армия НЕ ТЕ Е ОСВОБОДИЛА, а поробила и ограбила.

ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ТАЗИ ГАДОСТ!!!

Просто е - няма "паметник",няма "хулиганство".Да живее България !

Не трябва да се рисува! Трябва да се събори тя плюнка!

И синьото око с пилешкия мозък се изказа неподготвен.

Vladimir Borisov

Я кажи за марксизЪма-ланинизЪма, социализЪма, свободата, Путлер и Бай Тото?

Цапотенето на монумента е развлечение на една лумпено-дегенератска пасмина ,която търси свободно поле за изявава и привличане на общественото внимание, а също така за финансова облага от различни юдо-масонски организации и фондации.Както казваше майка ми за такива ,едно време и до входната врата на кооперацията нямаше да ги допуснат

И правилно! Никакеи комундрели пред или зад вратите!

този паметник е символ на диктатурата, на убийци и трябва да се махне и ще бъде махнат , но не сега сега още има много платени руски слуги начело с вожда и златев и другите олигарси заради който сме на последно място по всичко в европа

ами да върнем и мавзолея, да изровим мумията на руския пияница гошо тарабата и концетрационните лагери има толкова генерали за надзиратели

Ей големи глупаци си бяхте и такива ще си останете. Отидете да видите как се поддържат подобни паметници в Берлин. Така се скрива срам а не като вас. Да се манипулирате и карате за чужди интереси. Няма да ги стигнете Германците скоро. Смятат Ви за примитивни и са прави!

Пиле шарено, ако не си запознат в България не е загинал нито един съветски войник. Откъде-накъде трябва да има техни паметници тука след като тука те не са воювали?

Има ли значение, този паметник е в памет на войниците които са ни освободили от фашизма и капитализма.

Такива глупаци не са ходили по далеч от село,а ти ги караш да ходят в Берлин?

От кога МОЧА е паметник?! Но що ли да се чудя, българския съд си е едно ЕООД, защитаващо изродите, които ни управляват!

ДА СЕ РИСУВА ПО ТОЗИ ПАМЕТНИК Е ПРОСТАШКО, КЪДЕ, КЪДЕ ПО-ДОБРЕ БИ БИЛО ДА ГО ВЗРИВЯТ!

То вие соросоидите само на това сте способни, да рушите, вече 26г. го правите.

Боже и това доживяхме. Мурзилка да се възмущава от рушене.

Пищят платените сороспии, но не могат и да си помислят вече да докосват даже паметника на нашите освободители.

Едни войници са крали часовници, други са крали златото от зъбите на концлагеристите и пръстените им, накитите им, крали са картините от галериите, крали са кехлибар, крали са или са затривали исторически ценности. Ферщензи глупако! Соросоидно дебилно човече! А твоята слабост каква е ? плещенето на гляпости, нали? какво крадеш?-каквото ти падне, нали?

Извинявай приятел, репликата ми е към любителя от предния пост.

АЗ ПРЕДЛАГАМ НА ТОЗИ ПАМЕТНИК ДА ИЗОБРАЗИМ И КРАДЕНИТЕ ПАРИ ОТ БНБ И НА ВСЕКИ ВОЙНИК ДА СЛОЖИМ ПО 2-3 ЧАСОВНИКА. ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВА СЛАБОСТ СА ИМАЛИ РУСНАЦИТЕ КЪМ КРАДЕНЕТО НА ЧАСОВНИЦИ!

Одеколона...

Само,са ги отнемали...

на снимката не си е научила урока по История, нито пък знае или още по малко чула за съдбата на Татяна Савичева. Какво да очакваме от младото поколение покварено от "ценносите" на Атлантическия договор.

Щерев у кауша да му тропосват зад.ка и да се научи да боядисва кат хората

Скъпи ми сънародници колко още време ще се пенявите, колко още време ще се разделяте на лагери заради това трябва ли един паметник да съществува или трябва да бъде взривен? Знаете ли вие какви са паметниците?: красиви и грозни?- Не, това не е единственият критерий! Има паметници на Културата, има паметници на Изкуството, на Архитектурата, на човешката мисъл, но има и паметници на ВРЕМЕТО, има паметници на ИСТОРИЯТА! Паметниците затова са паметници, защото както показва самата дума са свидетелство за (и на) нещо значително, нещо променящо живота за добро или за лишо на всички ни. Те са ПАМЕТТА на хората. Нима искате да градите или взривявате паметниците според това дали са красиви или грозни-та те не са украшения или градски декор. Нима искате да градите или взривявате паметниците според това какво ви е отношението към събитията, които отразяват? Та тогава защо не взривите свидетелствата на робската епоха и човешкото безправие: пирамидите в Гиза?, Колизеума в Рим?, императорските паметници? , сградите където се е помещавала Светата инквизиция?, паметниците на Наполеон? Освиенцим?- сринете ги! И след време някой ще ви каже, че концлагерите са били почивни домове за евреи и инакомислещи където да могат свободно да си обменят идеи и здравословно да укрепват. Каква ще бъде тогава разликата между НАС и бойците на ИДИЛ или талибаните? Та нима има нация която да е в непрестанен възход без падения? Как искате да не правите грешки, като ги изтриете от паметта си? Та най-големите исторически грешки са сторени от тези, които се смятаха за безгрешни! Нима ви е страх от един паметник? Нима си мислите, че не човек е отговорен за делада си а нещата (паметник или друг човек) около него? Нима си мислите, че като изтриете спомена за комунизма, ще изтриете и техния срам, срама на бащите и деите ни? Та погледнете моля, кой от сегашните проатлантически водачи и от сегашната власт не е замесен даже и лично в, не в идеята на комунизма а в самата практика на Диктатурата на пролетариата? Най-прекия път към заличаването на един народ е като му отнемеш родовата памет. А най-лесния начин за манипулацията му е като манипулираш историята заличавайки свидетелството за неудобните факти.

Дрън дрън. Този паметник още не е исторически, а символ на налагането на волята на една мракобесна сила. Анадънмо?

какво значи "анадънмо"? До тук за теб. Бива простотия, тъпотия, идиотщина, олигофрения, но той и подобните, надминаха себе си.

Ю. Деспотов

Я йок туркиш анадолецо. Но ще дойде време и за вашите паметници наречени джамии, на мрачното петвековие наречено отоманско присъствие!

Рано или късно и на МОЧА ще му дойде реда да се махне от центъра на София, колкото и да се стараят да го опазят разни рушляшки лакеи.

Рано или късно, пак ще отидете там, където ви е мястото, в Белене.

Старшина Ботуш Каишев отново има мокри сънища...

Само рисуването по Паметника на съветската армия ли се смята за хулиганство и това не се ли отнася и за другите паметници например като Паметника на американските летци бомбандирали София по време на ВСВ.

До американския паметник не може да докопаш, пазят го от народната любов. и на него ще му дойде ред, САЩ няма да са вечни

ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО СА НАПРАВИЛИ НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ КАТО СА ВЛЕЗЛИ В БЪЛГАРИЯ Е ДА ПОСЕТЯТ ТРЕЗОРИТЕ НА БНБ И ДА ЗАДИГНАТ ЗЛАТОТО И АКТИВИТЕ Й... СЛЕД ТОВА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ РЕПАРАЦИИ И Т.Н. ОСВОБОДИТЕЛИ, КОИТО СА ОБЯВИЛИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ БЕЗ В НЕЯ ДА ИМА НИТО ЕДИН НЕМСКИ ВОЙНИК - МЕРТИ ОТ ТАКВОЗ ОСВОБОЖДЕНИЕ, ВЕРСИ ЗА ПАМЕТНИКА,

ТИЯ БАСНИ, КОИТО СИ НАПИСАЛА, ИДИ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ДЕЦАТА В ЯСЛАТА.

КОМУНСТИТЕ СА ОБРАЛИ, ДЕ ЩО ИМА ЦЕННО. В ГЕРМАНИЯ ДАЖЕ СА ДЕМОНТИРАЛИ ТРАМВАЙНИТЕ РЕЛСИ. ПОНЕЖЕ В РУСИЯ Е НЯМАЛО ПОРЦЕЛАНОВ ФАЯНС, СА ОБРАЛИ И ВСИЧКИ ТОАЛЕТНИ И МИВКИ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЛИЧНИТЕ ВАГОНИ НА ГЕНЕРАЛИТЕ, ПЪЛНИ С КРАДЕНИ МЕБЕЛИ, ДРЕХИ И ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО. ДОРИ НА СНИМКАТА ОТ РАЙХСТАГА, ВОЙНИКА СЪС ЗНАМЕТО НОСИ НЯКОЛКО ЧАСОВНИКА, КРАДЕНИ ОТ ГРАЖДАНИ. ДЕМЕК РАШКИТЕ СА КАТО СКАКАЛЦИ, ДЕ МИНАТ ВСИЧКО ОПОСКВАТ.

зле си осведомено, мойто момиче.

Аз много го уважавам тоз паметник и когато имам възможност го поливам. Така превръщам родната бира в любов към СесСеСеРе.

се различавш от помиярите?

паметника били заелязани, сидеров, чукалов тоя no

ето това е компас - ВАС .. сега вече сочи Русия

Ти не си политик, ти си лайнар!

друго си е демократичната американска свиня. надявам се скоро ще учат в училище българските деца, как американците са хвърлили две атомни бомби за да спасят много живота от войната която е била вече спечелена. Американската свиня - най добрата свиня!

Сороспийте пищят безсилно, от сега нататък ще лежат за боядисване на паметници. Ще си разработват халките.

На ВАС за уточнение: 1. Съветската армия е била "завоевател", тъй като е навлязла в нашата родина при обявен неутралитет на България. 2. Съветската армия е била "окупатор", понеже нейни войски са останали продължително време докато предоставят и укрепаят властта на своите агенти и предатели от БКП

бе нали ти казах, връщай се в Лвов , там да развяваш байряка си. отиди да чакаш спасителната американска армия да дойде да те ощастливи ...теб и родът ти. да посеят семето на демокрацията ...

тролът с селско наречие ми е много интересен! свършиха ли се продажните българи че наемат вече такива ... ?

жълто-сините да си стоят в украйна , там да си боядисват колкото искат , тука нямат работа

Ако трябва да се преведе на разговорен български,да се гавриш с паметник си е чиста проба израз на злобно безсилие.

Ми то тогиз излиза чи коминтерновскити мандрообирджии де ги турнаха на власт болшевишките орди и де трепаха народа и с труповете на избитите хранеха прасета са на почит.Кво НАТО ве Къв ЕС .СИЧКИ СА РУСКИ КАВАЛИ

Дори да си прав за повечето глупости дето си ги писал, не значи че поругаването на какъвто и да е паметник, не е хулиганство. Нали не искаш да си мисля, че си същия тъпан като тия дето визираш?

Това решение за паметника на окупаторите е рашистки атестат за ВАС :(

паметник да се махне и да се пренесе в някой музей или в Русия . няма съветски съюз а камо ли армия . Който иска да се кланя на миналото да си направи храм с съветски/комунистически светини.

Бой за всеки който осквернява паметници!

Значи - бой на всички комуняги дето унищожиха войнишките ни паметници

От сега нататък, Асан Геновчетата ги чака панделата. Ще им се разработят соросоидните халки.

Окупаторите да си го сложат в пасоля на кочината - там няма кой да го драска...иначе ние,Българите , ще им се подиграваме всеки път, когато решим :))

Вие ,,българите" сте един файтон отпадък. Мнението ви , не се зачита.

Истината е че ако не беше руската армия, Хитлер щеше да избие несъгласните българи както отрови Цар Борис, щеше да сложи едно нацистко управление в България и рано или късно щеше да ни ликвидира като нация и народ поради простия факт, че сме православни славяни, а според расовите теории на Третия Райх славяните са били за ликвидиране. Германците искаха да избият всички поляци дето са католици, пък какво ли остава за нас. Ама тия тъпи наркомани със спрейовете нямат мозък, срещу 100 долара и майка си ще продадат!

Червената армия докара на власт крадците на кашкавал ,които избиха десетки хиляди Българи и пратиха по лагерите около 200 000. После крадците на кашкавал искаха да ни направят 16 република на се се сере, в знак на вечната им признателност към унищожителите на Третото Българско Царство..

тъп ли си? верно, Сталин ни наложи тоталитаризъм при това със съгласието на Запада, но поне ни има и сме живи днес Хитлер щеще да ни ликвидира като унтерменши, който не го осъзнава е пълен дебил.

А ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПРИ ,,КРАДЦИТЕ НА КАШКАВАЛ" СЕ ЖИВЕЕШЕ НАЙ-ДОБРЕ. ТОВА БЯХА ЗЛАТНИТЕ 45Г. ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Ти луд ли си бе? Хитлер може да е лош, но тогава България е била на три морета :)

тия дето правят тия изродщини са едни гнусни миризливи страхливи чакали - продажни негодници! срещу кого воюват? срещу мъртвите ли? много смелост се изисква - няма що! Идиоти, паметника не е на Сталин, а на армията - обикновените хора, които са напускали дома си за да се бият срещу фашистката чума и са спасили Европа. защо никой от тях не помисли да боядиса паметника на американските летци-убийци на мирни българи? няма да посмеят за да не бъдат застреляни от американското посолство или още по-страшно да не им спрат грантовете от Краварландия

тоз отвратителен символ на окупацията на България от орките на Сталин да бъде премахнат...в двора на пасоля на кочината да си го сложат

ЩЕ ДА Е АКО СЛОЖАТ У ТВОЯ ДВОР ЗАДНИЯ,БАЯ ИМА ДА ХЪЛЦАШ!ХЪЛЦАШ

черни цветя..незаконно ли е?

тез русначета и жертви са били..

можи ли да са чите Вазов поне пред паметници..? и... колко ша бият за питането? убаво е човек да си знае отпреди.... пишете плюс сега..щото после нема да сам за аресване... тъй се става.

Трети УКРАИНСКИ Фронт ни окупира,по заповед на грузинеца Джугашвили,а на всичко отгоре ни натресе и комунизма,а сега и украинци,и грузинци искат нату

От къв зор ще има паметник на тия де са ни обявили война.Бах мааа му

Този паметник е КРЕЩЯЩОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО с каква сила сме били потискани и какви ИЗРОДИ са ни слагали за управници, че дори не са ни позволявали да се оплачем, че сме под окупация. А най-голямата ГАВРА беше, че насила ни караха да ги обичаме и възхваляваме (дори изопачиха химна) като наши повторни освободители.

С какво се друсаш Кончи?

НИКЪДЕ!!! Никъде по белия свят няма такова чудо - ПАМЕТНИК В ЧЕСТ НА ОКУПАТОРА Освен във все още ОКУПИРАНИТЕ

Така е само тук има паметник на американските окупатори избили хиляди българи при бомбардировките на София.

ТЕ СА ОКУПАТОРИ!!! Без да сме скъсали дипломатически отношения Без да сме във война с тях Без да сме изстреляли и един снаряд срещу тях (а те ни нападат по море без да обявят война) ТЕ НИ НАПАДАТ, ОКУПИРАТ И ОГРАБВАТ КЪДЕ КАКВОТО НАМЕРЯТ

Елатe ми на гoсти във вегaнската ми сладкaрница на Раковски до Опeрата.

Защо никой не рисува и обругава паметника на Цар Освободител, а само на съветската армия.

За него не им се плаща.

да си идат в киов и там да серат ама където си поискат българия е за българите а не за укропите гнусни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

България се пише с главна буква

всички укри барбар с курвите си вън от българия!!!!!!!!!!!!!!!!!!