Брекзит събуди заспали чувства за Гибралтар и Ирландия

След вчерашното гласуване на британците Испания ще се стреми към съвместен суверенитет за Гибралтар, заяви външният й министър, цитиран от ДПА, Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Брекзит събуди заспали чувства за Гибралтар и Ирландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин подписал указ о состоявщимся референдуме о просоединении английской области к российской федерации. То, что осталось от Великобритании после Брекзит-а, только "Англия", маленкое королевство. Англия вступит в переделах Москви, как подмосковие. Все, что находится южнее Москви, является подмосковие.

До 2 години от Англия ще остане само графство Уелс, което ще трябва да се присъедини към Велика Русия, ака иска да оцелее!

Не е зле Испания да се консултира с Аржентина по този въпрос. Фолклендските острови ясно показаха (не че в някой е имало съмнение), че правото е на страната на силния. Дано все пак Президентът ни да бърка във вчерашната си констатация, но като гледам вече започва да става опасно прав - още един ден не е минал и конфликтите излязоха на бял свят.

Да,така каза и Путин,ама на много кратуни това не им отърва...

Не се карайте за някакви чукари!Дайте ги на руснаците да инсталират фойерверките за салют на американските терористи от самолетоносачите

Последствия България мухите пак ще лапа... С брекзит или пък без брекзит. Тъй Господ ни орисал с Баце... Негодник,банкянски бандит. 24.06.2016г.

" Умните " англичани май ще гризнат тояжката. Искаха референдум и си го получиха, сега да се готвят за последиците от него и за новите референдуми - в Шотландия, Северна Ирландия, Гибралтар. И накрая май ще си останат в Англия, а Велика Британия ще си я спомнят само в учебниците.

И аржентинската хунта искаше да развява знамето си над Фолклендските острови, но яде пердах и падна от власт.

Определено общия пазар и ЕС накара народите да забравят териториалните претенции. Англичаните яко си го нахакаха. Точно това че бяха в ЕС беше основната причина референдума в Шотландия за независимост да не мине. Но вече няма такъв мотив в гласоподавателите. Не ЕС, а Британската империя ще се разпадне.

Това ли опорната точка спусната ви от Манго Джери и дълбоката Рада?

Британците да помислят над 269-те процента от БНП външен дълг. На Гърция, която ореваха е 195

Нещо си се объркал, което е нормално за тъп путлераст. Външен дълг е нещо различно от ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ. Гърция има държавен дълг 190% Държавния дълг на Великобритания е около 90 %. Колкото до общия външен дълг, то той е само едната страна на медала. Освен дълг има и активи. Примерно Люксембург има 3000% общ дълг, ама активите вероятно са 10 000% от БВП, докато ДЪРЖАВНИЯ дълг та Люксембург е около 25% от БВП.

10 септември 1967 г. - референдум - 99 % от жителите на Гибралтар желаят той да остане във владение на Великобритания, което разваля отношението към колонията от страна на Испания (в течение на 16 години тя държи границата с Гибралтар затворена); 1985 г. - откриване на сухопътната граница с Испания. ----------------------------------------- Да направят референдум и да решат дали да са подвластни на баба Елизабет

С искането си за Гибралтар,Испания ще легализира Референдума и присъединяването на Крим към Русия. Каталуния също ще се отдели след Референдум.Сев. ирландия и Шотландия ...също. Косово се отдели без референдум и без да пита Сърбия и беше подкрепено от сега Ревящите ЕС и сащ. ==Крим е Руски легално.

И разпад на Русия

В ните един от тези случаи няма чужди войски в тези територии, които да организират и фалшифицират референдума. Отделно че референдумите се правят не за 5 дни, а за 5 години и всяка страна може да излага доводи за и против.

глупак, не говори глупусти и повърхностни неща, охх сложно е да обяснявам на полиран гейски мозък

Всякакви образования, в които Човека се нарича поданик, а не Гражданин, нямат място в ЕС! Да духат супата дето си я сготвиха и загориха! Дреме ми за англичаните

БРЕййй.... EXIT ! Не може в един съюз някой държави да са по-равни от другите! От ЕК на Великобритания й дадоха такива отстъпки, а тя иска и още!! Неблагодарници!

Колко скапан е ЕС щом Англия дажи и с многото отстъпки реши да избяга далеч,да се Освободи от тази ЕС щедрост.?

BREXIT Британия отплува от Европа. Развод , делба и ред сълзи... На Брюксел правилата са за шопа, Британецът не се коси! Германия дружината ще бута, а Франция пък исо ще държи! Италия ще лапа пак прошуто, Испания пък все ще се дели... Палетата безпомощно ще лаем. За нас, финалният акорд! На брюкселската ретроградност, родила този мъртав плод. Бай , бай монархио на сто морета, и незалязващи слънца!... Бай, бай на твойте интереси, На твоите променливи лица! 24.06.2016г.

+ отново за Паси

и аз, и аз съм с +

Демокрацията и референдумите са много хубаво нещо Дето вика Слави Трифонов- нашия народ трябва сам да избере и да си тегли последствията от избора си Брекзита за мен е все едно болните в стаята да гласуват дали хирурга да оперира новоприетия болен или да го остави на хапчета Да не забравяме че Адолф взе власта след напълно демократични избори, И такива популисти петоколонници и при нас са се размножили напоследък доста

Хубавото е, че в нашата Конституция е предвидено, че конституционни текстове не могат да се променят с референдум. Същото се отнася и за сключени международни договори.

Никога не бих повярвал, че англичаните са способни да извършат такава тъпня! Още повече хора, мислещи се за патриоти, да предизвикат дискусии за отделянето на Шотландия, Северна Ирландия и Гибралтар. Там гражданите имат аргумент да искат референдум за отделяне от Великобритания. В Гибралтар са гласумали 95% за ЕС. Испания е в ЕС. Подобно е положението със Северна Ирландия и Ейре! В Шотландия са гласували за ЕС. Сега в нов референдум за отделяне на Шотландия към сепаратистите и националистите ще се приобщат и недоволните от резултата от този референдум интегристи!

"Тъпня" това ли е обективизма при теб? Решението е добро, време е за разчистване на сметките както в ЕС така и в УК. Тлеещи различия бяха прикривани досега, нямаше как да не стане това което стана, ако не днес, щеше да е утре... Много късоглед си! Гледай какво чака сега ЕС, половин западна европа е на път да напусне !

Я кажи честно колко ти плащат да ги защитаваш? Това ли са ви прехвалените европейски ценности и демокрация. За такива съдбоносни присъединявания на България към тези съюзи референдума беше задължителен!

Ама хич ви няма по история, даже и най-новата..... Айде сети се кога България влезе в НАТО, кога влезе в ЕС, каква беше политическата обстановка в страната, кои правителства бяха на власт, с каква подкрепа се ползваха сред хората.... След това събери две и две и си отговори сам на задачата: ако бях направил референдум в края на 90-те и началото на новия век "за"/"против" влизане на България в ЕС/НАТО, какъв ли щеше да е резултата от него??????

Опитваш се да обясниш нещо на тъп путлераст? Браво, оптимист си, дерзай! Макар че се съмняват тоя тъпак да схване за какво му говориш.

Не очаквах чак толкова бързо глупаците, които се вързаха на отявления идиот Фарадж да започнат да сърбат отрезвяващата чорба...

Ми, светът е пълен с олигофрени като теб. И те се чудят и те така ...

Испанците не проумяха,че Гибралтар никога повече няма да е техен.Там имаше референдум преди известно време и хората избраха да са към Великобритания.Но както се казва,,Блажени верующите"

Решенията на никой референдум не са вечни.

Ламби, резултатите от този референдум са изключителни. 95% за ЕС, Испания е в ЕС, Великобритания е извън ЕС, това са нови обстоятелства за предизвикване на референдум!

Незнам,репреклиращите ме ,дали са ходили в Гибралтар и то в английската част,но да знаят ,че там има пасконтрол като на истинска граница и се говори само на английски. Там испанци не живеят.

Да се чете-репликиращи

Говори се на какъвто език можеш, само да ти вземат парите. С еврото купуваш навсякъде. Само в Кралските Пощи искат паунди. Наложи се да сменя 5 евро за да си купя пощенска марка. После с гибралтарските парички и в добавка и евро пихме бири, и ни връщаха в евро. Гибралтар е безмитна зона - действително алкохола беше на цени като в БГ без 20% ДДС. Безмитните цигари бяха от 3 Еуро нагоре. В Испания са от 4 нагоре. Проверката се правеше от еда заспала "англичанка" - правеше се че гледа личните карти. ---------------------------------- Но митническата проверка от Гибралтар към Испания ( ако си с кола) беше сериозна - естествено заради алкохола и цигарите.

Вън империалистите от Гибралтар и Ирландия!

Вън сащистанците от сащ...!!! :::))) Да...!!! :::)))

На раздяла всеки ще гледа да къса живо месо от британския лъв.

Лъв, лъв - хоп, котенце... . :)

Никога не съм харесвал англичаните, но сега още повече се отвратих. Испанците са с правилна реакция, трябва и другите да действат така.

Айде да не се плюнчат испанците, че ако почнат мароканците да си искат Селта и Мелия, каталунците Каталуния, Баските своите територии, ще предпочетат Гибралтар да си остане за винаги английски

Кой нормален ще избере Испания пред Англия?

При все, не всичко може да е английска собственост мило соросче!

Може би никой. Но всички ще изберат ЕС пред Великобритания.

англичани в Лондон са избрали Испания под наем, защото им излиза по евтино да ходят със самолета сутрин на работа и съответно вечер се връщат, заради непосилните цени и наеми в Лондон.

Ако в Гибралтар има референдум, 99% ще гласуват за Англия.

Aз. Живял съм и в двете държави.

Браво на испанците, така трябва да се действа срещу ингилизите.

Аз пък искам да направим референдум за НАТО и ЕС да видят нашите социолози какви изненадващи резултати ще се получат. Обаче на нашите управници не им стиска да го организират защото ще изпуснат кокъла.

Айде на бас, че резултата от него няма да е такъв, какъвто ти се иска! Щом си толкова сигурен, че ще се получи - направи като Слави, събери половин милион подписа и си готов. Нали уж болшинството не щем да сме вътре, айде давай да проверим така ли е наистина!

Затова ли никой не попита какво иска народа?

точно срещу Гибралтар има подобна заграбена територия от Мароко, но от испанците...Сеута. Та, испанци, върнете Сеута, на Мароко!

не е само Сеута - и Мелиля (Мелийя) също

Абе глупав, прочети нещо по история. Сеута е христианска от 1415, първо португалска а от 1580 испанска. Тогава Мароко не е съществувало.

Трудно. Гибралтарците искат Англия, за да види испанското знаме над Скалата ще трябва да спретне война. Видяхме докъде я докара Аржентина с подобни действия на Фолклендските острови.

май, скоро ще са си техни...

Следва Гърция и -------------- Ама ние нали сме си КАРЪЦИ ще се натискаме да влезем и като влезем ще се разтури съвсем!!!!!

Firi

Те и аржентинците си представяха много работи до като дойде английския флот. А тука нема даже и да идва- той си е там. Жабари седете си мирно на дупето да ви не припари!

какви жабари, какви пет лева те гонят ? Вземи да се разходиш малко, успокой малко мухите в главата.