Последно сбогом с актрисата Надя Тодорова

В Асеновград си взеха сбогом с голямата актриса Надя Тодорова. Тя избра последният й дом да бъде в родния й град.

Обратно в новината

Коментари - Последно сбогом с актрисата Надя Тодорова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СРАМ, че е имало толкова малко хора на поклонението.

Теб бройката ли те интересува? Странно. Я кажи каква точно бройка те успокоява!

естествено че е срамно толкова велика актриса да не бъде почетена от колеги и висши културни дейци.

ПОКЛОН! Невероятна актриса с уникален талант! Почивай в мир! Друго..... вече не е нужно!

...поклон...

Само един колега почел паммета и?! Няма съюз на артистите, няма министерство на културата/малките букви не са грешка/. Срамувам се!

паметта! извинявам се

тука коментираме загубана на голямата актриса, а не че някой като е писал бързо е натиснал не точно този бутон дето е трябвало. Егати дървения философ дето си, дребнав. Разбирам на ръка да е писано.

Не знам дали ще повярвате, но в момента плача. Сълзи се стичат по лицето ми и ми е толкова мъчно. От много години съм далеч от България... Надя Тодорова е късче от моето щастливо детство, от едно друго далечно време... Тази тъжна новина събуди отдавна заспали чувства в мен - тя ме върна на един прекрасен остров на блаженството, безгрижието и спокойствието. Надя, никога няма да те забравя. Никога няма да забравя ролите ти - те бяха причината да запомня филмите, в които си играла! "Войната на таралежите" остави незаличими следи в съзнанието ми, защото имах чувството, че аз бях едно от децата там... А бях само шестгодишен в края на седемдесетте, когато го гледах. Незабравимите ти реплики в "Дами канят", "Вчера", "Адио, Рио"... Никога няма да забравя колко се смях на думите ти от филма "Адио, Рио", когато "нелегално" погребваше един труп: "Пак евтино ти го погребвам, душа". Излъчването ти, мимиките ти, тембъра на гласа, добродушността ти бяха толкова човешки и успокояващи. Като малко момче не знаех, коя си, откъде си, но обожавах, когато се появяваше в определените сцени. Не мога да го опиша! Почивай в мир, не искам да звучи патетично, но ти си част от мен!

Мога да те успокоя: - доживя дълбока старост при добри грижи. - в ковчега изглеждаше спокойна и достойна.

но написаното от тебе страшно ме развърнува, може би защото и аз същото усещам, но не немога да го изразя така добре както ти. Вечна памет на тази великолепна българска актриса. Винаги ще я помня, но с филмите си тя ще се връща при нас.

скапаната, мафиотска държава дето сме, може ли такъв талант, такава актриса която толкова хора е радвала и възхищавала с играта си да я изпратят толкова скромно, къде е министерството на културата, къде и министъра, къде са колеги те й. Срам.

Вечна й памет, велика, обичана

Поклон!

Бог да я прости! Голяма артистка, истински човек от народа, ведра, приветлива, отзивчива!

Отидох специално от София до Асеновград да я почета в читалището. Твърде малко хора дойдоха да се поклонят, предимно роднини.

ПОКЛОН !!!

....роднина,милиционер-роднина,милиционер... ---------------------- пророчески думи,макар и да са написани от сценариста,ама помним с какво артистично майсторство бяха произнесени от покойната Надя.Бог да я прости!!

не са написани от сценалиста тя го е вмъкнала този текст

Ако тя наистина е вмъкнала сама тези думи-само с тях е достатъчно да опишем какви хора ни управляват днес!

Бог да я прости! Незабравими роли във Вчера и Куче в чекмедже. ДИР, сложете някоя снимка от филмите, от ролите й. С това я помним и ще я помним.

Радвай се, че си отиде обичана от всички! Това е привилегия за малцина! Почивай в мир!

Тя,бе от тези,дето рядко се срещат.Народен човек,обвит в талант. Говоря за ролите и в киното.Всичките,като ли че са писани за нея. Поклон пред паметта на Надя Тодорова!

Нека още веднъж си я спомним толкова земна и нормална, че ако я срещнеш по улицата, би си помислил, че е най-обикновена пенсионерка от съседния вход, тръгнала за хлебец и млекце до минимаркетчето..... Сладкодумна, искрена, непритворена. От кохортата на вечните втори, каквато беше и незабравимата Кунка Баева. А се оказаха по-обичани и незабравими от "първите" и от наложените. И, скъпи асеновградчани, не се опитвайте, ами направо възродете театъра там, иначе делото и творчеството й ще бъдат напразни. А политиците да не вземат сега като след дъжд качулка да я награждават посмъртно...Би било страшно унизително и пошло! Оставете я да спи вечния си сън като актрисата на народа и да отлети там горе обичана и незабравима....

Почивай в мир.Поклон.

Бог да я прости! Отидоха си един по един големите артисти на България! Жалко, че такъв актьор ,като Надя Тодорова беше прокудена от родната мизерия да живее в Прага! Иначе сега кметове и държавни лица изказват съболезнования! Защо този кмет на родния й град,който толкова се гордее с нея не й осигори една голяма пенсия и всякакви други социални придобивки прижеви!? Защо сме скапана нация!

Хм. Ще извиняваш ама откъде-накъде? Тя през соца е била в София. Там си е плащала данъци, там си е харчила парите. От де на де Асеновград ще и плаща пенсията. Хайде няма нужда.

Иначе Последно Сбогом на голямата изпълнителка на незабравими малки роли!

НИК-ът ти е скапан, иначе съм съгласен с теб. Светла и Памет.

Живяла е от много години при дъщеря си в Прага, къде да отиде, при роднините си естествено. Сама ли да остане? Добре, че имаме деца и внуци, един ден да се погрижат за нас. Отгледали сме ги, дали сме им най-доброто,

Дълбок поклон . Истински човек и талант . С тъга и преклонение .

Много земна чудесна актриса дълбок поклон

Поклон пред паметта и-голяма беше! Особено във"Вчера"...

Бог да я прости! Беше много добра актриса и човек от народа!