Границата за достъп до детски вече е 400 лв.

От 1 юли границата за достъп до семейни помощи за деца се увеличава на 400 лева доход, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Досега тя беше 350 лв.

Обратно в новината

Коментари - Границата за достъп до детски вече е 400 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЯ ТАЯ ГРАНИЦА ПО-ВИСОКА И НЕПРИСТЪПНА ОТ ОНАЯ,ДЪРЖАВНАТА БЕ!!! ТАМ СИ МИНАВА КОЙ КАК СИ ИСКА,А ТУКА...АКО УСТИСКА!!!

За един депутат на ден за тоалетна хартия се отпуска двойно повече пари от колкото за един ученик на ден!! Държава??Нее кочина е това...

Aйде, циганите сега по 50 деца на една жена. Браво. Тъпаци.

Олигофрените,които са по върховете на тази кочина дали могат да отговорят на един простичък въпрос?!? Защо тези помощи се наричат..."детски",след като не всичко деца имат право да ги получават???

someone

малко повече българи ще взимат.

Почвам вече да се повтарям ама ще е така докато някой най-накрая не реши да ме чуе. В по-развитите страни вместо да ти събират парите и после да ги разпределят по политически или популистки подбуди подхождат по друг начин. Който бачка и има семейство данъка му е по-малък спрямо членовете на семейството. Оттук се подпомагат да се възпроизвеждат при това колкото може повече работещите, а тези които само разчитат на помощи биват маргинализирани. По този начин системата се саморегулира. При нас нещата като политика са да се възпроизвеждат единствено и само ниско образовани и "послушни" прослойки на обществото, които са лесни за манипулация и управление при изборите, но нямат съществена друга стойност. Само се запитайте защо нашите цигани като отидат в Германия сключват веднага граждански бракове.

Цялата политика е сбъркана, ама нимо никой протестира? Същото и с пенсиите- увеличаване на възрастта за пенсионирането по мнението на управляващите, увеличава продолжителността на живота на робите. По тази логика, отказа на държавата да изплаща пенсиите би трябвало да доведе до безсмъртието на Бг населението.

Имаше майки с детски колички пред НС през март месец, ама никой не ги отрази. Щом не се плаща на медиите, да отразяват протестъри - няма информация.

pegenes

Така наречените "детски", въобще не трябва да съществуват. Който прави деце, да му мисли. Това подпомагане подпомага единствено маргиналната част на обществото, която е безполезна и ненужна, да не кажа вредна, предполагам всеки разумен човек го разбира. Преди промените, когато с жена ми поискахме "детските", оказа се че няма начин да ни ги плащат, поне така казаха. Не можело да ги плащат на мен, трябвало на нея, обаче понеже не работела и учела, и не получавала заплата, нямало къде да ѝ ги добавят, нали бяха "добавки". Теглих им майната и така си отгледахме детето и без прословутите "детски".

ДА, АМА, НЕ... Никой не ни е виновен, че правим по-малко деца от маргиналите... Единствено работодателите тук, са робовладелците и печелят за наша сметка.

JsT

Прав си - тези пари трябва да много-много повече, но не да се дават в брой, а да се вложат в образование. Например курс по английски за малчуганите или целодновена занимална за ромите, така, че като отидат на училище да знаят езика наравно с другите деца. Социалните помощи също трябва да са по-високи, НО само при условие, че децата се пращат на училище и занимални. Трябва да се прекъсне порочния цикъл на подаряване на средства, които да отиват за алкохол и билетчета за държавната лотария. По същия начин, получаването на по-високите социални помощи трябва да е обвързано с предоставянето на платени сметки за ток и вода. Ако нямаш платени сметки за ток и вода, то нямаш право на социална помощ. Всичко опира до възпитание и на българите и на ромите. Сериозна помощ би била въвеждането на електронните документи, за да не се налага за всяка бюрократщина, в 21ви век да се носят тонове книжни бележки!

Това, че ти не си получавал не означава, че това е само за маргиналната част от населението! В една Германия например, няма ограничение за доход за да получаваш детски, друг е въпроса каква част от немците ги търсят тези надбавки! Сгрешен е модела на даването на детски надбавки!!!

Това е абсолютен стимул да не се внасят данъци и осигуровки!

Дискриминация е, но няма един съвестен адвокат да осъди тази държава за робство!ИМА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДОРИ И СЪДИИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ И НЕ ЧЕТАТ!

Добре де, това ако не е дискриминация здраве му кажи. Значи аз, с 1500 заплата, плащам данъци и не взимам детски. Бай мангау дето не е платил 1 лев данък през живота си ми цоца от моите пари.

Така излиза, пич. И аз съм в същия отбор. Трябва да се въведе условие: помощи срещу кастрация и общественополезен труд за "социално слабите". Само така ще влязат в ред нещата. И наводненията ще намалеят, ако има кой да чисти речните корита и канализация редовно.

И за мен е така, години наред плащам данъци, но за моето дете нямам право на детски....

На теб и мен трябва да ни ги приспадат от данъка, но не го правят. Другото решение е всички да взимат детски независимо от дохода. Все пак са детски - за дете.