България няма да участва в регионални военни инициативи

На извънредно заседание Министерският съвет прие позиция за срещата на върха на НАТО на 8 и 9 юли във Варшава. Няма да участваме в инициативи в Черно Море.

Обратно в новината

Коментари - България няма да участва в регионални военни инициативи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и Господ ви е казал, че Сатаната никога не идва от север, той винаги ще идва от юг за България и Българите, -"Пазете се от юга!"

Лъжа Моше долна лъжа.За вас тя не означава нищо, но за България е нож в гърба.

Лъжа Моше долна лъжа.За вас тя не означава нищо, но за България е нож в гърба.

Няма да нападаме Русия и докато сме в NATO и Русия няма да ни, ,освобождава''!Те руснаците и без това държат власта и икономиката в България чрез ДПС БСП агентурата си която е пропита навсякъде.Съд,банки,разузнаване,полиция.

Всякакъв пакт с турци и украйнци е много опасен.В момента те са подпалката за военен конфликт с непредвидими размери.

Ало, Дир-а. Защо не пускате коментарите, които са позитивни :) докога с тази цензура. Жалки сте.....

аре митуф е ясен ... ама кои са ония 400 главанака дето ще ходят да плашат русия , те от къв гьон са правени

Чета коментарите на социалистите по-долу и се сещам за оня виц дето внучето питало дядо си комунист дали слоновете не летят. Плюете властта дори когато е взета правилна позиция. Предатели сте на родината и това си е. Ще ни харижете за 5 рубли и няма да ви мигне окото.

ами това е ... гласували сте за пожарникар .. що чакате някакви мъдрости .... ще ни пазят от руснаците ... то бива малоумие бива ..ама това е страшно

защо от векове наред позволяваме на управляващите да ни заливат с нагли лъжи и да ни правят на идиоти или просто вече няма свестни хора в тази държавица , поне с малко достойнство ???

Руснаците са много по зле от нас!! Те са още крепостни!! Върви да ревеш за тях!!

руснаците отдавна излязоха от 20 век , вече са в 22 , а ние вървим към 14 ия, понеже сме много "хитри" !

Браво на българското правителство за разумното решение. Добре са го опаковали. Мъдър и полезен ход. Подкрепям.

И като не искате да участвате в Черно море , на кого точно ще липсвате? Румъния , Украйна и Турция могат и без нашата фрегата!!

Марш в Киев !

просто като пресушим морето и нема да има участия.

България няма да участва в регионални военни инициативи,но на наша територия има военни бази на САЩ,върху които българските закони нямат юрисдикция и са неподлежащи на контрол по двустранно споразумение.

Еми нали Първанов , и Калфин им ги дадоха. И те същите, вкараха страната зад гърба на народа в капана за мишки, наречен евроаншлус. Станишев , министър председател, Първанов президент, Пирински - председател на НС и Калфин външен министър. Това са юнаците, другите са помагачи и сипатизанти. Те това са Натовци, демократи,атлантици, шлемове и както искате ги наричайте, а тия сегашните, за идиотско развитие на България, те довършват песничката ,съвсем съзнателно ,умишлено и целенасочено по измамлив и мутренски маниер,без никакви задръжки. Нагло и безцеремонно. Всичките са от едно поле ягода.

за руснаците , ние българите по нищо не се различаваме от украинските фашисти (в случай , че некой тука го интересува )

Всъщност не ни интересува. Разлика между идеологията на фашизма и комунизма е много тънка. И двете са форми на контролирани държавни икономики и диктатури.

така е но за това сме си виновни ние ..

ние сме далеч от полезрението им,не се сравнявай с германците.

дълбоко се лъжеш !

Западът запада...и завързаните с него.

Ще спечелим неоценимо много, ако еднопосочно, без възможност за повторна употреба, пуснем, с/у РУССИЯ за своя сметка, Тиквата и Плювналиев и.... Избирателите им Е така, само да опитаме.

Западът запада...и завързаните с него.

Крадци, предатели и убиици ни предлагат сигурност???

За русофилите ли говориш ?

За теб говоря и завързаните с теб.

С интересите на България но никога срещу Русия. Това е правилното. А не , глупостите на Кобурга, винаги с Германия. Точно обратното , Никога с Германия, никога, това е най важния урок за българския народ. Ако ще е някой, вижте примерно Сърбите , те спазват правилото , винаги със Англия, никога срещу Русия. И винаги са били по добре от нас. Не ,че ги защитавам , но това е факт.

Тия мръсни предатели докато не ни вкарат във война зор ще видят.Оня гнусен помияр-Пасссито,много недоволен бе,че не сме влезли в съглашение за флотилията и буда им спъвал действията и инициативите на военнолюбците -Митов и Ненчев.Маммм ви. Русия не ни заплашва по скоро Турция прави това и рисува наши територии в картата си.РФ се очертават като фактор разграждащ националната ни сигурност и предават управлението на държавата в чужди ръце.Никога повече власт за деформаторите.Европа -ДА ,но с достойнство и не против Русия.

"Предно разполагане"!?! А задно ще има ли ? :)))

Нека да докажем че сме лоялен партньор на НАТО, да нападнем Русия.

Стига с тези идиоти. Този не знае сам какъв е и от какво разбира. От военно дело със сигурност нищо не разбира. Мутрата-пожарникар още по малко разбира от военно дело.

По корабите! И тримата с Роско! Сеа за кои кораби е ставало въпрос не знам, но нашата флотилия е Дръзки!

Митов от кога стана военен експерт и започна да ги усеща така тънко дисбалансите? Тоя и войник не е бил нали?

FuckTheEU

За да козируваш и да отговаряш с "Yes, Sir!" на обажданията от американското посолство не се изисква военна подготовка.

Цялото правителство да слага каските и да отива в Румъния, да тренира за война с Русия. Тези хора взимат все по откачени решения. Гражданите за идиотско развитие на България , няма как да не катастрофират страната.

Народен съд за цялата шайка за идиотско развитие на България. Ще има. Денят ще дойде и управлението на тези ще бъде отчетено ,като една от черните страници в историята на България. Кои са те , та да изпрашат български войници в Румъния без решение на парламента.

Българския народ си мисля че няма да иска да вощва с Руссия .. но виш тези тъпанари като нищо биха ни вкарали в война .. или биха дали бази на американците което е пак същото .. и Руссия ще е принудена да ни удари !!!

Ма ние с тези командни центрове на нато в София до Пирогов и на други места , с тези американски бази и в този агресивен съюз , с това дрънкане на оръжие срещу Русия сме под постоянен прицел. Само шест минути ни решават въпроса. Не знам тия за идиотско развитие , луди ли са , малоумни ли са, безумни ли са , идиоти , кой ги знае какво и как мислят,но стават все по опасни . Самите САЩ открито говорят,че България е фронтова територия и тук никой от слугите не го отрича. Това означава , евентуално пепелище,нищо друго.

Абе от къде ще намерите 400 човека с тия смешните заплати, бе? Некадърници, които само значт да поемат ангажименти без да знаят как да ги изпълнят и после си зарязват хората да работят неосигурени! От некадърн, по-некадърен министър и в МО и в МВнР. ТЪПАНИ СПРЕТЕ ДА ПОЕМАТЕ АНГАЖИМЕНТИ И СЕ НАУЧЕТЕ ДА ИСКАТЕ!!! Тия да пратят някой ф-16 трета употреба и някой друг бронетранспортьор и тогава да искат от нас! Афганистан оня ден четох, че им дават 3 млрд за 3 години?!??

Ще те разочаровам! Хората отидоха още преди месец и дори не се смяташе да се съобщава по медиите, но явно е изтекла информация и сега се чудят как да сътровят събитието с бъдеща дата, въпреки, че то вече е станало....

Е ка да участваме, като е лято и фрегатата "Дръзки" бат Боко я ползва за риболов, а фрегатата "Смели" го следва пълна с журналисти, които да снимат улова му? Да се обадят НАТО пак през зимата.

Плевнелиев задължително. Повече от Задължително Митов и този шебек мился си че също ще намажат въжето Тиквата Цветанов и цялата гербажииска шайка вероятно ще копаят уранова руда в руски трудов лагер

С тоя интелект ставаш за превземане на Зимния дворец, за ограбване или унищожаване на пинакотеката, за избиване, изнасилване и инквизиране на нормални и невинни хора. Ако не ти харесва Питер - беж в ИДИЛ! Не че има кой знае каква разлика.

Изброените за "нормални и невинни хора" ли ги имаш? Те само искат да ни вкарат във война. Чиста заплаха за националната сигурност и то с вероятни користни подбуди.

или се прави на луд?! Като му гледам снимката все ще се намери място да му се направи допълнителна дупка или да у се пооправи ченето та белким да миряса.

Тези ги запомнете много добре. Един ден ще са изправени до стената, а после... само тиквено семе.

Много сме лоялни - затворихме си реакторите, отказахме се от Беляне и сега ще си плащаме скъпо и прескъпо, дадохме си небето да бомбандират нашите съседи, и полигоните си дадохме да се обучават там терористите от ислямска държава... абе верни кучета сме, а и не можем да се оплачем, че се държат подобаващо с нас...

Те тия кавали ни успокояват с Белене, че не сме се прекарали юото виждаш ли сме имали два реактора и половина?!? Е питам аз тия реактори за къв чеп са ни, бе, кретени??? Тва да не са нафтови печки, а? Все едно да дадът 1 млрд за 100 000 декара на Сатурн и да кажат - не се притеснявайте, нали има нещо на среща?!?? Д ави ритам и на некадърните ;осгф;освгй;оиаг;ае

Колко войни е запалила Русия по света последните 20 години? Колко войни са запалили по света САЩ последните 5 години?

Украйна брои ли съ въ....?Или викаш там войната я започна САЩ защото не можа да прИвземИ Крим да си напраЙ там база!А? Де ви намират толкова прости ве майка му стара?!

А бе ,я стига сте го увъртали ...Не на натовски бази в България и янките вън от България !Агресори не искам на наша територия !Никакво военно участие под никаква едига !НАТО да се разпуска !

Пред огледалото в банята ли скандираш тези глупости? Харесваш ли се?

"По думите на Митов Русия струпва въоръжения, както в Крим, така и по цялото протежение на черноморския СИ бряг, което внася тежки дисбаланси в стратегическо отношение". Абе Митов, абе продажно министърче. Чуй от батко си: ако Русия струпа тежки въоръжения в Мексико по границата със САЩ, само тогава Русия ще внесе дисбаланс. А САЩ, дето са се тропнали на границата на Русия, според тебе не внасят дисбаланс? А САЩ, ако струпат своите войски на границата с Мексико, на своя територия, ще внасят ли дисбаланс? Просто момче си, Митов, и глупаво, и мислите ти - бедни и хаотични. Ставаш за министър.

Момче,при наличие на ракети с ядрени глави,къде са ти границите нема абсолютно никакво значение.Разбра ли мамин умник.Никакво.Ако са на 1000 км от задникати ше имаш време да се скриеш в метрото.Хубаво скриваш се и отърваваш пърделника.И после там ли че останеш бе тъпако.Щото кака т и радиация е там на изхода на метрото...Нещо да споделиш мамин умник...Другаде ги стега чепика чумавите в кремъл като ти приказват за преместените граници.

Като ти чета хаотичните думи, виждам че си ценител само на собствените ти объркани мисли. От информацията трябва да загрееш, че Русия мести войски вътре в собствената си територия. Това било опасно(?). САЩ, които местят своите войски по целия свят (имат 900 военни бази в 60 държави), не били опасни(?). За какви спирки на метрото говориш, за какви 1000 километра, за какви 5 лева. Вземи да се стегнеш и да си подредиш мислите.

Засега не се говори за струпване на ядрени ракети...

Как жално гледа колю-бардака , спряха му натовския устрем :)))) Тъкмо се бяха сговорили с тапетния прецедентин и къдравата сю да смаят с яки наколенки шефовете си от сатанато , а то ..... ядец ! Та кога тази карикатура смята да върне незаконно заграбеното в Евксиновград ?!!!! Преди или след като разгроми раша :)))))) Няма такива алчни безродници , ей ! И му сменете памперса на тоя , че ми засмърдя на очите :))))

Да осведомя птимитивите във форума,че като се е разпуснал Варшавският договор по вина на СССР и желанието на народите от Източна Европа за независимост и Пазарна икономика.Това не озмачава,че е имало договорка за разпускане на NATO!Това е путлераска дезинформация!И източните и балтийските народи сами по свое желание влезнаха ВNATO,а не насила

Защо лъжеш, че си осведомен. Договорка не е имало, имало е обещание НАТО да не се премества нито на сантиметър на изток след обединението на Германия. Истинските мъже държат на обещанията си, а мухльовците от НАТО явно на са мъже, а п....

Дай доказателства лъжикольо! Изобщо темата НАТО не е дискутирана. И няма как да се дават подобни обещания защото всяка страна е суверенна и може да поиска да влезе в алианса - най-стабилната колективна система за сигурност! А за НАТО говориш с речника на стар болшевик и изпечен лъжец. НАТО, дорогой, не се мести на сантиметри или километри като руски БУК-ове, свалящи самолети. Просто държавите са си по местата и ако искат (и ги приемат) ще членуват! Само глупаците биха се оставили без закрила на слонските стъпки на руската мечка. За какви мъже да говорим - да ти стои подписа под Будапещенския меморандум, да си свил ядрения арсенал на Украйна като си поел ангажимента да си ГАРАНТ на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, а след това да анексираш територии от нея и да пращаш хиляди въоръжени войничета в отпуск в югоизточните територии да "освобождават" поредния народ!? Та наистина не е мъж П...!

Абе МитоФ, абе Перукан, кажете с думи прости (като бате Ви Тиквочев), че неучастието в регионални инициативи с държави-членки на НАТО е същото като участието в инициативи на НАТО с регионални-държави-членки ! Или се страхувате, че "простият" матрял ще Ви хване по бели гащи, че се чудите как да Го излъжете ? Не Го (и мен вкл.) подценявайте !!!

400 войника? Значи решихте го вече, ей така между другото? 10% от реалния брой на бойците в нашата джобна армия... ЩО НЕ ГИ ПРАТИХТЕ НА ГРАНИЦАТА БЕ ИЗРОДИ?

утре шайбата, вдругиден резбата. Те това са наште умни, кадърни управници, работещи за бъдещето и просперитета на Родината. Утре ше дойде Едоган и отново ще се обясняваме. Дръж бе, сус!

СЛЕД КАТО АНГЛИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС КОГА САЩ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ НАТО?

започнат да скандират "Да живее НАТО!".

Сега прочетох, че и жидопедалът се е изфъшкал по въпроса за флот срещу Русия, щял да компенсира?! Предател, понеже теб те е нямало в тоя регион когато Варшавският договор се саморазпусна под условие, че и НАТО трябва да направи същото и се спре с противопоставянията, следва да ти набием в продажната тиква следното: От тогава НАТО не само се разпусна, но и преумножи, набъбна и напредна агресивно към Москва с 2000 км. И Русия трябва да гледа безучастно на тези нови заплахи?! Че това е тяхна нормална отбранителна позиция. Те не са изнесли нападателни оръжия на 500 км от границата със САЩ, те си разполагат в тяхната си територия отбранителни оръжия. Папагалите на ЦРУ и Пентагона, НАТО да не си отварят мръсния задник, цъфнал вместо устата им. Освен изпражнения, нищо друго хубаво и ароматно не бълвате, продажни изчадия! Оставка веднага, капути, като вашия братчед Давид! Не щем НАТО - вън от България. Искаме мир, спокойствие, яхти и гларуси в Черно море и по (бетонираните) плажове. По-добре хотели, вместо блиндажи, въпреки че съм против бетонирането на Черноморието. Да пукнете веднага продажни подлоги!

Боли ме за Москва. Руснаците не ги боли , пък мен хич. Като почват войни , ще ги имат. Путин има армия от един милион потенциални дезертьори и бежанци, колкото и да ги надъхва , както и през втората световна всички ще дезертират, само, че ззза разлика от тогава няма резерв- само алковци , наркомани , спинаджии и мародери. Никой няма фа мре за шайката му която окраде трилиони и не мръдна страната от пропастта.

Поредният простак. Ама много голям простак, защо изобщо се мъчиш да се изявяваш тук гнидо, като и един байт в канчето ти не е вдянало от реченото по-горе.

Така ли бе селски, а защо друго говореше, или сега започна да се обръща палачинката и не се знае какви съюзи други ще се пръкнат! Всяко начало си има и край!

Попитали тредовак /имаше и такъв род войски/-Колко пушки имате в поделението , и той казал колко са, а колко кирки и лопати---А не, това е военна тайна : ))) !

Де се чете трудовак.

Русия струпвала войски. Те руснаците с тоя арсенал дето го имат, за да ни унищожат не им трябва да "струпват" войски.Кви стратегии обсъждат тия трудоваци и пожарникари не знам.

Митов - стратег на циг.войски.Интересно как ще се пазим от ядрен удар с кирки и лопати ли? Мушмурок скапан и той и пожарникаря-откъде накъде им дойде в главите да обсъждат военни стратегии-това може само ако имат необходимите познания и естествено ако България имаше армия с модерно въоръжение ,Сега само Албания не може да ни превземе ама и за нея не е сигурно.Предатели долни!

Още от влизането на БГ в нато ми е чудно 1)как така стана че БГ кандидатства за членство и 2)как така стана че беше приета. По т.1:Странно е че след като "прехода" беше осъществен от силите свързани с русия и с нейно изрично разрешение,БГ кандидатства за членство. Единственото разумно обяснение е че това членство е било нужно не на БГ а на съветска русия.Защо и е било нужно това на русия не знам и не ме интересува.Питайте нея. По т.2:Необяснимо е защо БГ беше приета в нато.Не мога да си представа че службите на страните членки на нато са били толкова слепи да не знаат какво става в БГ. Обяснение: Всички "политически партии" в БГ след 89г без изключение са част от проекта "мирен преход на БГ към демокраси" ,замислен и осъществен от цк на бкп с одобрението на управлявашата върхушка в русия.А твърде вероятно е, да е по нейна инициатива.Това означава че е невъзможно която и да е от тех да провежда политика против интересите на русия.Политика която РЕАЛНО,НАИСТИНА да застраши некакви интереси на тази върхушка. Говеренето е нещо с което интереси не се засягат.А реални действия срещу интересите на кремъл няма НИТО ЕДИН.Точно обратното.И разбира се те са най вече в областа на икономиката:нефтохима-подарен на русия и причинил огромни загуби за БГ,газта,белене-като резултат на русия са подарени 3,2 млрд лева.И така на там.По въпроса за плевналиев.Не аз го издигнах за президент нали.Издигнаха го средите свързани с русия.Всъщност то и ДРУГИ УПРАВЛЯВАЩИ СРЕДИ освен свързани с русия В БГ НЯМА.Така че очевидно неговите приказки са ... не знам каква аналогия да направа но то и така е ясно.Както и приказките на това очилатото министърче на външните работи.Така че, момчета от CIA,така стоят нещата в БГ.Казвам теа неща за да не кажете утре "ама ние не знаехме".Дано не научавате всичко това от мен.Щото ако е така получавате заплати незаслужено

Този текст не е предназначен за рускоговорещите милиционери във форума.Така че коментарите са излишни.

Очевидно БГ е единствената от всички източно европейски държави в такива релации с русия.Тоест тя е троянския кон на русия на всякъде по света.

Всичката собственост в БГ след 89г имаща некакъв икономически смисъл принадлежи на средите свързани със съветска русия.Това е кръга около тодор христов живков през 89г.Тоест това са средите на които съветска русия за втори път (след 1944г) слага кокала в устата.Което беше и основната цел на "прехода".Така че не би требвало да има нещо изненадващо ако в един момент се окаже че тези фирми в един или друг смисъл работат за русия.Разбира се това се отнаса и за фирми свързани с проекти на нато.А това вече е доооста смущаващо ...