Шотландия и Северна Ирландия заговориха за независимост

Правителството на Шотландия ще започне да подготвя провеждане на втори референдум за независимост. Северна Ирландия иска да се обедини с Ирландия

Обратно в новината

Коментари - Шотландия и Северна Ирландия заговориха за независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

шотландците се оказаха едни клоуни в полички. :-)))

Вие въобще не сте в час. Всички тези страни са икономически зависими от Англия. Ще станат автономни , но винаги ще си останат икономически зависими от Англия.

goose

Много е спорно дали няма да се обърнат нещата ... Всички, които вкарват финанси в ГБ в момента търсят трескаво офиси на територията на европейския съюз, лондонското сити, с което толкова се гордеят, се гласи и то да се изнесе от там, прекалено скъпо ще му е да работи извън съюза ... Та скоро британците ще им се наложи да мислят къде да работят (щото това масово изнасяне ще струва доста работни места) и от къде да намират пари :-)

ти не си в час. шотландия не е чак толкова зависима, колкото ти си мислиш.

Руски учени ор Академията на науките на РФ отдавна са доказали, че човек колкото по-добре живее, толкова по-оглупява. Великобритания тръгва по пътя на поумняването.

ти си доказателство за обратното.

от нация с размито мислене и мания за величие.Болумач от малоумни футболни хулигани, хомосексуалисти,заклети пияници ,лоясали мозъци, първи в еднополовите бракове с мания за величие.Този Брексит и сиграл за тоталния срив на всичко английско.Сега всеки и всичко ще бягат от тях като от чумави.

Точно така разсъждават бюрократите в Брюксел.

Каквото и да си говорим на 23 юни 2016г. англичаните си направиха едно огромно харакири!Те и без това сякаш си бяха извън ЕС-собствена национална валута, собствен граничен контрол(извън Шенген), но им беше малко това... Некадърни и прости британски политици като Камерън и Фарадж диктуваха електоралните нагласи в Обединеното кралство. Тъкмо Камерън най-много рева за напускане, но после смени "плочата" и обърна палачинката и стана най-големият застъпник за оставане в ЕС! Цялата кампания за напускане на ЕС беше изградена на расистки и нацистки принцип-българските и румънските емигранти били виновни за всичко лошо в Обединеното кралство, ЕС пук им откраднал рибата(както пееха 2 малоумни трътлести англичанки в едно предизборно клипче на Фарадж) и прочие глупости... В крайна сметка бъдещето на Британия беше решено от необразованата и проста част от британското общество. Накратко казано UK отива там, където беше България преди 2007-хиляди ограничения, визи, разрешителни, позволителни и прочие бюкратични спънки... Да не забравяме и че Шотландия и Сев.Ирландия след съответни референдуми ще напуснат Кралството за да си останат в ЕС. Заради бълхата британците изгориха юргана, това е...

Чудно, от Великобритания да остане само Англия и Уелс, които да са вън от ЕС. Те тогава да им видим наглостта и шибаното високомерие.

великобритания няма да напусне, ще има нови по добри условия, ще има избори, камерън ще се върне, европейските лидери да се осъзнаят, да смекчат тона, поне веднъж да постъпят умно, източна европа подкрепя великобритания

има си член 50 по който ще излязат. За 5 млрд евро дето внасят в Европа няма да им цепят басмата. ДА. 5 са. не са 17 както русия идиот ги манипулира. щото желязната лейди им изкрънка 6 млрд опрощаване, а 6 си взимат обратно по програмите за развитие на инфраструктурата.

Те , хубаво са гласували в Северна Ирландия и Шотландия. Но, това че по колата ти има малко РЪЖДА ( има няколко мюсюлмани и негри) изобщо НЕ означава че собственика на колата ще е съгласен, цялата да ръждяса !!! Шотландия и Северна Ирландия ще са си по- добре в Великобритания, отколкото като Косово- малки държавици, чийто лидери тръгнаха към центъра на Европа, заедно с Пришълците, щото нямат пари за нищо. Нищо не е останало в Косово за крадене.

глупости на търкалета. ти хабер имаш ли къде са тези държави???? Те от години искат независимост. Сега като им спряха достъпа до европа... Сбогом кралице...

Хи хи, нещо еврогейската и глобалистката пропаганда се извъртя като жена с най-древната професия. Преди ругаеха шотландците, сега ги хвалят.

Крим референдум русия Северна Ирландия референдум да се обедини с Ирландия РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ

Путин е виновен.СССР и комонизтити искат да унищужат НАТО и ЕС

Седят трима англичани в бар. Влиза ирландец. На англичаните има хрумнало да се избъзикат с него и да го ядосат. Единият от тях отишъл при него и му казал: - Вашият Свети Патрик е бил педераст! - Така ли? Не знаех - отвърнал спокойно ирландеца. Учудил се англичанина и се върнал при свойте приятели. Втория англичанин казал: - Вашия Свети Патрик е бил травестит. - Не думай?!?! - възкликнал ирландеца. Третият англичанин решил и той да опита: - Вашият Свети Патрик е бил англичанин. - Ахааааа... Сега разбирам какво ми намекваха твойте двама приятели.

От този момент нататък само здрава и тотална промяна в ЕС може да го спаси. Без това ще става по-лошо,,, С досегашните си ръководители и политика ЕС е обречен...

По всичко изглежда, че Джеймс Камеран ще влезе в историята. Като премиера който разби Великобритания.

Британският Горби. Ирландците и шотландците ще му вдигнат паметник.

Само който няма поглед върху процесите е шокиран от това което се случва.

и тези които са "за" и тези които са "против".. По улиците няма радост и песни. Младите счез фейсбук си разменят че старите саим ограбили бъдещето.. Старите сега почват да осъзнават че обещаното не е като даденото...а отговорността стана тяхна. Половин Великобритания иска да остане в ЕС и това е по-младата и част..тия хора ще търсят сметка от политиците които ги докараха до този референдум . Нищо не е свършило...то сега започва...нацията е разделена. Подкрепям младите хора във Великобритания и им желая кураж.

Това което се осъществява в момента няма общо с емоциите на англичаните...

Пинизът е такъв, че демагогията е нож с две остриета. Защото щом искаш пряка демокрация, трябва да си готов и от теб да я поискат. Не върви да правиш референдум за излизане от ЕС и после да отказваш такъв на съставни части от Обединеното кралство. И най-забавното е, че тъпите англичани не го осъзнаха, а анализатори ги предупреждаваха от месеци, че точно това ще стане.

От година и половина ни разправят как РФ ще се разпадне, заради санкциите пък то какво стана... ЕС и Великобритания ще ни лишат от присъствието си...Де го чукаш, де се пука!

Това какво те грее теб?

Ами лъжата им лъсна...Ама като не мислят какво говорят така става...после стават за смях..

И как ЕС и Великобритания ще те лишат от присъствието си? И двете си остават с "малки" размествания.

Бъдещето е пред нас, бъди оптимист! :)

Д.Камерън направи историческа грешка!!Нормално е да искат независимост!Важно е сега дали ще я получат!Дори Гиблартар искат да са към Испания и сега имат шанс,Ирландците ще се съединят,Скотлан ще се отдели и ще си остане само Англия,без Великобритания!!

Плевенлиев каза,че ако ГъБъ-то излезе от ЕС ще има война! Сега да се страхуваме ли?

Втори разпад на "Съветски Съюз" няма да мога да преживея!?

Успокой топката! Ще ти сложим пирамидка с ПЕТОЛЪЧКА отгоре!

Колкото е по- голяма една държава, толкова по- добре. Защото само в някой райони има Туризъм, или големи Производства. И там където няма такива неща, няма да има и пари за Образование, нито за пенсии, нито за нищо, ако е малка държавата. Северна Ирландия и ЩШотландия имат достатъчно самостоятелност и в момента. С този Референдум, Великобритания каза- "" Не искаме да плащаме за ИДИОТЩИНИТЕ на Меркел и да бъдем превзети от Мюсюлманските Нашественици, и от негрите тръгнали от Африка"" !!!

Британия е стара колониална империя. Т.нар. наречени от теб негри и мюсюлмани отдавна са част от велокобритания. Разходи се в Лондон и сам ще го усетиш.

Не очаквай тъп путлераст да разбере елементарни неща.

Шотландия и Сев.Ирландия са най-малкия проблем на Англия и Уелс.Испания вече поиска Гибралтар и има повече от географски и международноправни основания за това.Отделен въпрос е ,че самите "британци" от Гибралтар са гласували "ЗА" оставане в ЕС /близо 96 % от тях са гласували така/.Натискът върху UK ще е огромен и мисля,че те горчиво ще съжаляват ,че лапнаха въдицата/независимо дали САЩ или Русия я хвърлиха/.Не съм сигурен и какъв е произходът на Борис Джонсън и защо го изтикват напред.Все пак,Борис не е популярно име на острова.Ако Русия има роля в цялата история и Борис е с източен произход или с е натоварен с някаква мисия,става наистина интересно...

Роден през 1964 г. в Ню Йорк, с двойно гражданство,с мюсюлмански /турски/ произход по бащина линия и руско-еврейски произход по майчина линия.И като за десерт-Борис Джонсън е осми братовчед на Дейвид Камерън !!!Освен това Джонсън беше кмет на Лондон и написа книгата "Факторът Чърчил". Ако не вярвате на това,прочете какво пише за него в Уикипедия.

Положението е следното. Камерън подаде оставка и следват избори. Ако там партиите искащи оставане в ЕС победят, референдумът става нищожен. Англичаните получават звучен шамар,, осъзнават се, спират да летят във въздуха и стават реалисти.

Всичко е много хубаво , но Юнкер и Шулц казаха ,че няма да има път назад за Великобритания в посока ЕС.Ръководството на ЕС са логично обидени от резултатите на референдума , а немците дори си направиха гаргара с англичаните като им казаха ,че ще им признаят гола от 1966 г.ако не излизат от евросъюза.

Защо си мислиш, че УК са лапнали въдицата на някого? Това е решение на британския народ, а резултата е съвсем очакван. УК не е длъжна да хрантути малките държавици, да приема арабите, който Меркел допусна и да подслонява нашите ц.гани напр. Сега ще се "затворят" и ще развиват икономиката си за себе си.

кое ще развиват? Нация която не е открила все още смесителя за вода

За първи път чувам твърдение ,че държава с армия от безработни и нерядко дрогиращи се младежи/почиващи основно на Слънчев бряг/хранела малки държавици.Точно обратното е.Коя е тази колониална държава , която храни колониите си или т.нар. малки държавици.Малките държавици и колониите хранят колониалната държава/в частност Англия/.Колко английски младежи берат ягоди ? Нула младежи.А че са лапнали въдицата е ясно от днешната им подписка до Big Ben/Houses of Parliament/.Дори не е нужно да привеждам повече доказателства за това, макар че съм в състояние и това да направя.

Между независимост от Турция и независимост от ГЕРБ, по-доброто е второто!

шотландските националусти са всъшност соцял демократи. те са за социялна справедливост-безплатно образование и здравни грижи. високи данъци за богатите и ниски за бедните.

Личи си, че сме народ с робски манталитет.Жалко, за пари и свободата си даваме без да ни мигне окото.

Някой даваше акъл на Украйна как да гони мечката, но май мечките в неговата кория са по-голяма група. Ха, ха, ха, сега какво, ще бием ли шотланските сепаратисти или ирладските религиозни фанатици?

тъпак. ясно е че си нямаш понятие от "шотландските националисти". те са соцял демократи. те са за соцялна справедливост. за безплатно образование и медицинска помощ. за високи данъци за богатите и ниски за бедните.

Някой тук беше написал, че Великобритания нямала привилегии спрямо дугите страни от ЕС. Хубаво, ама дали е истина? Има ли тя собствена монетарна политика? Да, има. Има ли желание метрополията да дели благините от "бившите" колонии с останалите страни-членки от ЕС? Няма и няма и да има. Т. нар. естаблишмънт на Индия, който по традиция се е изучил в Англия, обикновено гледа с едното око какво казва Лондон и вика ок. Ама не е само Индия - Пакистан, Бангладеш, Непал, Кения, Нова Зеландия и т.н, и т.н. Само не ми казвайте, че англичаните не цоцат благини от стотици години от задморските територии. Извесоха си цялото мръсно производство в тези държави и сега викат: "Ние сме за екологично чиста среда", разбийш ли. Какво да ги жалиме тези надменни типове, които ампутираха живо месо от Майка България, а? Нихната...

Нали дадоха джипчета да пазим границата....?!Ние жълто пуснахме...!

Един кирлив остров направи глупости и се изолира! Казват, каквото си направиш сам, никой не може да ти го направи! Кеф как се гътнаха сами ингилизите! Бай! Бай, лузъри!

образеца за наудачник в света!

Ще се нагледаме на падащи листа и падащи валути, британската лира ще поевтинява и ще гони докато догони рублата! Продавайте си лирите!

То продаването беше до вчера, защото вече е със загуба и може да се стигне до катастрофа, която бедните сами си издялаха. Докато се успокои положението ще минат няколко дни, а до тогава спекулациите са неизбежни.

Изкупувал лири колкото можеш да предложиш.

В крайна сюетка се разпадна UK, a не ЕС?

Поживьом увидем.

Пък след това и Русия

Хаха това е най-смешното. И Европа ще излезне по-силна.

Нещо като Крим.!?

Крим "референдума" беше направен за 3 дена без дебати без информиране за негативи и позитиви. Там тепърва се заговаря и ще е след 6 месеца.

един файтон хора , що си мислят, че зависи нещо от тях? Ние в Бг сме повече навалица от тях пък за ЕС сме кръгла 0.

Егоистичните ингилизи показаха че не обичат Европа. Любовта е взаимна.

Великобритания, която спаси Европа от Наполеон и Хитлер, сега я спасява от брюкселското чудовище, заяви по радиото експрезидентът на Чехия Вацлав Клаус. Днес е смайващ ден, изключителен ден, защото станалото вчера във Великобритания е огромна победа на всички европейски демократи, на всички хора, които искат да живея в свободен свят и които са дълбоко обезпокоени от това, което движи Европейския съюз, каза Клаус.

Разбира се ,не Великобритания спаси Европа от Наполеон и Хитлер ,но както и да е....

Никого не е спасила Англия .Нали се сещаш кой води тези войни?

от един независими, от друг зависими... В края на краищата техна си работа --- Но на мен лично ми се ще /поради подли мисли/ да станат независими от Англия. --- Тогава Съвета за сигурност към ООН ще приеме непредсказуем от сега вид. Вероятно карикатурен. ... И още по-вероятно ще се наложи Индия да заеме мястото на своя вековен мъчител

Този победен референдум за някои слоеве от английското общество ще се превърне в катастрофа за британската династия, която от векове подчинява с оръжие шотландците и ирландците. Някой трябваше да разясни на обществото поне видимите поражения като оттеглянето на Шотландия. Но със заявлението за обединение на Северна Ирландия с Ирландия ще настъпи повод за оттегляне на кралицата, защото буквално ще 'и се разпадне кралството. Това не можаха да го постигнат Наполеон и Хитлер, а от времето на Клавдий никой не е нанасял такъв удар върху англичаните дори и така наречената сто годишна война с всичките болести и опустошения. Това е катастрофа за короната и ако не вземе нещата в свои ръце нещата отиват към разорение и самоунищожение. Английската наглост е на път да донесе национална катастрофа. Но пък какво толкова , след като унищожиха Австрия, Германия, България, Италия, Турция, Индия, Япония. Ами ред им е на англичаните да се поразложат малко.

Честита ни малка и опърпана Англия без Шотландия и Ирландия! Сега вече наистина ще се превърне в Английска Ромска Джамахирия!

Не бързай, защото все още има време кралицата да абдикира и да даде короната , за да може със сила да се опази кралството. Те са пред държавен колапс, който вече е започнал и е на косъм да се случи. Ако можеше да ги види някой преди 100 години, нямаше да започне Първата Световна война, че и Втора Световна можеше да няма!

Нито Шотландия нито Северна Ирландия ,ще станат независими.Просто те не са в сметките за Голямата игра.

Арена Армеец снощи... Тия хора за 8 часа преброиха 33 милиона бюлетини...а едно часовниче се въртеше е броеша в реално време... Иначе съжалявам че пенсионери и малограмотни им решиха съдбата. Трябваше да останат и да променят ЕС от вътре...

Независимост от Великобритания за сметка на зависимост към ЕС?

Колко сте се загрижили за Англия Доколкото знам и най зле когато са били пак са били по добре от нас

Коментират си хората бе. пречат ли ти?

Смешник! Не познаваш нито историята, нито бъдещето!

Излизаме от ЕС и си връщаме колониите. Най-вече Индия.

изгонят европейските гастарбайтери англичаните, ще вкарат пакистанци и индийци, така че Индия ще отиде при тях!

Тя винаги е била там от XVII век насам. Перла в короната!

Сър, вече няма колонии, има остров Западна Индия, нали се сещате :)

Умирам си от любопитство да видя сега как двуличните англо-сакси ще тълкуват международното право и принципите на демокрация по отношение на Шотландския Донбас и Североирландския Крим!

ма и те ли ще гласуват със зелени човечета по улиците, както при Путя ?

Не можах да разберем Соросоидите, как така намразиха Англия за една нощ.

Мразим си ги още откакто ни харизаха на Сталин и мурзилките

Няма нищо за разбиране. Те мразят по платена поръчка!

Всяка империя има начало, възход и край....факт от историята на много такива, нали? Май в Англия не го дообмислиха много какво го надрбиха и сега под една или друга форма тя (Англия) няма де е същата --- за добро или лошо... Същото важи и за ЕС..

Най-бедната и изостанала нация от ЕС, знае как нещата трябвало да станат относно една от най-богатите и развити ниции в света. Продължавайте рапони....

Между Северна Ирландия и Република Ирландия няма физическа граница, която да ги разделя. Хората се движат свободно между двете части на острова.

Светът говори англиски език, а не северноирландски или пък шотландски. Англичаните спокойно ще се оправят без да им досаждат шотландските овчари или пък североирландските селяндури!

Поправка: Английски.

Аха, ще се оправят, да! С изкуствен член... ;) Те вече се започнаха.